Miksi sokeri on terveystuote?

ÖLKJH

Californian Yliopiston tutkijat ovat löytäneet vanhoja dokumentteja, joissa kerrotaan kuinka sokeriteollisuus(the Sugar Research Foundation) maksoi kolmelle Harvardin tutkijalle suuria summia tutkimuspimityksestä koskien sokeria eli kuinka rasvasta tehtiin syyllinen sydäntauteihin.....

9

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terveystuote

      Täytyyhän sokerin olla terveystuote, kun se on niin halpaakin, että jokainen pystyy ostamaan sitä kilokaupalla!

    • miettikää-edes-hiukan

      Mitä kaika sokeri voi aiheuttaa?

      1.Sokeri syrjäyttää ravitsevia elintarvikkeita 2. Sokeri aiheuttaa insuliiniresistenssiä 3. Sokeri on suurin syy liikalihavuuden 4. Sokeri, ei rasva, aiheuttaa sydänsairauksia 5. Sokeri, ei rasva, muuttaa kolesterolin tyyppiä meillä 6. Sokeri rappeuttaa 7. Fruktosi (hedelmäsokeri) aiheuttaa alkoholittoman rasvamaksan (NAFLD) 8. Sokeri on suurin syy tyypin 2 diabeteksen 9. Sokerir on yhdistetty syöpään 10. Sokeri liittyy Alzheimerin tautiin 11. Sokerir tekee meidät nälkäisiksi 12. Sokeri voi tukahduttaa immuunijärjestelmän 13. Sokei voi aiheuttaa masennusta 14. Sokeri voi johtaa mineraalien puutteeseen 15. Sokeri voi aiheuttaa silmänpohjan rappeumaa 16. Sokeri aiheuttaa ryppyjä 17. Sokeri aiheuttaa tulehdukseia 18. Sokeri voi vaikuttaa lasten älykkyysosamäärään 19. Sokeri aiheuttaa metaboolisen oireyhtymän 20. Sokeri voi aiheuttaa osteoporoosia 21. Sokeri voi aiheuttaa kaihia 22. Sokeri aiheuttaa oksidatiivista stressiä ja vapaiden radikaalien tuotantoa 23. Sokeri v oi aiheuttaa estrogeenin tuotanto miehillä 24. Sokeri Aiheuttaa munuaissairautta 25. Sokeri aiheuttaa korkeaa verenpainetta 26. Sokeri edistää aknea 28. Sokeri voi pahentaa ihottumaa 29 Sokeri voi vaikuttaa hedelmällisyyteen

    • voikauheeta

      Toimittaja Anahad O’Connor on äskettäin kirjoittanut The New York Times -lehdessä elintarviketeollisuuden masinoimasta kampanjasta, jossa rasvasta tehtiin pahis ja sokerista hyvis. Tämä ei yhtään yllätä ainakaan minua, mutta olihan se törkeää toimintaa sokeriteollisuudelta. Syytön rasva joutui syytettyjen penkille ja lapsellisella tavalla virheet toistettiin surullisen kuuluisassa Pohjois-Karjala-projektissa.

      Äskettäin paljastuneet asiakirjat kertovat, että sokeriteollisuus maksoi palkkioita tiedemiehille 1960 -luvulla. Maksettujen tiedemiesten tehtävänä oli mitätöidä löytynyt terveyshaitta sokerin ja sydänterveyden välillä. Sen sijaan piti masinoida tutkimuksia ja raportteja, joissa korostuisi Ancel Keysin havainnoima yhteys rasvan ja sydän- ja verisuonisairauksien välillä.

    • hpv13

      Viime vuonna New York Times -lehti paljasti, että maailman johtava sokeroitujen juomien valmistaja Coca-Cola on rahoittanut miljoonilla dollareilla tutkijoita. Yhtiö on halunnut tuoda esiin, ettei sokeroiduilla juomilla ole yhteyttä ylipainoon.

      • hpv13

        Hämmästyttävää kyllä Coca-Cola ei onnistunut tuossa. WHO saattaa jopa pienentää sokerin maksimisaantia 5E%:iin.

        Ei sokeria ole koskaan suositeltu missään eikä sitä ole pidetty terveystuotteena kuin joskus reilu sata vuotta sitten. Silloin terveystuotteisiin kuului mm. tupakka.

        Sokeri ja tyydyttynyt rasva ovat samanlaisia tuotteita terveyden suhteen eli pienistä määristä ei ole juurikaan haittaa mutta suuresta on merkittäviä haittoja.


      • näin-se-menee

        Ihmiset ei ymmärrä kuinka paljon normaali ihminen syö sokeria päivittäin.
        Peruna ja jauhotuotteet sisältää paljon tärkkelysta, joka muuttu elimistössä sokeriksi. Siksi niissä on energiaa., eihän ne siinä mielessä ole tyhjää syötävää.
        Lähes kaikkiin elintarvikkeisiin elintarviketeollisuus lisää sokeria, jopa joihinkin pekoneihin ja pakastevihanneksiin. Silloin ne sokeri riippuvaisista maistuvat hyviltä aidon ruoan maun jäädessä taka-alalle. Näin se vain menee.
        Kannattaa harkita elintarvikkeiden hankintaa erilaisista ruokapiireistä terveyden vuoksi. En mitenkään mainosta niitä, mutta niiden suosio tuntuu kasvavan.
        Mitä vehnään tulee, niin kaksikymmentä vuotta sitten se oli pitkävartista eikä tarvinnut niin paljon tuholaismyrkkyjä kuin nykyinen lyhytkasvuinen vehnä ja joka myös sisältää enemmän gluteiinia.


      • hpv13
        näin-se-menee kirjoitti:

        Ihmiset ei ymmärrä kuinka paljon normaali ihminen syö sokeria päivittäin.
        Peruna ja jauhotuotteet sisältää paljon tärkkelysta, joka muuttu elimistössä sokeriksi. Siksi niissä on energiaa., eihän ne siinä mielessä ole tyhjää syötävää.
        Lähes kaikkiin elintarvikkeisiin elintarviketeollisuus lisää sokeria, jopa joihinkin pekoneihin ja pakastevihanneksiin. Silloin ne sokeri riippuvaisista maistuvat hyviltä aidon ruoan maun jäädessä taka-alalle. Näin se vain menee.
        Kannattaa harkita elintarvikkeiden hankintaa erilaisista ruokapiireistä terveyden vuoksi. En mitenkään mainosta niitä, mutta niiden suosio tuntuu kasvavan.
        Mitä vehnään tulee, niin kaksikymmentä vuotta sitten se oli pitkävartista eikä tarvinnut niin paljon tuholaismyrkkyjä kuin nykyinen lyhytkasvuinen vehnä ja joka myös sisältää enemmän gluteiinia.

        Pöytäsokerin ja täysjyväviljan välillä on paljon eroja:

        1) Pöytäsokerissa ei ole hivenaineita laisinkaan ja täysjyväviljassa niitä on paljon.
        2) Pöytäsokerista on puolet fruktoosia ja elimistö ei käytä suoraan vaan muuttaa sen ensiksi rasvaksi maksassa. Runsas fruktoosin käyttö rasvoittaa siis maksaa.
        3) Pöytäsokerissa ei ole kuitua ja täysjyväviljassa sitä on paljon.

        Pekoniin ja kestomakkaroihin lisätään vain mitättömän vähän sokeria eikä niihinkään maun vuoksi. Pekonissa glukoosi parantaa sen rakennetta ja kestomakkaroihin sitä lisätään maitohappobakteerien ravinnoksi.

        Täältä voi käydä etsimässä elintarvikkeita sokeripitoisuuden mukaan:
        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=component&sortOrder=desc&component=2259&&offset=0

        Ei ainakaan minun käyttämissäni jalosteissa ole paljoa sokeria.

        Korkea gluteenipitoisuus on pelkästään etu. Vilja leipoutuu paremmin ja siinä on enemmän proteiinia. Keliaatikko tai gluteeniherkkä ei voi käyttää noita vanhempia lajikkeitakaan. Tuholaistorjunta on vanhoilla ja uusilla lajikkeilla sama, pitkävartiset viljat taas hyötyvät korrenvahvistusaineista.


      • minun_mielipide---

        Vilja leipoutuu paremmin ja siinä on enemmän proteiinia.
        ------------------------------------------------------------------

        Mikä ajatus tuo on? Tosin en ole leipuri ammatiltani, mutta se mitä tarkoitat on sitko ja sitko on toisella nimella gluteiini. 30-40 vuotta sitten tuotiin kanadalaista viljaa sekoitettavaksi suomalaiseen viljaan, koska suomalaisessa viljassa ei ollut juurikaa sitkoa. Silloin vilja olikin melkein metrin korkeat. Nykyinen parinkymmenen sentin korkuinen vehnä sisältää paljon enemmän gluteiinia (sitkoa) ja myös tämä lyhytkasvuinen vilja vaatii enemmän torjunta-aineita, että siitä vain.


    • ehzehhzgaw

      "Professori: Sokeririippuvuus on kokonaan mielestä kiinni
      Lauantai 17.9.2016 klo 13.21
      Asiantuntijan mukaan tieto sokerin haittavaikutuksista on lisääntynyt viime vuosina.


      Liiallinen sokerinkulutus lisää riskiä sydän- ja verisuonisairauksiin.
      Monet nauttivat piilosokeria huomaamattaan.
      Hedelmistä ja marjoista voi nauttia huoletta."

      http://www.iltalehti.fi/elintavat/2016091522318311_el.shtml

      Pertti Mustajoki kirjoitti:

      Sanoisin suomalaisessa ruokavaliossa lisätyn sokerin haitallisemmaksi kuin kovien rasvojen käytön.

      - Tutkimuksissa on selvinnyt, että niillä, jotka ovat käyttäneet runsaasti sokeria vuosien ajan, esiintyy tavallista useammin sydän- ja verisuonisairauksia. Sepelvaltimotauti on edelleen ykkösenä, Mustajoki kertoo.

      Huttunen kertoikin jo aiemmin saman jutun...
      ”On sokerin ongelmat tiedetty jo pitkään, mutta niihin ei vain ole keskitytty tutkimuksessa. Tieteessä on olemassa muotitutkimusalueita, joihin tutkijat keskittyvät, ja rasva oli aivan perustellusti sellainen”, sanoo emeritusprofessori, sisätautien erikoislääkäri Jussi Huttunen.



      PS. Mustajoki oli varsin avomielinen muutama vuosi sitten...
      "Terveetkään elämäntavat eivät välttämättä suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Sen sai järkytyksekseen kokea terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja ja lääkäri Pertti Mustajoki" Asiasta kertoi Iltalehti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1147
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1022
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      887
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe