Lucifer's Friend - rockin suurin "salaisuus"

VanhaPartaOppiiUutta

Olen nyt vähän äimänä. Löysin kyseisen bändin vasta äsken YouTubesta ja sen jälkeen olen kyseenalaistanut koko rockmusiikki tietämykseni jota olen aina pitänyt erittäin kattavana. Aloin kuunnella rockia -64 Beatlesin ja Rolling Stonesin myötä ja harrastus kasvoi vuosien mittaan niin että se kattoi lähes kaikki mahdolliset tyylisuunnat aina vuoteen -75 saakka. Sen jälkeen tuli suvantovaihde armeijan takia mutta lähes vimmainen vinyylikeräily ja myöskin punkkiin tutustuminen pitivät harrastusta yllä aina 80-luvun alkuun saakka. Sen jälkeen harrastus on ollut valikoivampaa mutta olen päivittänyt tietojani jatkuvasti aina näihin päiviin saakka.
Minulle ei tullut mieleenkään että olisin missannut jonkun suuren bändin etenkin rockin alkuaikoina 1964-1975, mutta näin on vaan käynyt.
Saksalainen Lucifer´s Friend oli ohkaisesti tuttu nimi mahdollisesti Epeksen tai Digelius Musicin levylistoista ja kait olin törmännyt nimeen myöskin New Musical Expressin ja Melody Makerin sivuilla mutta koska kukaan senaikainen toimittaja ei kiinnittänyt bändiin sen suurempaa huomiota jäi se minulta väliin.
Hämmästykseni olikin suuri kun tein normaalia "nostalgia työtä" YouTubessa ja joku kommentoija ylisti kyseistä bändiä maasta taivaisiin. Niinpä päätin ottaa selvää että mikä tämän nimen takaa oikein löytyy ja löytyihän sieltä, merkittävää hevin ja progen kehityshistoriaa.
Liekö syynä bändin kotimaa joka ei ollut "mediaseksikäs" 70-luvun alussa, niin suvereenisesti britit ja jenkit hallitsivat rockia vaiko hyvin provosoiva nimi mutta joka tapauksessa bändi jäi suurelta yleisöltä huomiotta.
Olen juuri nyt tutustumassa kyseiseen bändiin ja voin vain sanoa että etenkin 70-luvun alussa bändi olisi ollut yksi suurimmista suosikeistani siellä Balack Sabbathin, Led Zeppelinin, Deep Purplen, Uriah Heepin, Mountainin, Juicy Lucyn ja monen muun kanssa jos olisin asiasta tiennyt.
Tutustukaa ja hämmästykää
https://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer's_Friend
https://www.youtube.com/results?search_query=lucifer´s frend

5

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VanhaPartaOppiiUutta

      Heh heh, bändin nimi tuntuu edelleen olevan liian rankka, eli nuo linkit ei toimi oikein (sensuuria) ottakaa copy/pastella koko osoiterivi niin sitten toimii

    • mystinenvaihetyömies

      Manfred Mann, Earth Bandinsa kanssa kiersi keikka lavoilla 70 luvun euroopassa mLucifers Friend oli hänelle se paras ryhmä jonka kanssa oli aina hyvä meno päällä.
      Niin ja se John Lawton on aivan mahtava laulaja.

    • divarisarjaa

      Mulla on cd Lucifer's Friend viidellä bonuksella. Ostin joskus ysärillä Turun divarista. Lawtonin näin Heepin kanssa, mutta Byron oli parempi.

    • sapatin-jäljillä

      Ei se aivan suurin salaisuus ole, sillä noiden eka levy on pienimuotoinen klassikko. Muuta tuotantoa en tunne, eikä vissiin oikein kukaan muukaan :)

      Aloittajalle, oletko kuunnellut Day after sabbath -nimistä netistä ladattavaa mixtape sarjaa? Niistä löytyy juuri 60-70-luvun kovemman rokin harvinaisuuksia, ehkä sinullekin vanhalle parralle jotain mitä aikoinaan olet missannut.
      Tuossa on vieläpä kansainvälinen ote. Esimerkiksi uusimmalla näyttää olevan "Dead End 5 - Suurkaupungin Suudelma". Ei aavistustakaan mistä on kyse, mutta melkein pakko kuunnella.
      En viitsi laittaa linkkiä, kun en tiedä onko mixtapejen jako varsinaisesti laillista, mutta löytyy googlella kyllä.

    • Huuto_vilttiketjusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe