Tossut eivät kestä?

KarhuM3

Kumman vika, Jodlaajan taikka valmistajien?

Jospa Jodlaaja kulluttaa kenkiä väärältavval, ostamal kaksi numeroo liian issot töppöset. Mies ostaa 46 kenkiä ja jos jalka ompi 44, niin voipi kulluu sen takkii liikoo. Kenkävalmistajat tullee kärttysiksi häälle.

Onpi myös mahdollista että vika onkin virmois ittessää. Tekevät liia heikkoi jalkineit, jotka eipä kestä yli 200km. Jodlaajan pittää siin tappauksessa saara korvauksia.

84

979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VeijoTorvi

      Jodlaajan pitää lopettaa se loikkiminen, askel ei rullaa ja energia menee tossun pohjan kulutukseen. Hyvällä tekniikalla juoksevalla tossut kestävät, pohjan kulumisen kannalta, yli 1000 km. Vaimennus loppuu tyyppillisesti ennen pohjan puhki kulumista

    • SaipaLPR

      Mie pongannu paltsun plokista tossui mil hän juossut 1000km eikä näy kulumaa. Ja mie pelasin salibandya 7 vuotta samoilla kengillä. Eivät kuluneet, mutta pohjasta tuli kovat ja jalkavaiva. Lääkäri kyseli asiasta niin kengät ne syylliset. Ostin uudet sisäpelikengät.

      Eivät juoksukengät kulu pohjista. Ootteko nähneet jodlaajan kengistä kuvia? Jos kuluvat, laittakoon kuvat!

    • thihfgjkl

      surkia juoksutekniikka poikapoloisella onn

    • Kysynvuan

      Todisteita kulumisesta?

    • Adidasvaiasics

      Kukkaa ei oopi suames testannu yhtä monet tossut kuin Aki. Aina ostaapi erilaiset

      • Kikkeliskokkeli

        Pateettitista! Aki yritä edes olla hauskempi tai parempi tai jotain


    • Säästötossut

      Joku foorumilla ostanut lidlistä 4,95e Lidlin tossut. Miksei aki?

    • jodlaajaihosialla

      Lopeta jo sinäkin. Henkinen eunukki.

    • ExPert

      Katsokaa kuvia. Tossut riekaleina. Koirako syönyt?

    • aikaentineneipalaa

      Diagnoosi selvä kuvien myötä. Tätä on epäilty. Kastroitu juoksija, eli roikkuva jalka syndrooma. Hermoratavauriot molemmissa päkiöissä. Liian kovaa harjoittelua ilman riittävä palautumista. Lepoviikot ja ylimenokaudet unohtunu pitää.

    • amatöörit

      hiomakoneella tehty

      • sossuntäti

        tuo on mahollista.


    • kulmahiomakoneistaja

      Tykkäsin Vazee Pacen agressiivisesta hionnasta. Päkiän ulkosyrjä hiottu ihan pohjaan asti. Muuten iskemättömät.

    • menkääitseenne

      Voi luoja teidän kanssa! Toinen laittaa pyynnöstä kuvat puhki kuluneista tossuista ja te alatte syyttelemään tätä tahalliseksi hiomiseksi hiomakoneella tai koiran syömiksi. Kyllähän noista näkee, että pelkillä päkiöllä on juostu.

      • juppisalosta

        Aki oikeesti, ota nyt ne lääkkeet ja laita se hiomakone jo laatikkoon takasin. Eikö ne sossussa jo ihmettele kun rahat menee laikkoihin eikä sandelssiin


    • asiantuntemusta

      kattokaa nyt oikeesti noita kulumia, juokseeko hän pelkästään päkiän ulkosyrjällä eli käytännössä ukkovarpaan varassa?? Ja vaikka juoksisikin, miten tuo kuluma tulee? Kun iskeytyy maahan, vauhdin pitää kärsiä kammottavasti jos tossut kuluu noin. Sanokaa mitä sanotte, mutta nämä kengät on käsitelty jollain muulla kuin juoksemalla

      • pilluhaukka1

        jotain erittäin outoa näissä kuvissa on, toiset tossut kuluneet pikkuvarpaan puolelta ja toiset ukkovarpaan????


      • hohhoijakkaa
        pilluhaukka1 kirjoitti:

        jotain erittäin outoa näissä kuvissa on, toiset tossut kuluneet pikkuvarpaan puolelta ja toiset ukkovarpaan????

        kaikki on kuluneet pikkuvarpaan puolelta, ulkosyrjältä


    • SamirKamir

      Noi Adidakset on kuluneet sivustakin, kohdasta jonka ei pitäisi edes koskettaa maata? Itse olen harjoittelut paljon kovemmilla vauhdeilla ja tossut kestävät sen 1000 km ilman puhkikulumista

    • VeijoTorvi

      Buaha ha haa...Adidaksen sivukuvassa näkyy hiomasauma joka ei kyllä juoksemalla synny

    • Manitalks

      Onko tämä dopingtapaus? Jäi kiinni manipuloinnista.

      • SossunJossu

        Busted! Niinkuin Kämmenniemen Siwassa sanotaan


    • Exjuoksufoorumilainen

      Mikään noista malleista ei ole ns. Racing flat kenkä, joten kulutuskestävyyden ei pitäisi olla ongelma. Huippujuoksijat juoksevat kengillään jopa 40km pitkiksiä vauhdilla 3.30min/km kuten Mo Farah, eivätkä kengät repeä.

      Itseasiassa valmistajat olisivat äkkiä kuluttajien joukkokanteen vuoksi oikeussalissa mikäli kenkien kulutuskestävyys olisi poikkeuksellisen heikko.

      Enemmänkin kyse on juoksutekniikasta. Tässä hyvä juttu liittyen siihen:
      http://runblogger.com/2012/09/on-running-shoe-wear-and-outsole.html

      • tämäkiinnostaa

        miksi ex


      • baltsufani
        tämäkiinnostaa kirjoitti:

        miksi ex

        seppo heitti baltsun ulos foorumilta.


    • TaistoIsberg

      Askeleen täytyy olla loikkiva, ei rullaava ja kontaktihetkellä voimakkaasti jarruttava, että tommoisen kuluman saa aikaan.
      Jos tuo ylipäänsä on juoksemalla tehty.

    • hessuhopotyyli

      nii-i. sutii asfalttia vastaan. Paljos koikkelilla on painoo?

      • Joumanchigaco

        Olisiko 50 kg


      • tankki82

        tankattuna


    • tiluliluuu

      Kyllä rahaa on kun on varaa tahallaan hioa kenkiä rikki.

    • tutkintaryhmäntotuus

      Ollaan kahvitauolla katsottu usean silmillä noita lenkkareita ja 100% yksimielisyys siitä että noita on käsitelty, kuten täällä jo aiemmin sanottu adidas on selvin todiste. Ei kukaan juokse noin "kaltevasti" päkiällä, kuten "kulumat" osoittaa. Kuluma siksi lainausmerkeissä, koska ne on tekemällä tehty, esim hiomapaperi puuta vasten tai jopa koneellisesti.
      Kysymys kuuluu, että miksi?

    • Karhuparas

      Miksei juokse Karhuilla? Kestävät kengät. Kohta 3000km mittarissa ja vielä ehjät

      • pertunmaanponnistus

        Ei mikään tossu kestä kulmahiontakonetta


      • happohessu

        Karhu on nykyään Feet. M2 sarjalaista myynnissä koota 39-43.


    • exjuoksufoorumilainen

      Nyt Jodlaaja on tehnyt hyvän tossuvalinnan.
      Jos ja kun kengät kuluvat nopeasti, niin kannattaa ostaa halvempia kenkiä.
      Itse ostan muutenkin aina kengät tarjouksista. Tuo XXL:n Niken Air Zoom Fly 2 tarjous 59,90€ kuulostaa ihan hyvältä diililtä, varsinkin nyt kun elokuun tarjoukset muuten ovat ohi ja uudet mallit ovat porhaltaneet liikkeisiin täydellä ovh hinnalla. 59,90€ vs. 179€ esimerkiksi on parempi valita. Well done Jodlaaja.

      Toki 59,90€ hintaisia tossuja ostaessa voi sortua markettilenkkareihin, jos ei tiedä mitä on tekemässä. Jos näkee tutun ja tunnetun mallin tarjouksessa kuten vaikkapa Adidas Bostonit niin silloinhan tietää tekevänsä ns. hyvät kaupat, mutta tässä tapauksessa ei voi olla varma. En muista kenenkään edes maininneen tuota Zoom Fly 2:sta, enkä ole missään lehtien kenkävertailuissakaan sitä nähnyt. Niinpä skeptinen fiilis oli aluksi luettuani Jodlaajan raportin. Varsinkin tuota ykkössijalle nostamista pidin pahana ylilyöntinä.

      Löysin kuitenkin netistä lisätietoja ko. mallista. Aika vähän sitä on testattu, mutta Runningwarehouse on tehnyt ykkösmallista videon https://www.youtube.com/watch?v=L0InNHLcJrY , jossa kerrotaan, että se kilpailee Adidas Tempo 6:n ja Asics J33:n kanssa. Tempoissa hieman enemmän vaimennusta ja Asicseissä vähemmän. Zoom flyissa on hieman pronaatiotukea, joten se sopii hieman ylipronaatiosta kärsiville sekä heille, jotka haluavat pitkiksille hieman lisätukea. Runrepeat sivustolla oli plussat ja miinukset kakkosmallista. http://runrepeat.com/nike-air-zoom-fly Positiivisista tuotiin esille mm. se, että tossu on edullinen ovh-hinnaltaankin, USA:ssa $90, mikä on todella selvästi vähemmän kuin monen muun tossun hinta.

      Varmasti hyvä valinta tuohon hintaan. Minulle tuollainen tossu ei kävisi, sillä siinä on korkea holvikaari, kun minulla on matala ja ehkä turhan kevyt ns. peruslenkkariksi ja kisakengät ovat sitten erikseen, mutta kun täällä palstalla Jodlaajaa muuten kaikki haukkuvat, niin nyt on paikka kehua. En tosin ihan ymmärrä tuota kokojen kanssa arpomista. Yleensä kauppaan kannattaa ottaa mukaan edelliset juoksukengät ja juoksusukat. Vertailla vaikka ihan ottamalla pois jalkineiden pohjalliset ja laittaa ne päällekäin, samaten laittaa kenkien pohjat vastakkain. Yleensä oikean koon löytäminen merkkien välillä on aika helppoa, jos on mukana juuri ne oikeanlaiset juoksusukat ja omat entiset lenkkarit.

      • Hikitulee

        Toevotaan, että tossut kestävät ainakin 2-3 viikkoa eli 300 km


    • askellusvirheet

      Ai että juostessa tossut eivät kulu pohjista? Itse lähinnä kävelen, ja siinä ne ainakin kuluvat. Laadukkaatkin saa ihan puhki, kun menee riittävän monta sataa kilometriä reppu selässä.

      Miksei joku voisi juosta ulkosyrjällä? Vaikeaahan se on, ja nilkannyrjähdysriski valtaisa. Mutta esim. Töölönlahtea ympärijuoksevilla näkee mitä oudoimpia askellusvirheitä. Silloin kengätkin kuluvat epätasaisesti ja jossain vaiheessa tulee sen verran paha jalkavaiva, ettei enää juokse.

      Itselläni kengät kuluivat nuorena voimakkaasti ulkolaidoilta. Ikääntyessä kuluminen alkoi tasoittua. Jossain vaiheessa sain oudon rasitusvamman, jonka syy selvisi vasta vuosien päästä Respectan ansiosta: kireä akillesjänne. Akillesjänteitä kannattaa oikeasti tehovenytellä. Joskus akillesjänteiden kireys oireilee muullakin tavoin kuin kantapään luupiikkinä. Itselläni kipu oli päkiöissä.

      Nyt olen kävellyt Merrelin ballerinamallisilla paljasjalkatossuilla, joissa on Vibramin pohja, ja ulkopohjassa ei näy vielä kulumaa ehkä satojen käveltyjen asfalttikilometrien jälkeen. Kerrankin löytyi hyvät kengät. Vaikka ovat vähä liian kapeat isovarpaan kohdalta, on toinen isovarpaistani alkanut palautua luonnolliseen asentoon lievän hallux-kallistuman sijaan.

      • eitästäenempää

        Jos pelkillä päkiöllä juoksee niin kyllä se askel osuu ensi juuri tuonne ulkosyrjälle.


    • Amerikanveli

      Jodi ootko kokeillut Skechers go run 4? Kevyet kengät.
      Täällä Yhdysvalloissa niitä saa nettikaupasta 79 dollarilla.
      Tekisi mieli tilata, mutta kuuntelen kokemuksia. Testaat kovassa käytössä.

    • vareninlassi

      Ymmärsinkö ihan oikein. Syyttääkö Suomen hitain kilpajuoksija tossuja siitä, ettei pysty raastamaan tai ylläpitämään kovaa juoksuvauhtia? Sehän on kunnosta, vauhtikestävyydestä sekä lihaksesta kiinni, tossujen vaikutus on täysin minimaalinen noin lyhyillä matkoilla.

      • Jokkerintalli

        Jotain on pahasti pielessä askelluksessa jos pohjat kuluu puhki ja tossut lämpenee polttaviksi rakkoja tulee kympin lenkillä kaverille joka juoksee 160 km viikossa parhaimillaan. Videoo askelluksesta olisi hyvä saada


    • heikkirrrrrrr

      Sillä lailla, polvi kipeänä ja sm kisat lähestyy =) Miten TAAS sattuikaan. Nyt on hyvä alibi selittää että polvi petti vaikka oikea syy on ihan jossain muualla. TSEMIII!! JUOKSUINTOOOO!!!!

    • geenimanipuloituna

      Joo, aivan joku viisaampi ottas pari päivää lepoa tähän väliin, mutta jodi pyyhkii hajonneilla lenkkareilla testi juoksuja että johtuisko lenkkareista, voi hyvää päivää.

    • MouAki

      Kilpajuoksijan kevyt viikko 161,6km valmensi hyvin fartlekille. Kaikki hyvin sm-kisoja kohti kunnes kenkävalmistajien katala temppu pilasi nousukiidon. Laittavat salaa jokaiseen malliin vahvan pronaatiotuen, seurauksena kilpajuoksijoiden vakava vammautuminen. Ura vaarassa. Sairaseläkeriski.

    • huolestunutfani

      jääkö juuri kisaa ennen juostava kilpajuoksijan 10x200m kovaan ylämäkeen taskulampun valossa nyt väliin? Auts. Ei voi kisa mennä hyvin. Mussakka, hiero polvi kuntoon.

      • Oheinenlasku

        LOL. Luotan Mussukan hierovan Akin toimintakuntoon


      • Ylöjärven.jopi

        Jodlaajalla ei ole ajokorttia. Siksi mussaka aina mukana. Ei kuulemma kreikkalainen vaan etiopiasta


    • nettiguruvalvoo

      miksei jodi eti yhtä mallia joka toimii ja sen jälkeen tilaa aina sitä samaa tossumallia halvalla netistä? Nyt mies lottoaa!

    • FEETkiinnostava

      FEET. Luonnollinen juoksukenkä. Ei pronaatiotukea, luottaa jalan omaan luonnolliseen biomekaniikkaan. Voitko Jodlaaja testata kenkien kestävyyden? Pyydä pari ilmaiseksi koeajoon.

      • saakosuasitella

        Feet = Karhu M2 muovilaatikko. Yksi tykkää toinen ei.


    • Mouaki

      Jodin tuulennopeat Niket kallistuneet. Xxl sai pahaa-aavistamattomat kilpajuoksijat koukkuun edullisella hinnalla ja nyt maksaakin 99,90. Mitä jos kengät hajoavat? Ehtikö kukaan hamstrata halvalla hinnalla?

      • Akiparas

        Aki löysi toiset 59,90€. Ähäkutti


      • suburbanisti

        Winflot menettelee lähiössä. Lunargliden ja Pegasusin kaltaiset tohvelit ovat suuren maailman ihmisille, yritysjohtajille, erikoisasiantuntijoille, pääomasijoittajille sekä huvilanomistajille.


    • Rennonkovaa

      Eipä taija hiomakone enää laulaa

    • AriMetsola

      Jodi, laitatko kuvat niken pohjista?
      Harkitsen siirtymistä sinne kilpatalliin.
      Jos ovat hyvät, ostan heti kolme paria nikeja. Kunhan eivät kulu ensimmäisellä viikolla puhki.

      • Pläkkändekkeri

        Tuskin hiomakonetta kestää


    • Kilpajuoksija

      XXL:ssä -20% viikonloppu. Kysytte mitkä tossut ostan. Ette malta tietää. Kerronko teille. Ostanko 99,90e kengät. En. Ostanko 129e, en. Luulette että ostan 159e kengät. Ette tunne minua. Ostan 179e kengät, jolloin säästän 35,80 euroa. Tätä kutsun kuluttajaystävälliksi. Keksin rahalle käyttöä.

      • Akiparas

        Järkikaveri....


    • Kuluttajatuntija

      Jod, Niken tallilaisena: aiotko ostaa vai oletko ostanut XXL:stä Nike flex experience 5 RN 29,90e. Kuluttajaystävällistä.

    • KeijoJorvi

      Missä kuvat nike pohjista?

    • Kylkestääpi

      Niket kestää kuin Lada

    • Mouaki

      Ostitko salmingit XXL 39,90€ yötarjous? Moni foorumilta ostaa. Ruiskarhulla monta paria salmingeja

    • Pegasus2017

      Akilla, baltsulla ja farahilla samat kengät. Kovimmat amatöörit matkivat maailman nopeinta miestä. Aki oppinut juoksemaan, pohjat eivät kulu. Saadaanko Tombe vielä samaan talliin? Hokat jäävät nylkylle ja ultrakävelijöille.

      • Fhiffjj

        Saako noitten pohjia hiottua rälläkällä?


      • mainoksenuhri
        Fhiffjj kirjoitti:

        Saako noitten pohjia hiottua rälläkällä?

        Pegasusien pohjat kuluu puhki parissa kolmessa viikossa ilman rälläkkää. Mut hölkkääjien 30 vuotta käyttämät paskalenkkarit alkaa kelpaamaan kun markkinointiosasto skarppaa alle 2h ja Mo väreillä.


    • pegasuksetovatpilalla

      Pegasukset ovat pilalla. Aiemmin olivat jämäköitä peruslenkkareita ruohonleikkuuseen. Sitten kehittyivät vuosi vuodelta ja Pegasus 34 olikin lopulta täydellinen yleisjuoksijan allrounderi, jolla harjoitteliivat niin harrasteljiat kuin ammattilaisetkin. Responsiivinen, vaimennettu, ei liian raskas. Tossu jolla onnistuu kaikki harjoitukset hitaista nopeisiin ja pitkistä lyhkäisiin. Sen sijaan 35:sen kanssa ovat menneet liian pitkälle. Ulkonäkö on hienosteltu Niken 4% mukaillen. Mikä on virhe, kyseessä kuitenkin tavistossu. Pahempi virhe on, etteivät tossut kestä käyttöä. Nimen perusteella voisi tulevan Pegasus Turbon olevan parempi malli tavisperuslenkkeilyyn, mutta niin ei ole, vaan kyseessä on 35:stakin pahempi hifistely-lifestylemalli. Pegasuksen taru maratonhölkkärin peruslenkkarina taitaa olla nyt tässä. No tossuvaihtoehtoja Nikeltä puskee niin että Pegasuksen pilaaminen ei haittaa. Ammattilaisektin ovat vaihtaneet jo Pegasus visiitin jälkeen pois Niken muihin uutuus malleihin.

      • hoka

        miksette kaikki hölkkäjantterit siirry Hokan talliin


    • pitkä

      Mitä huonompi juoksija sitä enemmän haahuilee ajatus joutavissa, juoksutossuissa ja mmfutiksessa sun muussa epäolennaisessa. Fokus puuttuu ja sen huomaa kyllä tuloksista

      • Kerrosie

        Entä jos pegasukset kestä. Mihin laittaa vokus jos palaa pohjat asfaltilla riekaleiksi?


    • Piraatithuonoja

      Kylillä puhutaan Akin sortuneen piraattikenkiin

    • HokaVauhtiPukki

      Hoka Speed Goat kestävät kolme juoksulenkkiä. Juoksutyyli muistuttaa perinteisen hiihtoa, jossa päkiät laahaavat maata. Kantapäässä ei käytön jälkiä, mutta päkiät tosiaan riekaleina jo muutaman lenkin jälkeen.

      • Jassukka

        Onneks ei hölkkää veetyylillä


    • Lievästi

      Päkiän ulkosyrjän kuuluukin juostessa osua maahan ensimmäisenä, joten se puoli kuluu hiukan enemmän.

    • kodlaaja

      Akilla vanhat metkut. Tossut riekaleina.

    • Vedonlyöjä

      Tombe, ookkos miettiny haastavasi soiron kypän skapaan? Tiijän miten käy. Meette molemmat rennon kovaa. Pualessa matkassa sinun selkä niksahtaa, olet 3 kuukautta telakalla ja foorumilta vuoden poijes. Soiro hölkkää 7km kunes pettää maha, perse, pää, takareisi ja dnf. Seuraavana päivänä soiro kertoo lähteneensä hölkälle leuka kohti uusii pettymyksii. Mukava oisi kahtoa teijän vääntö. Kumpikaan ei maaliin saavu.

      • Grikoriparas

        Lyötkö vuoden palkan eli 100000 Euroa veroa. Siis minun vuoden palkkani verran


    • Rajatietoa

      Lyön rajavartijan vuoden bruttopalkan verran vetoa eli tommoset 19000 Euroa.

    • Vapisenike

      Pegasus 35 huono laatu masensi aksun. Seurauksena siirty painonnostajaksi.

    • Anonyymi

      Nykyään Jotin kengät kestävät paremmin käyttöä? Ukko juossut jo Adios Prolla vaikka hurumykket. Ryhdikäs ammattijuoksijan askllus.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe