, kuinka pitkään on mahdollista markkinoida suomalaisille leipää, jättämällä kertomatta koko totuus tuotesisällöstä. Ruisleipänä myydään leipää, jossa on enemmän perunaa ja vehnäjauhoa kuin ruista.
Olen kovasti ihmetellyt sitä
17
80
Vastaukset
- hpv16
Annapas esimerkki ruisleivästä, jossa on enemmän perunaa tai vehnää kuin ruista.
https://www.myllynparas.fi/parhaat-neuvot/ruisleivan-maaritelma
'Evira, Elintarviketeollisuusliitto ry sekä Suomen Leipuriliitto ry ovat laatineet suosituksen ruisleipä-sanan käytöstä ja ruispitoisuuden ilmoittamisesta. Leipää saa sanoa ruisleiväksi, jos siinä käytetyistä viljaraaka-aineista vähintään 50 % on ruista. Viljaraaka-aineeksi katsotaan ruis, vehnä, kaura, ohra, maissi, tattari, hirssi ja niistä saadut jyvät, rouheet, litisteet, hiutaleet, erilaiset jauhot (myllyn prosessien mukaiset) sekä maltaat.' - Terveellinenravinto
Itse syön leipää, joka on tehty juureen. Raaka-aineet ovat ruis, vesi ja suola.
- hpv16
Sama juttu. Saatan kyllä lisätä täysjyväruisleipään myös gluteenia ja hiivaa jos teen itse. Kaupasta joko Oululaisen jälkiuunipaloja tai Lidlin pumpernikkeliä.
- hoit_su
Viitsitkö tosiaan kertoa mikä leipä on kyseessä, kiinnostaa kovasti.
- huolissaan-
Lähes kaikki jauhot sisältävät proteiineja, jotka ei ole terveydellä välttämättä hyväksi. Myös monet leipomotuotteet sisältää erilaisia lisäaineita, jotka ei varmasti ole hyväksi terveydelle.
- hpv16
Leivässä on gluteenia jos se on tehty gluteeniviljasta mutta siitä on haittaa vain keliatikoille ja gluteeniherkille. Näitä on väestöstä yhteensä noin 3-4%. Muille gluteeni on proteiini muiden proteiinien joukossa.
Täysjyväleivässä on sitten merkittävästi kuitua eli jopa 14%. Päivän kuitusuosituksen sitten saa noin 200 g täysjyväruisleipää tai 1.2 kg kukkakaalia. - Näinhelppoaseon
Et näköjään tiedä, että runsas gluteiini(vehnäproteiini) aiheuttaa gluteiini allergiaa, joka myöhemmin kehittyy keliakiaksi. Lisäksi gluteiinillaon selvä tarkoitus: se on matalahiilihydraattista eli hitaammin imeytyväthiilihydraatit vaihdetaan sokeriin (jollain peitenimellä), mutta hh-määrä pysyy samana!
- hpv16
Näinhelppoaseon kirjoitti:
Et näköjään tiedä, että runsas gluteiini(vehnäproteiini) aiheuttaa gluteiini allergiaa, joka myöhemmin kehittyy keliakiaksi. Lisäksi gluteiinillaon selvä tarkoitus: se on matalahiilihydraattista eli hitaammin imeytyväthiilihydraatit vaihdetaan sokeriin (jollain peitenimellä), mutta hh-määrä pysyy samana!
Höpö höpö. Keliakia ei ole allergia ja keliaatikkoja on suomessa 1-2 ja etelässä alle 1% väestöstä.
Gluteeni on proteiini eikä sillä ole mitään tekemistä hiilihydraatin kanssa. Pistäpä sitä listaa leivistä, joihin on lisätty merkittävästi sokeria. Yhteenkään syömääni leipään sitä ei ole lisätty. Joissain leivissä saattaa olla muutama prosentti sokeria mutta mitään terveydellistä merkitystä sillä ei ole. - kkjjhhggffg
hpv16 kirjoitti:
Höpö höpö. Keliakia ei ole allergia ja keliaatikkoja on suomessa 1-2 ja etelässä alle 1% väestöstä.
Gluteeni on proteiini eikä sillä ole mitään tekemistä hiilihydraatin kanssa. Pistäpä sitä listaa leivistä, joihin on lisätty merkittävästi sokeria. Yhteenkään syömääni leipään sitä ei ole lisätty. Joissain leivissä saattaa olla muutama prosentti sokeria mutta mitään terveydellistä merkitystä sillä ei ole.joululimpussa ja vastaavissa siirappia lisätty mausteeksi
- hpv16
kkjjhhggffg kirjoitti:
joululimpussa ja vastaavissa siirappia lisätty mausteeksi
Jeps. Normaalileivässä valmistusaineet ovat kuitenkin yleensä jauhot, vesi, suola ja hiiva. Joissain on hiukan rasvaa ja vielä harvemmissa on sokeria.
Tässä pullataikinan resepti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/203330/PERUSPULLAT/
5 dl maitoa ja 16 dl vehnäjauhoa jne. eli noin 1.2 kg muita aineita ja 2 dl sokeria eli 170 g sokeria on noin 15% sokeria ja pulla on selvästi makea. Kun elintarvikkeisiin lisätään sokeria korostamaan makua niin puhutaan yleensä noin 1% määrästä eli esimerkiksi tomaattikastikkeeseen lisään sokeria 1 tl per litra.
Nämä 'eineksiin ja leipiin lisätään sokeria' väitteet ovat tuontitavaraa jenkeistä jossa on myyty paljon elintarvikkeita termillä 'low fat'. Niissä on saatettu korvata rasvaa sokerilla. Meillähän myydään kevyttuotteita, joissa pitää olla vähintään 30% vähemmän energiaa joten tuo temppu ei onnistu.
- daaaaaa
minä leivon vehnägluteenista hiilarit minimum maku maximum!!
- OoniHku
Minäpä teen bataatista voikkarin paahtamalla siitä ohuen siivun kolmeen kertaan leivänpaahtimessa, sit vaan päälliset kyytiin ja ääntä kohti!!!
- marjoRyynänen
Mie olen VHH:lla ja syön VHH:n määräämää ruokaa , kuten ranskanleipää jonka päälle levitän Benegolia ja vielä SIPULITEEMAKKARAA . Uskon että laihdun näin jo kuukaudessa sen 3 kg...ja jatkan aina kevääseen asti.
- kohtuutaPelliin
Elä hyvä immeinen jatka kuihdut pian olemattomiin....
- kuola_valuu
Kyllä ruisleipä vaan on hyvää, etenkin uunilämpimänä, voinokare ja lasi maitoa.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj262558- 1421915
- 661827
Onkohan tämä jotain elämää suurempaa
Vai olenko kehitellyt nämä tunteet vain omassa pääkopassani. Tunne kyllä sanoo että jotain tässä on.. Toivottavasti et m351463KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa
Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.561406Nainen sä olet
arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r771259Oletteko naiset huomanneet sellaista asiaa
että vaikka miehiä tulee ja menee ja hakeutuu seuraanne mitä viehättävämpiä olette niin sitä enemmän itseasiassa te olet601216- 1171184
Voi kun pian voisi varmuudella sanoa
mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(591122Jos olisin
Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p571117