Aihe

Näin testaat PT:n rehellisyyden

vältähuonolaatuista

Hyvä rehellisyystesti pt:lle on kun kysyy mitä lisäravinteita he suosittelevat. Yleisesti tiedetään että esim marketeissa myytävät Fast ja Leader lisäravinteet ovat huonoja hintalaatu-suhteeltaan ja esim. Lidlin Sportyfeel on Leaderin valmistamaa ja Fitfarmin ravinteet tulevat samasta lähteestä kuin Fast.
Noista neljästä huonosta siis Lidlin Sportyfeel on paras valinta koska on edullisin.
Onkin mielenkiintoista kuulla kuinka pt:t perustelevat suosituksensa ravinteiden suhteen jos jotain asiakkailleen tuputtavat.
Laadukkaalla (luomu)ravinnnolla pääsee paljon parempiin tuloksiin kuin huonolaatuisia lisäravinteita ruokavalioonsa lisäämällä.

43

7398

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Perseeestäon

   Millään lisäravinteilla ei ole tulosten kanssa tuon taivaallisen väliä. Lisäravinnefirmat kiittävät tyhmyydestä kun kaikenmaailman junnut vetelee jauhoa naamaan ja luulee sen vaikuttavan. Niistä ei ole mitään hyötyä ja mielummin satsaat ruokaan.

  • selväpeli

   Luomuruoka vs. huonolaatuinen lisäravinne 6-0

   • pieni.korjaus

    Pikemminkin 100-0


   • Anonyymi
    pieni.korjaus kirjoitti:

    Pikemminkin 100-0

    Kunhan ei yritä millään liian kasvispitoisella dieetillä. Tasapaino lihan, viljan ja kasvisten välillä on tärkeä.


  • itseoppinut

   No perseestäonilla aika karkea mielipide/yleistys asiaan. Esimerkiksi kreatiinista on näyttöä kovassa lihantreenissä, että toimii. Se mitä lisäravinteisiin(hera yms) tulee niin ei niitä välttämättä tarvitse, mutta niistä saa helpolla lisäprozkua koneeseen. Niissä suosittelen valitsemaan natural-maun...tällöin ei tule mitään makeutusaineita aspartaamia yms. pisteltyä elimistöön.

   summasummarum...ei välttämättä tarvitse jos syöt 500g kanaa, jauhelihat päälle+900g peruna sekä riisiä päivässä ;)

   • MarjikselleBanaania

    No paljonkos sitä lisäproteiinia sitten tarvitsee? Annos yleensä on n. 20-30 grammaa. Tuo tulee yhdestä sadan gramman broilerin rintafileestä.
    Eli edellee pitäisi syödä 400g kanaa, jauhelihat, 900 grammaa peunaa ja riisiä. Eli ei tuo juurikaan helpota tuota ruokakuormaa sinun esimerkkiäsi mukaillen. Ainoastaan kanan määrä laski 100 grammalla.
    Vittu sä oot kujalla.


   • aieosat

    Useissa palautusjuomissa on myös kreatiinia. Kreatiinista on hyötyä voimaharjoittelussa, mutta jatkuvassa käytössä se aiheuttaa hiusten harvenemista.


  • Soski

   Oikea pt ei suosittele minkäänlaisia lisäravinteita.

   • rehellisyys.maan.perii

    Ymmärrän kyllä jos suositellaan hyvälaatuisia ravinteita tai hinta-laadultaan hyviä tuotteita, mutta ilman perusteluja ylihintaisten tuotteiden suositteleminen on puhdasta ahneutta.


  • Asiantuntija-

   st-personaltraining.webnode.fi/

  • iilmeisesti

   Palautusjuomasta ja kreatiinista on näyttöä että hiukan lisää lihaskasvua. Ei se kuitenkaan treenaamatta tule. Ei niistä pulvereista saa edes vähäistä hyötyä jos ei harjoittele kunnolla.

   • mut.tukka.harveni

    Kreatiini lisää lihaskasvua sitä kautta että sen avulla saat tehtyä pari toistoa enemmän, esim. kahdeksan sijasta kymmenen. Siitä on apua lyhyissä kovissa suorituksissa. Paino myös nousee pari kiloa koska kaikkiin lihaksiin kertyy hieman enemmän nestettä.


  • tietokiirii
  • kfoskrkcl

   Mikäköhän siitä luomusta tekee paremman? Palautumiseen tai ylipäätään syömiseen..

   • toimiiparemmin

    Luomu on puhtaampaa ja siksi laadukkaampaa sekä toimivampaa ravintoa.


   • laatu.imeytyy.paremmin
    toimiiparemmin kirjoitti:

    Luomu on puhtaampaa ja siksi laadukkaampaa sekä toimivampaa ravintoa.

    Juurikin noin. Rehellinen PT ei suosittele mitään lisäravinteita ilman hyviä perusteluja. Niitä rehellisiä ja asioista oikeasti tietäviä PT valmentajia vaan ei ole aina niin helppo löytää.


   • Luomussa ei ole viljelymyrkkyjä eikä antibiootteja ym., vältät tulehdustiloja ja tauteja paremmin ja näinollen tulee vähemmän stressiä mikä nopeuttaa palautumista. Maksa ja munuaiset ei myöskään kuormitu niin paljon.


   • Anonyymi
    HulluUkkoMetsästä kirjoitti:

    Luomussa ei ole viljelymyrkkyjä eikä antibiootteja ym., vältät tulehdustiloja ja tauteja paremmin ja näinollen tulee vähemmän stressiä mikä nopeuttaa palautumista. Maksa ja munuaiset ei myöskään kuormitu niin paljon.

    Hullu Ukko puhuu täyttä asiaa.


   • Anonyymi

  • Uupsista

   Jos proteiinia ja hyvää sellaista, etsii, huipputuote on poronliha. 65-69 % painosta protskua, rasvaa ei nimeksikään. Ihmettelen noita broilerinmussuttajia, sen proteiinipitoisuushan on vain 20-23 % painosta.

   • Formula.ykkönen

   • Ruokailija

    Ihmettele sitten poronlihaa myös. Ihan normilihan protskuprosentit siinäkin on eli siinä 21% pintaan.

    Sekoitat suhteellisen energiaprosenttimäärän proteiiniprosentteihin!

    Poronlihasta saatavasta energiasta proteiinista tulee n. 69% ja rasvasta n. 31%. ;)


   • Laatueroja
    Ruokailija kirjoitti:

    Ihmettele sitten poronlihaa myös. Ihan normilihan protskuprosentit siinäkin on eli siinä 21% pintaan.

    Sekoitat suhteellisen energiaprosenttimäärän proteiiniprosentteihin!

    Poronlihasta saatavasta energiasta proteiinista tulee n. 69% ja rasvasta n. 31%. ;)

    Mutta poronlihan laatu on aivan jotain muuta kuin muutamassa viikossa äkkiä kasvatetun häkkibroilerin.


  • loppukäyttäjät

   Jokainen tietää että vuosia jatkuvalla mainosrummutuksella ei saada mitään laadukasta aikaan, paitsi vain korkean hinnan. Kaikki vanhat käyttäjät ovat sen todenneet jo vuosia sitten ja poistuneet vitaepron käytöstä, koska vastaavat ilmoitusluenteiset lisäaineet saa muilta lähes ilmaiseksi ja perusruuasta varmemmin.

   • liikaa.mainontaa

    Tuo pitää täysin paikkansa, asiakkaat maksavat aina sen mainonnan vaikka eivät itse sitä aina tajuakaan.


  • Huono.hinta.laatu

   Ketjun aloittaja on aivan oikeilla jäljillä, suurin osa marketeissa ja luontaistuotekaupoissa myytävistä "kotimaisista" merkeistä on juurikin sitä melko laadutonta food grade tasoa.
   Moni merkki mainostaa sitä kotimaisuuttaan vaikka jopa yli 90% raaka-aineista tulee ulkomailta, ja aika usein Kiinasta ym. kauko-idästä.

   • Anonyymi

    Jos Kiinasta tulee niin kannattaa jättää hyllylle. Niitten elintarvikeongelmat rupee olemaan yleisessä tiedossa, käytännössä ei mitään kontrollia kuinka paljon myrkkyjä elintarvikkeissa. Viljelysmyrkyt ja sitten ne sellaiset jotka esim. lisää proteiinipitoisuutta keinotekoisesti ja voi tulla jo vakavempia vaivoja, jotkut lapset Kiinassa on melkein kuolleet sen takia. Ja siellä hyssytellään vielä enemmän kuin täällä.


  • ei.huono.valinta

   Jos marketista proteiininsa meinaa ostaa niin kannattaa ostaa Valion proteiinia ja samalla tukea kotimaista työllisyyttä sekä turvaa Valion toimintaa jatkossakin kun Venäjä-pakotteet ovat vähentäneet työpaikkoja Valiolla.
   Valion proteiini on varmasti hintalaadultaan parempaa kuin monen muun marketissa myytävän merkin tuotteet. Eikä Valio tietääkseni sponsoroi ketään hormoneita piikittävää bodaria joka toimii huonona esikuvana monelle nuorelle urheilijalle.
   https://www.valio.fi/tuotteet/artikkeli/energisempi-elama-valio-profeel-proteiinijauheilla/

   • Epävalioyksilö

    Valio on pilannut jo suomalaisten terveyden moneen otteeseen ja sama meno jatkuu.


   • tautine
    Epävalioyksilö kirjoitti:

    Valio on pilannut jo suomalaisten terveyden moneen otteeseen ja sama meno jatkuu.

    Valio meijerivoi tukkii verisuonet.


   • loora.taara
    tautine kirjoitti:

    Valio meijerivoi tukkii verisuonet.

    Kyllä margariini voin voittaa. Margariinissa on niin paljon lisäaineita, että sillä saa kehonsa säilymään pitkään hyvännäköisenä ja nuorekkaana.
    Sentti flooraa leivälle, muuta ei tarvi. Läskisuikaleet unohtuu eikä kallista juustoakaan tarvi enää leivälle levitellä.


   • voiparempaa

   • veeäm43
    tautine kirjoitti:

    Valio meijerivoi tukkii verisuonet.

    Saa nähdä milloin alkaa niitä tukoksia ilmenemään.
    Käytän jatkuvasti ja ainoana levitteenä normaalisuolaista voita. Teen siitä makuni mukaista puristamalla joukkoon riittävästi valkosipulia ja sötköttämällä tasaiseksi.
    05.10.2017 kokeessa olivat 73v ukon kaikki kolestroliarvot reilusti viitealueilla.


  • bulkki-tavaraa

   AP unohti listastaan Star Nutritionin Whey 80 proteiinin, taitaa olla ihan samaa kuraa kuin nuo muut listassa mainitut, halvempaa tosin mutta huonoa silti, varsinkin jos on herkkä vatsa.

  • veeäm43

   Riippuu valmennuksen kohteesta. Jos henkilö treenaa SM kisoja varten niin ko. tyyppi lienee keskustellut asian valmiiksi pt:nsa kanssa.

   Jos kyse on aloitteijasta niin näkemäni pt:t kävyät läpi ohjattavansa ravintotottumukset ja harkitessaan tekevät siihen muutosehdotuksia.
   En ole kuullut, että kukaan ehdottaisi kenellekään lisäravinteiden käyttöä.
   Joissakin tapauksissa, jos on todettu, tai epäillään jotain puutosta, niin joku hivenaine- tai vitamiinilisä saattaa tulla kyseeseen.

  • EnnenOliParemmin

   Proteiinijauheiden laadussa on ainakin menty harppauksia taaksepäin, marketeissa harvoin löytää mitään laadukasta merkkiä, lähes kaikki myynnissä olevat jauheet ovat sitä melko huonolaatuista food-grade laatua. Takavuosina laadustaan tunnettuja Twinlab, Solgar tai Skip ravinteita ei kovin monesta paikasta enää löydä.
   Proteiinirahkoihin ja suklaalla verhottuihin proteiinipatukoihin harvoin laitetaan mitään kovin hyvää raaka-ainetta, joten marketin rahkoja ja patukoita syömällä tuskin se lihas ihan järkyttävästi kasvaa.

   • old.school.nostaja

    Tuo saattaa kyllä osittain selittää sen miksi 90-luvulla oli saleilla kovempikuntoista sakkia kun vertaa nykypäivään, ns. pieruherojen markkinoille tulon jälkeen on ilmeisesti menty huonompaan suuntaan voimatasoissa.


  • SyökääVaikkaKakkia

   Ei oo millää mitää merkitystä mitä tekee. Kaikki on kohtaloa

  • KuluttajaVoittaa

   Tästä laatuasiasta on näköjään alettu keskustelemaan enemmänkin, googletin: https://www.google.fi/search?q=huonolaatuinen+lisäravinne&rlz=1C1ASUT_fiFI580FI580&oq=huonolaatuinen+lisäravinne&aqs=chrome..69i57j69i60.6245j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
   ja päädyin myös tähän ketjuun. Tämähän on hyvä ja asiakkaat hyötyy varmasti jos isot lisäravinnefirmat Suomessa alkavat hintojaan laskemaan tai vastaavasti laatuaan parantamaan.

   • KuluttajaVoittaa

  • parempaaBensaa

   Nuo jutut kun lukee niin sen jälkeen kyllä jää markettien ylihintaiset proteiinivalmisteet hyllyyn. Markettien hintalaadultaan huonot proteiinijauheet kannattaa korvata luomukananmunilla niin saa todennäköisesti paljon laadukkaamman proteiininlähteen.
   Kilpaurheilijan kannattaa käyttää ainoastaan laadukkaita ravinteita ja niitä hyvin harvoin on marketeissa myynnissä. Lisäravinnebisnes on melkoista sumutusta noissa laatuasioissa ja rehellinen PT kertoo kyllä asian tuostakin puolesta jos tietää, mutta suurin osa ei todennäköisesti edes tiedä lisäravinteiden laatuluokka-asioita.

   5 Signs Your Protein Is Garbage
   https://www.youtube.com/watch?v=MMteCrIPXrA

   Kun proteiinijauhe ei ole enää pelkkää proteiinijauhetta
   https://www.bodylab.fi/shop/kun-proteiinijauhe-ei-601c1.html

   Onko BCAA:si tehty sian karvoista ja ankan sulista?
   https://www.bodylab.fi/shop/onko-bcaa-si-1349c1.html

   Lisäravinteiden laatuerot – kuluttaja markkinoinnin vietävänä
   https://www.voimapuoti.com/blog/post/2-lisaravinteiden-laatuerot-.html

   Lisäravinteiden imeytyvyyksistä
   https://www.voimapuoti.com/blog/post/5-lisaravinteiden-imeytyvyyksista-.html

  • Tyytyväinen

   Minun PT Timo Haikarainen suosittelee Valtion virallisia ravitsemussuosituksia eli koko ruokaympyrä on käytössä. Puuroa, marjoja, raejuustoa, pähkinöitä, perunaa, riisiä, lihaa, kanaa, kalaa, ruisleipää, runsaasti (600g) kasviksia päivässä. Sen lisäksi heraproteiinia palariin. Lisäksi kreatiinimonohydrattia.

  • Arvokasvanhuus

   Huh huh, olipas mielenkiintoinen ketju. Tuli vaan mieleen ketjun luettuani, että onkohan kukaan terveysammattilainen huomioinut vanhuksille syötettävän proteiinin laatua? Tässäkin ketjussa mainittuja huonolaatuisen maineessa olevia tuotteita saatetaan syöttää myös vanhuksille ja imeytyminen saattaa olla huonoa ja myös aiheuttaa joitain turhia vatsavaivoja.
   https://www.terve.fi/artikkelit/ikaantyneiden-ruokavaliossa-on-usein-liian-vahan-proteiinia

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   7373