Helppo ja terveellinen ruoka??

haluunsyödäparemmin

Mikä olis, ku elän aika roskaruualla nyt, ja haluaisin terveellisemmin syödä.

83

327

    Vastaukset

      • Väärin FAIL- aina uutta


    • Eipä yks terveellinen ateria pelasta ketään, terve ruokavalio sen sijaan kyllä. Raflaruoka on aika vaihtelevanlaatusta, joten kaikkein parasta olis kotiruoka.
      Nyt on oiva aika opetella tekee safkaa ihan ite, sehän on trendikästäkin, joten joka paikassa järkätään kokkauskursseja, telkussa on kokkausohjelmia melk. joka ilta, yms. Kokkauskursseilla tapaa myös uusia ihmisiä...

      • Toi on muuten tosi hyvä vinkki miehille täälä. Työväinopistoissa kautta maan kursseja, halpoja ja varmaan pääsee mukavaan seuraan :-) vois löytyä kiltti nainen kokkauskurssilta...


    • LIdlistä pussi sitä halvinta lihapullaa.
      Siinä on kaikki mitä mies tarvii.

      Siihen päälle vielä persettä, aski röökiä ja 2 lavaa olutta.

      • Korjauksena.. 2 kartonkia röökiä.


      • Eräkettu kirjoitti:

        Korjauksena.. 2 kartonkia röökiä.

        Nyt kyllä ryhdyit valehtelevaksi verkkopeikoksi.

        Kartongissa 10 askia, eli 20 askia tupakkaa? Melkoiset ruokasauhut :D


      • erkki-täti kirjoitti:

        Nyt kyllä ryhdyit valehtelevaksi verkkopeikoksi.

        Kartongissa 10 askia, eli 20 askia tupakkaa? Melkoiset ruokasauhut :D

        No kyllä sitä pitää aika tiuhaan tahtiin kessutella jos se perse jonka mainittin lähtee kävelemään vaikka hommat on vielä kesken.


      • Eräkettu kirjoitti:

        No kyllä sitä pitää aika tiuhaan tahtiin kessutella jos se perse jonka mainittin lähtee kävelemään vaikka hommat on vielä kesken.

        Puraset aina ihanasta kohdasta 😍


      • valtakunta kirjoitti:

        Puraset aina ihanasta kohdasta 😍

        Siinä saattaa ruveta vähän raivostuttamaan kun pitää perääntyä laaki vielä haupitsin piipussa.


      • valtakunta kirjoitti:

        Puraset aina ihanasta kohdasta 😍

        Kyllä tiedän tuskallisuuden kun toinen näyttää vihreätä kun kärsiin vain lääpinnästä ja vauhdittaa mutta en ukkoni, eli hänen sauvastaan.

        Sun pitää löytää herkkusi jolla samat halut.


      • valtakunta kirjoitti:

        Kyllä tiedän tuskallisuuden kun toinen näyttää vihreätä kun kärsiin vain lääpinnästä ja vauhdittaa mutta en ukkoni, eli hänen sauvastaan.

        Sun pitää löytää herkkusi jolla samat halut.

        Sehän se siinä onki että kumpiki haluaa mutta se naaras vaan jotenki pelästyy kesken hommien.

        :D


      • Eräkettu kirjoitti:

        Sehän se siinä onki että kumpiki haluaa mutta se naaras vaan jotenki pelästyy kesken hommien.

        :D

        Miten ihmeessä kesken hommien voi pelästyy😱


      • valtakunta kirjoitti:

        Miten ihmeessä kesken hommien voi pelästyy😱

        Kyseessä on vaarallinen iso natsi joka möläyttelee kaikennäköstä..

        :D


      • Hommat saattaa mennä reisille vaikka beibi on jo saatu asuntoon.

        :D


      • Eräkettu kirjoitti:

        Hommat saattaa mennä reisille vaikka beibi on jo saatu asuntoon.

        :D

        Eikö sinun tilanteessa parempi reisille kuin ei ollenkaan😍 miksi et ole parisuhteessa? Tuollainen herkku ei varmasti jää ilman suhdetta jos haluut naisen pitää. Et kai syyllisty pelimiehen rooliin


      • valtakunta kirjoitti:

        Eikö sinun tilanteessa parempi reisille kuin ei ollenkaan😍 miksi et ole parisuhteessa? Tuollainen herkku ei varmasti jää ilman suhdetta jos haluut naisen pitää. Et kai syyllisty pelimiehen rooliin

        En oo pelimies...

        Pitää käyä naisissa sillonku himottaa.


    • Aloita siitä, että lakkaat syömästä sitä mitä haluat ja syöt sitä mitä tarvitset. Ja tietenkin se määrä suhteessa kulutukseen. Sitten kuuntelet vaan omaa elimistöä, se kyllä kertoo mikä on hyväksi ja mikä ei. Ja tosiaan, ei mitään eineksiä ja muuta paskaa.

      Itselläni suurin yksittäinen positiivinen muutos oli leipien pois jättäminen melkein kokonaan. Nytkin syön, jos leipää syön, ainoastaan sitä 100% kauraleipää. Mahani on tykännyt siitä kuin hellä se kauraleipä on ollut... :)

      • nössö.


    • Vihannekset, hedelmät ja marjat ovat terveellisiä ruokia. Koeta täyttää lautanen 2/3 näillä ja 1/3 valkoisella lihalla (kana / kalkkuna) tai lohella niin pääsee pitkälle. Valmista kaikki itse eli ei mitään valmiiksi marinoituja lihoja tai kastikkeita. Paino laskee ja tunnet itsesi energisemmäksi kuin valmisruokien syödessä.

    • Älä osta mitään, mitä mainostetaan

    • Kokeile www.google.fi, hakutuloksista löytyy erinomaiset vastaukset ja reseptit kysymykseesi.

      Oikeastaan mikään ruoka ei ole vaikea, jotkut ovat monimutkaisempia, vaativat enemmän aikaa ja vaivaa. Mikäli oiken helpolla haluaa päästä, niin kaupan hevi-osasto. Useammalle riittää pelkkä huuhtelu, siitä vain tomaattia suuhun.

      • Tuo on kummallinen harhaluulo, että kasvikset pelkästään ovat terveellisiä. Joo, kasvikset ovat terveellisiä, mutta vain kun syödään muutakin tarpeellista: rasvoja, proteiinia ja hyviä hiilareita. Kasviksista saa kuituja ja vitamiineja, mutta pelkästään tomaatilla, porkkanalla ja kurkulla ei elä.


      • exex-atn kirjoitti:

        Tuo on kummallinen harhaluulo, että kasvikset pelkästään ovat terveellisiä. Joo, kasvikset ovat terveellisiä, mutta vain kun syödään muutakin tarpeellista: rasvoja, proteiinia ja hyviä hiilareita. Kasviksista saa kuituja ja vitamiineja, mutta pelkästään tomaatilla, porkkanalla ja kurkulla ei elä.

        Mikä ihmeen harhaluulo? Siinähän oli ennen hevi-osaston pilkkua ainoastan jos oikein helpolla haluaa päästä.

        Tarvitsee varata silmien laaserleikkaus, kun en näe missään väittämää, että vain kasvikset pelkästään on terveellisiä. En myöskään näe, että vain kasviksia pitäisi syödä.

        Pallo = Olympiastadion
        Kukkaruukku = Kasvitieteellinen puutarha
        Alkaaliparisto = Ydinvoimala


      • m-i-e-s kirjoitti:

        Mikä ihmeen harhaluulo? Siinähän oli ennen hevi-osaston pilkkua ainoastan jos oikein helpolla haluaa päästä.

        Tarvitsee varata silmien laaserleikkaus, kun en näe missään väittämää, että vain kasvikset pelkästään on terveellisiä. En myöskään näe, että vain kasviksia pitäisi syödä.

        Pallo = Olympiastadion
        Kukkaruukku = Kasvitieteellinen puutarha
        Alkaaliparisto = Ydinvoimala

        Hevi-osastoa helpompi on kaupan pakastealtaat, joista löytyy suurinta osaa valmiiksi kuorittuna, pilkottuna ja jopa esikypsennettynä. Kuten palstalla tiedetään, harvat asiat kuitenkin paranevat vanhetessaan.


    • Hommaa nainen tekemään sulle ruokaa.

      • 😂 suosin myös keittokirjaa


    • Puolet kasviksia joka aterialla. 1/4 riisiä, pastaa, perunaa tms hiilariruokaa, 1/4 proteiiniruokaa eli lihaa, kalaa, tofua, siemeniä, pähkinöitä, papuja. Vähän rasvaa = voita tai kunnon öljyjä ei mitään sekoitusmajoneeseja. Tolta pohjalta lähdet hakemaan mitkä on tarkat määrät ja miten sulle on kätevä laittaa.

      Mä teen helppoa ruokaa keittämällä kaikki ainekset pastan tai riisin kanssa kerralla kattilassa, paitsi avocadot ja juustot, ne menee keitetyn ruuan päälle jos niitä käytän. Nopeaa ja helppoa ja ravitsevaa.

      Säännälliset ateriavälit auttaa kans.

      Välipalaksi hedelmiä ja marjoja tai jos on oikein nälkä niin pähkinöitä. Jos tekee hirveesti mieli herkkuja, jotain suklaata ja sokerista vois syödä vähän vaikka joka päivä, jos muut ateriat on terveellisiä. Kokonaisuus ratkaisee.

      • Pasta ei todellakaan ole mitään terveellistä ruokaa vaan samanlaista hiilarimössöä kuten leipä. Eikä juustokaan ole terveellistä. Muuten tuo kuulostaa hyvältä.


      • eiviljoja kirjoitti:

        Pasta ei todellakaan ole mitään terveellistä ruokaa vaan samanlaista hiilarimössöä kuten leipä. Eikä juustokaan ole terveellistä. Muuten tuo kuulostaa hyvältä.

        Huom. se määrä, 1/4. Ihminen tarvii hiilareita, jos yhtään liikkuu. Harvalle sopii vähähiilarinen dietti, jos on tosi ylipainoinen ja mies niin sitten.


      • Bi-nainen kirjoitti:

        Huom. se määrä, 1/4. Ihminen tarvii hiilareita, jos yhtään liikkuu. Harvalle sopii vähähiilarinen dietti, jos on tosi ylipainoinen ja mies niin sitten.

        Olet ihan oikeassa, että ihminen tarvitsee hiilareita, mutta sillä hiilarin lähteellä on merkitystä. Hiilareita on myös mm. banaaneissa, rusinoissa ja omenissa. Noissa on hiilareiden lisäksi myös muita ravinteita, mutta pasta on pelkkää hiilaria. Pastassa verensokeri hyppää nopeasti ylös joka väsyttää ihmistä ja ihmisen vatsa ei pysty käsittelemään niin hyvin viljatuotteita (varsinkaan vehnää joka on melkein samanlaista myrkkyä kuin sokeri)



      • flowersreally kirjoitti:

        Nakkekin sen tietää:

        https://www.youtube.com/watch?v=f5Y12feyQmk

        Nakke, jos osaisi kirjoittaa, sopisi hyvin palstalle. Variaatiota kommunikoinnissa on sen verran paljon, ettei olisi eniten toisteleva täällä.

        Hmm, tai ehkä joku meistä tosiaan on papukaija joka osaa kirjoittaa...


      • scrg kirjoitti:

        Nakke, jos osaisi kirjoittaa, sopisi hyvin palstalle. Variaatiota kommunikoinnissa on sen verran paljon, ettei olisi eniten toisteleva täällä.

        Hmm, tai ehkä joku meistä tosiaan on papukaija joka osaa kirjoittaa...

        Sen verran vähän variaatiota täällä, että taidamme kaikki olla papukaijoja.


      • flowersreally kirjoitti:

        Nakkekin sen tietää:

        https://www.youtube.com/watch?v=f5Y12feyQmk

        Nakellahan oli oikein viisaita ajatuksia.

        Just tein muuten porkkanasosekeittoa, ja hyvää oli. Eikä mitenkään työlästä.
        Porkkanoita kilo, sipulia lohkoina, ja heitin sekaan myös kolme pientä hapanta kotimaista omenaa.

        Porkkanat ja omenat paloittelin aika isoiksi paloiksi(en kuorinut kumpiakaan koska ei kiinnosta), ja heitin sipulien kanssa kattilaan rypsiöljyn kera. Pyöräyttelin niitä siinä hetken kuullottellen, ja kaadoin vedenkeittimestä kuumaa vettä päälle. Eipä aikaakaan, kun porkkanat olivat kypsiä. Surauttelin kaiken sauvasekoittimella sileäksi. Maustoin suolalla ja mustapippurilla, ja heitin kaapin perukoilta hieman kuivattua rakuunaa sekaan Olisi ehkä kannattanut laittaa hieman aiemmin kuivattu yrtti soppaan, mutta tänään meni näin.

        Kuumentelin soppaa vielä hetken, maistelin ja lisäsin soppaan ruokalusikallisen hunajaa. Joku olisi ehkä tuohon vielä jotain kermoja lurautellut, mutta minä en. Inkiväärikin olisi saattanut olla hyvä lisä, mutta eipä nyt ollut kaapissa.

        Oli todella hyvää! Näin syksyllä kannattaa syödä juureksia, siis maun vuoksi jos ei muuten.

        Tuollaista yksinkertaista sosekeittoa voi myös tuunailla vaikka linsseillä tai pavuilla, jos proteiinia haluaa..ja tietysti tuollaisestahan voi maustaa sitten hyvin erilaisia versioita...

        Syön tuota soppaa vielä huomennakin. Sitten ajattelin laittaa jotain punajuurista, nam.


      • erkki-täti kirjoitti:

        Nakellahan oli oikein viisaita ajatuksia.

        Just tein muuten porkkanasosekeittoa, ja hyvää oli. Eikä mitenkään työlästä.
        Porkkanoita kilo, sipulia lohkoina, ja heitin sekaan myös kolme pientä hapanta kotimaista omenaa.

        Porkkanat ja omenat paloittelin aika isoiksi paloiksi(en kuorinut kumpiakaan koska ei kiinnosta), ja heitin sipulien kanssa kattilaan rypsiöljyn kera. Pyöräyttelin niitä siinä hetken kuullottellen, ja kaadoin vedenkeittimestä kuumaa vettä päälle. Eipä aikaakaan, kun porkkanat olivat kypsiä. Surauttelin kaiken sauvasekoittimella sileäksi. Maustoin suolalla ja mustapippurilla, ja heitin kaapin perukoilta hieman kuivattua rakuunaa sekaan Olisi ehkä kannattanut laittaa hieman aiemmin kuivattu yrtti soppaan, mutta tänään meni näin.

        Kuumentelin soppaa vielä hetken, maistelin ja lisäsin soppaan ruokalusikallisen hunajaa. Joku olisi ehkä tuohon vielä jotain kermoja lurautellut, mutta minä en. Inkiväärikin olisi saattanut olla hyvä lisä, mutta eipä nyt ollut kaapissa.

        Oli todella hyvää! Näin syksyllä kannattaa syödä juureksia, siis maun vuoksi jos ei muuten.

        Tuollaista yksinkertaista sosekeittoa voi myös tuunailla vaikka linsseillä tai pavuilla, jos proteiinia haluaa..ja tietysti tuollaisestahan voi maustaa sitten hyvin erilaisia versioita...

        Syön tuota soppaa vielä huomennakin. Sitten ajattelin laittaa jotain punajuurista, nam.

        Kuulostaa hyvältä. Mä teen porkkanat, punajuuret ja muutkin vihannekset höyryssä ja syön sellaisenaan. Sopivan suoraviivaista ja simppeliä meikäläiselle.


      • erkki-täti kirjoitti:

        Nakellahan oli oikein viisaita ajatuksia.

        Just tein muuten porkkanasosekeittoa, ja hyvää oli. Eikä mitenkään työlästä.
        Porkkanoita kilo, sipulia lohkoina, ja heitin sekaan myös kolme pientä hapanta kotimaista omenaa.

        Porkkanat ja omenat paloittelin aika isoiksi paloiksi(en kuorinut kumpiakaan koska ei kiinnosta), ja heitin sipulien kanssa kattilaan rypsiöljyn kera. Pyöräyttelin niitä siinä hetken kuullottellen, ja kaadoin vedenkeittimestä kuumaa vettä päälle. Eipä aikaakaan, kun porkkanat olivat kypsiä. Surauttelin kaiken sauvasekoittimella sileäksi. Maustoin suolalla ja mustapippurilla, ja heitin kaapin perukoilta hieman kuivattua rakuunaa sekaan Olisi ehkä kannattanut laittaa hieman aiemmin kuivattu yrtti soppaan, mutta tänään meni näin.

        Kuumentelin soppaa vielä hetken, maistelin ja lisäsin soppaan ruokalusikallisen hunajaa. Joku olisi ehkä tuohon vielä jotain kermoja lurautellut, mutta minä en. Inkiväärikin olisi saattanut olla hyvä lisä, mutta eipä nyt ollut kaapissa.

        Oli todella hyvää! Näin syksyllä kannattaa syödä juureksia, siis maun vuoksi jos ei muuten.

        Tuollaista yksinkertaista sosekeittoa voi myös tuunailla vaikka linsseillä tai pavuilla, jos proteiinia haluaa..ja tietysti tuollaisestahan voi maustaa sitten hyvin erilaisia versioita...

        Syön tuota soppaa vielä huomennakin. Sitten ajattelin laittaa jotain punajuurista, nam.

        Eikö tuosta tule aika makeaa jo ilman hunajaakin, kun porkkanat, sipulit ja omenat kaikki makeutuu. Tai jos on tosi happamia omenoita, niin ehkä se tasapainottaa.


      • flowersreally kirjoitti:

        Kuulostaa hyvältä. Mä teen porkkanat, punajuuret ja muutkin vihannekset höyryssä ja syön sellaisenaan. Sopivan suoraviivaista ja simppeliä meikäläiselle.

        Heti keulimassa että on niin hyvät hampaat että pystyy järsimään punajuuria. Ilman jotain kikkoja niistä ei saa syötäviä alle kahdessa tunnissa.


      • scrg kirjoitti:

        Eikö tuosta tule aika makeaa jo ilman hunajaakin, kun porkkanat, sipulit ja omenat kaikki makeutuu. Tai jos on tosi happamia omenoita, niin ehkä se tasapainottaa.

        En tiedä, tai sitten se kaapin perältä otettu kuiva rakuuna kaipasi hunajaa...tai minun makunystyräni :)

        Ei siitä mitenkään imelää tullut. Ihan oli oikein syötävän hyvää. Varmaan ne omenat toi happoa...


      • erkki-täti kirjoitti:

        En tiedä, tai sitten se kaapin perältä otettu kuiva rakuuna kaipasi hunajaa...tai minun makunystyräni :)

        Ei siitä mitenkään imelää tullut. Ihan oli oikein syötävän hyvää. Varmaan ne omenat toi happoa...

        Rakuuna sopii kypsälle porkkanalle, mutta ainakin omaan makuun se maistuu hassulta joidenkin muiden kasvisten kanssa. Joten ei ihme jos jumittunut kaapin perälle. Bearnaisekastiketta siitä voi myös tehdä, mutta mulla on periaatteellinen este irrottaa keltuainen ja valkuainen toisistaan.


      • scrg kirjoitti:

        Heti keulimassa että on niin hyvät hampaat että pystyy järsimään punajuuria. Ilman jotain kikkoja niistä ei saa syötäviä alle kahdessa tunnissa.

        Pöh. Kuori punajuuret ja leikkaa ne neljään osaan (tai kuuteen jos isoja) ja höyrytät. About 30-40 min riippuen palojen koosta. Edullista, maukasta ja terveellistä.


      • flowersreally kirjoitti:

        Pöh. Kuori punajuuret ja leikkaa ne neljään osaan (tai kuuteen jos isoja) ja höyrytät. About 30-40 min riippuen palojen koosta. Edullista, maukasta ja terveellistä.

        Punajuuria ei kannata kypsentää pientä määrää kerralla. Oon joskus tehnyt punajuurilohkoista hyvää tämmöstä:

        -punajuurilohkoja
        -fetajuustoa
        -purjoa
        (-jotain muutakin vihreätä, jos saattuu kaapissa olemaan)

        Ja sitten kastike: öljyä, sitruunaa, pippuria, suolaa ja PALJON timjamia.

        Niin hyvää, että menee kerralla isompikin kulhollinen.


      • erkki-täti kirjoitti:

        Punajuuria ei kannata kypsentää pientä määrää kerralla. Oon joskus tehnyt punajuurilohkoista hyvää tämmöstä:

        -punajuurilohkoja
        -fetajuustoa
        -purjoa
        (-jotain muutakin vihreätä, jos saattuu kaapissa olemaan)

        Ja sitten kastike: öljyä, sitruunaa, pippuria, suolaa ja PALJON timjamia.

        Niin hyvää, että menee kerralla isompikin kulhollinen.

        Toisin kuin rakuuna, timjami taas käy suunnilleen kaikkeen. Makuasia toki kirjaimellisesti. Punajuuri sopii pitkään kypsyvän lihan kanssa uuniin. Kosmeettinen haitta että se värjää kaiken.


      • scrg kirjoitti:

        Toisin kuin rakuuna, timjami taas käy suunnilleen kaikkeen. Makuasia toki kirjaimellisesti. Punajuuri sopii pitkään kypsyvän lihan kanssa uuniin. Kosmeettinen haitta että se värjää kaiken.

        Jos oikein tarkkoja ollaan, niin uunipelillä itsenäisesti kypsyvät kuorimattomat punajuuret eivät värjää mitään eivätkä ketään. Kuori estää.

        Timjami on ihana mauste, mutta kaikkeen se ei käy. Aasialaisia makuja etsiessäni en timjamia( euroopplaista) käytä. Mutta toisaalta vietnamilainen keittiö suosii sitä.........ranskalaisten miehitys :)

        Rakuuna sopii kaikkeen, missä on makea tai anismainen maku. Ei sekään mistään tuulesta ole temmattu, että bearnaise-soosissa on rakuunaa. Se liittyy siihen, mitä soosin kanssa tarjotaan.

        Mutta yksi kysymys: miksi valkuainen ja keltuainen?


      • erkki-täti kirjoitti:

        Jos oikein tarkkoja ollaan, niin uunipelillä itsenäisesti kypsyvät kuorimattomat punajuuret eivät värjää mitään eivätkä ketään. Kuori estää.

        Timjami on ihana mauste, mutta kaikkeen se ei käy. Aasialaisia makuja etsiessäni en timjamia( euroopplaista) käytä. Mutta toisaalta vietnamilainen keittiö suosii sitä.........ranskalaisten miehitys :)

        Rakuuna sopii kaikkeen, missä on makea tai anismainen maku. Ei sekään mistään tuulesta ole temmattu, että bearnaise-soosissa on rakuunaa. Se liittyy siihen, mitä soosin kanssa tarjotaan.

        Mutta yksi kysymys: miksi valkuainen ja keltuainen?

        Siis teknisesti keltuaisen ja valkuaisen saa irti ja olen sen joskus tehnytkin jos on kummallekin osalle ollut käyttöä. Mutta kun yleensä ei ole niin valkuainen jäisi odottamaan jotain munakasta tai vastaavaa johon sen voisi lisätä. Pois toista osaa ei voi heittää pois - se on sellainen "uskonnollinen" juttu. Musta on ihan ok ahtaa kana puolen kanan kokoiseen häkkiin puskemaan 8 munaa viikossa, mutta sen verran mä sitä kuitenkin kunnioitan että se tuotos on käytettävä kokonaan.


    • Risotto on helppo ja terveellinen ruoka.
      Riisin sekaan voi heittää papuja, sieniä, kampasimpukoita, juureksia, kalaa, yms. eikä kaikkia sekaan yhtäaikaa vaan yhden aineksen kerrallaan.
      Välipäivinä juureskeittoo tai fisua ja pottuja niin ei ala risotot tulla korvista ulos. Punasta lihaa ei tartte syödä välttis ollenkaan, mutta senhän nyt tietää lapsikin.
      Okei?
      No niin, hyviä ohjeita tässäkin jo montamonia joten sit ei kun tekemään!

      • Voi että, oon ihan unohtanut risoton! Mulla seuraavana listalla, nam!!!


    • Missä se näkyy että ruokasi on roskaa tai epäterveellistä?

      On näyttöä, että ihminen pysyy terveenä hyvin monenlaisella ruokavaliolla. Länsimaisen syömisen isoin ongelma on se, että ihmiset syövät liikaa.

      • Joo, sairaalloisen lihavia onkin jo enemmän kuin aliravittuja.


      • tasaneimee kirjoitti:

        Joo, sairaalloisen lihavia onkin jo enemmän kuin aliravittuja.

        Itseasiassa sairaalloisen lihavat nimenomaan ovat yleensä aliravittuja. Ravitseva kunnon ruoka tuppaa menemään hyötykäyttöön. Kroppa saa siitä käytettyä ravinnon hyväkseen. Moskassa ei oikein ole ravintoaineksia, joten kroppa ei saa ravintoa ja kärsii aliravitsemuksesta ja yleensä myös paisuu. Tulee kaikenlaisia vaivoja ja sairauksia.


      • sönkkis kirjoitti:

        Itseasiassa sairaalloisen lihavat nimenomaan ovat yleensä aliravittuja. Ravitseva kunnon ruoka tuppaa menemään hyötykäyttöön. Kroppa saa siitä käytettyä ravinnon hyväkseen. Moskassa ei oikein ole ravintoaineksia, joten kroppa ei saa ravintoa ja kärsii aliravitsemuksesta ja yleensä myös paisuu. Tulee kaikenlaisia vaivoja ja sairauksia.

        Juuri niin. Me länsimaalaiset osataan nyt syödä itsemme hengiltä monella eri tavalla, ja ehkä se on osa luonnonkarsintaakin... Että vaikka mediakin on täynnä kaikentasoisia ohjeita kotiruuan valmistamiseen, ihmiset mieluummin teeskentelevät kiireistä ja syövät helppoa valmisruokaa - syöttävät sitä jopa lapsilleenkin, jotkut useasti viikossa, kaikenlaisiin verukkeisiin vedoten.

        Lensin taannoin työmatkan keski-Eurooppaan ja viereisellä penkillä istui isohko, nuori jenkkipariskunta. Finskin skybuffet on aika rajallinen ja painottuu kehon nesteytykseen - lyhyellä lennolla ehdi tulla edes kunnolla nälkä.
        Nämä ilmeisenpaljon suurempiin annoksiin tottuneet matkaajat tilasivat kaiken kaksi kertaa per nuppi (onnistui, koska kone ei ollut täynnä) ja hämmästelivät lähes koko matkan sitä, millaista "ruokaa pohjoismaalaiset syö". Teki mieli kysyä millaisissa ravintoloissa he olivatkaan mahtaneet syödä, täällä pohjoismaissa, mutten jaksanut.
        Jälleen kerran kyllä onnittelin itseäni, että olen syntynyt maahan, jossa penskatkin yhä tietävät mistä maito tulee, jne.


      • tasaneimee kirjoitti:

        Juuri niin. Me länsimaalaiset osataan nyt syödä itsemme hengiltä monella eri tavalla, ja ehkä se on osa luonnonkarsintaakin... Että vaikka mediakin on täynnä kaikentasoisia ohjeita kotiruuan valmistamiseen, ihmiset mieluummin teeskentelevät kiireistä ja syövät helppoa valmisruokaa - syöttävät sitä jopa lapsilleenkin, jotkut useasti viikossa, kaikenlaisiin verukkeisiin vedoten.

        Lensin taannoin työmatkan keski-Eurooppaan ja viereisellä penkillä istui isohko, nuori jenkkipariskunta. Finskin skybuffet on aika rajallinen ja painottuu kehon nesteytykseen - lyhyellä lennolla ehdi tulla edes kunnolla nälkä.
        Nämä ilmeisenpaljon suurempiin annoksiin tottuneet matkaajat tilasivat kaiken kaksi kertaa per nuppi (onnistui, koska kone ei ollut täynnä) ja hämmästelivät lähes koko matkan sitä, millaista "ruokaa pohjoismaalaiset syö". Teki mieli kysyä millaisissa ravintoloissa he olivatkaan mahtaneet syödä, täällä pohjoismaissa, mutten jaksanut.
        Jälleen kerran kyllä onnittelin itseäni, että olen syntynyt maahan, jossa penskatkin yhä tietävät mistä maito tulee, jne.

        Hyvin kiteytetty: penskatkin yhä tietävät mistä maito tulee.
        Komppaan! Niin ei tosiaankaan ole kaikkialla. :)


    • Tee vaikka lihapullia ja salaattia. Kaupan lihapullia ei kannata syödä. Kirjolohikiusauskin on helppo tehdä itse, tai kalakeitto.

    • Jokin yksi tietty aines ei kesää tee

    • Paista lettui. ;) Ne on ihanii. Voisin syödä lettui vaik joka päivä eri täytteellä. :)

    • Unohda nuo karppaajien neuvot jos aiot helpolla päästä, mikä tahansa itse tehty on terveellisempää kuin roskaruoka niin ei sillä väliä jos sinne sapuskoihin livahtaa vähän hiilareita. Opettele tekemään keittoja, nakki-, makkara-, kala ym. juttuja. Niissä ei paljon edes ole opettelemista kun heittää kattilaan perunalohkoja + vihanneksia ja mausteita maun mukaan ja sitten jotain noista lisukkeista, ei voi epäonnistua. sitten ihan perinteiset on usein myös aika helppoja kuten makaroni- kaali tms. laatikkojutut. Paistele wokkivihanneksia ja seassa lihasuikaleita, jauhelihaa tms, ei voi taaskaan epäonnistua. Osta hyllyyn mausteiksi erilaisia pippureita, curryä ja chiliä ja jääkaappiin liha- ja kalaliemi kuutioita joilla sitten maustat että saat vähän makua niihin eväisiin.

    • Ala tekemään itse ruisleipää. Ylisuolaisiin kaupan leipiin verrattuna suolapitoisuuden voi säätää haluamakseen. Ainoa pieni hankaluus on alkujuuren teko, sen jälkeen touhu on helppoa kuin helmenkalastus.

      • OK; tässä teille kaikille osoite josta löydätte ohjeet pulmaan jos toiseen: OTTAKAA TALTEEN... joskus se kuitenkin on tarpeeseen! Sieltä löytyy vaikka mitä neuvoa listattuna tähän samaan osoitteeseen. Siivous ohjeita, ruoka ohjeita, ompelu ohjeita ym. ym

        http://kysymammalta.blogspot.fi/2009/10/ruisleipa-miten-sita-tehdaan-kotona.html

        Täältä löytyy myös se taikinajuuren teko... eritavoillakin.


      • että.silleen kirjoitti:

        OK; tässä teille kaikille osoite josta löydätte ohjeet pulmaan jos toiseen: OTTAKAA TALTEEN... joskus se kuitenkin on tarpeeseen! Sieltä löytyy vaikka mitä neuvoa listattuna tähän samaan osoitteeseen. Siivous ohjeita, ruoka ohjeita, ompelu ohjeita ym. ym

        http://kysymammalta.blogspot.fi/2009/10/ruisleipa-miten-sita-tehdaan-kotona.html

        Täältä löytyy myös se taikinajuuren teko... eritavoillakin.

        Mulla alkoi avasti herjaamaan tuosta linkistä "Uhka estetty jne..." , ei välttämättä kannata avata vaikka ehkä hyviä neuvoja siellä olisikin.

        Tämä ei herjaile ja löytyy ruokahommiin ihan kaikki tarvittava:

        http://www.kotikokki.net/


      • Ikis..M kirjoitti:

        Mulla alkoi avasti herjaamaan tuosta linkistä "Uhka estetty jne..." , ei välttämättä kannata avata vaikka ehkä hyviä neuvoja siellä olisikin.

        Tämä ei herjaile ja löytyy ruokahommiin ihan kaikki tarvittava:

        http://www.kotikokki.net/

        Kokeiltu nyt kahdelta muultakin läppäriltä tätä osoitetta: JA SE TOIMII!


      • että.silleen kirjoitti:

        Kokeiltu nyt kahdelta muultakin läppäriltä tätä osoitetta: JA SE TOIMII!

        Mulla on sitten varmaan nuukempi toi avasti päästämään läpi vaikka on ilmaisversio.


      • Ikis..M kirjoitti:

        Mulla on sitten varmaan nuukempi toi avasti päästämään läpi vaikka on ilmaisversio.

        Kokeilitko sitä osoitetta muuta kuin kerran, joskus mullakin jotain osoitetta ei saa auki heti ensimmäisellä kerralla. Joten kokeilen vielä toisenkin kerran... ja luovutan vasta sitten.
        Mun kirjoittamani osoite on kyllä yleisessä käytössä ihan mun tuttavapiirissä. Sieltä kun löytyy apu melkein pulmaan kuin pulmaan.... paitsi tämän palstan pääaiheeseen! Naisten kelvottomuuteen. =)))

        Se on ilta teen ja juustosämpylän puolikkaan aika, ihan pikapuoliin ja teen pitää antaa hautua ensin vartin ainakin.


      • että.silleen kirjoitti:

        Kokeilitko sitä osoitetta muuta kuin kerran, joskus mullakin jotain osoitetta ei saa auki heti ensimmäisellä kerralla. Joten kokeilen vielä toisenkin kerran... ja luovutan vasta sitten.
        Mun kirjoittamani osoite on kyllä yleisessä käytössä ihan mun tuttavapiirissä. Sieltä kun löytyy apu melkein pulmaan kuin pulmaan.... paitsi tämän palstan pääaiheeseen! Naisten kelvottomuuteen. =)))

        Se on ilta teen ja juustosämpylän puolikkaan aika, ihan pikapuoliin ja teen pitää antaa hautua ensin vartin ainakin.

        Joo, pariinkin kertaan mutta kun avasti-ikkunan sitten avaa ja paukuttaa ding ding ding -varoitusääntä niin ei viitsi sitten sitä avastia enää kiusata, ilemisesti se sitten ainakin toimii kun havaitsee noin tarkasti uhat.

        Itse otin juuri kahvin ja ruisleivän, vähän liian myöhäistä kahville mutta teki mieli.


      • että.silleen kirjoitti:

        OK; tässä teille kaikille osoite josta löydätte ohjeet pulmaan jos toiseen: OTTAKAA TALTEEN... joskus se kuitenkin on tarpeeseen! Sieltä löytyy vaikka mitä neuvoa listattuna tähän samaan osoitteeseen. Siivous ohjeita, ruoka ohjeita, ompelu ohjeita ym. ym

        http://kysymammalta.blogspot.fi/2009/10/ruisleipa-miten-sita-tehdaan-kotona.html

        Täältä löytyy myös se taikinajuuren teko... eritavoillakin.

        Tietysti ohjeita löytyy pitkin nettiä, mutta esijuuren teko ei ole aivan helppoa. Siinä kestää aina useampi päivä jne.. Toisaalta kun esijuuren on kerran tehnyt, juurta voi ottaa aina talteen seuraavaa leipomista varten. Se kestää hyvin pakastamistakin. Helpointa on jos saa esijuuren valmiina jostain.


    • Tässä hyvä, helppo ja edullinen resepti. Itellä ei ole varaa syödä mitään ihmeitä, eikä oikein jaksamistakaan jatkuvaan nyherrykseen ja tsemppaukaeen ruuan kanssa. Vointi tippuu kyllä kun syö jotain pikkupizzoja, ei niitten varassa jaksa yhtään mitään. En väitä, et resepti olis superterveellinen, mut tosi hyvä ja ainakin itelle sopiva, lähtee nälkä ja heikotus..

      700 g sikanautaa
      1 purkki pastakastiketta (Lidl Napoli 1,19 €)
      3 valkosipulin kynttä
      Suolaa ja mustapippuria

      Spagettia

      Lihat voi paistella ihan omassa rasvassaan, kypsennyksen aikana lisätään mausteet ja pieniksi pilkotut valkosipulin kynnet, lopuksi pastakastike ja annetaan kiehua sen aikaa, kun spagetti kypsyy.

      Syön ite neljä kertaa tästä satsista, mies söis varmaan kaks tai kolme, joten on halpaa.

      • Suolaa mieluummin alussa öiian vähän, sitä voi lisätä myöhemminkin ja pippuria voi ripottaa reilusti mut järjen kanssa.



      • Ikis..M kirjoitti:

        Jos noin paljon jauhelihaa ja vielä sikanautaa niin turhan tukevia satseja naiselle tulee tuosta ja pastakastiketta kestäisi olla parikin purkkia tuohon lihamäärään nähden.

        http://www.kauneusjaterveys.fi/terveys-hyvinvointi/terveys/nain-syot-punaista-lihaa-oikein

        Kai se sopivan satsin koko riippuu myös kulutuksesta ja päivän muista syömisistä?

        Mutta joo, tuota reseptiä voisi muokata hieman. Kokeilepa laittaa seuraavalla kerralla pari sipulia, muutama porkkana ja varsisellerin varsi pieniksi pilkottuina sinne lihan sekaan. Saat tuplasti enemmän syötävää, ja kasviksia ihan kuin huomaamattasi (niitä kuituja tarvitaan).

        Niin, ja valmiin pastakastikkeen tilalla voi käyttää tomaattimurskaa tai pyrettä. Itse laittaisin molempia. Ja lisäksi loraus balsamicoa tai punaviinietikkaa liemen sekaan. Yrttejä kanssa, vähän omasta maustakin riippuu, mutta itse laitan ainakin basilikaa, joskus timjamiakin.


      • erkki-täti kirjoitti:

        Kai se sopivan satsin koko riippuu myös kulutuksesta ja päivän muista syömisistä?

        Mutta joo, tuota reseptiä voisi muokata hieman. Kokeilepa laittaa seuraavalla kerralla pari sipulia, muutama porkkana ja varsisellerin varsi pieniksi pilkottuina sinne lihan sekaan. Saat tuplasti enemmän syötävää, ja kasviksia ihan kuin huomaamattasi (niitä kuituja tarvitaan).

        Niin, ja valmiin pastakastikkeen tilalla voi käyttää tomaattimurskaa tai pyrettä. Itse laittaisin molempia. Ja lisäksi loraus balsamicoa tai punaviinietikkaa liemen sekaan. Yrttejä kanssa, vähän omasta maustakin riippuu, mutta itse laitan ainakin basilikaa, joskus timjamiakin.

        No joo riippunee mutta aika paljolta vaikuttaa äkkiä, itse pitäisin että n. 100-150g lihaa per annos on aika passeli jako.

        Jos nyt kerran hifistelemään ruvetaan niin itse vaikka toisinaan voin laittaa vaikka ketsuppia niin p..le ei se tule kunnollista jos ei laita oikeita tomaatteja tehosekoittimeen ja tee itse maustaen (ropistele vähän kaikkea sinne sekaan) tuota pastakastike -osuutta. Väri ei tule ihan yhtä kauniin punainen kuin noilla valmispurkkijutuilla mutta maku on hyvä.


      • Ikis..M kirjoitti:

        No joo riippunee mutta aika paljolta vaikuttaa äkkiä, itse pitäisin että n. 100-150g lihaa per annos on aika passeli jako.

        Jos nyt kerran hifistelemään ruvetaan niin itse vaikka toisinaan voin laittaa vaikka ketsuppia niin p..le ei se tule kunnollista jos ei laita oikeita tomaatteja tehosekoittimeen ja tee itse maustaen (ropistele vähän kaikkea sinne sekaan) tuota pastakastike -osuutta. Väri ei tule ihan yhtä kauniin punainen kuin noilla valmispurkkijutuilla mutta maku on hyvä.

        Komppaan nyt Ikistä, itse tehden siitä saa juuri sen makuisen kuin haluaa. Valmeissa pastakastikkeissa on teollinen maku, tomaatteja vaan pitää hauduttaa tarpeeksi kauan jotta niistä saa irti sen oikean maun. Minä lisään myös uunissa tai grillissä paahdettuja paprikan palasia (pakastimesta) usein pastakastikkeeseen ja tuoreita tai kuivaamiani yrttejä.


      • Ikis..M kirjoitti:

        No joo riippunee mutta aika paljolta vaikuttaa äkkiä, itse pitäisin että n. 100-150g lihaa per annos on aika passeli jako.

        Jos nyt kerran hifistelemään ruvetaan niin itse vaikka toisinaan voin laittaa vaikka ketsuppia niin p..le ei se tule kunnollista jos ei laita oikeita tomaatteja tehosekoittimeen ja tee itse maustaen (ropistele vähän kaikkea sinne sekaan) tuota pastakastike -osuutta. Väri ei tule ihan yhtä kauniin punainen kuin noilla valmispurkkijutuilla mutta maku on hyvä.

        Tuoreista tomaateista ei tosiaan tule punaista väriä, tomaattikeittokin on enemmänkin oranssia kuin punaista (tuoreista tehtynä). Se taas johtuu siitä, että tuoreessa tomaatissa on enemmän vettä kuin säilötyissä.

        Noissa tomaattisäilykkeissä on enemmän lykopeenia kuin tuoreissa. Lykopeeni on iholle hyväksi. Varsinkin meille kurpille :)

        Itse en ole koskaan ostanut valmispastakastikkeita. Pitäisi ehkä joskus kokeilla, että tiedän miltä maistuu.


      • että.silleen kirjoitti:

        Komppaan nyt Ikistä, itse tehden siitä saa juuri sen makuisen kuin haluaa. Valmeissa pastakastikkeissa on teollinen maku, tomaatteja vaan pitää hauduttaa tarpeeksi kauan jotta niistä saa irti sen oikean maun. Minä lisään myös uunissa tai grillissä paahdettuja paprikan palasia (pakastimesta) usein pastakastikkeeseen ja tuoreita tai kuivaamiani yrttejä.

        Hyvä pointti oli mainita tuo haudutus kuten yrtit myös, eipä tosiaan mulla ainakaan heti tule mieleen yhtään kastiketta joka huononisi siitä että antaa porista pidemmän aikaa hiljaisella lämmöllä, toimii siis liki kaikkeen se ettei hötkyile.


      • erkki-täti kirjoitti:

        Tuoreista tomaateista ei tosiaan tule punaista väriä, tomaattikeittokin on enemmänkin oranssia kuin punaista (tuoreista tehtynä). Se taas johtuu siitä, että tuoreessa tomaatissa on enemmän vettä kuin säilötyissä.

        Noissa tomaattisäilykkeissä on enemmän lykopeenia kuin tuoreissa. Lykopeeni on iholle hyväksi. Varsinkin meille kurpille :)

        Itse en ole koskaan ostanut valmispastakastikkeita. Pitäisi ehkä joskus kokeilla, että tiedän miltä maistuu.

        Joo varmaan noin, itsekään en hirveän usein ole niitä valmisjuttuja käyttänyt vaan mieluummin murskaa ja siihen sipulia ja mausteita jos en tomaateista ole tehnyt. Niissä valmiista silloin kun käyttänyt olen aina tainnut vähän kaivata lisämaisteisuutta niissä, ilmeisesti kun tehdään suurille massoille ei uskalleta tehdä kovin tulista.


      • Ikis..M kirjoitti:

        Joo varmaan noin, itsekään en hirveän usein ole niitä valmisjuttuja käyttänyt vaan mieluummin murskaa ja siihen sipulia ja mausteita jos en tomaateista ole tehnyt. Niissä valmiista silloin kun käyttänyt olen aina tainnut vähän kaivata lisämaisteisuutta niissä, ilmeisesti kun tehdään suurille massoille ei uskalleta tehdä kovin tulista.

        Ai niin joo unohtui tuolla aiemmin mainita että silloin kun teen tuoreista tomaateista niin käytän sitten karppaajien kauhistusta vehnäjauhoja sen kastikkeen kiinteyttämiseen kun tulisi turhan ohkaista muuten.


      • Ikis..M kirjoitti:

        Ai niin joo unohtui tuolla aiemmin mainita että silloin kun teen tuoreista tomaateista niin käytän sitten karppaajien kauhistusta vehnäjauhoja sen kastikkeen kiinteyttämiseen kun tulisi turhan ohkaista muuten.

        Samoin jotain jauhoja: vehnä-, maissi- tai perunajauhoilla on tullut joskus suurustettua.
        Jollen ole keitettyjä porkkania tai selleriä soseuttanut sakeuttamaan kastikketta tomaattien lisäksi.
        Kaapistani löytyy myös Ksantaani, jolla voi sakeuttaa pienempiä määriä....


      • että.silleen kirjoitti:

        Samoin jotain jauhoja: vehnä-, maissi- tai perunajauhoilla on tullut joskus suurustettua.
        Jollen ole keitettyjä porkkania tai selleriä soseuttanut sakeuttamaan kastikketta tomaattien lisäksi.
        Kaapistani löytyy myös Ksantaani, jolla voi sakeuttaa pienempiä määriä....

        Vähän asiasta sivuun kun mainitsit hauduttamisesta ja huomasin äsken tuon jutun:

        http://www.hs.fi/ruoka/a1476158526482

        Onko kokemusta tuommoisesta vehkeestä? Mulla ei ja ajatellut aina että hautuuhan ne jutut liedelläkin tai uunissa mutta nyt kun tarkemmin ajattelee niin liedelle tai uuniin ei oikein viitsi valvomatta jättää pienelläkään lämmöllä ja tuollaiset kun on kai tarkoitettukin että jätetään esim. työpäivän ajaksi muhimaan niin luulisi olevan aika turvallisia. Prkl, nyt tuli nälkä kun miettii miten hyvää ja mureaa lihasta tulisi tuommoisessa, joutuukohan hankkimaan silläkin uhalle että jäisi kerran kokeiltuna turhakkeena kaapin perälle.


      • Ikis..M kirjoitti:

        Vähän asiasta sivuun kun mainitsit hauduttamisesta ja huomasin äsken tuon jutun:

        http://www.hs.fi/ruoka/a1476158526482

        Onko kokemusta tuommoisesta vehkeestä? Mulla ei ja ajatellut aina että hautuuhan ne jutut liedelläkin tai uunissa mutta nyt kun tarkemmin ajattelee niin liedelle tai uuniin ei oikein viitsi valvomatta jättää pienelläkään lämmöllä ja tuollaiset kun on kai tarkoitettukin että jätetään esim. työpäivän ajaksi muhimaan niin luulisi olevan aika turvallisia. Prkl, nyt tuli nälkä kun miettii miten hyvää ja mureaa lihasta tulisi tuommoisessa, joutuukohan hankkimaan silläkin uhalle että jäisi kerran kokeiltuna turhakkeena kaapin perälle.

        Ei mulla ole itselläni kokemusta juuri tuosta padasta. Katsoin ett maksaa 60-90 euroa.
        Mä kun voin käyttää tuon suurkeittiön etuja... niin en itselleni tuollaista hanki.

        Ainahan kaikki sähköiset koneet ovat potentiaalisia saamaan jonkin häiriön... ja sytyttävät tulipalon. Siksi niitä ei oikein sais jättää ilman valvontaa.
        Montako pyykinpesukonetta, sähköhellaa, kahvinkeitintä, televisiota ym. vuosittain sytyttää tulipalon ja ihmisiä kuolee siihen.

        Olen minäkin nukahtanut yöllä kerran kinkkua paistaessani, ei se uuni syttynyt palamaan... mutt kuiva kinkku syötiin lusikoiden lautaselle tai leivälle.
        Mureni kun sitä leikkas... lopulta tein siitä hernekeittoa: jossa kyllä lihaa piisas melkein yhtäpaljon kuin herneitäkin. =)))


    • Minä voisin suhteessa ollessa laatia viikon ruokalistan etukäteen yhdessä hänen kanssaan. Tulisi kummankin toiveet otetuksi huomioon ja tehtyä monipuolisia ja terveellisiä ruokia.

    • Helppo ja terveellinen ruoka: marja/hedelmäsmoothie. Heität vaan kaikki ainesosat tehosekoittimeen ja annat pyöriä.

    • Omaa opiskelija ruokaa: puoli pussia makaroonia keitettynä, n.200g kanaa paistettuna, purkki ruokakermaa. Kaikki vuokaan ja uuniin. Joskus paistan kasviksia sekaan. En terveellisyydestä tiedä, mutta 4-5 päivää tuota syö ja hintaa tulee n.5€.

    • Saan painoni pysymään kurissa pitämällä kiinni ruoka-ajoista ja syömällä töissä kevyesti (yleensä keitto tai salaatti) ja illalla sitten tavallista kotiruokaa.

      Töihin teen yleensä edellisenä viikonloppuna ison kattilallisen keittoa esim. jauhelihakeittoa ja sen kanssa pari palaa ruisleipää. Nälkä lähtee, on hyvää ja terveellistä.

      Kotona illalla syön sitten tavallista ruokaa esim. makaronilaatikkoa, riisiä ja kanakastiketta.

      Kannattaa opetella pari pikaruokaa, jos sattuu olemaan kauhea nälkä eikä ehdi mennä kauppaan. Minulla hätäruokaa on munakkaat (sen kanssa voi vaikka keittää pakastekasviksia pussillinen) ja nuudelit. Myös purkkihernekeitto menee paremman puutteessa.

      Viikonloppuna saatan tehdä pitsaa tai muuta rasvaisempaa herkkua.

      Näillä keinoilla kevyttä toimistotyötä tekevä naisihminen pysyy vakiopainossaan.

    suomi24-logo

    Osallistu keskusteluun

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

      Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      270
      21145
    2. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

      huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
      Maailman menoa
      167
      6130
    3. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

      niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
      Maailman menoa
      225
      3807
    4. Suomalaiset työttömät

      maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
      Maailman menoa
      352
      3756
    5. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

      Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
      Kiuruvesi
      72
      1720