Tarjotusta työstä kieltäytyminen ja karenssi.

TEtoimistotkuriin

Haluaisin mielipiteitä seuraavasta:

TE-toimiston mukaan: TE-toimisto tarjoaa sinulle työtä tekemällä työtarjouksia. ... Jos kieltäydyt tarjotusta työstä ilman pätevää syytä tai työsopimus kariutuu oman menettelysi takia, karenssi on ...

Itse laki työttömyysturvalaista ei määrittele työtarjousta millään tavalla vaan kertoo näin: Työnhakijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta työstä kieltäytymisestä lukien, jos hän ilman pätevää syytä kieltäytyy vastaanottamasta työ- ja elinkeinotoimiston tarjoamaa tai hänelle muuten yksilöidysti tarjottua työtä.

Laki täten mahdollistaisi karenssin antamisen VAIN jos henkilölle on TARJOTTU TYÖTÄ, eikä komennettu hakemaan kaikille avoinna olevaa paikkaa. Laki myös mainitsee, että tehtävä on yksilöidysti tarjottu kyseiselle henkilölle, joten mikäli te-toimisto on lähettänyt tarjouksen useammalle henkilölle, ei tarjottua työtä voida katsoa yksilöllisesti tietylle henkilölle osoitetuksi.

Taitaa te-toimisto tulkita lakia aivan miten huvittaa.

34

9347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entässitten

      Kieltäytyminen pitää olla myös todistettavissa ja entäs sitten, vaikka tulisi karenssi, säästät etukäteen rahat. Meneepähän työt enemmän motivoituneelle.

      • sosiologi-

        Aika usein työttömyyden taustalla on mielenterveydelliset seikat:

        https://www.thl.fi/documents/974282/1449788/Mielenterveyspalvelut.pdf

        "Yhteiskunnallisilla tekijöillä on suuri merkitys ihmisen mielenterveyteen ja mielenterveyshäiriön riskiin. Matala sosioekonominen asema, koulutuksen puute, työttömyys ja köyhyys aiheuttavat riskin mielenterveydelle. "


    • liinaliisa

      Elämme vaikeita aikoja me kaikki työttömät ja ei tänä päivänä ole varaa kieltäytyä töistä. Mentävä on tai karenssi tulee.
      Elämä on valintoja !
      Tsemppiä !

    • näinhänseonjuu

      No mikä estää hakemasta? Sehän on vain työtarjous johon pitää hakea. Tuli mullekkin elämäni ensimmäinen työtarjous ja asun maalla sekä julkisilla ei pääse. Laitoin hakemukseen tietenkin että ei ole autoa eli ei ne mua palkkaa koska en pääse töihin.

      Taitaa maalla asumisenkin riskinä olla se muutenkin että kosa julkisilla ei oikein pääse ja vaikka olisi auto niin työnantajat voivat ajatella "jos häneltä hajoaa auto sinne maaseudulle niin eihän hän pääse töihin ennenkuin auto on kunnossa" tms.

      Kuitenkin pääasisa noissa tarjouksissa on että hakee. jos ei hae niin toki karenssia tulee.

      Harva työnantaja antaa autoa työmatkoihin. Toki niitän on varmasti jotka antaa mutta harvassa taitaa olla.

      Ja miksi asun maalla enkä muuta kaupunkiin? 2 lasta joista yhteishuoltajuus ja vuoroasuminen niin ihan sen takia en täältä pikkukylästä pois muuta. Toki mulla joskus tulee olemaan auto mutta ei ainakaan tänä vuonna.

      Kauppa on kylällä. Kaksikin jopa ja apteekki ja terveysasema. Tuttuja täällä on keiden kyydillä pääsee jos on asiaa kaupunkiin. Mutta toki sen auton tulen tarvimaan että voin saada töitä ja se onkin tarkoitukseni.

    • Zipaaagziz

      Mitenkäs nämä tapaukset jos työnantaja väittää työkkärille että työnhakija ei ottanut työtä vastaan vaikka todellisuudessa olisi ottanut? Jos kerta työkkäri aina uskoo työnantajaa niin eikä ne sitten vaikka kännykällä kannata äänittää ne haastattelut tai jos on puhelimessa sanonut että vaikka asun kaukana niin voin tulla töihin ja työnantaja väittää erilailla työkkäriin niin nauhoittaa sen puhelun jos on sellainen puhelin millä mahdollista niin on todisteet. Voiko noin tehdä? Varmaan ei tietenkään :D

    • TEtoimistotkuriin

      Hyvä näinhänseonjuu

      Puhut totta, olenkin aina hakenut tarjottua tehtävää. Käytännössä riippumatta siitä olenko pätevä hommaan vai en. Jätän arvioinnin työnantajalle. Riittää kunhan teen hakemuksen niin tosissani, että työnantaja ei voi väittää työkkärille käytännössä kieltäytyneeni työstä.

      Itse alkuperäiseen kysymykseeni. Tarkoitukseni oli kysellä mielipiteitä TE toimiston toiminnan laillisuudesta suhteessa työttömyysturvalakiin.

      Mielestäni laki viittaa ainoastaan todellisuudessa TARJOTTUUN TYÖHÖN, ei mahdollisuuteen hakea paikkaa. Mikäli laki on tarkoittanut että karenssin voi määrätä ainoastaan tilanteessa jossa:
      1. TE-toimisto on tarjonnut tehtävää tietylle yksilöidylle henkilölle JA
      2. työnantaja on ollut suoraan valmis ottamaan kyseisen työttömän palvelukseensa JA
      3. työtön on kieltäytynyt kunniasta
      niin silloinhan TE-toimisto ei toimi lain mukaan määrätessään karenssin työttömän kieltäytyessä hakemasta tiettyä paikkaa (ns. työtarjouksesta kieltäytymisestä).

      Joskus näitä vain haluaa pohtia kun ei ole valtaa muuttaa asioita.

      Hyvät syksyt kaikille:)

      • työvoimadroidi

        Kirjeissä käytetään otsaketta" työtarjous" jotta syntyy tilanne että voidaan työtöntä rankaista koska ei ottanut yhteyttä työnantajaan tai käyttäytyi siten että ei työtä saanut. Tällä tavalla annetaan lain tulkitsevalle virkamiehelle ja muille kuin oikeusviranomaisille mahdollisuuden ilman että häntä voitaisiin syyttä virkarikkeestä mahdollisuuden evätä työttömyysturva ilman normaalia oikeudenkäyttimenettelyä.
        Kirjeet työkkäristä siis kirjoitetaan siten että kyseessä on työtarjous eikä kehoitus työttömyysturvan menettämisen uhalla ottaa yhteyttä työnantajaan työnhaku tarkoituksella. Tämän vuoksi jos et ota yhteyttä kirjeessä merkittyyn työantajaan sinut katsotaan kieltäytyneen työstä koska paperissa lukee työtarjous otsakkeena.

        Tämän lisäksi henkilöllä ei ole oikeutta työttömyysturvaan jos ei aktiivisesti hae työtä tai kieltäytyy todisteellisesti työnhausta. Laki on suunniteltu ja sitä tulkitaan aina siten että lain tarkoitus ja tavoite toteutuu. Työttömyysturvalaki ja laki julkisista työvoimapalveluista on suunniteltu siten että työttömän kansalaisen on tehtävä aina niin kuin viranomainen kulloinkin määrää jos haluaa välttää sankitioita ,karenseja ym.


      • tilannetarkastus

        Tuo "käyttäytyminen" niin ettei työtä saanut on määrittelemätön termi. Se kuitenkin katkaisee tuet. Siitä itse asiassa seuraa, että ihminen alkaa elää verojärjestelmien yms. ulkopuolella. Ja siellä on jo niin paljon porukkaa, että kaikki itse asiassa toimii niin kuin ennenkin! Lisäksi monet yrittäjät ovat aiemmin olleet itse työttöminä - ennen kuin on pakotettu yrittäjiksi- että ymmärtävät jättää laskuttamatta kohtalotovereiltaan. Työttömyydestä siis seuraa tätä kautta maan todellisen tilannekuvan vääristyminen - kaikki ei kierräkään kirjoihin ja kansiin vaan n. 10% asioista hoituu valtiovallan ohi. Tästähän se ei tykkää, vaan kutsuu toimintaa veronkierroksi: Miten voisi olla, kun asiakkaalla ei ole varaa maksaa palvelusta penniäkään?
        En ole huomannut, että TE-toimistolla olisi todellisuudessa minkäänlaista valtaa ihmisiin. Tämä on ymmärrettävä, koska suomen perustuslaissa jo mainitaan ihmisten oikeudesta tehdä itse päätöksensä: Nyt jos joku taho tekee päätöksiä hänen puolestaan - siitä ei voi seurata muuta kuin suomelle ulkomaalaisten silmissä arveluttava maine, kun ei pidä huolta omista ihmisistään ja perustelee asian vieläpä perustuslain vastaisilla päätöksillä!
        Lisäksi monissa maissa ihmetellään kovasti mm. kiky-sopimusta, joka pidentää ihmisten työaikaa ilman harkintaa siitä, että työtä olisi vastaavaa määrää lisää tehtäväksi: Ainoa asia mikä kiky:stä seuraa on siis ylikapasiteetti, joka voidaan myöhemmässä vaiheessa poistaa irtisanomalla lisää ihmisiä.


    • passiivinen.työtön

      Mitä tuo aktiivinen työn hakeminen oikein tarkoittaa? En ole koskaan hakenut töitä, minut on aina joku kaveri houkutellut töihin. TE-toimisto on kyllä lähetellyt ehdotuksia, mutta niissä lukee ettei ole velvoittava mihinkään. Ilmeisesti eivät voi velvoittaa myyntihommiin, joissa tarvitaan omaa autoa.

      Sinänsä olisi ihan mukava ehkä päästä joskus sellaisiin töihin, jolla tulisi myös toimeenkin. Ettei tarvitsisi enää yhteiskunnan apua.

    • viiskytkahdeksan

      Aktiivinen tarkoittaa, että olet ahkera ja toimelias työtön joka hakeeja etsii ihan joka paikkaan töihin. Ja vieläpä oma-aloitteellinen aktiiviseen työnhakuun, että joku ei patista sinua hakemaan töitä, että mene nyt kuule kysymään töitä!
      Tsemppiä työnhakuun !

      • pass.työtön

        Minä olen huono markkinoimaan itseäni, koska en tiedä olenko riittävän hyvä mahdolliseen tehtävään. Joku toinen on luultavasti parempi. En oikein pidä muutenkaan ihmisten kanssa olemisesta. Haluan näytöillä osoittaa olevani riittävän pätevä työntekijä ja en ilkeä kehua itseäni. Pitäisi vaan ensin saada se työpaikka.


    • 3or6

      Ongelma on kunnan työttömyyskartoitus, joka johtaa myös karenssiin. Siellä siis ei tarjota ihmisille töitä vaan tarkoituksena on kertoa kunnalle, ketkä ovat työttöminä. Näin ollen toiminta on hyvien tapojen vastaista - pienessä kunnassa ei voi leimautua edelleenkään työttömäksi.
      Myös muilla järjestöillä on paheksuttavia toimintatapoja, joista olisi hyvä hankkiutua eroon.
      Järjen ääni kuitenkin sanoo: Tee töitä, joihin sinulla on koulutus! Äläkä kouluttaudu liikaa - 25v jälkeen pitäisi olla valmista loppu elämäksi. Työnantaja on sinua varten: Sinä päätät koulutuksen avulla toimialasi ja työnantajan on sitten toimittava tällä alalla - tai ei ole sinun työnantajasi.

      • Minunvalinta

        Minä päätän koulutukseni ja ammattialani, ei työnantaja eikä myöskään kunta, valtio, muut ihmiset, Kela, sossu, poliisit, vieraat valtiot, ammattiliitot, työkaverit tai omat vanhemmat!

        Koulutus kannattaa, mitä parempi koulutus, sitä paremmat mahdollisuudet hyvään palkkaan, hyviin työoloihin ja sitä kautta hyvään fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen!


        Minun elämäni on minun eikä kenenkään muun. Minä valitsen työnantajan eikä toisinpäin. Työnantaja ei myöskään omista minua, minun elämääni, ajatuksiani, tekemisiäni, rakastumisiani, seurustelusuhteita, harrastuksia jne. Valta on minun.


      • räkäpää
        Minunvalinta kirjoitti:

        Minä päätän koulutukseni ja ammattialani, ei työnantaja eikä myöskään kunta, valtio, muut ihmiset, Kela, sossu, poliisit, vieraat valtiot, ammattiliitot, työkaverit tai omat vanhemmat!

        Koulutus kannattaa, mitä parempi koulutus, sitä paremmat mahdollisuudet hyvään palkkaan, hyviin työoloihin ja sitä kautta hyvään fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen!


        Minun elämäni on minun eikä kenenkään muun. Minä valitsen työnantajan eikä toisinpäin. Työnantaja ei myöskään omista minua, minun elämääni, ajatuksiani, tekemisiäni, rakastumisiani, seurustelusuhteita, harrastuksia jne. Valta on minun.

        Minä päätin alkaa reikäkorttioperaattoriksi ja muita hommia en suostu tekemään.


      • Tehdasluuserit
        räkäpää kirjoitti:

        Minä päätin alkaa reikäkorttioperaattoriksi ja muita hommia en suostu tekemään.

        Kaikki vaan ei ole tyhjäpääduunaridemareita, revi siitä:)


      • Kaikillejotakin

        Mä ymmärrän, että yritysten, jotka pyörittävät matalapalkkaorjaduuneja, heidän unelmansa on mahdollisimman tyhmä työntekijä, joka ei opiskele, ei tajua oikeuksia ja joita on helppo kusettaa ja manipuloida, mutta fakta on vaan, että toiset on syntyessään älykkäämpiä ja lahjakkaampia, ahkeria, määrätietoisia ja toiset taas niitä vähemnän älykköjä ajelehtijoita! Jokaiselle on jotakin, kaikki eivät voi olla tyhmiä ja matalapalkkaisia sekä huonosti koulutettuja, mutta toisaalta kaikki eivät voi olla niitä akateemisiakaan.

        Tarvitaan niin akateemisia kuin huonosti kouluja käyneitä perusduunareita, kaikenlaisia ihmisiä ja kaikenlaisia töitä. Akateemisesta on huono leipoa väkisin duunaria ja päinvastoin. Tyhmästä on vaikea saada älykköä. Annetaan kaikkien kukkien kukkia, kaikki eivät voi olla matalapalkkaisia duunareita! Vai kuka opettaisi sulle peruskoulussa asioita ja käytöstapoja, kuka huolehtisi sinun oikeusturvasta tai kuka hoitaisi lääkärin hommat jos tarvitset sitä! Kaikki eivät voi olla millään siivoojia, vartijoita, palkanlaskijoita, 3-vuoro liukuhihnaduunareita tai metallimiehiä! Tuskin Riku Aaltokaan on niin köyhä, että jokaisen akateemisen pitäisi olla yhtäkkiä köyhä, kouluttamaton ja äänestää demareita.


      • antiperspektiivi

        "fakta on vaan, että toiset on syntyessään älykkäämpiä ja lahjakkaampia, ahkeria, määrätietoisia ja toiset taas niitä vähemnän älykköjä ajelehtijoita!"

        Onko sanonta "viisas paljon töitä tekee, tyhmä pääsee vähemmällä" tuttu?


      • yhtä_älykkäitä

        Useinkaan kyse ei ole älykkyyseroista vaan älykkyyden kohdentamisesta: Toki pärjää missä tahansa paremmin, jos pitää ajatuksensa siinä mukana. Jos sen sijaan keskittää huomionsa johonkin kyseisen työn kannalta sivuseikkaan - voi asia olla yhtä kompleksinen tai vaikka 10x monimutkaisempi ja vaatia kaiken huomion kun sen ensin on huomannut! Tällöin ei jää aikaa sivuseikaksi jääneeseen varsinaiseen kohteeseen.
        Työn ohjaaja ei tietenkään tässä tapauksessa ole ollut kovinkaan älykäs kun on antanut tilanteen ajautua em. muotoon - toisaalta voi olla että sen estämiseenkään ei ole ollut mitään mahdollisuuksia: Huomiomme vain kiinnittyy niin erilaisiin asioihin.


    • OlgaMastykina

      anteksi virheista olen Venäjältä kotoisin! Pyhäjärvellä asun!sain työtarjous! 1022 euro minus veroja 6 päivää viikossä kirputorillä! en lähde sain karensii 60 päivää sain päätös 86870 VESIKOSKI



      Työvoimaviranomainen on 31.08.2017 antanut seuraavan työvoimapoliittisen lausunnon:



      Lausunnon saaja

      Oulu/KELA

      PL 221

      90101 OULU



      Lausunto: 02/0Q5

      Hakijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen, koska hän on 02.08.2017 kieltäytynyt tarjotusta yli kaksi viikkoa kestävästä työstä ilman pätevää syytä tai aiheuttanut työsuhteen syntymättä jäämisen (TTL 2 a luku 4 §).



      Työttömyysturvaa ei voida maksaa 02.09.2017 - 31.10.2017



      Perustelut

      Tarjottu kirpputorimyyjän työtä, josta kieltäytynyt 2.8.17 terveydellisiin syihin vedoten. Kertoo selvityksessään ettei voi olla työpaikassa missä käytetään kemikaaleja, on allerginen tietyille aineille. Ei pätevää syytä kieltäytyä työstä. Työnantaja on ilmoittanut työnhakijalle ettei kemikaaleja käytetä. Hakija ei ole esittänyt näyttöä muusta. 0F1/3.8.17 aiheeton.



      Hakala Viola

      Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto



      Lisätietoja antaa

      Työlinja työttömyysturvaneuvonta p. 0295 020 701

      tai verkossa www.te-palvelut.fi

      • Finka1234

        Privet, ikävä tilanne, mutta ensi kerralla vain kirjoita hakemus oli mikä oli. Tuo oli asiakaspalvelutyö, jossa varmaan tarvitaan hyvää suomea, joten työnantaja olisi ehkä joka tapauksessa valinnut jonkun muun. Sama tarjous oli varmasti lähetetty myös monille muille. Aina pitää kirjoittaa hakemus - mutta ei ole pakko kirjoittaa liian hyvää.


    • työnvälitys_kuntoon

      Olen laittanut suomen valtion karenssiin TE-toimiston laittoman toiminnan johdosta. Vuosikustannus on vuosipalkasta saamatta jääneet verotulot: 48 000 e/vuosi. Karenssi on luonteeltaan ikikarenssi, joka päättyy vasta sitten, kun TE-toimisto alkaa hoitaa päätehtäväänsä - eli työnvälitystoimintaa ja lopettaa kaiken muun askaroinnin. Nythän tilanne on koominen, kun siellä kysytään, mitä muita työnvälityspalveluita käytät? Ne eivät ole lain voimaisia ja täten niissä on käyttökielto!

    • kummallista9

      Kertokaapa, mikä tässä on takana; nimeltä mainitsematon vuokrafirma roikottaa samaa ilmoitusta viime vuoden joulukuusta lähtien. Ite soitin kahteenkin otteeseen, koska viikkotuntimäärä oli epäselvää. Paljastui lopulta nolla-soppariksi. Te-toimisto lähetti "työtarjouksen" ja soitin kolmannen kerran ko. firmaan keväällä. Vastauksena oli, ettei tarvita työntekijöitä lisää. Jälleen kerran tämän kuun alusta tuli samaan paikkaan Te-toimistolta "työtarjous" ja tietenkin soitin - vastauksena jälleen kerran, ei tarvita työntekijöitä. Olisin laittanut menemään keväällä tekemäni ilmoituksen tähän tarjoukseen, mutta kappas kummaa, sitä ei enää näkynyt omilla sivuilla. Kysymys siis, mikä tarkotus vuokrafirmalla on pitää samaa ilmoitusta jo kohta vuoden verran? Miksi se ei poista sitä, jos ei tarvitse työntekijöitä? Minkä takia työttömältä poistetaan omilta sivuilta työtarjouksiin tehdyt ilmotukset? Tästä lähtein otan kuvakaappauksen kaikesta, mitä asioin omilla sivuilla. Kyllästyttää soittaa turhan takia samasta paikasta, jota ei oikeasti edes ole auki.

      • sdkjgklgsdjgljsg

        "Kysymys siis, mikä tarkotus vuokrafirmalla on pitää samaa ilmoitusta jo kohta vuoden verran? Miksi se ei poista sitä, jos ei tarvitse työntekijöitä?"
        Yksinkertaista.
        Näin avoimien työpaikkojen määrä saadaan näyttämään suuremmalta ja työttömiä voidaan syyllistää taas lisää etteivät he mene töihin vaikka paikkoja on auki.
        Vuokrafirman johtaja voi lisäksi mennä lehteen selittämään, että tuokaan "paikka" ei ole täyttynyt vaikka on ollut vuoden auki ja työttömiä on vaikka kuinka.


      • kummmallista10

        Tuo on varmasti totta. Kävi mielessä kysyä ko. firman edustajalta, miksi ilmoitus on edelleen, mutta nykyään kun on työnantajan markkinat, parempi olla hiljaa. Toisaalta te-palveluilla pitäisi olla vastuu siitä, ettei tällaisia ilmoituksia olisi, mutta varmaankin mukavaa sitten massapostittaa työtarjouksia työttömille ihan turhan takia. Toivottavasti saan töitä ja kun työsoppari olisi allekirjoitettu - soittaisin ihan varmasti ko. firmaan ja sanoisin suorat sanat. Saisi hävetä myös ilmoittamalla "kokoaikatyö, yli 12kk", jos kyseessä on nollasoppari kuitenkin.


    • keskiikäinenmies

      No nyt tulikin mielenkiintoinen työtarjous, kaikkea olen kuullut mutta tämä onkin jo jotakin.

      Ammattini puolesta olen30v turvallisuusalalla, nyt saadussa kirjeessä pitäisi mennä saattohoitotöihin.
      Osattava laulaa, soittaa pienoa ja lakanoiden viikkaustakin olisi opeteltavana. Niin että mitä???
      Seuraavaksi varmastikkin olisi sitten Balettitansia, balleriina puvussa.

      • tosi_jo_pitkään

        Niinhän tuossa sanotaan: Jos ihmiset alkavat hakea paikkoihin, joihin ei ole koulutusta TE-toimiston käskystä, on seurauksena se, etteivät yritykset enää julkaise avoimia työpaikkoja TE-toimiston kautta! Minusta tuo kuulostaa lähinnä siltä, että TE-toimisto tekee jälleen kiusaa ihmisille joita sen pitäisi ensisijaisesti palvella. Menen töihin heti, kun koulutusta vastaavaa työtä tarjotaan TE-toimiston välityksellä. Itse en hae työtä, koska sitä varten on olemassa organisaatio, jonka lakisääteinen tehtävä on työllisyydestä huolehtiminen. Jos työttömyys kasvaa, siihen pitää reagoida oikein - ei jättämällä ihmisiä tuetta ja näin aiheuttamalla yhteiskuntaan suurta epävakautta, kun talouden arviointi käy epävarmaksi ja toimeentulo vaarantuu. Aivan kuin olisi olemassa taho, joka tahallaan tekee tilastollisia harhoja järjestelmään ja saa siitä suurta tyydytystä!
        Toinen vaihtoehto on tietysti työllistymiseen TE-toimiston lakkauttaminen: Silloin pääsen henkilökohtaisesti uhkailemaan, lahjomaan ja kiristämään työnantajia ilman tätä varten tehtyä välikerrosta - jos töitä ei nimittäin ala kuulumaan!


    • Karenssien-määrät

      Työnhakuvelvoitteen laiminlyönnistä annettujen karenssien määrä on kasvanut huimasti. Käytännössä karenssit nelinkertaistuivat kolmessa vuodessa.
      Taustalla on ennen kaikkea uusi seurantajärjestelmä sekä työtarjousten radikaali lisääntyminen, joiden vaikutuksista on saatu ensimmäisiä selvityksiä.
      Vielä vuonna 2013 karensseja kertyi noin 4100 vuodessa, kun vuonna 2015 luku oli 17300
      ja vuonna 2016 se oli 17400.
      - UusiSuomi 08.04.2017-

      Hesarista esimerkkejä:
      http://www.phpoint.fi/ulrikaj/mms/pops/karenssi.htm

      • Jos.pitää.paikkansa

      • lakimies_asialla

        Jouduin karenssille koska en ottanut vastaan kunnan työharjoittelua. Lopputulos: Tulen ulosmittaamaan karenssiajan palkan(siis palkan suuruisena!) seuraavalta työnantajalta. Tämä siitä syystä, että TE-sopimuksen kanssa tehdyssä sopimuksessa on eritelty erikseen kohdat, joidan mukaan karenssi voidaan määrätä ja näissä ei ole mainintaa em. työharjoittelusta. Työnhauksi on määritelty "kokoaikainen päivätyö". Siispä kyse on menettelytapavirheestä jolla on seuraamuksia.


      • Miten.tämä.menee

        Minusta toimeentulotuki on tarkoitettu tälläisiin yllättäviin ja ennalta arvaamattomiin tilanteisiin.
        Mutta-- jos on parisuhteessa ja perheessä toinen on tienaava, ja kun perheen yhteiset tulot otetaan laskelmassa huomioon, niin byrokraattisten koukeroiden takia toimeentulotukea ei kuitenkaan saa. Että mitähän tälläisissä tapauksissa sitten, eroko ainoa ratkaisu ?


    • mitteepämieltä

      Kieltäytymistä käytetään varkain, kuinka huvittaa, myös ihmisarvoiseen elämään vedoten. Aivankuin raha antaisi elämän.

    • viisasaikuinenneuvoo1901

      "EN HALUA ETTÄ VERORAHOILLANI MAKSETAAN MUIDEN ELÄMINEN"
      - Työttömyystuesta menee veroja, kuten myös työttömän ostamista tuotteista tai palveluista. Kaikki siis maksavat veroja ja kaikki hyötyvät veroista, myös sinä työssäkävijä. Ilman veroja et olisi esimerkiksi saanut ilmaista koulutusta tai kouluruokaa.

      "KUN MINÄ TEEN TÖITÄ, TYÖTÖN MAKAA SOHVALLA TAI JUO KALJAA BAARISSA"
      - Kukaan ei makaa sohvalla kellon ympäri, ellei ole liikuntarajoitteinen. Työtön ei voi käydä baarissa kaljalla kovin montaa kertaa vuodessa, sillä työttömyystuet eivät ole isot. Pakollisten laskujen jälkeen työttömyysrahasta ei jää juuri mitään jäljelle ja monet työttömät joutuvat lisäksi turvautumaan leipäjonoihin.

      "ON EPÄREILUA, ETTÄ TYÖTTÖMÄLLE MAKSETAAN KOTONA MAKAAMISESTA, KUN MINÄ RAADAN TÖISSÄ"
      - Jos todella olet kateellinen työttömille, voit aivan hyvin irtisanoa itsesi töistä ja antaa paikkasi jollekin joka on nyt työttömänä. Moni työtön tulisi mielellään tilallesi.

      "KYLLÄ TÖITÄ TEKEVÄLLE AINA TÖITÄ LÖYTYY"
      - Töitä kyllä, muttei työtä josta maksettaisiin kuukausipalkkaa. Kaikilla ei myöskään osaamista jokaikiselle alalle mitä maastamme löytyy.

      "JOS EI LÖYDY TÖITÄ, TÄYTYY MENNÄ OPISKELEMAAN TAI PERUSTAA OMA YRITYS"
      - Oletko todella sitä mieltä, että köyhän kannattaisi noin vain aloittaa oma yritys? Se on todella riskialtista tänä päivänä ja jos liikeidea ei ole hyvä, voi siitä seurata konkurssi ja paha velkaantuminen loppuiäksi. Kaikilla ihmisillä ei ole myöskään päätä opiskeluun varsinkaan jos ala ei itseä kiinnosta. On turha käydä koulua jos siellä ei opi mitään.

      "TYÖTÖN SAA NIIN PALJON TUKIA, ETTEI OLE IHME ETTÄ HÄN HALUAA OLLA TYÖTTÖMÄNÄ"
      - Hyvin harva haluaa olla työtön ja moni työtön saa rahaa alle 520 euroa, mikä ei todellakaan ole suuri summa. Kaikki työttömät eivät saa esimerkiksi asumistukea. Tuosta summasta täytyy maksaa asuminen, syöminen, puhelin- ja nettilasku, sähkölasku, vaatteet ja hygieniatarvikkeet. Laskeppa mielessäsi, paljonko tuosta n. 500 eurosta jää jäljelle käteen noiden pakollisten menojen jälkeen. Useimmilla ihmisillä on elämässään haaveita, joihin tarvitsee rahaa. Se voi olla esimerkiksi matka, hääjuhlat, hyväntekeväisyyslahjoitus, auto, omakotitalo tai vaikkapa rintojen pienennysleikkaus! Työtön ei voisi ikinä toteuttaa mitään tällaisista haaveista, koska työttömyysrahasta ei oikeasti jää mitään käteen. Lisäksi jos sattuu vaikka yllättävä tapaturma, joka vaatii sairaalahoitoa ja reseptilääkitystä, työtön saattaa jäädä kokonaan ilman hoitoa.

      "TYÖTTÖMÄN TULISI OLLA VALMIS MUUTTAMAAN TYÖPAIKAN PERÄSSÄ"
      - Moni työtön on perheellinen ja moni työtön asuu paikassa, jonka lähettyvillä tärkeimmät sukulaiset ja ystävät sijaitsevat. Ei ketään voi pakottaa hylkäämään omaa perhettään ja puolisoaan työn vuoksi.

      "TYÖTTÖMÄT OVAT LAISKOJA"
      - Miten voit sanoa tietäväsi, onko joku ihminen laiska vai ei? Työtön saattaa käyttää useita tunteja päivästään työn etsimiseen. Työtön saattaa harrastaa tai opiskella jotakin ja se ei voi silloin olla laiskottelua.

      "TYÖTTÖMÄN PITÄISI TEHDÄ TÖITÄ TYÖTTÖMYYSPÄIVÄRAHANSA ETEEN"
      - Kannattaisit siis orjatyötä? Siinä tapauksessa työllisten palkan täytyisi alentua työttömien tasolle, koska sehän olisi epäreilua että toinen saisi n. 1500 euroa enemmän saman työmäärän tekemisestä.

      "TYÖTTÖMÄN EI TULISI SAADA MITÄÄN ETUUKSIA"
      - Joku päivä myös sinä voit olla tahtomattasi työtön. Mieti sitä, ennen kuin alat polkemaan työttömiä.

    • Anonyymi

      Sain karenssin, vaikka oli terveydellinen syy. Terveydenhuolto laiminlöi tutkimuksia, ja esim. verensokeria olisi pitänyt kontrolloida. Vasta 1/2v myöhemmin nuori tk-lääkäri näin teki, ja todettiin Lada-diabetes. Olin pitkään valittanut näön sumentumista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe