Profeettojen aika on ohi, vai miksi ei olisi?

Otetaanpa tämä sipatin, eli vessatonttuni lepopäivän kunniaksi hieman raamatullisempi aihe, eli profeettojen aika ja se, että raamattu julistaa selkein sanoin profeettojen ajan olevan ohi ja se oli ohi Johannes Kastajan jälkeen.

Raamatun mukaan sen jälkeen ei profeettoja ole, eikä tule.

http://www.evl.fi/raamattu/1992/Luuk.16.html

16 [i] "Lain ja profeettojen aika kesti Johannekseen asti.

Valitettavasti Luukas ei ollut saanut näkyä Yhdysvalloista ja etenkin sen 1800-luvusta, jonka aikana sieltä nousi profeettoja kuin sieniä sateella, eli Smith, White jne, eikä myöskään Jouko Pihosta jne.

Ortodoksinen kirkko on säilynyt aika yhtenäisenä kokonaisuutena ja yksi syy on se, että ortodoksit ovat asian suhteen raamatullisia ja he todellakin lukevat raamattua kuten siellä lukee, eli profeettojen aika on ohi ja yksikään höyrypää ei ole kyennyt rikkomaan ortodoksikirkkoa, koska he eivät ole noteeranneet näiden ellenwhite-tyyppisten höyrypäiden näkyjä.

Taas muut hyväksyvät että kuka tahansa tollo voi olla oikeasti profeetta jopa vuonna 2016, joten muut kristilliset ryhmät jakaantuvat ja riitelevät riitelemästä päästyä, kun joka toinen viikko tulee soppaa hämmentämään taas uusi profeetta, jolla on uusi outo viesti tarjolla Jahvelta.

Mutta raamattu sanoo, että profeettojen aika on ohi. Se sanoo sen äärettömän selkeästi. Jumala ei toimita viestin viestiä, eikä ole toimittanut enää Johanneksen jälkeen, mikäli raamattu ei valehtele asiasta.

Joten jos profeettojen aika ei ole ohi, niin miksi raamattu valehtelee asiasta?

Jos profeettojen aika on ohi, niin millä nimellä te kutsuisitten Ellen Whitea, Josepth Smithiä jne?

Helluntalaiset ja protestantit ovat hajaantuneet tuhansiksi kuppikunniksi ja suurin syy on se, että ne eivät ole uskoneet raamattua ja sen sanomaa siitä, että profeettojen aika on ohi, vaan kuka tahansa hampaaton lähibaarin reiska, tai epilepsiapotilas käy heille jumalan profeetasta, kunhan vain paikalla on näkemässä edes yksi henkilö, joka niitä juttuja uskoo ja kas vain, uusi lahko on syntynyt.

Tämä johtuu tietenkin siitä, että he väheksyvät uskontonsa pyhää kirjoitusta ylikorostaessaan omia uusia "ilmestyksiään" ja omia uusia "profeettojaan".

Juutalaisuudessa profeettojen aika päättyi jo paljon aikaisemmin ja he eivät ole hyväksyneet yhtään profeettaa pariin vuosituhanteen ja alkukristitytkin olivat tiukasti sitä mieltä, että profeetat on nyt nähty.

No eivätpä tosiaan olisi voineet olla enempää väärässä, sillä USA on ollut oikea profeettojen synnytystehdas viimeiset parisataa vuotta ja sieltä tulee profeettaa joka junaan ja onpa Jeesuskin palannut sinne jo lukuisia kertoja.

25

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyhpyhjapyh

      Sinun valheesi ei hetkauta meitä ollenkaan, koska tuokin on vain tyypillistä Raamatun raiskaamistasi, eksyttämistä ja valehtelua.

      • >>> Sinun valheesi ei hetkauta meitä ollenkaan, koska tuokin on vain tyypillistä Raamatun raiskaamistasi, eksyttämistä ja valehtelua. >>>

        Eikös se ole Luukas, joka valehtelee, enkä minä, jos Luukas kerran sanoo, että profeettojen aika loppui Johannekseen?

        Osaatko loogisesti ja johonmukaisesti perustella, että miksi se valehtelija olenkin minä, eikä Luukas, joka väitteen esittää?


    • kysynpävaan

      Paavali piti profetoimisen lahjaa hyvin tärkeänä koska hän erityisesti sitä kehoitti tavoittelemaan 1. Kor. 14:1 Apostolisena aikana mainitaan useilla henkilöillä olleen profetian lahjan. Ap.t. 21:8-10
      Sekä Joel profetiassaan että Pietari helluntaisaarnassaan osoittavat profetoimisen lahjan ilmenevän apostolisen ajan lisäksi lopun ajan uskovien keskuudessa Joel. 3:1-4 Apt. 2:17-20

      • >>> Paavali piti profetoimisen lahjaa hyvin tärkeänä koska hän erityisesti sitä kehoitti tavoittelemaan 1. Kor. 14:1 Apostolisena aikana mainitaan useilla henkilöillä olleen profetian lahjan. Ap.t. 21:8-10 >>>

        Se, mitä tarkoitetaan profetoimisella, lienee hyvinkin tulkinnanvarainen asia, mutta toisaalta Luukas ei jätä tulkinnoille sijaa.

        Yleisesti ortodoksit ja muut, jotka lukevat Luukkaan ilmoituksen kuten siinä lukee, pitävät profetoimisena sitä, että henkilö osaa kertoa kyseisen jumalan sanaa innoittavasti kuulijoilleen, eli sitä sanaa, joka on annettu raamatussa. Sitä ei pidetä profetoimisena, että jokin kulmabaarin reiska tai jokin aivolohkoepileptikko höpisee käsityksiään siitä, että mitä jokin jumala on antanut hänelle viestittäväksi vuonna 2016 tai vuonna 1884.

        Raamattu kertoo yksiselitteisen selkeästi, että Johannes on viimeinen profeetta ja hänen jälkeensä ei profeettoja tule, eikä siinä ole edes pientä aukkoa tulkita muuta.

        Joten profetoiminen ja sen lahja tarkoittaa sitä, että profeettojen aika loppui evankeliumeihin ja sen jälkeen profeettojen tehtävä on viedä valmista evankeliumia muille, eikä enää keksiä yhdeltäkään jumalalta uusia mielipiteitä.


        Myös Johanneksen ilmoitus siitä, että mitään ei enää saa lisätä, eikä mitään saa enää ottaa pois, kertoo selkeää kieltä siitä, että ilmoitukset ovat tulleet ja peli on vihelletty siltä osin poikki ja ainoa tehvätä on annetun sanoman levittäminen.

        Joten mormonikirkko ja adventtikirkko ja nämä muut oudot kultit ja lahkot ovat epäraamatullisia käärmeenpesiä, jonka nyt ei pitäisi olla yhdellekään enää epäselvää.

        Vanhatestamentilliset profeetat olivat uutta ilmoittavia profeettoja, mutta Uuden testamentin profeetat puolestaan selittäviä profeettoja tai vanhaa kertaavia profeettoja. Uuden testamentin, kuten Luukkaan, Paavalin etc mielessä jokainen saarnaava pappi on profeetta.

        Raamatun mukaan mitään uutta saarnaavaa profeettaa ei enää voi tulla, joten Ellen White on huijari, kuten jokaiselle selväpäiselle lienee selvää. Jumala on ilmoittanut ilmoitettavansa, eikä mitään uutta Johanneksen jälkeen hän kenellekään kerro ja tämä asia ei ole tulkinnanvarainen asia, ei edes yhdeltä sanaltaan.


    • Kirjakääröt

      Matt.11:13. Biblia. Sillä kaikki prophetat ja laki ovat Johannekseen asti ennustaneet.

    • kysynpävaan

      Monet kristityt luulevat,että profeetian lahja lakkasi vaikuttamasta apostolisen aikakauden päättyessä. Mutta Raamattu osoittaa,että seurakunta tarvitsee erityistä jumalallista ohjausta lopun ajan kriiseissä. Se todistaa profetian lahjan jatkuvasta tarpeesta ja toiminnasta Uuden testamentin ajan jälkeenkin.
      Paavali varoitti uskovia "Älkää sammuttako Henkeä,älkää väheksykö profetoimisen lahjaa" 1.Tess. 5:19,20 Hän neuvoi myös "Tavoitelkaa myös henkilahjoja,ennen kaikkea profetoimisen lahjaa" 1.Kor. 14:1
      Profetoimisen lahjan vaikutuksen väheneminen joinakin kirkkohistorian kausina ei merkinyt sitä,että Jumala olisi poistanut lahjan käytöstä pysyvästi. Raamattu osoittaa,että lopun lähestyessä tämä lahja auttaa selviytymään noista vaikeista ajoista. Itse asiassa Raamattu viittaa tuon lahjan lisääntyvään toimintaan.

      • Monien kristittyjen mielipide pohjautuu raamattuun asiassa, eli nyt looginen ja johdonmukainen selitys sille, miksi Luukas kertoo profeettojen ajan loppuvan Johannekseen.

        Paino sanalla looginen ja johdonmukainen.


      • valehtelijalle
        bushmanni kirjoitti:

        Monien kristittyjen mielipide pohjautuu raamattuun asiassa, eli nyt looginen ja johdonmukainen selitys sille, miksi Luukas kertoo profeettojen ajan loppuvan Johannekseen.

        Paino sanalla looginen ja johdonmukainen.

        Ei kerro. Sinä vain vääristelet Raamattua. Luukkaan ilmaisu tarkoittaa Vanhan testamentin ajan päättymistä.


      • valehtelijalle kirjoitti:

        Ei kerro. Sinä vain vääristelet Raamattua. Luukkaan ilmaisu tarkoittaa Vanhan testamentin ajan päättymistä.

        Ahaa. Jälleen kerran raamatussa lukee yhtä ja se tarkoittaa toista.

        Lukee musta mutta se tarkoittaa valkoinen.

        Mielenkiintoista leikkiä uskontojen hiekkalaatikolla. Mikähän lienee syynä sille että eipä paljoa koulutettua ja sivistynyttä ihmistä enää kiinnosta.

        Sillä jos fiksu ihminen lukee että profeettojen aika loppuu Johannekseen, niin hän kyllä yleensä ajattelee että näin myös tarkoitetaan, jos niin kerran sanotaan.


      • kysynpävaan
        bushmanni kirjoitti:

        Monien kristittyjen mielipide pohjautuu raamattuun asiassa, eli nyt looginen ja johdonmukainen selitys sille, miksi Luukas kertoo profeettojen ajan loppuvan Johannekseen.

        Paino sanalla looginen ja johdonmukainen.

        Johannes oli Raamatun viimeinen profeetta. Joelin kirjan ennustukset kertovat myös että vähän ennen Jeesuksen tuloa profeetoidaan taas.


      • kysynpävaan kirjoitti:

        Johannes oli Raamatun viimeinen profeetta. Joelin kirjan ennustukset kertovat myös että vähän ennen Jeesuksen tuloa profeetoidaan taas.

        >>> Johannes oli Raamatun viimeinen profeetta. Joelin kirjan ennustukset kertovat myös että vähän ennen Jeesuksen tuloa profeetoidaan taas. >>>

        Osaatko päätellä siitä mitään, että Jeesuksen paluuta on nyt profeettojen toimesta ennustettu yli 2000 vuotta ja se on aina ollut ihan tässä lähiaikoina.

        100-luvulla paluuu oli profeettojen mukaan ihan vain päivien kysymys.
        200-luvulla enää ehkä tuntien kysymys.
        300-luvulla profeettojen mukaan paluuuseen oli enää minuutteja.
        400-luvulla paluu oli ihan muutaman sekunnin päässä.
        500-luvulla paluu oli todella lähellä, kertoivat profeetat.
        600-luvulla ei olisi voinut lähempänä olla.
        700-luvulla elettiin ihan paluun kynnyksellä.
        800-luvulla profeettojen mukaan paluu oli todella lähellä
        900-luvulla profeetat ennustivat, että ihan justiinsa palaa.
        1000-luvulla sama homma.
        1100-luvulla sama homma.
        1200-luvulla sama homma. Ihan justiinsa, eli mieluummin huomenna kuin ylihuomenna.
        1300-luvulla oli oikein lähellä. Ihan viikon parin sisällä tapahtuvaksi profeetat ennustivat paluuta sellaisen 99 vuotta.
        1400-luvulla paluun piti olla todella lähellä, kertoivat profeetat.
        1500-luvulla paluu oli ihan päivien kysymys.
        1600-luvulla profeettojen mukaan paluu oli lähempänä kuin koskaan.
        1700-luvulla profeetat saivat viestin, että nyt se tapahtuu varmasti.
        1800-luvulla profeetat saivat ilmestyksiä, että se tapahtuu varmempaakin varmemmin.
        1900-luvulla ei voinut enää varmempi paluun olla ja eräs lahko sai paluusta jopa salaisen, josta kukaan ei tiennyt, paitsi se lahko tietenkin.
        2000-luvulla ei enää paluu voisi olla varmempi ja läheisempi kuin ikinä ennen tätä aikaa jne.

        Joten mistä sinä tiedät, että vuonna 2016 tai 2017 paluuta ennustava profeetta olisi sen paremmin oikeassa kuin 2000 vuotta paluuta saarnanneet profeetat?


      • kysynpävaan

        Vuosien ajan Raamattu on ollut maailman myydyin kirja.
        Raamattu vetoaa nuoriin ja vanhoihin rikkaisiin ja köyhiin, koulutettuihin ja kouluja käymättömiin. Osia Raamatusta on käännetty yli tuhannelle kielelle,ja Raamattuja painetaan miljoonittain joka vuosi.
        Aina kun avaamme tietokoneen,voimme palauttaa mieleemme Danielin ennustuksen: "Monet harhailevat,mutta tieto lisääntyy" Dan, 12:4. sekä profetioita koskeva tieto että tieto ylipäänsä lisääntyisivät.
        Danielin profetia tiedon lisääntymisestä tarkoittaa kuitenkin ennen kaikkea sitä,että Raamatun opetusta Jeesuksesta ja hänen paluustaan opitaan ymärtämään entistä paremmin. Raamattu enustaa,että Jeesuksen toista tuloa edeltää suuri maailmanlaajuinen hengellinen herätys: "Tämä valtakunan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi,ja sitten tulee loppu" Matt. 24:14


      • kysynpävaan kirjoitti:

        Vuosien ajan Raamattu on ollut maailman myydyin kirja.
        Raamattu vetoaa nuoriin ja vanhoihin rikkaisiin ja köyhiin, koulutettuihin ja kouluja käymättömiin. Osia Raamatusta on käännetty yli tuhannelle kielelle,ja Raamattuja painetaan miljoonittain joka vuosi.
        Aina kun avaamme tietokoneen,voimme palauttaa mieleemme Danielin ennustuksen: "Monet harhailevat,mutta tieto lisääntyy" Dan, 12:4. sekä profetioita koskeva tieto että tieto ylipäänsä lisääntyisivät.
        Danielin profetia tiedon lisääntymisestä tarkoittaa kuitenkin ennen kaikkea sitä,että Raamatun opetusta Jeesuksesta ja hänen paluustaan opitaan ymärtämään entistä paremmin. Raamattu enustaa,että Jeesuksen toista tuloa edeltää suuri maailmanlaajuinen hengellinen herätys: "Tämä valtakunan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi,ja sitten tulee loppu" Matt. 24:14

        >>> Vuosien ajan Raamattu on ollut maailman myydyin kirja. >>

        No siitäpä ei voi juuri muuta päätellä, kuten että sadut ja fiktio kiinnostaa ihmisiä.

        On siellä Harry Potterit ja Da Vinci-koodikin, niin pitäisikö nyt päätellä, että Harry Potter onkin totta, kun ihmiset ostavat miljoonittain niitä kirjoja?

        Tieto ei kiinnosta, eli ei sieltä myydyimpien kirjojen joukosta ole koskaan tietokirjoja löytynyt, koska fiktio ja sadut kiinnostavat enemmän, ihan aikuisiakin. Sille tosiasialle uskonnot vielä laskevat perustuksensa.

        >> Raamattu vetoaa nuoriin ja vanhoihin rikkaisiin ja köyhiin, koulutettuihin ja kouluja käymättömiin. >>

        Harry Potter vetoaa ihan samoihin ryhmiin, niin voiko siitä tehdä päätelmiä siitä, että onko Harry Potter faktaa vai fiktiota?

        >>> Osia Raamatusta on käännetty yli tuhannelle kielelle,ja Raamattuja painetaan miljoonittain joka vuosi. >>>

        Helvetin hyvä bisnes, koska tekijänoikeuksia ei ole, vaan jokainen ropo kilahtaa huijarin taskuun, kunhan vain pidetään painokoneet pyörimässä.

        Mitäpä ei käärmeöljykauppiaat tekisi saadakseen lompakkoonsa vielä hitusen täytettä. Hyvällä tuurilla raamatun sisällön huijaamaksi saatu antaa kymmenyksen palkastaan noille huijareille jopa vuosikymmenien ajan. Ilmaista rahaa, ei huono asia bisnesmiehelle. Eli joku tekee työtä ja saa työstään korvauksen ja sinä otat siitä rahasta kymmenyksen tekemättä mitään. Monilla heikon moraalin omaavalle ihmiselle hieno tapa tienata elentonsa.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Vuosien ajan Raamattu on ollut maailman myydyin kirja. >>

        No siitäpä ei voi juuri muuta päätellä, kuten että sadut ja fiktio kiinnostaa ihmisiä.

        On siellä Harry Potterit ja Da Vinci-koodikin, niin pitäisikö nyt päätellä, että Harry Potter onkin totta, kun ihmiset ostavat miljoonittain niitä kirjoja?

        Tieto ei kiinnosta, eli ei sieltä myydyimpien kirjojen joukosta ole koskaan tietokirjoja löytynyt, koska fiktio ja sadut kiinnostavat enemmän, ihan aikuisiakin. Sille tosiasialle uskonnot vielä laskevat perustuksensa.

        >> Raamattu vetoaa nuoriin ja vanhoihin rikkaisiin ja köyhiin, koulutettuihin ja kouluja käymättömiin. >>

        Harry Potter vetoaa ihan samoihin ryhmiin, niin voiko siitä tehdä päätelmiä siitä, että onko Harry Potter faktaa vai fiktiota?

        >>> Osia Raamatusta on käännetty yli tuhannelle kielelle,ja Raamattuja painetaan miljoonittain joka vuosi. >>>

        Helvetin hyvä bisnes, koska tekijänoikeuksia ei ole, vaan jokainen ropo kilahtaa huijarin taskuun, kunhan vain pidetään painokoneet pyörimässä.

        Mitäpä ei käärmeöljykauppiaat tekisi saadakseen lompakkoonsa vielä hitusen täytettä. Hyvällä tuurilla raamatun sisällön huijaamaksi saatu antaa kymmenyksen palkastaan noille huijareille jopa vuosikymmenien ajan. Ilmaista rahaa, ei huono asia bisnesmiehelle. Eli joku tekee työtä ja saa työstään korvauksen ja sinä otat siitä rahasta kymmenyksen tekemättä mitään. Monilla heikon moraalin omaavalle ihmiselle hieno tapa tienata elentonsa.

        Raamattu on siitä poikkeuksellinen maailman suosituimpien kirjojen joukossa, että sitä luetaan keskimäärin tosi vähän.

        Hyvin paljon Raamattua pidetään hyllyssä sen symboliarvon tai jopa maagisen uskomuksen vuoksi.

        Myöskään Ikean luetteloa ei yleensä kukaan varsinaisesti lue läpi. Niitä on enemmän maailmalla kuin Raamattuja.


      • kerettiläinen-
        kysynpävaan kirjoitti:

        Vuosien ajan Raamattu on ollut maailman myydyin kirja.
        Raamattu vetoaa nuoriin ja vanhoihin rikkaisiin ja köyhiin, koulutettuihin ja kouluja käymättömiin. Osia Raamatusta on käännetty yli tuhannelle kielelle,ja Raamattuja painetaan miljoonittain joka vuosi.
        Aina kun avaamme tietokoneen,voimme palauttaa mieleemme Danielin ennustuksen: "Monet harhailevat,mutta tieto lisääntyy" Dan, 12:4. sekä profetioita koskeva tieto että tieto ylipäänsä lisääntyisivät.
        Danielin profetia tiedon lisääntymisestä tarkoittaa kuitenkin ennen kaikkea sitä,että Raamatun opetusta Jeesuksesta ja hänen paluustaan opitaan ymärtämään entistä paremmin. Raamattu enustaa,että Jeesuksen toista tuloa edeltää suuri maailmanlaajuinen hengellinen herätys: "Tämä valtakunan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi,ja sitten tulee loppu" Matt. 24:14

        >> Raamattu enustaa,että Jeesuksen toista tuloa edeltää suuri maailmanlaajuinen hengellinen herätys: "Tämä valtakunan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi,ja sitten tulee loppu" Matt. 24:14 <<

        Jos katsotaan, mikä on se tämän ajan uskonpuhdistussanoma, niin se on se havainto, että mikään kirkko tai seurakunta ei pelasta ketään, vaan ainoastaan Jeesus. Se on se kolmen enkelin sanoma. Adventistit taas näyttävät Ellen Whiten profetioihin uskoen kuvittelevan, että tulee suuri herätys, joka johtaa siihen, että ihmiset sankoin joukoin liittyvät Adventtikirkon jäseniksi, koska ymmärtävät sen olevan ainoa Jumalan totuuden kanava ja ainoa Babylonin ulkopuolella oleva kirkkokunta. Adventtikirkko julistaa siis itseään, kun pitäisi julistaa Jeesusta.


      • kysynpävaan

        Vajavaisesti me olemme Jeesusta julistaneet, mutta uskon että tähän on tulossa muutos. Uskon,että jonain päivänä yhdessä Kerettiläisen ja kaikkien jotka Jeesusta rakastavat julistamme kaikille ihmisille,että Jeesus rakastaa sinua ja on pian saapuva takaisin, ja tämä maailma loppuu .


      • kerettiläinen-
        kysynpävaan kirjoitti:

        Vajavaisesti me olemme Jeesusta julistaneet, mutta uskon että tähän on tulossa muutos. Uskon,että jonain päivänä yhdessä Kerettiläisen ja kaikkien jotka Jeesusta rakastavat julistamme kaikille ihmisille,että Jeesus rakastaa sinua ja on pian saapuva takaisin, ja tämä maailma loppuu .

        >> Vajavaisesti me olemme Jeesusta julistaneet, mutta uskon että tähän on tulossa muutos. <<

        Mitä sinä tällä "muutoksella" tarkoitat?
        Olen ymmärtänyt niin, että sinä, exap ja nimimerkki "adventisti_ja_edelleen" ja KaiA (ja varmasti monet muutkin) haluatte uudistaa Adventtikirkkoa sisältäpäin ja jos tämä "muutos" tarkoittaa sitä, että Adventtikirkko tulee tekemään jonkinlaisen "parannuksen" jossain vaiheessa, niin minä en valitettavasti usko tähän. Perustan tämän näkemykseni siihen, että koko tämä kirkkolaitos on alunperin syntynyt Äitikirkon "ainoalle oikeaoppiselle" hengelliselle perustalle, eikä siinä silloin mikään pieni "ehostus" auta muuttamaan sitä, vaan koko narsistinen laitos pitäisi romuttaa täysin ja lähteä liikkeelle siitä, että me emme ole mitään. Olemme täysin hedelmättömiä. En usko, että kirkon johto tulee ikinä taipumaan tähän ja laskeutumaan alas korokkeeltaan. Eikä Raamattukaan missään todista, että näin tulisi tapahtumaan, vaikka hyväuskoisia ja optimistisia ihmisiä riittää, jotka jaksavat uskoa tähän.
        No aika sen tulee näyttämään ja odotan kuitenkin mielenkiinnolla, mitä tulee tapahtumaan. Vaihtoehdoiksi voisin kuvitella:
        1) "häiriköt" tullaan savustamaan kirkosta ulos, jos alkavat vaatia parannusta liian äänekkäästi...
        2) "ekumenia" valtaa kirkon ja kaikki käsitykset ovat oikein ja sallittuja...(KaiA:n ja nykyisen paavin "armon" kirkko...)
        2) kirkon touhu alkaa käydä niin ilmeisen "epähengelliseksi" ja epärehelliseksi, että vilpittömän adventistin on vaikea kestää ristiriitojen painetta ja ainoaksi mahdollisuudeksi jää kirkosta ulos lähteminen...

        Jer.51
        7 Babylon oli kultamalja Herran kädessä, se juovutti koko maailman. Kansat joivat sen viiniä ja suistuivat pois tolaltaan. [Ps. 60:5 ]
        8 Mutta äkkiä Babylon kaatuu ja särkyy. Virittäkää, kansat, kuolinvalitus! Noutakaa balsamia sen haavoihin, ehkä se paranee. [Jes. 21:9; Ilm. 14:8, Ilm. 18:2]
        9 "Me yritimme parantaa Babylonia, mutta ei se toipunut. Antaa sen olla! Palataan kotiin, kukin omaan maahansa. Babylonin tuomio ulottuu taivaisiin, sen rangaistus nousee pilviin asti."


    • Exap

      "Jos profeettojen aika on ohi, niin millä nimellä te kutsuisitten Ellen Whitea"

      Hengelliseksi kirjailijaksi, kuten kymmeniä tuhansia hänen kaltaisiaan. Tosin ei laadukkaamman sarjan kirjailijoita, koska hän laittoi niin paljon huuhaata ja ihan omiaan joukkoon esittäen niitä historiallisina faktoina tai tulöevaisuuden profetioina.

      • pyhpyhjapyh

        Tuo on vain sinun valheesi. Olet saastainen petturi.


      • adventisti_ja_edelleen
        pyhpyhjapyh kirjoitti:

        Tuo on vain sinun valheesi. Olet saastainen petturi.

        Ei vain Exapin ajatuksia vaan monien muidenkin. Myös minun.


    • Luuk 16:16 "Lain ja profeettojen aika kesti Johannekseen asti. Siitä lähtien on julistettu hyvää sanomaa Jumalan valtakunnasta
      ______

      Vrt " Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan,
      vaikka, joku nousisi kuolleista." ( Luuk 16:31)
      " Jos te uskoisitte Moosesta, uskoisitte myös minua, sillä juuri minusta
      hän on kirjoittanut." ( Joh 5:46)
      " Ja hän selitti heille Mooseksesta ja kaikista profeetoista alkaen,
      mitä hänestä on kaikissa kirjoituksissa sanottu." (Luuk 24:27)

      http://otakoppi.webnode.fi/news/jeesus-on-kaiken-alkupera-/

      Profeettojen ja Johannes Kastajan tehtävä oli "vihjata" tulevasta Messiaasta joka on Jeesus ja tähän "punaiseen lankaan" koko VT perustuu !
      Jeesuksen jälkeenkin kyllä on ollut hengellisiä lahjoa ja profetiaan mutta mitään Kristus-ennustuksia ei enää tarvita !

      Vrt Esim. 1 Kor 14:31 Kaikki te voitte profetoida, kukin vuorollanne, jotta kaikki oppisivat ja saisivat rohkaisua.

      14:32 Profeetat pystyvät hallitsemaan henkilahjojaan,

      • näinhän.se

        Hyvä vastaus. Vanhanliiton Jumalankansa, jonka tehtävä oli julistaa Jumalan profetiaa, seremonialain kautta - siitä, mikä on tulevaa, ja toteutui Kristuksessa, sekä Golgatan täytetyn työn kautta, juuri kertoo, että tuo aikajakso päättyy.
        Messias on täällä. Ei tarvita profetoida, mikä on näkyvää, eli Kristus- ennustusta pelastajasta ei enää tarvita, eikä seremonialain eläinuhrejakaan. Varjolaki on päättynyt ja peite on pois. Näemme kirkastetun Herran, Lunastajan, sekä pelastajan.

        Mutta, raamattu on täynnä profetiaa edelleen. Nyt täytetyn työn merkityksessä profetoidaan Herran paluuta, Uuden luomista ja iankaikkista elämää, sen armolahjan kautta. Eli puhutaankin eri asiasta, mitä tämä bushmanni esittää tähän.

        Myös armolahjoista, jotka Pyhän Hengen kautta tulee, se kirkastaa Kristusta. So. sitä profetoimisen lahjaa, ilmoittaa tulevan ajan merkityksen ja sen myös kirjoitukset paljastavat, ettemme eksyisi.


    • terapeutille.asiaa

      Bushmanni, aloitus ja sipatti.

      Eihän sitä muuta voi odottaa. Kun korvienvälissä bushmannilla jatkuvasti sipattaa, sitä ei paranna muu kuin valkotakkinen, ja pitkä hoitosuhde.

    • yksinarmosta

      Kaikki vanhan liiton profeetat ennusti Jeesuksen syntyvän Betlehemissä . Näin tapahtui. Myös ristinkärsimykset . Jumala on katsova itselleen kelpaavan uhrin . Jeesus Nasaretilaisen . Nyt Haagar onkin kuvaus orjuudesta arabiassa. Kristus toi vapauden tuomioista orjuudesta käski taistella hyvän puolesta . Ristinpuulla kiroukset Jeesus taivaassa. Risti on lunastuksen hinta sovituksen merkki valo pimeydessä ainoa toivo ja rakkaus . Jeesuksen usko pelastaa . Ilo ikuinen. Näin kun Kristus on kerran uhrattu ei muuta uhria synnin edestä enää tarvita. Se on täytetty. Lopunajan profetiat todistaa Jumalan Pojan tekoja ja todistaa Kristusta . Kyllä muut on vääriäprofeettoja eksyttäjiä susia vuohia . Kristus on lain loppu pelastukseksi kaikille jotka uskoo . Se on armosta eikä ruuista .

    • evankeliuminvoima

      Vääriäprofeettoja tulee. Raatelevia susia vääriä apostoleja vääriä kristuksia. Messias täällä jeesus tuolla tää on messias . Älkää uskoko . Jeesus on ylimmäinen pappi . Vanhan liiton pappeus vanheni . Jeesuksen pappeus on suurempi . Jeesus on suurempi Joonasta Suurempi Moosesta suurempi Salomoo suurempi davidia . Jeesuksen pappeus on ylhäältä . Tämä on minun rakas poikani häntä kuulkaa kaikessa . Juutalaisten kuningas ristiinnaulittuna . Sana rististä on hullutus kadotukseen menijöille !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      345
      4088
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2307
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      129
      1650
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      97
      1431
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1403
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1267
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1238
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      54
      1110
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1074
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1006
    Aihe