Hyvä paino?

Pulleatyttö

Olen nyt 158/60, ikää 18 vuotta. Olen ruumiinrakenteeltani melko omituinen, sillä omistan pienet A-kupin rinnat, mutta hartiani ovat verraten leveät lapsuuden urheilutaustastani varmaankin johtuen (tosin lihaksia minulla ei ole enää nimeksikään tällä hetkellä). Reiteni ovat myös erittäin pulskat, 57 cm, ja vyötärö 75 cm. Mikä olisi kokoiselleni ja ruumiinrakenteeseeni suhteutettuna sopiva paino?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiä

      Sanoisin, että 50 -52 kg olisi sopiva paino 158 senttimetriä pitkälle. Painoindeksi olisi 50 kg:n mukaan 20.03, joten 52 kg myös menettelee.

      • Pulleatyttö

        Kiitos, tuota olenkin miettinyt. Olisiko vielä vinkkejä miten pääsen tuohon painoon, kärsin ahmimisesta minkä vuoksi paino on tänne noussutkin, olin ennen 35-kiloinen painonlaskun vuoksi (valmentaja pisti 48 kiloa painavan 13-vuotiaan dieetille), kuukautisetkin loppuivat silloin joten se ei varmaankaan ollut se oikein paino minulle


    • bvbvbvbvbvbvbvbv

      Heips! Älä ala laihduttaa - saat sillä aikaan syömishäiriön. Jos kärsit ahmimisesta, on ensisijainen tavoite päästä eroon ahmimisesta ja normalisoida ruokaileminen. Sinulla on peruste saada lähete esim. ravitsemusterapeutille. Tosin esim. psykologikäynnit voisivat parantaa tulosta.

      Jos ei hallitse syömistä (kuten ahmimisessa tapahtuu) niin laihdutus on vaarallista. Pahimmillaan sairastut joko bulimiaan tai ahmimishäiriöön. Painon jojoilu on aina haitallista. Useimmilla laihdutusdieeteillä on tavoitteena nopea laihtuminen. Kuitenkin tervettä painonhallintaa on se, että muutokset ovat hitaita. Myös mikä tulee painon laskuun. Eli ensin syömisrytmi kuntoon, sitten hidasta painon laskua, jos tarve niin vaatii. Läski lähtee liikkumalla, etenkin kun sitä on vähän, tai korvaantuu lihaksilla. Oikeasti et ole ylipainoinen.

      Olen itse pituisesi keski-ikäinen nainen. Enimmillään olen painanut jota kuinkin saman kuin sinä. Teininä pelkäsin lihomista. Nuorena aikuisena ollessani työssä ja stressaantunut huomasin, että painoni pikemminkin laskee kuin nousee. Eli olen aivan turhaan huolehtinut painosta saatikka laihduttanut. Lihakset toki tuppaavat katoamaan, jollen asialle mitään tee, ja lihaskuntoharjoitteluun itsensä pakoittaminen on työlästä. Olen aina ollut kuppikokoa AA. Vyötärö 72 cm, lantio 90 cm. Itselläni ei ole ikinä ollut kapeaa vyötäröä, joten turha siitä stressata. Viimeksi lääkärissä käydessä painoin 49 kg. Yleensä olen 52 - 54 kg. Ja se oli lääkäri, joka minut passitti vaakaan. Eli tällä pituudella hyväksi painoksi katsotaan yli 50 kg, vaikka painoindeksit hyväksyvät matalammat arvot.

      Olet vielä nuori, älä pilaa elämääsi syömishäiriöllä. Pyydä terveysasemaltasi/opiskelijaterveydenhuollosta/työterveyshuollosta lähete esim. ravitsemusterapeutille ja/tai psykologille.

      • Aaapeee1998

        Kiitos, arvostan viestiäsi paljon, tuli ihan kyynel silmään kun luin tätä :( oon just pilannut elämäni laihduttamisella ja kun esimerkiksi painoin 52 kg olin mielestäni lihava, nyt painan lähes 10 kg enemmän ja olisin iloinen entisessä painossani. En vain tiedä miten pääsisin sinne. En viitsi puhua vanhemmilleni tai mennä kouluni terveydenhoitajalle sillä hän on perhetuttu, joten voisikohan terveyskeskuksen kautta päästä ilmaiseksi hoitoon ilman vanhemmille kertomista, en haluaisi rasittaa heitä enää enempää. Vakuutus mulla on myös mutta korvausta haettaessa joutuisin varmaan kertomaan heille.


    • Relaxdontdoit

      Koska olet noinkin lyhyt sekä hyvin nuori, niin olen myös sitä mieltä että olet tällä hetkellä ylipainoinen.
      Syö nyt aluksi ½ kg kasviksia päivässä ja juo runsaasti vettä. Jätä pois sokeri ja vehnä. Syö laatuisaa lihaa ja kalaa, pähkinöitä, avokadoa. Niin paljon luomua kuin kiinni saat.

      Ahmiminen on yleensä merkki siitä, että keho ei saa riittävästi ravinteita. Voit olla ylipainoinen, mutta kärsiä aliravitsemuksesta. Älä laihduta, vaan keskity korjaamaan aineenvaihduntasi ja liiku, rentoudu ja nuku tarpeeksi.

      • Pulleatyttö

        Kiitos vinkeistä, olen itse kasvissyöjä ollut muutamat viime kuukaudet mutta aion panostaa juurikin ravinteiden saantiin, laitan nyt terveyteni etusijalle, eli jos kalan lisääminen ruokavalioon olisi parempi, vai pitäisikö mennä monien amerikkalaisten hehkuttamalla high carb low fat vegan -tyylillä? Tällä hetkellä en käytä maitotuotteita aknen vuoksi, ja kananmunia ainoastaan, jos sitä sattuu esimerkiksi kasvispihveissä olemaan. Ainakin nyt alan syömään säännöllisemmin, syömään suurimmaksi osaksi kasviksia, juomaan paljon vettä, jätän kaikki kevytjuomat, leivät, herkut ja ahmimista aiheuttavat ruuat pois (eli kaiken prosessoidun, runsashiilihydraattisen ja -rasvaisen ruuan) ja alan liikkumaan esim. kolme kertaa viikossa. Tosin en tiedä onko juurikaan mitään ruokia mitkä eivät saa minua ahmimaan, paitsi vihannekset, hedelmät, pavut, täysjyväriisi, quinoa ja kaikki näistä valmistetut ruuat suolattomana, ehkä tällä voisi aloittaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9124
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2678
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      140
      2450
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1295
    Aihe