, kuinka pitkään on mahdollista markkinoida suomalaisille leipää, jättämällä kertomatta koko totuus tuotesisällöstä. Ruisleipänä myydään leipää, jossa on enemmän perunaa ja vehnäjauhoa kuin ruista.
Olen kovasti ihmetellyt sitä
17
94
Vastaukset
- hpv16
Annapas esimerkki ruisleivästä, jossa on enemmän perunaa tai vehnää kuin ruista.
https://www.myllynparas.fi/parhaat-neuvot/ruisleivan-maaritelma
'Evira, Elintarviketeollisuusliitto ry sekä Suomen Leipuriliitto ry ovat laatineet suosituksen ruisleipä-sanan käytöstä ja ruispitoisuuden ilmoittamisesta. Leipää saa sanoa ruisleiväksi, jos siinä käytetyistä viljaraaka-aineista vähintään 50 % on ruista. Viljaraaka-aineeksi katsotaan ruis, vehnä, kaura, ohra, maissi, tattari, hirssi ja niistä saadut jyvät, rouheet, litisteet, hiutaleet, erilaiset jauhot (myllyn prosessien mukaiset) sekä maltaat.' - Terveellinenravinto
Itse syön leipää, joka on tehty juureen. Raaka-aineet ovat ruis, vesi ja suola.
- hpv16
Sama juttu. Saatan kyllä lisätä täysjyväruisleipään myös gluteenia ja hiivaa jos teen itse. Kaupasta joko Oululaisen jälkiuunipaloja tai Lidlin pumpernikkeliä.
- hoit_su
Viitsitkö tosiaan kertoa mikä leipä on kyseessä, kiinnostaa kovasti.
- huolissaan-
Lähes kaikki jauhot sisältävät proteiineja, jotka ei ole terveydellä välttämättä hyväksi. Myös monet leipomotuotteet sisältää erilaisia lisäaineita, jotka ei varmasti ole hyväksi terveydelle.
- hpv16
Leivässä on gluteenia jos se on tehty gluteeniviljasta mutta siitä on haittaa vain keliatikoille ja gluteeniherkille. Näitä on väestöstä yhteensä noin 3-4%. Muille gluteeni on proteiini muiden proteiinien joukossa.
Täysjyväleivässä on sitten merkittävästi kuitua eli jopa 14%. Päivän kuitusuosituksen sitten saa noin 200 g täysjyväruisleipää tai 1.2 kg kukkakaalia. - Näinhelppoaseon
Et näköjään tiedä, että runsas gluteiini(vehnäproteiini) aiheuttaa gluteiini allergiaa, joka myöhemmin kehittyy keliakiaksi. Lisäksi gluteiinillaon selvä tarkoitus: se on matalahiilihydraattista eli hitaammin imeytyväthiilihydraatit vaihdetaan sokeriin (jollain peitenimellä), mutta hh-määrä pysyy samana!
- hpv16
Näinhelppoaseon kirjoitti:
Et näköjään tiedä, että runsas gluteiini(vehnäproteiini) aiheuttaa gluteiini allergiaa, joka myöhemmin kehittyy keliakiaksi. Lisäksi gluteiinillaon selvä tarkoitus: se on matalahiilihydraattista eli hitaammin imeytyväthiilihydraatit vaihdetaan sokeriin (jollain peitenimellä), mutta hh-määrä pysyy samana!
Höpö höpö. Keliakia ei ole allergia ja keliaatikkoja on suomessa 1-2 ja etelässä alle 1% väestöstä.
Gluteeni on proteiini eikä sillä ole mitään tekemistä hiilihydraatin kanssa. Pistäpä sitä listaa leivistä, joihin on lisätty merkittävästi sokeria. Yhteenkään syömääni leipään sitä ei ole lisätty. Joissain leivissä saattaa olla muutama prosentti sokeria mutta mitään terveydellistä merkitystä sillä ei ole. - kkjjhhggffg
hpv16 kirjoitti:
Höpö höpö. Keliakia ei ole allergia ja keliaatikkoja on suomessa 1-2 ja etelässä alle 1% väestöstä.
Gluteeni on proteiini eikä sillä ole mitään tekemistä hiilihydraatin kanssa. Pistäpä sitä listaa leivistä, joihin on lisätty merkittävästi sokeria. Yhteenkään syömääni leipään sitä ei ole lisätty. Joissain leivissä saattaa olla muutama prosentti sokeria mutta mitään terveydellistä merkitystä sillä ei ole.joululimpussa ja vastaavissa siirappia lisätty mausteeksi
- hpv16
kkjjhhggffg kirjoitti:
joululimpussa ja vastaavissa siirappia lisätty mausteeksi
Jeps. Normaalileivässä valmistusaineet ovat kuitenkin yleensä jauhot, vesi, suola ja hiiva. Joissain on hiukan rasvaa ja vielä harvemmissa on sokeria.
Tässä pullataikinan resepti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/203330/PERUSPULLAT/
5 dl maitoa ja 16 dl vehnäjauhoa jne. eli noin 1.2 kg muita aineita ja 2 dl sokeria eli 170 g sokeria on noin 15% sokeria ja pulla on selvästi makea. Kun elintarvikkeisiin lisätään sokeria korostamaan makua niin puhutaan yleensä noin 1% määrästä eli esimerkiksi tomaattikastikkeeseen lisään sokeria 1 tl per litra.
Nämä 'eineksiin ja leipiin lisätään sokeria' väitteet ovat tuontitavaraa jenkeistä jossa on myyty paljon elintarvikkeita termillä 'low fat'. Niissä on saatettu korvata rasvaa sokerilla. Meillähän myydään kevyttuotteita, joissa pitää olla vähintään 30% vähemmän energiaa joten tuo temppu ei onnistu.
- daaaaaa
minä leivon vehnägluteenista hiilarit minimum maku maximum!!
- OoniHku
Minäpä teen bataatista voikkarin paahtamalla siitä ohuen siivun kolmeen kertaan leivänpaahtimessa, sit vaan päälliset kyytiin ja ääntä kohti!!!
- marjoRyynänen
Mie olen VHH:lla ja syön VHH:n määräämää ruokaa , kuten ranskanleipää jonka päälle levitän Benegolia ja vielä SIPULITEEMAKKARAA . Uskon että laihdun näin jo kuukaudessa sen 3 kg...ja jatkan aina kevääseen asti.
- kohtuutaPelliin
Elä hyvä immeinen jatka kuihdut pian olemattomiin....
- kuola_valuu
Kyllä ruisleipä vaan on hyvää, etenkin uunilämpimänä, voinokare ja lasi maitoa.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nasima löi Jussille luun kurkkuun
Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse5439114Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"
jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r1656264Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?
Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos3785316Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa
SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli704798Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta
Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s1004411Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun
ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta1664083SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat
Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha1974008- 1022073
- 1131537
- 531086