Olen kovasti ihmetellyt sitä

Miihkail

, kuinka pitkään on mahdollista markkinoida suomalaisille leipää, jättämällä kertomatta koko totuus tuotesisällöstä. Ruisleipänä myydään leipää, jossa on enemmän perunaa ja vehnäjauhoa kuin ruista.

17

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv16

      Annapas esimerkki ruisleivästä, jossa on enemmän perunaa tai vehnää kuin ruista.
      https://www.myllynparas.fi/parhaat-neuvot/ruisleivan-maaritelma
      'Evira, Elintarviketeollisuusliitto ry sekä Suomen Leipuriliitto ry ovat laatineet suosituksen ruisleipä-sanan käytöstä ja ruispitoisuuden ilmoittamisesta. Leipää saa sanoa ruisleiväksi, jos siinä käytetyistä viljaraaka-aineista vähintään 50 % on ruista. Viljaraaka-aineeksi katsotaan ruis, vehnä, kaura, ohra, maissi, tattari, hirssi ja niistä saadut jyvät, rouheet, litisteet, hiutaleet, erilaiset jauhot (myllyn prosessien mukaiset) sekä maltaat.'

    • Terveellinenravinto

      Itse syön leipää, joka on tehty juureen. Raaka-aineet ovat ruis, vesi ja suola.

      • hpv16

        Sama juttu. Saatan kyllä lisätä täysjyväruisleipään myös gluteenia ja hiivaa jos teen itse. Kaupasta joko Oululaisen jälkiuunipaloja tai Lidlin pumpernikkeliä.


    • hoit_su

      Viitsitkö tosiaan kertoa mikä leipä on kyseessä, kiinnostaa kovasti.

    • huolissaan-

      Lähes kaikki jauhot sisältävät proteiineja, jotka ei ole terveydellä välttämättä hyväksi. Myös monet leipomotuotteet sisältää erilaisia lisäaineita, jotka ei varmasti ole hyväksi terveydelle.

      • hpv16

        Leivässä on gluteenia jos se on tehty gluteeniviljasta mutta siitä on haittaa vain keliatikoille ja gluteeniherkille. Näitä on väestöstä yhteensä noin 3-4%. Muille gluteeni on proteiini muiden proteiinien joukossa.

        Täysjyväleivässä on sitten merkittävästi kuitua eli jopa 14%. Päivän kuitusuosituksen sitten saa noin 200 g täysjyväruisleipää tai 1.2 kg kukkakaalia.


      • Näinhelppoaseon

        Et näköjään tiedä, että runsas gluteiini(vehnäproteiini) aiheuttaa gluteiini allergiaa, joka myöhemmin kehittyy keliakiaksi. Lisäksi gluteiinillaon selvä tarkoitus: se on matalahiilihydraattista eli hitaammin imeytyväthiilihydraatit vaihdetaan sokeriin (jollain peitenimellä), mutta hh-määrä pysyy samana!


      • hpv16
        Näinhelppoaseon kirjoitti:

        Et näköjään tiedä, että runsas gluteiini(vehnäproteiini) aiheuttaa gluteiini allergiaa, joka myöhemmin kehittyy keliakiaksi. Lisäksi gluteiinillaon selvä tarkoitus: se on matalahiilihydraattista eli hitaammin imeytyväthiilihydraatit vaihdetaan sokeriin (jollain peitenimellä), mutta hh-määrä pysyy samana!

        Höpö höpö. Keliakia ei ole allergia ja keliaatikkoja on suomessa 1-2 ja etelässä alle 1% väestöstä.

        Gluteeni on proteiini eikä sillä ole mitään tekemistä hiilihydraatin kanssa. Pistäpä sitä listaa leivistä, joihin on lisätty merkittävästi sokeria. Yhteenkään syömääni leipään sitä ei ole lisätty. Joissain leivissä saattaa olla muutama prosentti sokeria mutta mitään terveydellistä merkitystä sillä ei ole.


      • kkjjhhggffg
        hpv16 kirjoitti:

        Höpö höpö. Keliakia ei ole allergia ja keliaatikkoja on suomessa 1-2 ja etelässä alle 1% väestöstä.

        Gluteeni on proteiini eikä sillä ole mitään tekemistä hiilihydraatin kanssa. Pistäpä sitä listaa leivistä, joihin on lisätty merkittävästi sokeria. Yhteenkään syömääni leipään sitä ei ole lisätty. Joissain leivissä saattaa olla muutama prosentti sokeria mutta mitään terveydellistä merkitystä sillä ei ole.

        joululimpussa ja vastaavissa siirappia lisätty mausteeksi


      • hpv16
        kkjjhhggffg kirjoitti:

        joululimpussa ja vastaavissa siirappia lisätty mausteeksi

        Jeps. Normaalileivässä valmistusaineet ovat kuitenkin yleensä jauhot, vesi, suola ja hiiva. Joissain on hiukan rasvaa ja vielä harvemmissa on sokeria.

        Tässä pullataikinan resepti:
        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/203330/PERUSPULLAT/

        5 dl maitoa ja 16 dl vehnäjauhoa jne. eli noin 1.2 kg muita aineita ja 2 dl sokeria eli 170 g sokeria on noin 15% sokeria ja pulla on selvästi makea. Kun elintarvikkeisiin lisätään sokeria korostamaan makua niin puhutaan yleensä noin 1% määrästä eli esimerkiksi tomaattikastikkeeseen lisään sokeria 1 tl per litra.

        Nämä 'eineksiin ja leipiin lisätään sokeria' väitteet ovat tuontitavaraa jenkeistä jossa on myyty paljon elintarvikkeita termillä 'low fat'. Niissä on saatettu korvata rasvaa sokerilla. Meillähän myydään kevyttuotteita, joissa pitää olla vähintään 30% vähemmän energiaa joten tuo temppu ei onnistu.


    • daaaaaa

      minä leivon vehnägluteenista hiilarit minimum maku maximum!!

    • OoniHku

      Minäpä teen bataatista voikkarin paahtamalla siitä ohuen siivun kolmeen kertaan leivänpaahtimessa, sit vaan päälliset kyytiin ja ääntä kohti!!!

    • marjoRyynänen

      Mie olen VHH:lla ja syön VHH:n määräämää ruokaa , kuten ranskanleipää jonka päälle levitän Benegolia ja vielä SIPULITEEMAKKARAA . Uskon että laihdun näin jo kuukaudessa sen 3 kg...ja jatkan aina kevääseen asti.

      • kohtuutaPelliin

        Elä hyvä immeinen jatka kuihdut pian olemattomiin....


    • kuola_valuu

      Kyllä ruisleipä vaan on hyvää, etenkin uunilämpimänä, voinokare ja lasi maitoa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe