Näin testaat PT:n rehellisyyden

Hyvä rehellisyystesti pt:lle on kun kysyy mitä lisäravinteita he suosittelevat. Yleisesti tiedetään että esim marketeissa myytävät Fast ja Leader lisäravinteet ovat huonoja hintalaatu-suhteeltaan ja esim. Lidlin Sportyfeel on Leaderin valmistamaa ja Fitfarmin ravinteet tulevat samasta lähteestä kuin Fast.
Noista neljästä huonosta siis Lidlin Sportyfeel on paras valinta koska on edullisin.
Onkin mielenkiintoista kuulla kuinka pt:t perustelevat suosituksensa ravinteiden suhteen jos jotain asiakkailleen tuputtavat.
Laadukkaalla (luomu)ravinnnolla pääsee paljon parempiin tuloksiin kuin huonolaatuisia lisäravinteita ruokavalioonsa lisäämällä.
2
Ilmoita


41 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Millään lisäravinteilla ei ole tulosten kanssa tuon taivaallisen väliä. Lisäravinnefirmat kiittävät tyhmyydestä kun kaikenmaailman junnut vetelee jauhoa naamaan ja luulee sen vaikuttavan. Niistä ei ole mitään hyötyä ja mielummin satsaat ruokaan.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Luomuruoka vs. huonolaatuinen lisäravinne 6-0
1 VASTAUS:
Pikemminkin 100-0
+Lisää kommentti
No perseestäonilla aika karkea mielipide/yleistys asiaan. Esimerkiksi kreatiinista on näyttöä kovassa lihantreenissä, että toimii. Se mitä lisäravinteisiin(hera yms) tulee niin ei niitä välttämättä tarvitse, mutta niistä saa helpolla lisäprozkua koneeseen. Niissä suosittelen valitsemaan natural-maun...tällöin ei tule mitään makeutusaineita aspartaamia yms. pisteltyä elimistöön.

summasummarum...ei välttämättä tarvitse jos syöt 500g kanaa, jauhelihat päälle+900g peruna sekä riisiä päivässä ;)
2 VASTAUSTA:
No paljonkos sitä lisäproteiinia sitten tarvitsee? Annos yleensä on n. 20-30 grammaa. Tuo tulee yhdestä sadan gramman broilerin rintafileestä.
Eli edellee pitäisi syödä 400g kanaa, jauhelihat, 900 grammaa peunaa ja riisiä. Eli ei tuo juurikaan helpota tuota ruokakuormaa sinun esimerkkiäsi mukaillen. Ainoastaan kanan määrä laski 100 grammalla.
Vittu sä oot kujalla.
Useissa palautusjuomissa on myös kreatiinia. Kreatiinista on hyötyä voimaharjoittelussa, mutta jatkuvassa käytössä se aiheuttaa hiusten harvenemista.
+Lisää kommentti
Oikea pt ei suosittele minkäänlaisia lisäravinteita.
1 VASTAUS:
Ymmärrän kyllä jos suositellaan hyvälaatuisia ravinteita tai hinta-laadultaan hyviä tuotteita, mutta ilman perusteluja ylihintaisten tuotteiden suositteleminen on puhdasta ahneutta.
+Lisää kommentti
st-personaltraining.webnode.fi/
Ilmoita
Palautusjuomasta ja kreatiinista on näyttöä että hiukan lisää lihaskasvua. Ei se kuitenkaan treenaamatta tule. Ei niistä pulvereista saa edes vähäistä hyötyä jos ei harjoittele kunnolla.
1 VASTAUS:
Kreatiini lisää lihaskasvua sitä kautta että sen avulla saat tehtyä pari toistoa enemmän, esim. kahdeksan sijasta kymmenen. Siitä on apua lyhyissä kovissa suorituksissa. Paino myös nousee pari kiloa koska kaikkiin lihaksiin kertyy hieman enemmän nestettä.
+Lisää kommentti
http://salitraining.fitfashion.fi/2015/04/27/vatsa-ei-halua-tehda-yhteistyota/
Monet on jo huomanneet markettiravinteiden huonon laadun.
Ilmoita
Mikäköhän siitä luomusta tekee paremman? Palautumiseen tai ylipäätään syömiseen..
4 VASTAUSTA:
Luomu on puhtaampaa ja siksi laadukkaampaa sekä toimivampaa ravintoa.
toimiiparemmin kirjoitti:
Luomu on puhtaampaa ja siksi laadukkaampaa sekä toimivampaa ravintoa.
Juurikin noin. Rehellinen PT ei suosittele mitään lisäravinteita ilman hyviä perusteluja. Niitä rehellisiä ja asioista oikeasti tietäviä PT valmentajia vaan ei ole aina niin helppo löytää.
Luomussa ei ole viljelymyrkkyjä eikä antibiootteja ym., vältät tulehdustiloja ja tauteja paremmin ja näinollen tulee vähemmän stressiä mikä nopeuttaa palautumista. Maksa ja munuaiset ei myöskään kuormitu niin paljon.
HulluUkkoMetsästä kirjoitti:
Luomussa ei ole viljelymyrkkyjä eikä antibiootteja ym., vältät tulehdustiloja ja tauteja paremmin ja näinollen tulee vähemmän stressiä mikä nopeuttaa palautumista. Maksa ja munuaiset ei myöskään kuormitu niin paljon.
Hullu Ukko puhuu täyttä asiaa.
+Lisää kommentti
Jos proteiinia ja hyvää sellaista, etsii, huipputuote on poronliha. 65-69 % painosta protskua, rasvaa ei nimeksikään. Ihmettelen noita broilerinmussuttajia, sen proteiinipitoisuushan on vain 20-23 % painosta.
3 VASTAUSTA:
No nyt puhutaan asiaa. Ravinnon laatu ratkaisee kaiken oli sitten kyse ns. normaali ravinnosta tai lisäravinteista. Tuossa yksi linkki mielenkiintoiseen keskusteluun.
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14655387/halppis-lisaravinteet-
Ihmettele sitten poronlihaa myös. Ihan normilihan protskuprosentit siinäkin on eli siinä 21% pintaan.

Sekoitat suhteellisen energiaprosenttimäärän proteiiniprosentteihin!

Poronlihasta saatavasta energiasta proteiinista tulee n. 69% ja rasvasta n. 31%. ;)
Ruokailija kirjoitti:
Ihmettele sitten poronlihaa myös. Ihan normilihan protskuprosentit siinäkin on eli siinä 21% pintaan.

Sekoitat suhteellisen energiaprosenttimäärän proteiiniprosentteihin!

Poronlihasta saatavasta energiasta proteiinista tulee n. 69% ja rasvasta n. 31%. ;)
Mutta poronlihan laatu on aivan jotain muuta kuin muutamassa viikossa äkkiä kasvatetun häkkibroilerin.
+Lisää kommentti
Jokainen tietää että vuosia jatkuvalla mainosrummutuksella ei saada mitään laadukasta aikaan, paitsi vain korkean hinnan. Kaikki vanhat käyttäjät ovat sen todenneet jo vuosia sitten ja poistuneet vitaepron käytöstä, koska vastaavat ilmoitusluenteiset lisäaineet saa muilta lähes ilmaiseksi ja perusruuasta varmemmin.
1 VASTAUS:
Tuo pitää täysin paikkansa, asiakkaat maksavat aina sen mainonnan vaikka eivät itse sitä aina tajuakaan.
+Lisää kommentti
Ketjun aloittaja on aivan oikeilla jäljillä, suurin osa marketeissa ja luontaistuotekaupoissa myytävistä "kotimaisista" merkeistä on juurikin sitä melko laadutonta food grade tasoa.
Moni merkki mainostaa sitä kotimaisuuttaan vaikka jopa yli 90% raaka-aineista tulee ulkomailta, ja aika usein Kiinasta ym. kauko-idästä.
1 VASTAUS:
Jos Kiinasta tulee niin kannattaa jättää hyllylle. Niitten elintarvikeongelmat rupee olemaan yleisessä tiedossa, käytännössä ei mitään kontrollia kuinka paljon myrkkyjä elintarvikkeissa. Viljelysmyrkyt ja sitten ne sellaiset jotka esim. lisää proteiinipitoisuutta keinotekoisesti ja voi tulla jo vakavempia vaivoja, jotkut lapset Kiinassa on melkein kuolleet sen takia. Ja siellä hyssytellään vielä enemmän kuin täällä.
+Lisää kommentti
Jos marketista proteiininsa meinaa ostaa niin kannattaa ostaa Valion proteiinia ja samalla tukea kotimaista työllisyyttä sekä turvaa Valion toimintaa jatkossakin kun Venäjä-pakotteet ovat vähentäneet työpaikkoja Valiolla.
Valion proteiini on varmasti hintalaadultaan parempaa kuin monen muun marketissa myytävän merkin tuotteet. Eikä Valio tietääkseni sponsoroi ketään hormoneita piikittävää bodaria joka toimii huonona esikuvana monelle nuorelle urheilijalle.
https://www.valio.fi/tuotteet/artikkeli/energisempi-elama-valio-profeel-proteiinijauheilla/
5 VASTAUSTA:
Valio on pilannut jo suomalaisten terveyden moneen otteeseen ja sama meno jatkuu.
Epävalioyksilö kirjoitti:
Valio on pilannut jo suomalaisten terveyden moneen otteeseen ja sama meno jatkuu.
Valio meijerivoi tukkii verisuonet.
tautine kirjoitti:
Valio meijerivoi tukkii verisuonet.
Kyllä margariini voin voittaa. Margariinissa on niin paljon lisäaineita, että sillä saa kehonsa säilymään pitkään hyvännäköisenä ja nuorekkaana.
Sentti flooraa leivälle, muuta ei tarvi. Läskisuikaleet unohtuu eikä kallista juustoakaan tarvi enää leivälle levitellä.
Tutkijatkin sen jo vihdoin myöntävät, voi on terveellisempää kuin margariini.
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/tutkijoiden-hurja-vaite-voi-on-margariinia-terveellisempaa/3296262#gs.EMxuvq0
tautine kirjoitti:
Valio meijerivoi tukkii verisuonet.
Saa nähdä milloin alkaa niitä tukoksia ilmenemään.
Käytän jatkuvasti ja ainoana levitteenä normaalisuolaista voita. Teen siitä makuni mukaista puristamalla joukkoon riittävästi valkosipulia ja sötköttämällä tasaiseksi.
05.10.2017 kokeessa olivat 73v ukon kaikki kolestroliarvot reilusti viitealueilla.
+Lisää kommentti
AP unohti listastaan Star Nutritionin Whey 80 proteiinin, taitaa olla ihan samaa kuraa kuin nuo muut listassa mainitut, halvempaa tosin mutta huonoa silti, varsinkin jos on herkkä vatsa.
Ilmoita
Riippuu valmennuksen kohteesta. Jos henkilö treenaa SM kisoja varten niin ko. tyyppi lienee keskustellut asian valmiiksi pt:nsa kanssa.

Jos kyse on aloitteijasta niin näkemäni pt:t kävyät läpi ohjattavansa ravintotottumukset ja harkitessaan tekevät siihen muutosehdotuksia.
En ole kuullut, että kukaan ehdottaisi kenellekään lisäravinteiden käyttöä.
Joissakin tapauksissa, jos on todettu, tai epäillään jotain puutosta, niin joku hivenaine- tai vitamiinilisä saattaa tulla kyseeseen.
Ilmoita
Proteiinijauheiden laadussa on ainakin menty harppauksia taaksepäin, marketeissa harvoin löytää mitään laadukasta merkkiä, lähes kaikki myynnissä olevat jauheet ovat sitä melko huonolaatuista food-grade laatua. Takavuosina laadustaan tunnettuja Twinlab, Solgar tai Skip ravinteita ei kovin monesta paikasta enää löydä.
Proteiinirahkoihin ja suklaalla verhottuihin proteiinipatukoihin harvoin laitetaan mitään kovin hyvää raaka-ainetta, joten marketin rahkoja ja patukoita syömällä tuskin se lihas ihan järkyttävästi kasvaa.
1 VASTAUS:
Tuo saattaa kyllä osittain selittää sen miksi 90-luvulla oli saleilla kovempikuntoista sakkia kun vertaa nykypäivään, ns. pieruherojen markkinoille tulon jälkeen on ilmeisesti menty huonompaan suuntaan voimatasoissa.
+Lisää kommentti
Ei oo millää mitää merkitystä mitä tekee. Kaikki on kohtaloa
Ilmoita
Tästä laatuasiasta on näköjään alettu keskustelemaan enemmänkin, googletin: https://www.google.fi/search?q=huonolaatuinen+lisäravinne&rlz=1C1ASUT_fiFI580FI580&oq=huonolaatuinen+lisäravinne&aqs=chrome..69i57j69i60.6245j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
ja päädyin myös tähän ketjuun. Tämähän on hyvä ja asiakkaat hyötyy varmasti jos isot lisäravinnefirmat Suomessa alkavat hintojaan laskemaan tai vastaavasti laatuaan parantamaan.
1 VASTAUS:
Jostain syystä linkki ei toiminut?
https://www.google.fi/search?q=huonolaatuinen+lisäravinne&rlz=1C1ASUT_fiFI580FI580&oq=huonolaatuinen+lisäravinne&aqs=chrome..69i57j69i60.6245j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
+Lisää kommentti
Nuo jutut kun lukee niin sen jälkeen kyllä jää markettien ylihintaiset proteiinivalmisteet hyllyyn. Markettien hintalaadultaan huonot proteiinijauheet kannattaa korvata luomukananmunilla niin saa todennäköisesti paljon laadukkaamman proteiininlähteen.
Kilpaurheilijan kannattaa käyttää ainoastaan laadukkaita ravinteita ja niitä hyvin harvoin on marketeissa myynnissä. Lisäravinnebisnes on melkoista sumutusta noissa laatuasioissa ja rehellinen PT kertoo kyllä asian tuostakin puolesta jos tietää, mutta suurin osa ei todennäköisesti edes tiedä lisäravinteiden laatuluokka-asioita.

5 Signs Your Protein Is Garbage
https://www.youtube.com/watch?v=MMteCrIPXrA

Kun proteiinijauhe ei ole enää pelkkää proteiinijauhetta
https://www.bodylab.fi/shop/kun-proteiinijauhe-ei-601c1.html

Onko BCAA:si tehty sian karvoista ja ankan sulista?
https://www.bodylab.fi/shop/onko-bcaa-si-1349c1.html

Lisäravinteiden laatuerot – kuluttaja markkinoinnin vietävänä
https://www.voimapuoti.com/blog/post/2-lisaravinteiden-laatuerot-.html

Lisäravinteiden imeytyvyyksistä
https://www.voimapuoti.com/blog/post/5-lisaravinteiden-imeytyvyyksista-.html
Ilmoita
Minun PT Timo Haikarainen suosittelee Valtion virallisia ravitsemussuosituksia eli koko ruokaympyrä on käytössä. Puuroa, marjoja, raejuustoa, pähkinöitä, perunaa, riisiä, lihaa, kanaa, kalaa, ruisleipää, runsaasti (600g) kasviksia päivässä. Sen lisäksi heraproteiinia palariin. Lisäksi kreatiinimonohydrattia.
Ilmoita
Huh huh, olipas mielenkiintoinen ketju. Tuli vaan mieleen ketjun luettuani, että onkohan kukaan terveysammattilainen huomioinut vanhuksille syötettävän proteiinin laatua? Tässäkin ketjussa mainittuja huonolaatuisen maineessa olevia tuotteita saatetaan syöttää myös vanhuksille ja imeytyminen saattaa olla huonoa ja myös aiheuttaa joitain turhia vatsavaivoja.
https://www.terve.fi/artikkelit/ikaantyneiden-ruokavaliossa-on-usein-liian-vahan-proteiinia
1
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Näin testaat PT:n rehellisyyden

Hyvä rehellisyystesti pt:lle on kun kysyy mitä lisäravinteita he suosittelevat. Yleisesti tiedetään että esim marketeissa myytävät Fast ja Leader lisäravinteet ovat huonoja hintalaatu-suhteeltaan ja esim. Lidlin Sportyfeel on Leaderin valmistamaa ja Fitfarmin ravinteet tulevat samasta lähteestä kuin Fast.
Noista neljästä huonosta siis Lidlin Sportyfeel on paras valinta koska on edullisin.
Onkin mielenkiintoista kuulla kuinka pt:t perustelevat suosituksensa ravinteiden suhteen jos jotain asiakkailleen tuputtavat.
Laadukkaalla (luomu)ravinnnolla pääsee paljon parempiin tuloksiin kuin huonolaatuisia lisäravinteita ruokavalioonsa lisäämällä.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta