Olen aina kirjoittanut hampurilaisesta, ett se on ok, kunhan jättää sen pullan pois. Täytyy myöntää, että väärässä olen, kun katsoo esimerkiksi HK jauheliha pivin tuoteselostusta. Tosin en koskaan osta valmiita mikrouunissa lämmitettäviä hampurilaisia.
Ketkä näitä syö, niin ei tarvitse ihmetellä, jos jotkut ovat hieman vilahtaneita.
HK:n Jauhelihapihvi: suomalainen broilerinliha ja -nahka, vesi, korppujauho (mm. vehnäjauho, hiiva), soijaproteiini, suomalainen porsaanliha, suomalainen kamara, mausteet (mm. sipuli, mustapippuri, korianteri), herneproteiini, perunajauho, suola (1,3 %), happamuudensäätöaineet (E262, kaliumlaktaatti), glukoosi. Laktoositon. Lihaa 40 %, liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 51 %.
Hampurilainen
13
230
Vastaukset
- hpv13
Hampurilainen ei ole hampurilainen ilman sämpylää.
Kivikylällä on ihan hyvän makuiset jauhelihapihvit mutta eivät nekään käy sianrasvakarppaajille kun niissä on peräti 13.8g hiilihydraattia per 100 g:
http://www.kivikylan.fi/tuotteet/jauhelihapihvit/palvarin-jauhelihapihvi
Myös Lidlin jauhelihapihvit ovat hyviä vaan niissäkin lienee liikaa hiilihydraattia.- minun_mielipide---
Lisäaineet ovat näköjään ok. Tästä oli kysymys?
- hpv13
minun_mielipide--- kirjoitti:
Lisäaineet ovat näköjään ok. Tästä oli kysymys?
Onhan tuossa tietysti liikaa suolaa eli 1.3%. Ainut lisäaine tuossa on kaliumlaktaatti joka nyt ei ole mikään myrkky. Maitohapon kaliumsuola. Jos pelkää maitohappoa niin ei kannata syödä hapatettuja tuotteita ja kaliumia saa taas kasviksista.
- Vhh-faktat
Hampurilaiseen ei kuulu pulla, vaan vehnäsämpylä.
- hpv13
Sämpylä tai leipä, raaka-aine ei ole määräävä tässä yhteydessä. Ruishampurilainen ei ole yhtään hullumpi. Pihvin taas ei tarvitse sisältää lihaa vaan pihvi voi ihan hyvin olla kasvispihvi.
Hampurilaisen ja hodarin ideahan on siinä, että sen voi syödä pitämällä kiinni siitä leivästä ja täyte on kuuma.
Pullaksi nimitetään myös paistamatonta pientä leipätaikinaa, pitsapulla esimerkiksi.
- dtmerta0re9
Jes, syö rasvainen pihvisi rasvaisella juustolla ja majoneesilla kuorrutettuna valkoisen sämpylän välissä, niin saat varmasti insuliinisi pakkaamaan annoksen mukana tulleet rasvat kupeillesi. Nälkäkin lähtee, mutta en tiedä kuinka pitkäksi aikaa: riippuu siitä verensokeripiikistä, jonka hampurilainen ja muut sen ohessa nautittavat saavat aikaan.
- hpv13
Kaikki ruuan energia varastoituu insuliinista huolimatta ja todellakaan hampurilainen ei rasvaisuudestaan huolimatta pidä nälkää. Hampurilainen ei myöskään ole virallisterveellistä ruokaa.
- dtmerta0re9
Ei suinkaan: jos insuliinia ei juuri erity (kun ruoka on sellaista, joka ei juuri nosta verensokeria tai nostaa sitä maltillisesti), ruuan energia tulee paitsi energiaksi käyttöön tai glukoosivarastoiksi, joka on eri asia kuin rasvavarastot.
- hpv13
dtmerta0re9 kirjoitti:
Ei suinkaan: jos insuliinia ei juuri erity (kun ruoka on sellaista, joka ei juuri nosta verensokeria tai nostaa sitä maltillisesti), ruuan energia tulee paitsi energiaksi käyttöön tai glukoosivarastoiksi, joka on eri asia kuin rasvavarastot.
Ihmisen insuliinin erityksestä noin puolet tulee aterioiden ulkopuolellla ja perusinsuliinin eritys riittää aivan hyvin kaiken ravinnon siirtämiseen soluihin.
Proteiini nostaa lisäksi insuliinin eritystä merkittävästi. Esimerkiksi naudanliha lisää insuliinin eritystä enemmän kuin pasta.
Rasva taas siirtyy suoraan rasvasoluihin. Sieltä sitä taas otetaan käyttöön tarpeen mukaan.
- näin_se_vain_on
McDonald's korostaa mielellään, että se käyttää vain sataprosenttista naudanlihaa (Ruotsista, Saksasta, Irlannista tai Suomesta), mutta pitkästä rivistä lisäaineita leivässä ja kastikkeissa puhutaan tietysti vähän vähemmällä melulla. Esimerkiksi sitä ei mainita, että Big Tastyn kastikkeessa on 29 ainesosaa ja lisäksi keinotekoisia liha- ja grilliaromeja, ja maineikkaassa Big Mac -kastikkeessa on lähes yhtä pitkä lisäainelista, jossa on muun muassa ksantaanikumia, arabikumia, rasvahappojen mono- ja diglyseridejä ja aromeja.
- hpv13
Rasvahappojen mono- ja diglyseridit ovat täysin harmittomia. Rasvat ovat glyrelolin triestereitä eli yhteen glyserolimolekyyliin on liittynyt 3 rasvahappoa ja vastaavasti mono ja digryreroleissa rasvahappoja on 1 tai 2. Elimistö purkaa joka tapauksessa nuo sidokset ja rasvahapot imeytyvät sellaisenaan.
Ksantaani- ja arabikumi ovat taas liukoista kuitua ja todennäköisesti terveydelle edullisia.
- ilmiantaja.nro.yksi
Hyvä kommentti Veijo!
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nasima löi Jussille luun kurkkuun
Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse5559188Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"
jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r1656284Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?
Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos3815350Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa
SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli724821Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta
Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s1014433Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun
ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta1664103SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat
Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha2064037- 1062166
- 1141568
- 531106