Lapsiperheen arki suorittamista

Pattitilanteessa

Mies hiljattain kertoi, että häntä ahdistaa ja stressaa: aina samat perherutiinit, kuopuksen uhma, riittämättömyyden tunne, ystäväpariskuntia ei ole, lapset (3-9v.) haluaa koko ajan tietää, mihin meet, mitä teet, pitkät työpäivät.

Seksi vähentyi ekan lapsen jälkeen, eli 2v. meni täysin ilman kunnes yritettiin toista lasta ja sitten myös taas sen pari vuotta, kunnes kolmas sai alun. Nykyään seksiä keskimäärin 1-3krt. kuussa tai kahdessa.

Hoidan lapset päivisin. Illalla syödään yhdessä kun tulee salilta (ainoa henkireikä) töiden kautta, lapset menee leikkimään. Mies hoitaa työasioita tai on koneella ja mä katson telkkaria, kun arjen askareet tehty.

Lapset menee ysiltä nukkuun ja mä tuntia myöhemmin ja odotan melkein koko illan, koska saa nukahtaa.

Miehen ratkaisu seksin lisäämiseen oli seksilelut tms. johon reagointini on järkytys. Haluaisi, että kokeiltaisiin mm. millainen strap on- lelu olisi. Itse en nauti kuin toisen kosketuksesta ilman välineitä ja lelut latistaa mun tunnelman. Haluaisin ja haaveilen vain romanttisesta seksistä. Tunnen itseni kovin rajoittuneeksi, mut lelut ei vaan kiihota. 😞
Ymmärrän tosin miehen pointin, et seksi on hänen mielestään nyt turhan kaavamaista.
Onko muilla samanlaisia ongelmia?

14

1069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KannattaaTutkia

      Unen kanssa ongelmia?

      Huonosti nukkumalla ongelmia alkaa kerääntymään, tulee kummallisia teorioita miksi ei jaksa, ei motivoi, ei pysty on veto poissa....

    • nukkumaatti

      Lapset välillä isovanhemmille viikonloppuhoitoon jos mahdollista ja vähemmän telkkaa ja tietokonetta.Onko lapsilla kavereita kerhossa tai koulussa sitä kautta vanhemmatkin tutustuu ja voi saada ystäviä.

    • mekkk

      Kuka pärjää noin peienella seksin määrällä kun sopiva tahsti on 2-5 kertaa viikossa.

      • aäöäö

        Lähes kaikki ihmiset.;) Äärimmäisen harva ihminen harrastaa seksiä 2-5 kertaa viikossa läpi elämänsä. Yllättävän moni ei harrasta seksiä kertaakaan elämänsä aikana. Osa harrastaa vain satunnaisesti parin vuoden välein. Vakituisissa suhteissa elävät harrastavat seksiä keskimäärin joka toinen viikko pitkissä suhteissa.

        Eniten seksiä harrastavat nuoret, jotka ovat tuoreessa suhteessa. Eli jos olet 27v mies, joka on seurustellut 6kk, niin ymmärrän tuon näkökulman typeryyden. Muuten luulis että ihmiset olis hieman enemmän perillä todellisuudesta.

        Ja sanottakoot että hyvin harva edes haluaisi seksiä 5 kertaa viikossa, vaikka saisi päättää ideaalitilanteensa. Jos esimerkiksi itse voisin täysin päättää, niin tuo 2 kertaa viikossa, välillä 1 kerta viikossa, on mielestäni optimaalinen. Miehelleni optimaalinen on kerran viikossa. Ollaan onnekkaita, kun aika samoilla linjoilla mennään.


      • mekkk

        Olen 55v mies ja vieläkin 2-5 kertaa viikossa seksin määrä ja nykyisen naiseni kanssa ollaan menty tuolla tahdilla yli 27v ja se siitä.


    • KysynVaan-76

      "Miehen ratkaisu seksin lisäämiseen oli seksilelut tms. johon reagointini on järkytys."

      Iso virhe. Toisen (normaaliuden rajoissa oleviin) ehdotuksiin reaktio ei saa olla järkytys. Jokaisella on omat halunsa ja toiveensa, niin sinulla kuin miehelläsikin ja ne ovat erottamaton osa jokaisen omaa seksuaalisuutta. Kaikesta ei tarvitse pitää mutta ei ole mitään syytä että järkytyt jos toinen ehdottaa jotain joka ei heti ajatuksena tunnun hyvältä. Toistat juuri sitä ikiaikaista kaavaa jossa toisen toiveet ovat kummallisia ja kohtuuttomia ja omat toiveesi (=romanttinen seksi) ihan luonnollisia ja hyviä.
      Tämä ei tietenkään tarkoita että kaikkeen pitää suostua tai kaikesta tarvitsisi pitää. Mutta edes tiettyyn pisteeseen menevä kyky kokeilla joskus jotain uutta tarkoittaa sitä että sitä samaa voi olettaa myös siltä toiselta. Miksi ette voisi laajentaa vähän seksielämäänne moneenkin suuntaan, sekä sinun että miehesi haluamaan? Ja ovatko lelut ja romantiikka todellakin kaksi täysin toisensa poissulkevaa asiaa? Miksi koet olevasi rajoittunut, mikä sinua rajoittaa? pelkäätkö kontrollin menetystä tai sitä että sinusta paljastuu uusia puolia? Onko sinulla hyvin kaavamainen käsitys siitä mikä on "oikeaa" ja "hyvää" seksiä ja joku toinen seksi sitten vähän "tuhmaa" ja "pahaa"?

      • Vanharva

        Erittäin hyvä kommentti. Samoilla linjoilla olen.
        Mitäpä ap jos tekisitte kompromissin. Puolisosi saa ehdottaa mitä seuraavalla seksikerralla teette ja millä tavalla, mitä leluja käytätte.
        Vastavuoroisesti sinä saat seuraavan kerran ehdottaa ja kertoa mitä / millä tavalla haluat seksin sujuvan.
        Aina voi oppia jotain uutta, etenkin kun uskaltaa kaikista turhista ennakkoluuloista päästää irti ja vain "antaa mennä".


    • suhdepilalla

      Olisit tyytyväinen kun on seksiä mun avovaimo ei edes enää halua. Hänen seksihalut tappoi tasainen arki mulla miehenä haluja on ja yrittänyt olen monia keinoja mutta ei. Siinä se syy miksi moni käy vieraissa kuten minäkin.

    • piji

      Teillä on hyvin erilaiset ongelmat kuin meillä. Meilläkin 3 lasta, 5-8v. Me miehen kanssa ihan tykätään arjen rutiinimaisuudesta, ollaan sellaisia persoonia. Mies tosin reissaa välillä työn puolesta, mutta muutoin ihan tavallista taaperrusta. Lapset menee unille klo 20.30, jonka jälkeen ollaan miehen kanssa YHDESSÄ sohvalla, ja useimmiten katsellaan töllöä ja syödään joku kiva iltapala.

      Seksiä on n. kerran viikossa, eli ei ihan jatkuvasti. Mutta minä kyllä tykkään leluista! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Saa hurjasti sellaista mukavan pervoa intoa, kun mies voi katsellakin uusista näkökulmista.

      Kyllä minäkin olen romantiikkaa rakastava nainen. Haluan silityksiä ja helliä sanoja. Mutta seksi on parhaimmillaan silloin, kun uskaltaa vähän irrotella. Osaatko sanoa, miksi sinä et uskalla? Voisit puhua miehen kanssa, että sitä romantiikka on tultava sitten riittävästi muuna aikana, jos sitä ei seksissä ole.

      Se että ole iltaisin väsynyt, on normaalia. Mutta klo 21-22 välillä ehtii hyvin harrastamaan seksiä, kun itse asennoituu oikein. Eikä todellakaan joka ilta tarvitse!

      Minun ongelmani on lähinnä se, että itsetunto ulkonäköni suhteen on heikko. Toisaalta sellainen hieman pervo seksi tekee tosi hyvää mun ongelmalleni, koska huomaan kuinka mies ihailee minua, kun saa tehdä ja toteuttaa fantasioita.

    • 1709

      Meillä oli vähän samanlainen tilanne. Vaimo murjotti arjen kovuutta ja sanoi minun olleen aina koneella. Ja kun käytiin kaikenmaailman keskusteluja niin aina miehen piti muuttua. Kyseenalaistin sen ja siitä sain kurat silmilleni. Minun piti järjestää vapaa aikaa ja minun piti hemmotella vaimoa. Mutta totuus olikin kokonaan toisenlainen...

      Se että vaimo näki minut aina töitä tekemässä johtui vain siitä että silloin kun hänellä oli vapaata, minulla oli työtehtäviä. Hänellä oli koirat ja perikunta (joita oli haluttu) sekä oma sosialinen elämä vuorotyönsä ohella. Minulla keikkahommat jossa paljon dokumenttien kirjoittamista. Koirien ulkoilutus ja perikunnan harrastukset sekä mu sosialinen elämä tarkoittivat sitä että meillä oli alle 20min yhteistä aikaa vuorokaudessa. Minä oli kyllä kotona pitkiäkin aikoja mutta niitä ei laskettu kun vaimo oli töissä tai nukkumassa. Eikä näiden päivien pyykkäämistä, imurontia, ruuanlaitoa tai muuta laskettu edukseni. Vaan "kaiken sai vaimo tehdä itse".

      No tilanne meni niin pitkälle että vaimo mietti jo itsemurhaa ja minunkin tappamista. Silloin vasa ammattiymmärtäjät rupesivat miettimään että kaikki ei olekkaan "aina pahan" aviomiehen syytä. Ja ihanyksinkertaisella kokeella voitiin todeta että vaimolla oli PMS-oireyhtymä jota oli kestänyt arviolta 15 vuotta. Verikokeen tulokset olivat niin rajuja ettei lääkitystäkään voitu aloittaa heti mutta se päivä mutti suhteemme ja palautti minulle sen vaimon johon aikoinani rakastuin.

      Sanoisin että jos parisuhde tuntuu työltä tai mies on alkanut raivostuttaa niin käykää otattamassa itsestänne muutamia verikokeita. Tuo PMS puhkeaa poikkeuksetta e-pillereiden käytön seurauksena ja pilaa loppuelämän.

      Ei se mies aina ole niin paha kuin miten nainen asian kokee...

    • tiukkaatekeesopeutua

      Odottakaahan vain kun talossa on teini, joka kukkuu illalla ihan niille samoille tunneille saakka kuin aikuiset. Ja jota "ällöttää" kaikki aikuisien vaihtamat halaukset ja suukot ja jonka elämä menee pilalle jos edes ajatuksen tasolla joutuu miettimään terveystiedon tunnilla opittuja asioita mistä lapset tulevat ja soveltaa oppimaansa omiin vanhempiinsa. Siis ällöttävää.

      Pikkulapsi perheet rutiinit ovat ihan pikku juttu. Saatte vielä katsoa telkkarista mitä haluatte tai pelata/säätää tietokoneella ihan mitä haluatte ilman, että joku on koko ajan kommentoimassa "mitä sä teet / miks sä saat / miks mä en koskaan / ihan epää"

      Jos nyt miestä ahdistaa, niin en voi valaa tulevaisuuteen uskoa, sillä tulevaisuudessa se vasta AHDISTAA kun talossa on ympäristöönsä synkkyyttä ja riitaa levittävä pieni musta aukko jota myös teini-ikäiseksikin kutsutaan.

      Ajankuluessa se teini tosin muuttuu ihan normaaliksi ihmiseksi ja on myöhemmin käytännössä aikuinen, mutta kyllä se parisuhteen dynamiikka vuosien vieriessä väistämättä muuttuu toisenlaiseksi millaisena se oli ennen lapsia ja lapsiperheen arjen suorittamista.

      Ja jos elämässä on joku sali "henkireikänä" niin kyllä on sopeutumisvaikeuksia tiedossa ja paljon tulevaisuudessa. Sorry vaan.

      • NäinMeillä

        "Ja jota "ällöttää" kaikki aikuisien vaihtamat halaukset ja suukot ja jonka elämä menee pilalle jos edes ajatuksen tasolla joutuu miettimään terveystiedon tunnilla opittuja asioita mistä lapset tulevat ja soveltaa oppimaansa omiin vanhempiinsa. Siis ällöttävää"

        Nuo ovat ihan teinikohtaisia. Meillä on ollut kyllä ihan normaalit teini-iän vaikeudet, huudot ja ovien paiskomiset mutta koskaan en ole kyllä huomannut teiniemme mitenkään reagoineet negatiivisesti minun ja vaimoni väliseen normaaliin hellyyteen. Emme toki koko ajan kiehnää vierekkäin mutta kyllä meillä pusuja annetaan ihan päivittäin, istutaan sohvalla kiinni toisissamme ja mennään päiväunille saman peiton alle (toki vaatteet päällä). Eikä reaktiota teinien suunnalta. Ja luultavasti ovat kyllä joskua kuulleet jotain makkaristakin mutta eivät mitään ole sanoneet tai edes katsoneet oudosti. Ovatkohan jotenkin pokkeuksellisia teinejä?


      • mekkk

        Lapselle sanotaan aika tiukasti että eipäs puututa aikuisten juttuihin ja jos muu ei auta niin makuuhuoneen oveen lukko tai teinille kielto että sinne ei tulla kun ovi on kiinni ja älkää antako lastenne pompotella. Itsekki yhden tytären isä ja joskus tytär huomautteli hellyyden ossoituksia naiselleni ja hänen äidilleen niin sanoin että voiv voi ja kyllä minkin huomattelun kun poikaystäviä kotiin toi ja suutelivat niin sanoin että hengittäkää välillä ja se siitä.


    • Pattitilanteessa

      Kiitos rakentavista kommenteista. Asiasta ollaan puhuttu, mutta asiat ei ole toivotunlaisesti muuttuneet.

      Joku kommentoi, miksemme laita lapsia hoitoon? - Isovanhemmat, jotka ovat ainoa tukiverkkomme, sanoivat suoraan, etteivät enää jaksa samanlailla olla lasten kanssa kuin aikaisemmin. Sydänvaivoja yms., kun ikää molemmilla yli 75v.

      Joku ihmetteli, miten voimme pärjätä näin vähällä seksillä... Kaikkeen tottuu ja turtuu, kun ei ole muuta fyysistä läheisyyttä kuin aamu- ja iltapusut.

      Erään kommentti järkytyksestäni ja suhtautumisestani seksileluihin jäi mietityttämään. Aikoinaan seksikkäät alusvaatteet riittivät sytyttämään ja muutamia vibroja kokeiltiin, mutta kun se ei kiihottanut ja tuntunut hyvältä itsestä, ne jäi. Mies olisi tykännyt katsellä, mutta olisi tuntunut väärältä itsestäni vain tehdä sitä toisen mieliksi, varsinkin kun sen jälkeen ei enää seksi kiinnostanut. Kuten alkuperäisessä viestissä laitoin, latistaa koko tunnelman.
      Joten kyllä, kun yhtäkkiä ilman, että koskaan mies olisi edes vihjannut, ehdotetaan vuosien päästä leluja, joita käytettäisiin mieheen, saa järkyttymään. Tilanne ikäänkuin menee ihan väärään suuntaan. Pyrkimys kuitenkin olisi ollut, että molemmat nauttisivat. Ei kuitenkaan ole ongelma, ettenkö voisi noita leluja käyttää... En vain itse sitten saa mitään irti ja koen surua, kun en haluaisi leluja. Mies on huomannut, kun en ole silloin täysillä mukana enkä osaa suhtautua.
      Olen paljon kuitenkin tehnyt vain miehen mieliksi. On ikävä sitä seksiä mitä oli alkujaan.

      Kun nyt edes sen tavallisen seksin saisi takaisin. Kesän jälkeen vain kerran ollut seksiä.

      Tilanne siis aivan ennallaan seksin saralta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe