Olen aina kirjoittanut hampurilaisesta, ett se on ok, kunhan jättää sen pullan pois. Täytyy myöntää, että väärässä olen, kun katsoo esimerkiksi HK jauheliha pivin tuoteselostusta. Tosin en koskaan osta valmiita mikrouunissa lämmitettäviä hampurilaisia.
Ketkä näitä syö, niin ei tarvitse ihmetellä, jos jotkut ovat hieman vilahtaneita.
HK:n Jauhelihapihvi: suomalainen broilerinliha ja -nahka, vesi, korppujauho (mm. vehnäjauho, hiiva), soijaproteiini, suomalainen porsaanliha, suomalainen kamara, mausteet (mm. sipuli, mustapippuri, korianteri), herneproteiini, perunajauho, suola (1,3 %), happamuudensäätöaineet (E262, kaliumlaktaatti), glukoosi. Laktoositon. Lihaa 40 %, liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 51 %.
Hampurilainen
13
155
Vastaukset
- hpv13
Hampurilainen ei ole hampurilainen ilman sämpylää.
Kivikylällä on ihan hyvän makuiset jauhelihapihvit mutta eivät nekään käy sianrasvakarppaajille kun niissä on peräti 13.8g hiilihydraattia per 100 g:
http://www.kivikylan.fi/tuotteet/jauhelihapihvit/palvarin-jauhelihapihvi
Myös Lidlin jauhelihapihvit ovat hyviä vaan niissäkin lienee liikaa hiilihydraattia.- minun_mielipide---
Lisäaineet ovat näköjään ok. Tästä oli kysymys?
- hpv13
minun_mielipide--- kirjoitti:
Lisäaineet ovat näköjään ok. Tästä oli kysymys?
Onhan tuossa tietysti liikaa suolaa eli 1.3%. Ainut lisäaine tuossa on kaliumlaktaatti joka nyt ei ole mikään myrkky. Maitohapon kaliumsuola. Jos pelkää maitohappoa niin ei kannata syödä hapatettuja tuotteita ja kaliumia saa taas kasviksista.
- Vhh-faktat
Hampurilaiseen ei kuulu pulla, vaan vehnäsämpylä.
- hpv13
Sämpylä tai leipä, raaka-aine ei ole määräävä tässä yhteydessä. Ruishampurilainen ei ole yhtään hullumpi. Pihvin taas ei tarvitse sisältää lihaa vaan pihvi voi ihan hyvin olla kasvispihvi.
Hampurilaisen ja hodarin ideahan on siinä, että sen voi syödä pitämällä kiinni siitä leivästä ja täyte on kuuma.
Pullaksi nimitetään myös paistamatonta pientä leipätaikinaa, pitsapulla esimerkiksi.
- dtmerta0re9
Jes, syö rasvainen pihvisi rasvaisella juustolla ja majoneesilla kuorrutettuna valkoisen sämpylän välissä, niin saat varmasti insuliinisi pakkaamaan annoksen mukana tulleet rasvat kupeillesi. Nälkäkin lähtee, mutta en tiedä kuinka pitkäksi aikaa: riippuu siitä verensokeripiikistä, jonka hampurilainen ja muut sen ohessa nautittavat saavat aikaan.
- hpv13
Kaikki ruuan energia varastoituu insuliinista huolimatta ja todellakaan hampurilainen ei rasvaisuudestaan huolimatta pidä nälkää. Hampurilainen ei myöskään ole virallisterveellistä ruokaa.
- dtmerta0re9
Ei suinkaan: jos insuliinia ei juuri erity (kun ruoka on sellaista, joka ei juuri nosta verensokeria tai nostaa sitä maltillisesti), ruuan energia tulee paitsi energiaksi käyttöön tai glukoosivarastoiksi, joka on eri asia kuin rasvavarastot.
- hpv13
dtmerta0re9 kirjoitti:
Ei suinkaan: jos insuliinia ei juuri erity (kun ruoka on sellaista, joka ei juuri nosta verensokeria tai nostaa sitä maltillisesti), ruuan energia tulee paitsi energiaksi käyttöön tai glukoosivarastoiksi, joka on eri asia kuin rasvavarastot.
Ihmisen insuliinin erityksestä noin puolet tulee aterioiden ulkopuolellla ja perusinsuliinin eritys riittää aivan hyvin kaiken ravinnon siirtämiseen soluihin.
Proteiini nostaa lisäksi insuliinin eritystä merkittävästi. Esimerkiksi naudanliha lisää insuliinin eritystä enemmän kuin pasta.
Rasva taas siirtyy suoraan rasvasoluihin. Sieltä sitä taas otetaan käyttöön tarpeen mukaan.
- näin_se_vain_on
McDonald's korostaa mielellään, että se käyttää vain sataprosenttista naudanlihaa (Ruotsista, Saksasta, Irlannista tai Suomesta), mutta pitkästä rivistä lisäaineita leivässä ja kastikkeissa puhutaan tietysti vähän vähemmällä melulla. Esimerkiksi sitä ei mainita, että Big Tastyn kastikkeessa on 29 ainesosaa ja lisäksi keinotekoisia liha- ja grilliaromeja, ja maineikkaassa Big Mac -kastikkeessa on lähes yhtä pitkä lisäainelista, jossa on muun muassa ksantaanikumia, arabikumia, rasvahappojen mono- ja diglyseridejä ja aromeja.
- hpv13
Rasvahappojen mono- ja diglyseridit ovat täysin harmittomia. Rasvat ovat glyrelolin triestereitä eli yhteen glyserolimolekyyliin on liittynyt 3 rasvahappoa ja vastaavasti mono ja digryreroleissa rasvahappoja on 1 tai 2. Elimistö purkaa joka tapauksessa nuo sidokset ja rasvahapot imeytyvät sellaisenaan.
Ksantaani- ja arabikumi ovat taas liukoista kuitua ja todennäköisesti terveydelle edullisia.
- ilmiantaja.nro.yksi
Hyvä kommentti Veijo!
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
T:ltä J-miehelle
Se kaunein jäi välillämme kokematta Sen olisin halunnut kokea. Miten olisit pitänyt mua hyvänä. Sen yhden kerran. Se oli615865Missä meetwursti on keksitty?
Tapasin hiljattain erikoisen rouvan Prisman leikkelehyllyjen välissä pälyilemässä. Kun tulin kohdalle, rouva alkoi raivo612695- 1652539
Finnairin lento myöhästyi PS:n kansanedustajan häiriköinnin vuoksi:
Poliisi poisti koneesta Ensimmäisen kauden kansanedustaja ja everstiluutnantti evp. Tomi Immonen häiriköi Finnairin lenn3762137Miten se pihvi pitää oikeaoppisesti paistaa?
Törmäsin erikoiseen episodiin eräässä ABC-ravintolassa. Pysähdyin kahvikupilliselle ja kohta ravintolan toisesta nurkast351688Vakava rikosepäily Seinäjoella
Ilkka ei taaskaan tiedä mitään mutta hesalaiset kertoo: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010959325.html291622- 721419
- 1051348
- 861295
Oletko jo luovuttanut?
Joko olet luovuttanut kaivatun suhteen ja hyväksynyt, että mitään ei tule?1101273