Millainen maila passaisi minulle?

PULA

Ajattelin aloittaa pelaamisen monien vuosien tauon jälkeen, kun löysin paikallisen pingisseuran ja sieltä toivon mukaan sopivaa peliseuraa. Olen kuitenkin mailanikin jo kadottanut, enkä tiedä yhtään millaisia nykyiset ovat suhteessa tarpeisiini.

Rutiinia siis jonkin verran on, pelasin nuorena yhteen aikaan päivittäin, mutta en kilpaa. Tykkään lyödä paljon, kierteet eivät ole leipälajini. Hintaa saisin mailalla olla reippaasti alle satasen, mieluusti 50 euron nurkilla. Ajattelin tilata netistä kun Tampereella ei ole alan erikoisliikettä, osoitteita sain.

Vaan en tiedä, millaista mailaa kannattaa hakea. Olisiko suosituksia noilla reunaehdoilla? Merkillä tai valmistusmaalla ei sinänsä ole väliä. Haluan valmismailan mieluiten, kun en kumien liimaamista ole harrastanut.

10

571

  Vastaukset

  • Paino on itselläni se ensimmäinen kriteeri. Liian kevyellä omasta pelistä ei tule mitään. Suosittelen hankkimaan heti nopean (offensive) mailan, koska hitaaseen kyllästyy nopeasti, jos lyönti on kunnossa ja tykkää vetää reippaasti.

  • Kiitos!

   Reippaasi on aikomus paukuttaa, tuntuma palannee nopeasti. Mutta miten nopeat mailat on luokiteltu? En ole ostanut mailaa vuosikymmeniin.

  • Off mailatyyppejä on kolme miinuksesta plussaan. Plussa on nopein runko.
   Kumit ratkaisee myös paljon, millainen maila on käytännössä.

  • Varmaan kannattaa aloittaa maltillisesti jollain allround-rungolla ja tutuista kumeista, esim. Butterfly Sriver tai Bryce, vaikka 1.5 mm paksut. Yasaka Mark V on myös tuttu, mutta se on sellainen "pomppukumi" - voi olla vaikeammin hallittava. Tuo asettamasi hintarajoitus kaventaa valikoimaa. Mutta liimahan ei maksa paljon.

  • Kiitos!

   Mark V on oli jo markkinoilla jossain muodossa muistaakseni kun pelasin
   Tauosta huolimatta en ole aloittelija joten voisi passata mulle
   Tuota nettifirmaa mulle suositteli muuan pelaaja pitäis olla luotettava
   Niillä on ainakin pari Mark V Yasakaa hiilikuitu tai ilman, vastaisivat ilmeisesti haettua? Muutaman kympin hinnannousu ei ole ongelma jos maila on sopiva, ajatus on pelata sillä kuitenkin aika pitkään

   http://www.tabletennis11.com/other_eng/bats

   • Joo, noissa hiilikuiturungoissa on vähän suurempi sweet spot, mutta ovat muistaakseni hieman painavampia. Mutta jos pitää hieman raskaammasta, niin sehän on vain etu. Raskaassa rungossa ainakin tuntee koko ajan missä asennossa maila on, ja lyönteihinkin tulee enemmän voimaa.

    Tuota Mark V:tä nimitin pomppukumiksi kun muistelin että sillä on vaikea lyödä stoppareita. Nuo muut olivat mielestäni "epälineaarisia" - verkon taakse on helppo pudotella palloja, mutta kun tietyn pisteen ohittaa niin pallo lähtee kuin tykin putkesta. Tietty jos osaa lyödä ja tatsia löytyy niin ei se kumista ole kiinni...


  • Siinä on se DHS Pro Ma Long Power 55€ tarjouksessa.

   Allround rungolla tykkää pelata muutamasta viikosta, muutamaan kuukauteen, jos on hyökkäystyyppinen ja kokemusta omaava pelaaja.

  • Kiitos, tarjous on ainakin hulppea alennuksen suhteen. Tuo kyllä kelpaisi kummasti hinnankin puolesta jos maila on kokemuksen mukaan passeli.

  • Kokemusta ei ole, mutta painava ja nopearunkoinen on sellainen mistä itse tykkään.

  • Ok kiitos

   Lupasivat auttaa myös seurassa asian suhteen, liityin sellaiseen, joten eiköhän tämä ratkea.

   Kiitos ystävällisyydestä kaikille vastanneille!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   292
   4643
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   165
   2801
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2644
  4. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   1403
  5. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1366