Tatuointien merkitys

Johanna

Hei! Suoritan semiotiikan kurssia, ja pidän siellä opetustuokion tatuointien merkityksestä. Siksi toivonkin, että mahdollisimman moni vastaisi seuraaviin kysymyksiin: Mitä tatuointisi merkitsee Sinulle? Millainen/millaisia tatuointi/tatuointeja Sinulla on, ja mitä ne sinusta viestivät ts. ovatko ne merkkejä jostain?

Suuret kiitokset! =)

19

8147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Choklad

      Ensimmäinen tatuointini ei merkitse minulle sen suurempia, koska laitatutin sen oikeastaan vain teinikapinuuttani. Se on alaselässä oleva tähti, joka ei viesti mitään muuta kuin että olen tähtityttö. Toinen onkin sitten jo vähän suuremman harkinnan myötä laitettu. 10x20 tribaali yläselässä. Se on minulle tärkeä, enkä halua että ihan kuka tahansa sen näkee. En osaa sanoa mitä se viestii, mutta tärkeä se minulle on.

    • Nealeh

      Tatuointini on minulle tärkeä. Halusin sitä kauan, yli kymmenen vuotta, ennenkuin olin niin varma että uskalsin sen ottaa.

      Toistaiseksi mulla on yksi yksivärinen kuva, toista kyllä tekis mieli ja varmaan sen jossain vaiheessa otankin.
      Kuitenkin koen tällaisen kehon "merkkaamisen" niin isoksi asiaksi, että ilman harkintaa ja huolellista taustatyötä en siihen ryhdy.
      Kuitenkaan en halua sekalaisesti täyteen kuvitettua kroppaa vaan harkitut yksilölliset kuvat jotka kuvaavat itseäni tai ovat muuten symboliikaltaan minulle tärkeitä. (Ja tietenkin niin että tiedän varmuudella mitä muuta ne mahdollisesti symboloivat.)

      Omani on itse suunniteltu, (ja niin tulee olemaan toinenkin kun sen otan) ja kertoo minusta jotain. Ei kuitenkaan suoraan, vaan symboliikan kautta. (jos joku hoksaa kysyä, voin sen kertoa;) )
      Lisäksi sinne on hukutettu "piilomerkitys" joka on henkilökohtainen ja osaltaan varmistaa sen että toista täysin samanlaista kuvaa ei tule vastaan. (tai jos tulee.. hmm.. joudun varmaan mainitsemaan sen kantajalle asiasta.. lienee kuitenkin turha pelko)

      Merkki jostain? Ei kai erityisemmin.

    • Nimismies

      Ensimmäinen tatuointi on lievä kunnianosoitus erästä asiaa kohtaan, tämä musiikkiin liittyvä asia muutti elämäni enkä enää ajatellut itsemurhaa niin vahvasti.

      Toinen kertoo siitä mitä maailma on minulle: epävarma, pelokas, vihaa täynnä oleva eikä uusia asioita hyväksytä. Kaikkea minkä takia maailmaa voi vihata. Miksi tummaihoisia vihataan? Kuka tietää.. Mutta niin se monissa paikoissa on. Pelkoa? Ehkä. Vihaa? Ehkä. Siitä tatuointi kertoo.

    • Tumppi

      Kummatkin kuvani liittyvät eläimiin. Ensimmäisellä tatuoinnillani (18 -vuotislahja) ei ole kovinkaan suurta syvällistä merkitystä, "pelkkä" liskon kuva. Lisko on saanut paljon kehuja ja kaunishan se onkin.

      Ja uudemman kuvan voi ulkopuolinen liittää useampiinkin eläimiin, mutta minä itse ja tuttuni kyllä tietävät, mihin eläimeen se liittyy. Kuvaa en tässä kerro, koska ko tatuointi on näkyvällä paikalla, enkä halua itseäni tunnistettavan (ainakaan niin helposti ;) ).

      Tatuoinnit ovat mielestäni kauniita ja kuvillani haluan viestiä mielenkiinnon kohteistani, elämästäni. Lisää tatuointeja haluan, seuraavaksi suunnitteilla isompi, joka kertoo uuden ajan alkamisesta elämässäni.

    • Orkidea

      Itselläni on vasemman rinnan yläosassa noin 5 x 10 cm kuva, jossa on värillinen kukka siihen liittyvine tribaaleineen. Alkuperäisen kuvan löysin liikkeen kuvastosta, mutta sitä muokattiin, jotta siitä tuli yksilöllinen ja siihen saatiin mukaan se symboliikka, jonka halusin.
      Ulkopuolisesta se näyttää pelkältä kauniilta, naiselliselta kukkakuvalta, mutta liittyy itselläni voimakkaasti yhden elämänvaiheen päättymiseen ja uuden alkamiseen. Lisäksi tribaalien muotokielestä löytyy piilomerkitys, jonka vain itse tiedän ja joka on asia, jonka haluan muistaa loppuelämäni ajan.

      Olen aina pitänyt tatuoinneista ja harkinnut sellaista itsellenikin lähemmäs 20 vuotta, mutta nyt vasta yli neljäkymppisenä olin valmis sellaisen ottamaan, kun löytyi vielä hyvä "syy", jonka takia halusin sen ottaa.

    • mia_maria

      tatuointini on yllätys polttareistani..kaverit veivät side silmillä liikkeeseen, ja eikun pöydälle kylmiltään..
      kuviona on kiinalaisinkirjaimin kirjoitettu "kissa" he hee....jokainen itse päätelkööt miksi sellaisen otin..

      ja juu..nythän voi hyvin sanoa, että ystäviä ei pidä koskaan unohtaa =)

      • honeyboy

        et varmaa tajuu nyt mut myöhemmin kyllä
        sun liittos on tuhoontuomittu ei tommonen sexytypy voi kauan olla jonku idioottiurpon kans :)
        mut otaha yhteyttä sit kun haluut sitä oikeeta melaa
        nautinto takuu (ainaki ittelle)


    • Tatuoitu

      Mulla on sydän ja ruusu oikeassa olkavarressa.

      Itseasiassa kuva ei merkitse minulle sinänsä juuri mitään, se on ihollani oleva koriste, "koru", joka on yksilöllinen.

      Toinen tatuointi on harkinnassa ja kuvakin jo tiedossa. Elämäni eläimeen liittyvä, kunnianosoitus jo edesmennyttä otusta kohtaan.

    • joppe

      Eka kuva oli SA-Intin joukko-osasto tunnus käsivarteen. Eli muisto intistä.

      Toisessa käpälässä on synnyinkaupunkini vaakuna.

    • fire

      Itselläni on projektina ottaa molempien säärien ympäri liekkirenkaat joista nousee keltapunaiset siivet pohkeen ulkopintaa pitkin.

      Homma on vielä tosin kesken.

      Alunperin piti ottaa liekkirengas ranteeseen, mutta kun käsissä on jo kuvia mutta jaloissa ei, niin ajattelin että laitetaanpa sinnekin.

      Nuo siivekkäät jalat on jo vanha idea, tykkään nimittäin juoksemisesta. Kun on ollut elämänsä ensimmäiset 25-vuotta ylipainoinen ja sittemmin saanut painonsa haltuun, on kiva juosta. Se on kuin lentäisi.

    • roosa

      Omat kolme tatuointiani olen valinnut puhtaasti niiden ulkonäön perusteella, ne miellyttivät siis silmääni eivätkä sisällä sen suurempia merkityksiä. Kaikki olen ottanut ihoni koristelemisen halusta, mutta sittemmin niistä on tullut osa identiteettiäni enkä oikein osaisi kuvitella ihoani ilman niitä. Kaikki ovat tribaalityyppisiä, kukka nilkassa, aurinko alavatsassa ja selässä isompi köynnös, jota on tarkoitus jatkaa.

    • nurmekset

      Kohdallani kesti reilut 15 vuotta muuntaa tatuointihaave todeksi. Ratkaisevan sysäyksen kuvituksiin antoi vakavasta sairaudesta selviytyminen.

      Minulla on tällä hetkellä 3 tatuointia ja lisää tulee =) Tatskani koen muistutuksina siitä, miten elämään pitäisi asennoitua:

      perhonen = elämän keveys, huolettomuus
      feenix = vaikeuksien jälkeen uudelleen aloittaminen, uudestisyntyminen
      kukat = "Katsokaa kedon kukkia..." jne. Elämä kantaa. Kaikesta huolimatta.

      Ulkopuolisen silmin kuvani ovat vain jotakin yhteensopivaa floraa & faunaa. Hyvä tulkinta sekin.

    • tuleva hippi

      Merkityksiä on monia. Ei mitään yksittäiseen tapahtumaan liittyvää tai tiettyä asiaa merkitsevää.
      Ainakin se kaunistaa mun jo valmiiksi kaunista kehoani =).
      Tatuointini ovat ajattomia ja kertovat minusta jotain ihmisenä (ainakin uskon niin).
      En omista tribaaleja tms.

    • pennywise

      aivan tuore tatskani on tavallaan pienistä tribaalimaisista liekeistä muodostuva sydän (keskellä siis sydämen muotoinen tyhjä tila), osat ovat hieman irrallaan toisistaan. se merkitsee lähinnä sitä, kuinka pienistä osista sieluni koostuu, ja osien suma ei milloinkaan voi olla kiinteä kokonaisuus. sen lisäksi se on tavallaan "kunniasnosoitus" asialle, joka pitää palaset edes suht kasassa. selkeää selitystä. :P

      ei ne sen kummemmin viesti mitään ton suurempaa, merkityksiä on vielä pari henkilökohtaisempaakin, mutta tietysti otin tuon kuvan myös siksi että se on uskomattoman täydellinen ja nätti. :)

    • advis

      Itse otin tatuointini viime keskiviikkona oikeaan käsivarteen. Piirsin itse lohikäärmeen joka kädessäni nyt on. Se on siis ainoa lajiaan vaikkakin se muistuttaa malliltaan samaa lohikäärmettä joka on Angelina Jolien vasemmassa käsivarressa. Tatuointini on siis tavallaan muisto siitä miten palvon ja ihailen häntä ja samalla se edustaa äitiäni joka on kiinalaiselta horoskoopiltaan lohikäärme.
      Se edustaa myös pikkuveljiäni ja isääni jotka rakastavat lohikäärmesatuja ja sisartani joka harrastaa taekwondoa.
      Lohikäärme edustaa myös itsenäisyyttä, rohkeutta ja kauneutta, salaperäisyyttä ja itsearvostusta. Se on kaunis ja kiehtova myyttinen olento joka muistuttaa minua rakastamistani tarinoista kuten Harry Potterit ja TSH ja Hobitti-sinne ja takaisin.
      Se muistuttaa myös Tomb Raider 2:sta joka on minulle tärkein ja jossa lohikäärme on keskeisessä osassa:D
      Se muistuttaa minua myös siitä etten ole koskaan yksin. Nimittäin se edustaa myös rakkaita ystäviäni.

      Minusta tatuoinnit ovat kauniita ihmisellä jolle ne sopivat sellaisissa paikoissa joissa ne ovat edukseen. Mustat yksiväriset tatuoinnit ovat minusta kauniimpia kuin värilliset mutta tämä on aivan makuasia.

      Omassa ihossani tatuointi on myös mauste joka vihjaisee että tällä kiltin ja pienen näköisellä tytöllä on paljon mysteerejä kätkössään ja että sisua löytyy vaikka mihin. Ja päin vastoin, eivät kaikki tatuointia kantavat ihmiset ole kapinoitsevia ja pahasuisia raggareita.

    • GoneWild

      mulla on olkapäässä härkä, se on semmonen tavallaan luolamaalauksen tyyppinen, oon horoskoopilta härkä ja luonteeltanikin aika härkämainen, semmonen hemmetin kovapää joka antaa harvion periksi...
      joten ekaksi tatuoinniksi se oli luontevin valinta, olin alaikänen ku hankin tatuointini, ja ku se kuitenki on tommosessa paikassa nii monihan mulle on sanonu, et tuun katumaan tota, mut tuskin tuun. sen kuvan merkitystä mulle on hirveen vaikee kuvailla, se vaan on kuva joka merkittee mulle hirveen montaa eri asiaa.

    • kata

      Mulla on ylaselassa kalevala kuvio, joka suojelee minua pahalta:) Lisaksi se on "matkamuisto" ajalta jolloin asuin ulkomailla ystavani kanssa ja se on myøs minun ja ystavan "yhteinen"juttu, kun yhta-aikaa otettiin tatskat siella.
      Tiukan paikan tullen, jos joku tuleva tilanne vaikka hermostuttaa, laitan kaden tatskan paalle ja saan siita "voimaa".
      Kaiken kaikkiaan se merkkaa mulle kylla ihan vitusti, ja en kylla todellakaan usko etta tulen sita ikina katumaan koska se on niin osa minua.
      Niin ja tuolla kavelala asialla on tietty kans isanmaallinen merkitys.

    • Tietämätön

      Oon tällänen aika nuori (alle 18) Ja haluisin tatuoinnin, huoltajan suostumuskin olisi. Ottaisin varmaan nilkkaan, tai nilkan yläpuolelle ruusun :) Ja myös kotkan kämmeneen. Mut merkitseekö Kotka ja Ruusu mitään, niinkuin esim. Risti uskonnollisuutta ja tälleen :O

    • jokuvaa23

      miu 3 rinnas olevaa on ainoot mitkä merkkaa jtn. Elikkäs Black Sabbath risti ja kys. bändi logot, oon dikannu yläasteelt lähtien. Muita löytyy geisha, 8 tribaalia, 2 enkeliä, hate teksti, mustalaiskimma, 2 lohikäärmettä, hunay naamari, karppi ja lohikäärmeenpää seläs. Oon ottanu loput vaa sisk ku tykkään kuvasta, ei niil oo mtn suurempaa merkitystä. Muute ois reilusti vähemmä :D

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3085
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2452
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2237
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2015
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1837
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1092
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe