Helpoin maa saada työpaikka?

Maailmanvalloittaja

Kertokaahan kokeneemmat mikä olisi noviisille helpoin/yksinkertaisin tapa saada töitä ulkomailta ja missä maassa se onnistuisi ilman valtavaa lupaviidakkoa/byrökratiarumbaa?

Tilanteeni on seuravanlainen:

Olen vajaa kolmekymppinen perheetön sinkkumies jolla on hyvin arvosanoin suoritettu peruskoulu, teknisen alan ammattikoulu tutkinto sekä hieman korkeakouluopiskeluja (edelleen tekninen ala kuitenkaan koskaan valmitumatta) sekä armeija käyty luonnollisesti. Työkokemusta on yhteensä vajaa 10v erilaisista myynti, asiakaspalvelu ja kuljetusalan tehtävistä. Äidinkielenä sekä kansalaisuutena suomi. Lisäksi puhun sujuvaa englantia sekä tyydyttävää ruotsia. Matkustellut olen useampaan otteeseen monessa maassa ypöyksin enkä todellakaan jännitä kommunikoida englanniksi tai muutenkaan olla tekemisissä ulkomaalaisten kanssa.

Minulla on vakituinen ihan hyvä työpaikka täällä suomessa, mutta uramahdollisuudet siinä ovat lähes olemattomat samoin kuin ulkomaankomennus.

Koska jokainen järvenjyvänkin omaava ihminen tajunnee että tämä läpimätä laiva nimeltään Suomi tulee uppoamaan lähivuosina syvälle suohon omiin sisäisiin ongelmiinsa olen päättänyt poistua täältä vielä kun sen pystyy kaikessa rauhassa tekemään.

Ongelmani on vain se etten oikein tiedä mistä ja miten aloittaa työnhaku ulkomailta ja miten realistiset mahdollisuudet minulla olisi työllistyä missäkin maassa edellämainitulla "CV:lläni"? Tunnen jonkin verran ihmisiä jotka ovat asuneet ja työskenneellet ulkomailla, mutta jokainen heistä on saanut paikan suhteilla (joita minulla ei ole) tai sitten siirron/komennuksen Suomessa sijaitsevan työpaikkansa toimesta (jota mahdollisuutta minulla ei myöskään ole)

En tavoittele ulkomailta (ainakaan ensimmäisinä vuosina) kuuta taivaalta ja olen tottunut tulemaan toimeen varsin vaatimattomalla elintasolla joka kelpaisi minulle myös ulkomailla.

Toimenkuvana kelpaisivat lähes kaikenlaiset duunarin hommat: Siivous, varastohommat, toimistotyö, asiakaspalvelu, myynti, autonkuljetus, raksa jne. ja palkka sellainen että sillä tulisi toimeen ko. maan hintatasolla.

Kertokaa omakohtaisia ja/tai tuttavienne kokemuksia miten he ovat työllistyneet ulkomailla ja kaikenlaiset neuvot ja niksit otetaan ilomielin vastaan.

PS päänaukojat ja näsäviisastelijat älkää vaivautuko!

7

460

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • allahakbar

   Ruotsista varmaankin helpoiten sanomalla että olet 12 vuotias poika Syyriasta, hukkasit paperit matkalla ja haet turvapaikkaa.

  • työnhakuun

   Sanoisin, että Ruotsi ja Norja ovat helppoja maita saada työpaikka ilman suurta paperisotaa. Työnantajat auttavat kyllä veronumeron hankinnassa yms. Mieheni ja poikani lähtivät töihin ruotsiin, eivätkä takaisin tule. Itse olen ollut joskus töissä myös ruotsissa ja heti kun on mahdollista lähden itsekin pois täältä. Aloita nyt esim. katsomalla työpaikkoja ja sen jälkeen vain lähetät sähköposteja työnantajille. Mieheni haki työpaikkansa sivustolta platsbanken- arbetsförmedlingen, lisäksi haki työnantajia myös euresin sivuilta. Rohkeutta ja lähettelemään sähköposteja työnantajille. Kuljetuspuolella ainakin on töitä paljon ja useat työnantajat auttavat myös asunnonhankinnassa. Itse olen hoitaja ja työnsaanti on hoitajilla aika helppoa. Ruotsin kieli tietysti täytyy hallita. Norjassa taas ei pärjää pelkällä ruotsilla, vaan täytyy puhua norjaa, ennen kuin pääsee sairaalaan töihin norjassa. Norjassa on hoitajilla kielikoe. Onnea työnhakuun, kaikkihan tämän maan jättävät, varsinkin nuoret, koska tässä maassa ei nuorille ole mitään. Vanhojen taas täytyy lähteä keräämään eläkerahoja toisesta maasta, koska täällä leikataan kokoajan, eikä eläke tule riittämään kohtuulliseen elämään. Sen voin vielä sanoa, että töitä joutuu sielläkin tekemään kovasti, eikä se mikään paratiisi ole, mutta saa ainakin työstään kohtuullisen korvauksen.

  • lähimaistako

   Helpompia tottakai lähinaapurimaat ja lisäksi englannilla pärjäät Briteissä. Toki Brexit ja rasistisuus siellä hieman vaikuttavat, mutta etkähän sä jotain siivous/aspaduunia sieltä saisi. Ranskassa et pärjää englannilla ja yleinen turvallisuus&terrorismitilanne on siellä aika huono. Saksassa palkat taas ovat todella matalia ja tuskin Hollannissa, Belgiassa, Alankomaissa pelkällä englannilla pärjäisit tai no, ehkä jossain siivousduunissa. Briteissä jostain siivoomisesta voisi saada parempaa palkkaa kuin Suomesta, ehkä.

   Mutta miksi lähteä ns. paskaduuneihin ulkomaille jos kotimaasta saisi oman alan duunia? Ellet sitten halua parantaa kielitaitoa, halua jotain seikkailua ja kokemusta sekä muutosta tasaisen tylsään arkeen. Ulkomailla suoritetut tutkinnot eivät sitten päde suoraan Suomessa.

   Itse en enää ikinä lähtisi siivous/aspaduuneihin enkä edes toimihenkilöduuneihin siivousfimoihin tai ex-työnantaja-aspafirmoihin en kotimaassa enkä ulkomailla enkä mistään hinnasta. Ikinä.

  • Ausseihin

   Australiaan Working holiday viisumilla, jonka saa haettua helposti netissä. Palkat on kohdallaan ja maa säästynyt lamalta. Sinne vaan.

  • sj123

   Jos englannin taito on riittävä, niin sitten englanninkielisiin maihin voi työnhaun kohdistaa. Työlupa-asiat selviävät kyseisen maan suurlähetystöistä kysymällä. Työnhaku: http://www.jobtieto.com/p/job-search.html

  • Aksa80
   • SamiPorist

    Hyvä idea


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   141
   1775
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   113
   1385
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1222
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   88
   1187
  5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   85
   1008
  6. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   194
   987
  7. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   97
   923
  8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   839
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   76
   808
  10. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   185
   736
  Aihe