Laihdutus tavoite -14kg

RoryG

Aloitin tänään laihdutuksen ja tavoitteena olisi tuo -14kg. Painoa oli tänä aamuna 73.9kg. Olen 22-vuotias 163cm pitkä nainen. Tavoitteena olisi saada paino 60kg ja sen jälkeen pysyä siinä. Tällä viikolla kokeilen max. 800 kcal eli ene-dieettiä kotiruualla. Katson viikon päästä jatkanko sitä vai en. Jokaiselle sopii vähän eri laihdutus menetelmät. Millä toinen laihtuu toinen ei laihdu. Kokeilen mikä on se minun juttuni.

11

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nopeaaineenvaihdunta

      Tule sitten vuoden kuluttua kertomaan kuinka kävi ja kahden vuoden kuluttua, tuliko paino tuplana takaisin.

      • RoryG

        Tulen kyllä ihan viikottain kirjoittelemaan. Ainakin siihen asti, että paino on tuon 60kg.


    • keski_ikäinen

      Itse aikuisen ikäni normaalipainoisena olleena olen sitä mieltä, että laihdutus on aina vaarallista, koska se altistaa syömishäiriölle (koettu on teini-iässä). Sen sijaan elämäntapamuutokset kannattavat aina.

      Painolle on tyypillistä, että se tulee nopeasti ja lähtee hitaasti. Jos pyrkii nopeaan painonpudotukseen, niin homma ei vaan toimi. Sekä ihmisen kroppa että mieli haraa vastaan, mikä altistaa ahmimiselle, rasvoittumiselle ja masennukselle.

      Nykyaikaan on niin paljon massiivisen ylipainoisia, että 14 kg on vielä "vähän". Sen pystyy laihduttamaan pois pienillä ruokavaliomuutoksilla ja liikunnalla. Olisi parempi olla kärsivällinen. Siinä on sekin etu, ettei menetä lihaksiaan, jolloin painonsäätely useimmilla heikkenee ennestään. Sekä matalampi paino että pienempi lihasmassa tarkoittaa pienempää energiankulutusta ja siten suurempaa lihomisriskiä.

      Kerron vielä, että vaikka olen normalipanoinen, olen toki joutunut tarkastamaan elämäntapojani ja liikuntatottumuksia. Ilman pieniä arjen valintoja omakin painoni olisi enemmän ja ilman liikuntaa lihaksistoni olisi heikommassa kunnossa.

    • ihansamamitenvaan

      Laihdutus alhaisilla kaloreilla on myös siksi vaarallista, että se hidastaa aineenvaihdunnan ja kaikki menetetty tulee iloisesti tuplana takaisin.

      Koska nykyään on niin paljon aiheesta tietoa saatavilla, ihmetellä täytyy, miksi joku yhä on niin neuvoton, että luulee pysyvästi laihtuvansa lähes syömättömyydellä tai jopa paastolla.

    • Alaspäin

      Hei, tavoitteesi kuulostaa melkein samalta kuin omani. Painavimmillani olin 73,3 kg muutama vuosi sitten, pituutta on 164 cm. Nyt olen 66,7 kg kohdalla tulossa alaspäin. Pyrin rajoittamaan arkiherkkuja, mutta vkl olen sallivampi itselleni.

      Lisäksi pyrin lisäämään liikuntaa. Kesällä meni 15 km työmatka pyörällä hyötyliikuntana, mutta nyt pitäisi sit päästä salille, kun saman matkan menee bussilla samassa ajassa.

    • VHHkannattaja

      Viljatuotteet, kuten leipä, pasta ja pizza pois ruokavaliosta, koska nämä tuotteet sisältävä runsaasti sokeria. Sama koskee perunaa, joka on pelkkää tärkkelystä ei turhaa vatsan täytettä.
      Näin parannetaan terveyttä, jonka seurauksena myös painokin alkaa putoamaan

    • Pekka-vi

      Edellinen kommentti on asiaa.
      On turha olla nälissä ja yrittää laihduttaa, kun todella voi syödä hyvin ja maukkaita ruokia. Ei muuta uin tutustumaan VHH ruokavalioon kirjojen kautta.

    • Toinenvaihtoehto

      Tai sitten kannattaa tutustua kirjaan Nopea aineenvaihdunta, jossa myös syödään terveellisesti, hyvin paljon, kaloreita laskematta ja viisi kertaa päivässä näkemättä nälkää. Laihdutustulokset ovat sensaatiomaisia.

      • Pekka--vi

        Sokeripitoisia ruoka-aineita tulisi kuitenkin välttää ja ottaa tarvittava energia rasvasta


    • nuppuxy
    • ihansamamitenvaan

      Olen nyt laihtunut 12 kg. Aloitin elokuussa ja olen syönyt kuin hevonen 5-6 kertaa päivässä. Alan olla normaalipainossa, mutta painon pudotus jatkuu, kun sain aineenvaihdunnan toimimaan.

      Syön luomuruokaa, lihaa, kalaa, kasviksia, pähkinöitä, hedelmiä, ruista, kauraa, marjoja. Sokerinhimo on kokonaan kadonnut, kun pidän huolta, että saan ruuasta tarpeeksi ravintoaineita. En laske kaloreita.

      Lopullisesti ruokavaliostani on jäänyt pois kaikki epäterveellinen kuten sokeri, vehnä, kevyttuotteet, lisäaineet, soija, maissi ja kovetetut kasvisrasvat. Kaupan keksit ovat jo alkaneet yököttää eli ei tee mieli maistaa edes murusta, jostain chipseistä puhumattakaan.

      Pitäisi kai alkaa vetään jotain elämänhallintaryhmää ikuisille laihduttajille, kun omalla kohdalla onnistuminen on ollutnäinkin helppoa. Piti vain ymmärtää, ettei pidä laihduttaa, vaan syödä oikein. :)

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe