TYP, Mopa sosiaalitoimieston asiakkaaksi?

Kyykyssä

Elikkäs olen ollut työttömänä. Etsin töitä koko ajan. Kaikki on kunnossa. Nyt tuli kutsu tuonne alkukartoitukseen, karenssia tulee jos ei mene. En ole ollut sosiaalitoimiston asiakkaana, en ole hakenut toimeentulotukea. Olen pärjännyt hyvin asumistuella ja työmarkkinatuella.

Pakottavatko tuolla sosiaalitoimen asiakkaaksi vastoin omaa tahtoa? En kaipaa, halua sosiaalitoimiston asiakkaaksi. Mielestäni asiani eivät sosiaalitoimelle kuulu mitenkään. En kaipaa mitään sosiaalitoimiston "tukea elämään tai arjen hallintaan" Ei kiinnosta asioida kyseisen instassin kanssa ollenkaan.

Eikös toimeentuloa pidä hakea itse joka kuukaudelle? Voipi olla että jatkossakaan en toimeentulotukea hae...

46

1757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PakkoTYPkakkaTYP

      Käytännössä pakottavat KELA:n, TE-palveluiden (TYP-linja), sekä kunnan (eli sosiaalitoimen) yhteiskytättäväksi asiakkaaksi kerralla, jos menet TYP:iin ja osallistut monialaiseen yhteispalveluun.

      Toinen vaihtoehto on kieltäytyä, tällöin olet tuon kolmikannan sijasta työttömyyden osin vain kunnan eli sosiaalitoimen asiakas, mutta TYP:in yhteisholhoukseen et kuulu.

      Oli niin tai näin, niin kunnan eli sosiaalitoimen asiakkuutta et voine välttää sen jälkeen kun kutsu TYP-kartoitukseen ja monialaisen työllistymissuunnitelman laatimistilaisuuteen saapuu;

      kysymys on siitä otatko vastaan koko paketin työvoimapalveluista sosiaalipalveluihin (TYP-linja), sekä mahdolliset KELA:n liitetyt terveyspalvelut myös tarvittaessa, vai kieltäydytkö TYP:istä tippuen leikatulle toimeentulotuelle ollen pelkkä sosiaalitoimen asiakas toimeentulotuella (eivät käsittele sinua TYP-asiakkaana, koska et kuulu TYP:iin).

      Toimeentulotuen ja sosiaalitoimen asiakkaana sinun ei kuitenkaan tarvitse "muuta" kuin hakea toimeentulotukea joka kuukausi. Ensimmäisellä kerralla voi joutua käymään paikanpäällä, jos et jo ole asiakas, joskaan en tiedä onko tämäkään lainvoimainen vaatimus.

      Toimeentulotukihakemus pitää käsitellä sähköisen tai kirjallisen hakemuksen perusteella. Eivät siis voi vaatia että tapaat heitä ensikäynnin jälkeen kasvotusten, vaikka todennäköisesti koittavat aikaa varata.

      Toimeentulotuen perusosan alentamisen yhteydessä on lain mukaan aina laadittava myös "suunnitelma itsenäisen selviytymisen edistämiseksi" - tukeasihan alennetaan, jos kieltädyt laatimasta monialaista työllistymissuunnitelmaa sekä osallistumasta TYP:iin, eikä sulla ole työmarkkinatukeen oikeutta (karenssi). Tukea alennetaan myös, mikäli työnhaku ei ole voimassa (ei karenssia, mutta et vain aio olla työnhakijana kirjoilla).

      Koska karenssi kestää päivistä muutamaan kuukauteen, ja toimeentulotuen perusosaa alennetaan 2kk kerrallaan, niin käytännössä "suunnitelma itsenäisen selviytymisen edistämiseksi" pitäisi tehdä siis 2kk välein, eli voivat ehdottaa että käyt sossutädin kanssa laatimassa ja tarkistamassa suunnitelmaa 2kk välein kasvotusten.

      Sinun ei kuitenkaan saadaksesi toimeentulotukea ja päätöksen, tarvitse itse olla paikalla "suunnitelma itsenäisen selviytymisen edistämiseksi" laatimiseksi. Laki sanoo, että suunnitelma tulee tehdä aina tuen alentamisen yhteydessä, MIKÄLI MAHDOLLISTA yhdessä hakijan kanssa.

      Jos kieltäydyt tilaisuuteen osallistumasta sossutädin kanssa, niin joka kerta silloin ei ole mahdollista laatia suunnitelmaa yhdessä tuen hakijan kanssa, joten tälllöin sossutäti joutuu itse laatimaan suunnitelman ilman asiakasta - tämä ei ole toimeentulotukipäätöksen tekemisen ja toimeentulotuen myöntämisen este, mutta voi olla peruste alentaa toimeentulotuen perusosaa enemmän (40% on kuitenkin maksimi).

      Toimeentulotukeen on oikeus mikäli ei ole mitään mittavaa realisoitavaa omaisuutta tai rahasäästöjä, leikattuna, mikäli ei halua olla työttömänä työnhakijana TE-palveluissa tai TYP:issä (KELA, kunta, TE-palvelut kolmikanta holhoushelvetti) ollenkaan - viimeisen suhteen siis perusosa alennettuna sanktiolla max -40%.

      Itse lopetin olemasta "paperilla" ja tilastoissa työtön työnhakija siinä vaiheessa, kun kutsu TYP:iin ja monialaiseen yhteispalveluun sekä monialaisen työllistymissuunitelman laatimistilaisuuteen tuli. TE-palveluiden asiakkaana oli vielä siedettävää, mutta se, että työttömänä työnhakijana pysymisen edellytys olisi ollut sekä KELA terveyspalveluiden että kunnan sosiaalipalveluiden pakkosyöttäminen; tämä riitti minulle.

      Kieltäydyin ja nykyisin olen pelkkä kunnan sosiaalitoimen asiakas, ja haen toimeentulotukea netin kautta joka kk erikseen, enkä suostu tapaamaan virkailijoita 2kk välein itsenäisen selviytymisen edistämiseksi laadittavan suunnitelman laatimista varten. Sosiaalivirkailija laatii tämän sitten aina itse. Tukeani leikataan -40% perusosasta, mutta enpähän juokse mihinkään turhaan, lukuunottamatta joka kk täytettävää toimeentulotukihakemusta joka pitää toimittaa, mutta siinä kaikki.

      OIkeasti olen työtön työnhakija samalla, vaikka tilastoissa minua ei semmoiseksi luokitellakaan.

      • Anonyymi

        Olen tätä kuvausta ja muutamia kommentteja tästä lukenut useammankin kerran, koska omalla kohdalla on luultavasti tulossa tilanne että pitkäaikaistyötön kun olen, yritetään saada tilastoista pois tmv.

        Yritän välttää suhtautumista te-toimistoon negatiivisesti, koska se virkailijoiden suhtautuminen kuitenkin vaihtelee, samaten ammattitaito. Lain perusteella kuitenkin hommat etenee, ja siksi voi hiukan ennakoida aina tulevaa. On myös ilmeistä, että tulkinnanvaraisuus voi olla hyvinkin mielivaltaan asti ulottuva juttu, vaikuttaa olevan niin että huonoimpaan ryhmään luokiteltavat työttömät saa automaattisesti huonoa palvelua.

        Vähän typerää että kutsuvat tuonne työpajoille haastatteluihin, vaikka aivan hyvin voisivat omista tiedoistaankin tarkistaa että en ole aiemminkaan niihin mennyt, pitänee kai seuraavan kerran laitella jo sähköpostitse vastaus että ei ole edelleenkään muuttunut kiinnostus mihinkään.

        Kysymykseni on, onko yllä oleva 2016 kirjoitettu kertomus edelleen nyt vuonna 2020 termeiltään oikein ja ajantasalla, koska tässä on myös vuosien varrella tapahtunut - ja tapahtumassa - joitakin muutoksia?

        Yritän lähinnä varautua tässä siten, että jos edelleen hankaloitetaan raha-asioita lisää, pystyisi kuitenkin asumisen ja elämisen maksamaan normaalisti, tt-tuen varassa sinällään ollut jo pitkään että tiedossa on miten vähällä rahalla joutuu elämään, tukien leikkaamiset hankaloittaa lisää.


    • kiittinytriitti

      Hienoa että jaoit kokemuksesi. Olisi mukava tietää mitä itsenäisen selviytymisen suunnitelma tarkoittaa. Lisäksi täällä keskustelupalstalla sanotaan että tukea ei voi alentaa toistuvasti samasta syystä, joten olisi hyvä tietää kuinka tuo tulkinta sopii tähän kokonaisuuteen. Ehkä joku muu kommentoija voi vastata.

    • ihmettelija_2

      Mitä nämä KELA-terveyspalvelut ovat?

      • kuntavoittaa

        Lääkärin/sairaanhoitajan käynti jossa lääkäri laittaa lähetteen labraan ja otetaan kaikki perus terveystiedot mm verikokeet. Sisältää maksa, sokeri, kolestroli, munuaisarvot, tulehdusarvot, valkosolut jne. Ihan perus juttuja joilla näkee terveyden. Näiden peruusteella sitten Kelan piiriin jos on sellainen sairaus joka edellyttää Kelan asiakkuutta.


      • Anonyymi
        kuntavoittaa kirjoitti:

        Lääkärin/sairaanhoitajan käynti jossa lääkäri laittaa lähetteen labraan ja otetaan kaikki perus terveystiedot mm verikokeet. Sisältää maksa, sokeri, kolestroli, munuaisarvot, tulehdusarvot, valkosolut jne. Ihan perus juttuja joilla näkee terveyden. Näiden peruusteella sitten Kelan piiriin jos on sellainen sairaus joka edellyttää Kelan asiakkuutta.

        Miksi ihmeessä pitäisi käydä lääkärin vastaanotolla jos on terve?


    • TYPKieltäytyjä

      No nyt on TYP:iin siirtymisestä kieltäydytty. Kylläpä teki pahaa kirjoittaa tiukkasanainen kieltäytymisselvitys... mutta nyt se on tehty. Huh huh.

      Olen sikäli onnekkaassa asemassa, että olen anonut osittaista toimeentulotukea työmarkkinatuen päälle jo pari vuotta, joten tiedän että oikeus toimeentulotukeen on siis olemassa itselläni. Sen suhteen ei ole onneksi pelkoa. Eri asia olisi, jos nyt olisin ensimmäistä kertaa sossuun menossa ensimmäistä päätöstä hakemaan. Onneksi ei!

      Kaipa tuota mun toimeentulotukea nyt sitten leikataan? Katkaisevat työnhaun ja saan karenssit. Työnhaku kai pitää olla voimassa jos tahtoo täyttä toimeentulotukea? En aio sitä uusia ollenkaan, jos ei onnistu TE-toimistossa, vaan pitäisi tehdä TYP:issä kun kerran on sinne päätetty siirtää.

      No kaipa sossusta toimeentulotukea hakemalla, olematta työnhakijana ollenkaan virallisesti, saa olla enemmän rauhassa. Jää aikaa ja energiaa enemmän hakea palkkatöitä itsenäisesti ja harrastaa, kuin jos olisi TYP:issä arkipäivisin puuhastelemassa sitä sun tätä sinne liimattuna ajatuksineen kiinni.

      Vähän hirvittää että miten tuo leikattu toimeentulotuki riittää, mutta kaipa se tulee riittämään kun pistetään riittämään...

      • kuntavoittaa

        Onnea vaan jos pärjäät 20 ja sen jälkeen 40 prossaa pienemmällä tuella joka enää alle 300 euroa. Itse en pärjäisi. Onnea kamppailuun. Pidemmäm päälle ei tuu enää riittää sori :( Muutama kk ehkä 4-5, mutta se rahan puute tulee oikeesti vastaan kun ne perus jutut loppuu ja hajoo ja niihin enää rahaa. Menee ihan perusvarastoilla pari kuukautta pienemmälläkin tuella.


      • eriarvoisuussuomessa

        varastaa rahaton, ja tuhoaa yhteiskuntaa rotan tavoin,,,, miksi yhteiskunta tähän asemaan ajaa suomalaisia ihmisiä`?
        samaan aikaan pakolais turisteille kaikki edut ilman kyykytystä ja kiusaamista - miksi ?


      • smuffina
        kuntavoittaa kirjoitti:

        Onnea vaan jos pärjäät 20 ja sen jälkeen 40 prossaa pienemmällä tuella joka enää alle 300 euroa. Itse en pärjäisi. Onnea kamppailuun. Pidemmäm päälle ei tuu enää riittää sori :( Muutama kk ehkä 4-5, mutta se rahan puute tulee oikeesti vastaan kun ne perus jutut loppuu ja hajoo ja niihin enää rahaa. Menee ihan perusvarastoilla pari kuukautta pienemmälläkin tuella.

        Muistaakseni toimeentulotuen leikkaaminen 20 tai 40% on lain mukaan mahdollista ainoastaan 2 kk ajan. 2 kk jälkeen saa toimeentulotuen täysimääräisesti seuraavat 10 kk ajan jonka jälkeen lain mukaaan tuki voidaan tarvittaessa tapauskohtaista harkintaan käyttäen leikata uudestaan 20 % 40 % kahden 2 kk ajan.


    • kuntavoittaa

      Ei sun tarvii ollakaan sossun asiakas kun riittää jos saat työmarkkinatukea, josta kunta joutuu maksaa 70%. Siitä 70 prossasta haluaa eroon eli työmarkkinatukea maksaisi valtio 100%. Kuntouttavaa jne ne haluaa yli vuoden työttömänä olleet sen takia. Ja saavat vielä kunnalle valtiolta jokaisesta päivästä yli 10 euroa päälle kuntouttavassa olleista. Miksi tyrkkäävät kuntouttavaan niin mietippä ton jälkeen sitä. Eivät joudu maksaa enää sun tukia vaan valtio ja saavat vielä sen päälle kunnalle sinusta yli 10 euroa per kuntoutus päivä.

    • hieman_pelottaa

      Onko vinkkejä miten kieltäytyä ilman karenssia kuntouttavasta työtoiminnasta? Ei kiinnosta pahemmin mennä johonkin kunnan järjestämään "työpajaan" nikkaroimaan linnunpönttöjä mielenterveys, alkoholistien kanssa.

      En kaipaa elämänhallintaan mitään tai ratkaisuja mutta epäilen että ovat työntämässä minua tuollaiseen pajaan etten vain "syrjäydy"..... Miten todistaa että että en ole syrjäytynyt, minulla ei ole päihdeongelmia tai että en todellakaan mitään ohjausta elämänhallintaan tai jtn.

      Työkokeilu vielä jotenkuten menee. Onhan tuo työkokeilukin orjatyötä mutta siinä on edes se todella pieni mahdollisuus työllistyä ja eipähän ole mielenterveys potilaita, alkoholisteja tai narkomaaneja pyörimässä jaloissa.

      Kaikista paras olisi päästä oikeaan palkkatyöhön tai edes palkkatukityöhön.

      • kuntoutumaanmars

        älä venkoile, kuulut kuntoutettavien joukkoon, et ole yhtään merkittävämpi.......


      • PahaPaikka2323

        Ei taida oikein onnistua. Minä en ainakaan ihan laki työmarkkinatuesta tai työttömyysturvalaista tiedä kohtaa jolla voisi karenssitta kieltäytyä. STM:n ohjeistus on lain alapuolella.

        Karenssin kanssa voi toki aina kieltäytyä. Näin toimin itsekin... omaa mielenterveyttäni en pilaa kyllä liittymällä porukkaan, jolla suurella osalla jo mielenterveys on mennyt, ja palkatta!


      • Anonyymi
        PahaPaikka2323 kirjoitti:

        Ei taida oikein onnistua. Minä en ainakaan ihan laki työmarkkinatuesta tai työttömyysturvalaista tiedä kohtaa jolla voisi karenssitta kieltäytyä. STM:n ohjeistus on lain alapuolella.

        Karenssin kanssa voi toki aina kieltäytyä. Näin toimin itsekin... omaa mielenterveyttäni en pilaa kyllä liittymällä porukkaan, jolla suurella osalla jo mielenterveys on mennyt, ja palkatta!

        Kannattaa lukaista eduskunnan oikeusasiamiehen lausunto, jossa hyvin selkeäsanaisesti todetaan, että esim. pitkäaikainen työttömyys ei oikeuta te-toimistoa tekemään päätelmiä työkykyisyyksistä tai elämänhallintaongelmista.

        Näin ollen koko lain voi heittää roskikseen, jos sitä aletaan tulkitsemaan siten että te-toimistolla olisi sen perusteella oikeuksia tehdä päätelmiä, jonka seurauksena aletaan muiluttamaan te-toimiston asiakasta kohti sosiaalipalveluja.

        Kyse näyttää olevan pohjimmiltaan siitä, että perustuslakia yritetään kiertää tekemällä kummallinen työvoimapoliittisesti latautunut viranomaispalveluviidakko, jossa viranomainen katsoo oikeudekseen tekemällä päätelmiä mistä tahansa (jota eivät edes kerro) jonka perusteella väitetään asiakasta epäkelvoksi työttömäksi työnhakijaksi. Vikaa etsitään ja tulkitaan ja päätellään kaikin keinoin, jotta voidaan edetä laissa mainittuun suuntaan.

        Probleema vain on siinä, että näin toimiessaan viranomainen valehtelee (jos ei edes näyttöä ole?) ja se pitäisi olla virkavastuulain mukaan jo rankaistavaa toimintaa. Viranomaistoiminnassa edellytetään myös vaihtoehtoisissa tulkinnoissa asiakkaalle positiivisemman tulkinnan käyttöä, tämän asian voisi kyllä tarkistaa miten se sanatarkkaan menee ja missä näin kuuluu toimia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa lukaista eduskunnan oikeusasiamiehen lausunto, jossa hyvin selkeäsanaisesti todetaan, että esim. pitkäaikainen työttömyys ei oikeuta te-toimistoa tekemään päätelmiä työkykyisyyksistä tai elämänhallintaongelmista.

        Näin ollen koko lain voi heittää roskikseen, jos sitä aletaan tulkitsemaan siten että te-toimistolla olisi sen perusteella oikeuksia tehdä päätelmiä, jonka seurauksena aletaan muiluttamaan te-toimiston asiakasta kohti sosiaalipalveluja.

        Kyse näyttää olevan pohjimmiltaan siitä, että perustuslakia yritetään kiertää tekemällä kummallinen työvoimapoliittisesti latautunut viranomaispalveluviidakko, jossa viranomainen katsoo oikeudekseen tekemällä päätelmiä mistä tahansa (jota eivät edes kerro) jonka perusteella väitetään asiakasta epäkelvoksi työttömäksi työnhakijaksi. Vikaa etsitään ja tulkitaan ja päätellään kaikin keinoin, jotta voidaan edetä laissa mainittuun suuntaan.

        Probleema vain on siinä, että näin toimiessaan viranomainen valehtelee (jos ei edes näyttöä ole?) ja se pitäisi olla virkavastuulain mukaan jo rankaistavaa toimintaa. Viranomaistoiminnassa edellytetään myös vaihtoehtoisissa tulkinnoissa asiakkaalle positiivisemman tulkinnan käyttöä, tämän asian voisi kyllä tarkistaa miten se sanatarkkaan menee ja missä näin kuuluu toimia.

        Kenenkään työllistymistä ei edistä vikojen kaivelu, jolla saadaan pahimmassa tapauksessa aikaiseksi niitä vikoja, tai ärsytys, että tekee mieli tappaa suunnilleen koko Suomi.

        Ajatuskulku nimittäin saattaa olla, että jos nuo virkarikolliset tekivät nuo vääryydet, niin kuitenkin he ovat kansan edustajia, ja siten koko kansa on samaa paskaa jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenenkään työllistymistä ei edistä vikojen kaivelu, jolla saadaan pahimmassa tapauksessa aikaiseksi niitä vikoja, tai ärsytys, että tekee mieli tappaa suunnilleen koko Suomi.

        Ajatuskulku nimittäin saattaa olla, että jos nuo virkarikolliset tekivät nuo vääryydet, niin kuitenkin he ovat kansan edustajia, ja siten koko kansa on samaa paskaa jne.

        Nimenomaan vikojen kaivelu ja sen pohjalta niiden vikojen korjaaminen, ennaltaehkäisy ja rikollisten rankaiseminen edistää tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja laillisia asioita ja nämä asiat taas edistävät työllisyyttä, tyytyväisyyttä, yhteiskuntarauhaa ja nostavat ihmisten onnellisuutta ja elämänlaatua. Mitä onnellisempi ihminen on sitä tuottavampi hän on.


    • EnTiedäMutta

      Muuta maalle mistä julkiset ei tahdo järkevästi kulkea ja myy auto jos sellainen löytyy niin ei tule tuollaisia kehotuksia työkkäriltä. Tai muutat maalle ja ilmoitat työkkärille et ei oo autoa vaikka onkin ja jos ne sen näkee jostain nimellä et omistaakin auton niin laittaa auton toisen nimiin jos mahdollista joku tuttu vaikka. Onhan se riski isompi noille työkkrin kehotusksille kaupungeissa mistä julkiset hyvin kulkee kuin maaseudulla jos ei autoa omista..

      • Asuinpaikan_valinta

        Erakoksi erämaahan, josta ainakin 100 kilsaa mahdollisiin hommiin.


    • kyykytysterrori

      pakolaiset saa paremmat tuet ja edut ilman mopa typ terroria.
      - suomalainen työtön kulakki on se alin tuhottava mopa typ te hallinnon kuntoutus avo leireillä !!!!!
      - tämän kyykytys systeemin ovat luoneet sdp, kokoomus, kepu, vihreät aiempien hallitusten aikana jo......

    • Eikiitosorjuudelle

      Olen kieltäytynyt tämän Typin eli Mopan eli monialaisen yhteispalvelun ensimmäisestä tapaamisesta. Rahat on loppu, mutta mielenterveys ja omanarvontunto tallella. Kohta juhlin köyhää, mutta HYVÄÄ JOULUA. Orjaksi en lähde.

      • SamaValinta

        Joo vaan eipä se tuokaan ole helppo reitti pääkopalle. Kokeiltu on, päädyin samalle reitille kanssasi, eli kieltäydyin tapaamisesta sekä allekirjoittamasta mitään sopimusta joka siirtäisi minut TE-keskuksen listoilta monialaiseen yhteispalveluun. Kaipa sitä taas jossain välissä "tarjotaan" uudestaan. Kieltäydyn mielelläni toistekin.

        Siinäpä sitten ne vaihtoehdot on, että antaako mielenterveyden kärsiä painiskellessa entistä köyhempänä anoen toimeentulotukea, vaiko mennä suosiolla TYP MoPA:an ristikuulusteltavaksi; tosin sieltä "ehdottavat" myöskin palkatonta askartelua (sosiaalipalvelua työpajalla), joten ei sitäkään kautta karenssitta selviä mikäli ei halua palkatta jotain tehdä. Siksi koin että parempi vain kieltäytyä menemästä koko läävään heti alkuunsa karenssinkin uhalla.

        Palkkatyön ja palkkatöihin pääsemisen kanssa kun TYP MoPA:lla ei ole mitään tekoa. Siellä ei palkkatyötä tarjota, eikä reittiä palkkatyöhön, eikä terve, palkkatyötä vailla oleva ihminen sieltä mitään avuja saa muutenkaan työnhakuun, korkeintaan itsetunto ja mielenterveys kärsii virkailijoitten ristikäsittelyssä. Siellä kun se kohtelu on mitä huonointa: uhkailua, ylenkatsomista, alistamista, vähättelyä, vielä kerran uhkailua, alentamista, haukkumista, yksityiselämään väkisintunkeutumista, kyttäystä, pakkoholhousta jne. Kenen terveen henkinen puoli tästä kaikesta saa jotain hyvää osakseen? Epäilen ettei kenenkään.

        "Syrjäytymisen ehkäisemisen" verukkeella on hyvä "tarjota" (sanktion uhalla) sosiaalipalvelua terveille joiden ongelma on palkkatyön puute. Ainoa vaan, ettei "pakkokaveruuden tarjoaminen" sosiaalitanttojen puolelta kenenkään syrjäytymistä ehkäise. Kukaan terve heitä tuskin tahtoo tuntemattomina elämäänsä tai keskusteluseurakseen, kun meno on mitä on. TYP MoPA:n sossujen kyttääminen ja kohtelu korkeintaan erkaannuttaa normaalista sosiaalisesta elämästä entisestään ja syrjäyttää palkkatyötä lukuunottamatta muuten normaalia elämää elävää kaveria siitä normaalista.

        Nykysuomen pakkososiaalipalvelut ja palkaton työ sekä pakkoholhous, joka on nimetty "syrjäytymisen ehkäisemiseksi", syrjäyttää syrjäytymisvaarassa olevia työttömiä, jotka ilman "syrjäytymisen ehkäisemisen" nimellä ratsastavia karenssin uhalla tarjottavia palveluita pysyisivät vielä normaalielämässä ja sosiaalisissa suhteissa mukana

        Lyhyesti sanottuna siis, "syrjäytymisen ehkäisemisen" keinot sovellettuna työttömiin syrjäyttävät, eivät ehkäise. Ilman näitä keinoja syrjäytyminen ja eriarvoistuminen vähenisi. Lisäksi, näihin toimenpiteisiin upotetaan vielä valtion budjetista veronmaksajien varoja - hukkaan valuvat.

        Pääasia on kyykytys.


      • gfhdfgjdghk
        SamaValinta kirjoitti:

        Joo vaan eipä se tuokaan ole helppo reitti pääkopalle. Kokeiltu on, päädyin samalle reitille kanssasi, eli kieltäydyin tapaamisesta sekä allekirjoittamasta mitään sopimusta joka siirtäisi minut TE-keskuksen listoilta monialaiseen yhteispalveluun. Kaipa sitä taas jossain välissä "tarjotaan" uudestaan. Kieltäydyn mielelläni toistekin.

        Siinäpä sitten ne vaihtoehdot on, että antaako mielenterveyden kärsiä painiskellessa entistä köyhempänä anoen toimeentulotukea, vaiko mennä suosiolla TYP MoPA:an ristikuulusteltavaksi; tosin sieltä "ehdottavat" myöskin palkatonta askartelua (sosiaalipalvelua työpajalla), joten ei sitäkään kautta karenssitta selviä mikäli ei halua palkatta jotain tehdä. Siksi koin että parempi vain kieltäytyä menemästä koko läävään heti alkuunsa karenssinkin uhalla.

        Palkkatyön ja palkkatöihin pääsemisen kanssa kun TYP MoPA:lla ei ole mitään tekoa. Siellä ei palkkatyötä tarjota, eikä reittiä palkkatyöhön, eikä terve, palkkatyötä vailla oleva ihminen sieltä mitään avuja saa muutenkaan työnhakuun, korkeintaan itsetunto ja mielenterveys kärsii virkailijoitten ristikäsittelyssä. Siellä kun se kohtelu on mitä huonointa: uhkailua, ylenkatsomista, alistamista, vähättelyä, vielä kerran uhkailua, alentamista, haukkumista, yksityiselämään väkisintunkeutumista, kyttäystä, pakkoholhousta jne. Kenen terveen henkinen puoli tästä kaikesta saa jotain hyvää osakseen? Epäilen ettei kenenkään.

        "Syrjäytymisen ehkäisemisen" verukkeella on hyvä "tarjota" (sanktion uhalla) sosiaalipalvelua terveille joiden ongelma on palkkatyön puute. Ainoa vaan, ettei "pakkokaveruuden tarjoaminen" sosiaalitanttojen puolelta kenenkään syrjäytymistä ehkäise. Kukaan terve heitä tuskin tahtoo tuntemattomina elämäänsä tai keskusteluseurakseen, kun meno on mitä on. TYP MoPA:n sossujen kyttääminen ja kohtelu korkeintaan erkaannuttaa normaalista sosiaalisesta elämästä entisestään ja syrjäyttää palkkatyötä lukuunottamatta muuten normaalia elämää elävää kaveria siitä normaalista.

        Nykysuomen pakkososiaalipalvelut ja palkaton työ sekä pakkoholhous, joka on nimetty "syrjäytymisen ehkäisemiseksi", syrjäyttää syrjäytymisvaarassa olevia työttömiä, jotka ilman "syrjäytymisen ehkäisemisen" nimellä ratsastavia karenssin uhalla tarjottavia palveluita pysyisivät vielä normaalielämässä ja sosiaalisissa suhteissa mukana

        Lyhyesti sanottuna siis, "syrjäytymisen ehkäisemisen" keinot sovellettuna työttömiin syrjäyttävät, eivät ehkäise. Ilman näitä keinoja syrjäytyminen ja eriarvoistuminen vähenisi. Lisäksi, näihin toimenpiteisiin upotetaan vielä valtion budjetista veronmaksajien varoja - hukkaan valuvat.

        Pääasia on kyykytys.

        Yksi tehokkaaksi havaittu itsesuojelukeino on se, että tekee asiallisesti selväksi sen, että äänittää kuulustelut, analysoi niitä julkisesti blogissa tai forumeissa, on terävä ajattelija ja itsetuntoinen. Kannattaa yrittää kääntää keskustelun sävyä alusta asti sinne suuntaan, että tässä ollaan me kansalaiset vastaan kyykyttävä systeemi. Voidaan vaikka yhdessä ratkaista sitä ensisijaista ongelmaa, joka typ-kuulustelun osallistujilla on: miten saada oma kunta vapautettua maksamasta työttömän korvauksia. Siihen voi päästä monella tavalla. Voidaan järjestää jotain kuntalaisille hyödyllistä ilmaistakin hommaa, joka on hyväksi työttömälle ja muille kuntalaisille, ja josta oma asuinkunta tosiaan jopa saa rahaa valtion veronmaksajilta sen sijaan, että kunnan veronmaksajia rokotettaisiin. Keksitään jotain sellaista, josta ei ole kenellekään osallistujista suurta haittaa, mutta kaikille jotain hyötyä. Tämä ei toimi, jos virkailijat ovat täysiä psykopaatteja tai tyhmiä, mutta normaali-ihmisten kanssa voi luonnistua. Jos heidän ainut tarkoituksensa on nujertaa ihminen, tämä ei onnistu, mutta siitä voi sitten kirjoittaa julkisuudessa. Vielä toistaiseksi meillä on suhteellisen vapaa netti.


      • turhaajauhantaa

        nettiin ja someen on aivan turha kirjoitella, kun sillä ei ole mitään merkitystä.
        - some on pelkkää vaahtoa !!!


      • tyuruitui
        turhaajauhantaa kirjoitti:

        nettiin ja someen on aivan turha kirjoitella, kun sillä ei ole mitään merkitystä.
        - some on pelkkää vaahtoa !!!

        Sanoo hän ja kirjoittaa nettiin.


    • nuorivanhatyötön

      Palailen tässä työmarkkinatuelle opiskelujen jälkeen. Saako tässä nyt 300pv työmarkkinatukea (ja hakukomentoja) ja sitten kunnan pitäisi maksaa 50% mun tuesta? En hae asumistukea enkä toimeentulotukea, koska en niitä saa.

      Odottaako sitten kunnan työnohjaajan tapaaminen? Mistä se sossu siihen putkahtaa ja miksi? Terveys on kunnossa enkä ryyppää tms.

      • filatovkuntoutus

        vika löydetään, ja sun mielenterveys vaatii kuntoutusta.
        työttömänä lorviva kuntoutetaan, pääset kuntoutukseen.


    • houh

      Moni työtön vois parantaa elintasoaan ottamalla vastaan pätkätyötä. Minä olen työttömäksi jäännin jälkeen ollut epäsäännöllisen säännöllisesti töissä. 300€ saa hankkia eikä korvauksista vähennetä. Kela kiusaa tosin korvauksien kanssa kun ei aina palkkakuittia ajoissa saa, siellä ei ymmärretä että ihmisen on syötävä ja laskut maksettava säännöllisesti. Muuten pätkätyön kanssa jää plussalle ja pysyy mielikin virkeänä ei tartte kuntouttaviin kerrereihin osallistua. Nykyisin henkilökohtaiseksi pääsee ilman suurempia koulutuksia itse voi määrätä miten kauaksi kotoansa lähtee yms.

      • ettänäinnnnnn

        300 euroa (nettona) on käytännössä 3 päivää työtä ja se tarkoittaa ettei TE-toimisto pidä sitä työnä ja kuntouttaviin pitää osallistua tai saa karenssia.


      • Anonyymi

        300 euroa jos olet vain työttömyyskorvauksen varassa.

        Jos olet sen lisäksi toimeentulotuen varassa, sitten et saa tuotakaan, voi saada 50-150 euroa riippuen tapauksesta, ja tuloja ei edes sovitella. Eli jos olet tt-tuella, silloin siihen on tehty sellainen "kynnys" isommaksi, ennenkuin on edes mitään järkeä tehdä mitään duunia.

        Vähän järjetöntä, mutta tämmöinen maa on järjestäytynyt Suomi.


    • höpönassuu

      Kela hoitaa 2017 toimeentulotuet, ei ole mikään pakko edes hakea (valtio voi säästää). Typ, Mopa taas riippuu siitä miten virkaketkut sinut arioivat, tarvitsetko ns. "palveluita".

    • Kfjfhdhdkdlslsjs

      Niin sanotun "tavallisen" sossun kanssa asioiminen toimeentulotuki asioissa ja nyt sitten Kelan kanssa asioiminen on ok. Mutta monialaisen yhteispalvelun kanssa asioiminen ei ole ok. Sossun toimeentulotuki hakemusten käsittelijät, ja Kelan virkailijat eivät tunge ilman syytä kenenkään oven taakse kolkuttelemaan. Kelan virkailijoiden toimenkuvaan tämä ei kuulu ollenkaan. Ja sossun tätsyt eivät myöskään ihan tuosta vaan ilman painavaa syytä lähde käymään kenenkään luona.

      Pitää olla siis joku todella PAINAVA syy, että lähtevät. Tämmöisiä painavia syitä voivat olla esim. ulkopuolisten ihmisten tekemät lasu ilmoitukset (esim. naapurit tai päiväkodin henkilökunta) tai, jos ei ole lapsia niin joku epäily siitä, että henkilö on itsetuhoinen ym.ym. Tai sitten henkilöllä on joku toimintakykyä rajoittava sairaus tai vamma. Joku painava syy, että sossu katsoo, että apua tarvitaan.

      Mutta...Monialaisen yhteispalvelun virkailijat ja heidän kanssa yhteistyötä tekevät Typ/Mopan omat sossun tädit ovatkin sitten ihan eri asia. He "rakastavat" aiheettomia kotikäyntejä. Heille riittävän pätevä syy (laittomalle) kotikäynnille on jo pelkästään se, että henkilö on työtön. Lopullinen ihmisarvo katoaa työttömältä siinä vaiheessa, kun täysin terve ja raitis työtön menee monialaisen yhteispalvelun tapaamiseen, ja allekirjoittaa kyseisen palvelun kanssa sopimuksen. Sen jälkeen kyseinen palvelu saa periaatteessa tehdä työttömälle melkeinpä mitä tahansa. Vedoten siihen, että juurikin tuo sopimus on tehty.

      • EiniinvaanTullakaan

        No, ei ne TYP tantatkaan nyt voi ilman lupaa sisälle tulla noin vain, vaan kyllä sekin tosiasiassa vaatii jonkun lakiin perustuvan painavan syyn, johon ei riitä pelkästään se että henkilö on pitkäaikaistyötön, etenkin jos ja kun on täysi-ikäinen.

        Toki voivat yrittää että pitkäaikaistyötön suostuisi päästämään kotikäynnille, mutta tähän ei tarvitse suostua. Ei sitä poliisikaan lähde sossun matkaan vaatimaan sisälle pääsyä nyt ihan tuosta vain ilman painavaa syytä.


      • IlmeisenKykenemätön

        Muutenkaan mihinkään pakkoholhousrinkirunkkaukseen ei niin vain pystytä pakkosijoittamaan, ja sekin on vielä eri asia tulla väkisin jonkun kotiin, vaikka sijoitettaisikin:

        **************************************
        Ote sosiaalihuoltolaista, ja pakottamisesta pakkoholhoukseen (ensimmäinen askel tätä kohti, joka johtaa palvelusuunnitelman laatimiseen jne jne.):

        "Jos suostumusta ei voida saada ja henkilö on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan, tai lapsen etu sitä välttämättä vaatii, 1 momentissa tarkoitettujen henkilöiden on tehtävä ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta salassapitosäännösten estämättä viipymättä."

        **************************************

        Kuinkahan helposti luulette, että täysi-ikäinen (mutta ei vanhus) henkilö, joka on maksanut vuokransa ja laskunsa ajallaan, anonut välttämättömät tuet joka kuu normaalisti, ei omaa rikosrekisteriä, voidaan todistaa olevan "ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään, tai turvallisuudestaan?

        Kun kyseessä ei ole kuitenkaan taloudellinen itsenäinen selviytymisen palkkatyötä tekemällä, niin tuota ei voida väittää todeksi jollain niinkin kevyellä perusteella kuin palkkatyön puute tai aktivointitoimenpiteistä kieltäytyminen, koska esim. viimeksi mainitulla ei ole suoranaista tekemistä omasta huolenpidosta, terveydestä, tai turvallisuudesta vastaamisen kanssa.

        Sosiaalihuollon pakkoholhottavaksi asiakkaaksi kotikäynteineen jne. pakkotapaamisineen nyt ei ihan riitä lainkaan mukaan vaan kieltäytymiskarenssien kierre tai pitkäaikaistyöttömyys itsessään, vaan se tarvitsee kyllä ihan todisteita mm. rikostaustasta, huumeidenkäytöstä, alkoholismista, tai vaikkapa pahoista vaikeuksista hakea viimesijaisia etuuksia, jolloin mm. vuokrat ja sähkölaskut olisivat myöhästyneet monta jo kuukausia putkeen, ja häätö uhkaisi tai olisi ehkäpä jo tapahtunut.

        "Henkilö on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan" ei ole mikään kevyisiin perusteluihin mahtuva lauseke, jolla voidaan ottaa pakkoholhoukseen ihan kuka vaan, etenkin täysi-ikäinen kansalainen, joka nyt vain sattuu olemaan pitkäaikaistyötön.

        Tyhmäkin sen tajuaa. Todistusvelvollisuus puolestaan on sossuilla.


      • IlmeisenKykenemätön

        Eri asia tietysti jos menee tyhmyyksissään vapaaehtoisesti suostumaan ja allekirjoittamaan jonkin paperin, johon ei voitaisi velvoittaa mikäli osaisi pitää kiinni oikeuksistaan ja kieltäytyä.

        Kannattaakin aina lukea tarkkaan kaikki mihin nimensä pistää, ja jos jotain suurempaa päätöstä vaaditaan tekemään heti, niin paniikkiratkaisuna on parempi jättää allekirjoittamatta ja ottaa ajan kanssa selvää, kuin vetää nimi alle hätäillen sanktioiden pelossa.


    • orjamarkkinat

      Kotikäynneistä en tiedä mitään, mutta muuten tuohon "Henkilö on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan" lokerikkoon pistetään pitkäaikaistyöttömiä hyvinkin kevein perustein. Riittää että pitkäaikaistyöttömillä on velkaa ulosotossa. Ulosottovelkojen takia katsotaan, ettei pitkäaikaistyötön osaa pitää huolta omista raha-asioistaan ja että hänellä on elämän hallinnassa ongelmia. Ei oteta ollenkaan huomioon, että pitkäaikaistyötön maksaa itse vuokransa ja pakolliset laskunsa, kuten esim. sähkölaskut ym. Eli elämän hallinnassa ei ole ongelmia. Velkaantuminen voi johtua esim. siitä, että äkillinen työttömäksi joutuminen on romahduttanut ennen niin hyvin voivan talouden. On voinut vaikka olla paljon lainoja, joita on lyhennelty palkasta, ja työttömänä tähän ei ole enää pystytty. Tätä "Henkilö on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan" lokerointia käytetään sitten hyvänä tekosyynä pakottaa terve pitkäaikaistyötön kuntouttavaan työtoimintaan. Monialaisen yhteispalvelun ensisijainen tarkoitus on löytää pitkäaikaistyöttömistä joku vika, mikä tahansa, ja sen varjolla pakottaa kuntouttavaan työtoimintaan.

    • Anonyymi

      Olet käsittänyt väärin alkukartoituksen tarkoituksen.
      Siinähän on asiana se että ensin otetaan joku satunnainen työnantaja kuten vaikka firma x tuolta, ja sitten otetaan joku työtön kuten tällä kertaa sinä, ja sitten ensin siltä firma x:ltä kysytään että onko niillä vapaita työpaikkoja ja kuullaan taas kerran että ei ole, ja sitten onkin sinun vuorosi selittää työkkärille se että mitä sellaisia vikoja sinussa on jotka aiheuttavat sen että siellä firma x:ssä ei ole tarvista tai halua availla työpaikkoja.

      Minä olisin tuosta asiasta sitä mieltä että tuo menettely on pääpiirteissään oikea, paitsi että se kohdistuu väärään tahoon eli tällä kertaa sinuun tai kenen hyväänsä muuhun työttömään, kun se pitäisi nimenomaan kohdistua sen firma X:n ylipääjohtajaan ja omistajiin. Mutta kysymys edelleen olisi se sama eli että mitä sellaista vikaa sinussa on että johtamasi/omistamasi firma x ei tarvi tai halua työpaikkoja availla.

      • Anonyymi

        "Minä olisin tuosta asiasta sitä mieltä että tuo menettely on pääpiirteissään oikea, paitsi että se kohdistuu väärään tahoon eli tällä kertaa sinuun tai kenen hyväänsä muuhun työttömään, kun se pitäisi nimenomaan kohdistua sen firma X:n ylipääjohtajaan ja omistajiin. Mutta kysymys edelleen olisi se sama eli että mitä sellaista vikaa sinussa on että johtamasi/omistamasi firma x ei tarvi tai halua työpaikkoja availla."


        Kun muistaa lukaista lait tarkkaan, huomaat, että myös työtön valitsee työnsä tai elinkeinonsa aivan kuten muutkin, ja perustuslain seuraava pykälä takaa myös perustoimeentulon turvan, jos em. työ ei tuota riittävästi elantoa.

        Mekanismi on olemassa näin päin nimenomaan siksi, että vältetään totalitarismi, eli kansa tekee valinnat, ja valtion tehtävä on hoitaa ohjaustoimet siten, että niistä kansan valinnoista tulee riittävän hyvä kokonaisuus verotuloja yms. varten. Valtio voi tehdä helposti isojakin virheitä jos se päätöksillään muuttaa rakenteita väärin siten, että esim. kotimainen hintataso vain nousee, mutta kysyntä kansan työlle ajetaan alas (ei investointeja? ei koulutusta? ei toimintamahdollisuuksia? ei minkäänlaista mahdollisuutta saada tuloa ylös?)

        Takaisin lainattuun tekstiin, asiaanhan pitää tietenkin suhtautua siten, että mitä vikaa FIRMASSA on, kun se ei kykene toimittamaan työttömälle hänen valitsemaansa työpaikkaa?

        Ei ne yritykset työpaikkoja työttömille valitse, vaan edelleenkin työttömät valitsee työnsä aivan kuten perustuslaissa sanotaan, ja tätä asiaa yritetään jatkuvasti vääntää väkisin joksikin muuksi, mutta se on lopulta sekä demokratian että markkinan toiminnan vastainen tie.

        Suomessa on jo nykyisinkin ongelma kun työmarkkinoilla valtaapitävät ryhmät ei suostu toimimaan Suomen eduksi siten että investointeja ja palkkatyöpaikkojen määriä lisättäisiin, ja niitähän ei lisätä, koska elinkeinoelämä ja ay-liike täyttävät vain omia taskujaan.

        Pakkotyöllä ei tulla ratkaisemaan yhtään mitään, Suomi tarpoo näiden ajattelujen kanssa täsmälleen samassa suossa kuin aiemminkin historiassa jolloin on lähdetty rakentelemaan ajojahteja työttömiä vastaan, niiden aikojen jälkeen onkin tullut jo lisää lainsäädäntöä ja myös kansainvälisiä sopimuksia tällaista toimintaa vastaan. Haastetta kuitenkin riittää edelleen koska nyt toiminta piilotellaan valheellisten sanavalintojen taakse, niitä ovat esim. "suunnitelma" ja "palvelu", joiden todellinen tarkoitus on ainoastaan työttömien hyväksikäyttö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Minä olisin tuosta asiasta sitä mieltä että tuo menettely on pääpiirteissään oikea, paitsi että se kohdistuu väärään tahoon eli tällä kertaa sinuun tai kenen hyväänsä muuhun työttömään, kun se pitäisi nimenomaan kohdistua sen firma X:n ylipääjohtajaan ja omistajiin. Mutta kysymys edelleen olisi se sama eli että mitä sellaista vikaa sinussa on että johtamasi/omistamasi firma x ei tarvi tai halua työpaikkoja availla."


        Kun muistaa lukaista lait tarkkaan, huomaat, että myös työtön valitsee työnsä tai elinkeinonsa aivan kuten muutkin, ja perustuslain seuraava pykälä takaa myös perustoimeentulon turvan, jos em. työ ei tuota riittävästi elantoa.

        Mekanismi on olemassa näin päin nimenomaan siksi, että vältetään totalitarismi, eli kansa tekee valinnat, ja valtion tehtävä on hoitaa ohjaustoimet siten, että niistä kansan valinnoista tulee riittävän hyvä kokonaisuus verotuloja yms. varten. Valtio voi tehdä helposti isojakin virheitä jos se päätöksillään muuttaa rakenteita väärin siten, että esim. kotimainen hintataso vain nousee, mutta kysyntä kansan työlle ajetaan alas (ei investointeja? ei koulutusta? ei toimintamahdollisuuksia? ei minkäänlaista mahdollisuutta saada tuloa ylös?)

        Takaisin lainattuun tekstiin, asiaanhan pitää tietenkin suhtautua siten, että mitä vikaa FIRMASSA on, kun se ei kykene toimittamaan työttömälle hänen valitsemaansa työpaikkaa?

        Ei ne yritykset työpaikkoja työttömille valitse, vaan edelleenkin työttömät valitsee työnsä aivan kuten perustuslaissa sanotaan, ja tätä asiaa yritetään jatkuvasti vääntää väkisin joksikin muuksi, mutta se on lopulta sekä demokratian että markkinan toiminnan vastainen tie.

        Suomessa on jo nykyisinkin ongelma kun työmarkkinoilla valtaapitävät ryhmät ei suostu toimimaan Suomen eduksi siten että investointeja ja palkkatyöpaikkojen määriä lisättäisiin, ja niitähän ei lisätä, koska elinkeinoelämä ja ay-liike täyttävät vain omia taskujaan.

        Pakkotyöllä ei tulla ratkaisemaan yhtään mitään, Suomi tarpoo näiden ajattelujen kanssa täsmälleen samassa suossa kuin aiemminkin historiassa jolloin on lähdetty rakentelemaan ajojahteja työttömiä vastaan, niiden aikojen jälkeen onkin tullut jo lisää lainsäädäntöä ja myös kansainvälisiä sopimuksia tällaista toimintaa vastaan. Haastetta kuitenkin riittää edelleen koska nyt toiminta piilotellaan valheellisten sanavalintojen taakse, niitä ovat esim. "suunnitelma" ja "palvelu", joiden todellinen tarkoitus on ainoastaan työttömien hyväksikäyttö.

        Mm. "työllisyyttä edistävä palvelu" mainitaan monesti, mutta eihän se ole työllisyyttä edistävää, vapaille työmarkkinoille niistä päätyy aniharva, olisiko ollut luokkaa 2%.

        Tässäkin on kyse siitä, että vaikka laissa/sopimuksissa varmasti vaaditaan SISÄLLÖLTÄÄN ja SEURAUKSILTAAN työllisyyttä edistäviä palveluita, on Suomessa vääristelty systeemi siten että kyse onkin vain toiminnalle annetusta NIMESTÄ.

        Analogiana, aivan yhtä hyvin voisi tehdä vaikkapa maalia purkkiin joka on väriltään mustaa, mutta laitetaan purkin kylkeen nimi "VALKOISTA MAALIA". Tällainen tuskin on kovinkaan monen maalin ostajan mieleen, ja maalin toimittaja joutuisi varmasti maksamaan asiasta korvauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mm. "työllisyyttä edistävä palvelu" mainitaan monesti, mutta eihän se ole työllisyyttä edistävää, vapaille työmarkkinoille niistä päätyy aniharva, olisiko ollut luokkaa 2%.

        Tässäkin on kyse siitä, että vaikka laissa/sopimuksissa varmasti vaaditaan SISÄLLÖLTÄÄN ja SEURAUKSILTAAN työllisyyttä edistäviä palveluita, on Suomessa vääristelty systeemi siten että kyse onkin vain toiminnalle annetusta NIMESTÄ.

        Analogiana, aivan yhtä hyvin voisi tehdä vaikkapa maalia purkkiin joka on väriltään mustaa, mutta laitetaan purkin kylkeen nimi "VALKOISTA MAALIA". Tällainen tuskin on kovinkaan monen maalin ostajan mieleen, ja maalin toimittaja joutuisi varmasti maksamaan asiasta korvauksia.

        Työttömyysbisnes on samanlainen ilmiö kuin lapsibisnes... poliitikot on höynähtäneet kaatamaan saavista rahaa näille momentille, ja siitä syntyy sitten semmoinen rahansaajien eturyhmä joka rupeaa lobbaamaan itselleen lisää rahaa ja hallitsee asiasta käytävää keskustelua mediassa... ja turbokierre on valmis!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mm. "työllisyyttä edistävä palvelu" mainitaan monesti, mutta eihän se ole työllisyyttä edistävää, vapaille työmarkkinoille niistä päätyy aniharva, olisiko ollut luokkaa 2%.

        Tässäkin on kyse siitä, että vaikka laissa/sopimuksissa varmasti vaaditaan SISÄLLÖLTÄÄN ja SEURAUKSILTAAN työllisyyttä edistäviä palveluita, on Suomessa vääristelty systeemi siten että kyse onkin vain toiminnalle annetusta NIMESTÄ.

        Analogiana, aivan yhtä hyvin voisi tehdä vaikkapa maalia purkkiin joka on väriltään mustaa, mutta laitetaan purkin kylkeen nimi "VALKOISTA MAALIA". Tällainen tuskin on kovinkaan monen maalin ostajan mieleen, ja maalin toimittaja joutuisi varmasti maksamaan asiasta korvauksia.

        Ja eihän TYP voi toimia, Suomen työmarkkinoita kun vaivaa se ettei työpaikkoja ole riittävästi, eikä TYPin toiminta niitä lisää... koko homma on petosta.


    • Anonyymi

      Moniko byrokraatti ymmärtää, ettei valtion kassaa kasvata se, kun ihmisiä siirrellään luukulta toiselle, saamaan samaa julkisen sektorin rahaa, ehkä eri nimellä nimitettynä?
      Julkisen sektorin työntekijä ei kasvata rahatalouden kakkua, vaan hän on sieltä ottamassa, nettosaajana.

      Eri asia, että BKT:hen lasketaan mukaan onnettomuuksia, palomiesten palkat jne. Niin ettei BKT ole mikään todiste hyvinvoinnista, vaan kertoo miten paljon rahaa pyörii (luukulta toiselle).

      Valtion velalle on EU:ssa rajoituksena tietty prosenttimäärä. Joka lasketaan velka per BKT. Eli Suomen tavoitteena on ilmeisesti tällainen politikointi, että turhaa rahanpyörittelyä lisätään, jotta BKT nousisi suureksi, ja velka per BKT olisi sitten pieni, niin että voidaan kehua: kilpailukykyinen, korkealle kehittynyt hyvinvointivaltio!

      Kuinka moni ymmärtää, että tämä on vain eräänlaista sosialismia ja neuvostoliittolaisuutta? Siitä ovat sitten oireena virkanilkkien mielivalta ja
      ihmisoikeuksia vastaan toimiminen. Niin kuin oli Neuvostoliitossa.


      Ihmisoikeuksia luettelevat YK:n ihmisoikeuksien julistus, Euroopan ihmisoikeussopimus, ja Suomen perustuslaki.

      • Anonyymi

        Ihan silkkaa kommunismia koko touhu.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6579
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      531
      3770
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3677
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2856
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2549
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      292
      2327
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1623
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      114
      1530
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe