Oikeuteen työn kuormituksesta?

yjcdjb

Jouduin irtisanoutumaan työstäni terveydellisistä syistä, työterveyslääkärin suosituksesta. Ei ollut enää muita vaihtoehtoja. Toistuva työuupumus, kierre oli vuosia, ja paljon yritettiin. Työsuojelukin puuttui tuloksetta. Työnantajani jätti mm. noudattamatta lääkärinlausuntoa, minkä vuoksi jouduin saikulle.

Nyt mietin, onko mitään mahdollisuutta saada korvauksia oikeusteitse? Tilanne on mielestäni kiistatta työnantajan aiheuttama, ja olen nyt työttömänä, ollut jo jonkin aikaa.

Onko tämänkaltaisesta mitään ennakkotapausta?

12

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laiskuudestako

      pitäisi maksaa?

    • melkohuonoo

      Nämä sepitetyt tarinat on melko läpinäkyviä.

      Kannattaa jättää provoilu niille jotka sen hallitsee..

    • Alaarvoisiakommentteja

      Näyttää kyllä olevan aika härskiä työnantajalta, jos ei huomioi lääkärinlausuntoa.

      En usko, että tarina on sepitetty, vaan valitettavasti ei edes ainutkertainen. Vähän väärä taho taitaa vain olla. Suomi 24 -taso kun tiedetään (mikä siis näkyy näissä vastauksissa).

      Työn henkinen kuormitus ON todellinen ongelma ja on valitettavan yleinen syy ennenaikaiseen eläköitymiseen.

    • sattuujatapahtuunäitä

      Trolli tai ei, kyllä näitä tapahtuu oikeassakin elämässä. Itsellä oli joskus tilanne, että työnantaja oli teettänyt hulluja työvuoroja 3-vuorotyössä vuosien ajan. Minulle tuli terveysongelmia. Muutaman lääkärikäynnin jälkeen työterveyshoitaja tempaisi esiin paperin, jonka allekirjoittamalla olisin irtisanoutunut työstäni. Hyvää yhteistyötä tuossa olivat työnantaja ja työterveyshuolto siis tehneet. En tarttunut tarjoukseen, sen verran järjissäni olin.

      • Elämäeiolereilua

        Meillä myös työpaikalla kuormitetaan vain tiettyjä henkilöitä liikaa. Joskus suunniteltu yhdelle ihmiselle kolmen ihmisen työt hoidettavaksi, vaikka laki määrää mitoituksen niin aina vedotaan siihen, että koko työpaikan mitoitus täyttää vaatimukset ja näin yhdessä paikassa voidaan mennä alimiehityksellä. Jos ei suostu niin voi sitä jäkätyksen määrää.

        Ylikuormituksesta tietenkin fyysinen kestävyys hajoaa. Mutta sairaslomallahan ei tietenkään saisi olla, vaan pitäisi olla kone ja voi sitä jäkätyksen/uhkailun määrää, jos saikusta ilmoitat.

        Onhan se tietysti kauheeta, kun kukaan ei ole tekemässä ylikuormitetun hommia.

        Mitä tämä kertookaan sitten työyhteisöstä ja esimiehestä. ...Jokainen päätelköön itse.


      • Ettänäintälläkertaa

        Totta ja irtisanoutua ei kannata itse, jos kerta ihminen rikotaan tietoisesti liialla työllä, kantakoon tuönantaja siitä sitten myös kulut ja seuraukset. Sairastava työntekijä on iso menoerä työnantajan pussista, joten luulisi heidän pitävän paremmin huolta työntekijöiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta jo ennen kuin on myöhäistä.


      • loparit.loparit.loparit

        Ei se näy työntekijöiden sairaus maksavan riittävästi työnantajille, tulee halvemmaksi pitää työntekijää vaikka sairaslomalla kuin korjata työolosuhteita.
        Työnantajien sairausloman palkanmaksuvelvollisuus ei kestä kuin muutaman viikon työsuhteen kestosta riippuen joten ei maksa paljoa.
        Tuolla tekosyyllä vaan pyritään syyllistämään työntekijöitä sairastelusta ja vedättämään heistä yhä enemmän työnantajan laariin ja duunarin vahingoksi.
        Minä sanon jotta haistakaa vittu perkeleen kyrvänsyylät!


    • sullaonpuurotsekaisin

      ensinnäkin: mitähän se työterveyslääkäri suositteli?
      Sanomaan itsesi irti työstä koska olet työuupunut, niinkö?

      No ei kai se silloin työnantajan vika ole jos nyt olet työttömänä, vaan työterveyslääkärin kun ei antanut saikkua tai määrännyt sinua sairaseläkkeelle!

      Toinen vaihtoehto on, että olisihan se työterveyslääkäri voinut ehdottaa työnantajallesi sinun siirtämistä kevyempiin hommiin, sellaisiin töihin jotka eivät olisi kuormittaneet sinua liikaa.

      Minkähänlaista lääkärintodistusta se työnantaja ei noudattanut?
      Sinähän saat olla pois töistä lääkärintodistuksella just niin monta päivää kuin siihen paperiin on merkitty. Se on sinun oikeutesi ja sinun päätettävissäsi oleva asia.
      Työnantaja toki voi jättää palkan maksamatta sairasloma-ajalta, mutta ei työantaja voi pakottaa sinua tulemaan sairaslomalla töihin. Sinä itse sen töihintulopäätöksen teet, ei työantajan, eli katso peiliin jos sairautesi pahentui.
      Jos työnantaja jättää sairasajan palkan maksamatta, sen päätöksen voit aina riitauttaa ja hakea palkkaasi joko oikeusteitse tai palkkaturvasta. Sekin on sinun oma päätöksesi.

    • työnantajan.terv.huolto

      MUISTAKAA sellainen asia että työterveyslääkäri pitää vain maksajan, eli työnantajan puolia, ei työntekijän!!!
      Työnantajan etu ei ole työntekijän etu! Työntekijöillä ei ole enää ketään joka pitäisi työntekijöiden puolia ja tätä työnantajat sekä työterveyshuolto käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen.
      Meidänkiin työterveyshuolto on alkanut pihistellä sairauslomissa, annetaan lausunto että rasitusvammasta kärsivä henkilö voi tehdä "istumatyötä" mutta kuitenkin hänet laitetaan sellaiseen työpisteeseen jossa ei todellakaan voi istua koko ajan!!

      Voi jumalauta että suomalainen työelämä on perseestä ja syvältä ja koko ajan menee vain yhä huonompaan suuntaan!! En voi sanoa suomea enää sivistysmaaksi!!!

      • Näinsanoosopimus

        Mutta työnantaja ei voi vaatia työntekijää menemään työterveyslääkärille, jos hän vaatii lääkärin todistusta. Työntekijällä on oikeus valita missä hän sairauden hoitaa.


    • Ihmisyys_katoamassa

      Vankileirien saaristoksi tämä työelämä on muodostumassa.

      Ennen oli että raskas työ ja kohtuullisen hyvä palkka, nyt se on huono palkka ja entistä raskaampi työ ja olosuhteet kuin helvetissä olisit.

      Älkää kukaan menkö tällaisiin töihin missä potkitaan päähän sillä jos sellaiseen tottuu niin olette pelkkiä orjia ilman omaa tahtoa.

    • 1015

      Meikä jäi sairauslomalle pitkäaikaisen ylikuormituksen vuoksi. Juttelin työnantajani kanssa joka valitti että olen kallis työntekijä ja minun pitäisi vai sietää stressiä ja hänkin tekee vaikka kuinka paljon töitä. MInun pitäisi tehdä kokoajan erittäin stressaavaa asiakaspalvelutyötä jota muut eivät halua tehdä. Heillä kun on ns. muita hommia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe