Millainen oli teidän eka paniikkikohtaus?

Pelkoinen

Silloin kun saitte ensimmäinen kerran paniikkikohtauksen, miten te reagoitte siihen? Siis tietysti siinä tilanteessa on pakko päästä rauhoittumaan, mutta miten te kerroitte siitä muille ja menittekö te lääkäriin tms?

7

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kamalakokemus

      Mä luulin, tai itseasiassa olin varma, että olin saanut jonkun vakavan sairauskohtauksen. En saanut henkeä, sydän hakkasi tuhatta ja sataa, kuulin ja näin olemattomia, en tiennyt onko tämä totta vai ei, oli siis epätodellinen olo. Kun se oli kestänyt ehkä 20-30 min, soitin hätänumeroon ja sain sanottua osoitteni ja ovikoodin. Tuntui, että kesti ikuisuuden ennenkuin ambulanssi tuli ja olin AIVAN VARMA, että kuolen ennen sitä. Se oli jotain ihan hirveää. Kun ensihoitajat tulivat, pystyin juuri ja juuri avattua oven. Sain olkavarren lihakseen jotain rauhoittavaa eikä sen jälkeen kestänyt kauaakaan kun kohtaus oli ohi. Siis täysin psyykkistä, muta oireet olivat erittäin fyysisiä. Menin kahdeksi yöksi vielä Auroraan tarkkailuun.

    • ÄläAntaudu

      Sama. Ambulanssilla päivystykseen. En ottanut asiaa heti hoitoon ja kärsin panikkihäiriöstä vuoden! Tulin tänne palstalle vain pyörähtämään, jos jotakuta pystyisin auttamaan... Googleta Ari Saario. Hänen oppiensa mukaan pääsin ongelmasta eroon, mutta kesti liian kauan, että hänen ohjeensa otin käyttöön.

    • Attack220

      Ensimmäinen kerta oli riparilla. En ollut tottunut hyörintään ja kuumettakin oli kuukautisten ja ahdistuksen takia. Sain jonkun ihme täti-tehtävän kun leikittiin naimisiinmenoa (kiitos tiettyjen tahojen) ja jouduin pukeutumaan kittanaan, reikäiseen puku-asuun, joka pursusi minua itseään aukoistaan. - No, viileä kuin olen niin nielin, aina siihen asti kun tuli ruokailu ja kaikkien silmät suuntasivat minuakin päin.. Jos jalat olisivat toimineet, niin olisin juossut, mutta nyt täytyi tyytyä vain sanomaan kysymyksille, että olen kunnossa, vain huono olo. Lusikallistakaan ei tälle ahmatille mennyt alas, mutta puolen tunnin päästä jälkiruoka sentään.;) - Tuo oli (johdoton) ensimmäinen ja aikaa on yli parikymmentä vuotta - kroonisena nykyään ja sydänkin rappeutunut stressistä.

    • Panic

      Olen vanhemmiten tulkinnut kokemukseni paniikkikohtaukseksi. Tämä tapahtui ollessani n. 10vuotias. Kävelin yksikseni ulkona ja jostain vatsan alueelta lähti nousemaan ylöspäin aaltoileva fyysinen tunne, samalla tuli jotain vanhoja muistikuvia jostain tapahtumista. Olo oli todella kummallinen ja pelottava. En voinut kertoa siitä kenellekään, sillä äitini oli kuollut jo muutama vuosi aiemmin. Isälle ei kannattanut sanoa mistään ikävistä eikä paljon muistakaan asioista mitään.
      Tuo tapahtuma sitten myöhemmin palasi mieleeni ja yritin miettiä mitä se oli ja siinä muistellessa sitä olotilaa se alkoi tulla uudelleen. Se havainto rauhoitti aikalailla, ja järkeilin ettei se voi olla mitään kauhean "vaarallista" kun ajattelemalla sitä se ilmaantui.
      Myöhemmin aikuisena erään todella vaikean elämäntilanteen aikana se työssä ollessa yllättäen iski niin kovaa että pyörryin. Ainakin työkaverit olivat sitä mieltä ja soittivat ambulanssin.
      Pari päivää tuon tapahtuman jälkeen se sattui kun ajoin kaupungilla autoa, mutta kyydissäni ollut henkilö pakotti ajamaan ja jotenkin pystyinkin.
      Keskivaikea masennus on diagnosoitu mutta nuo paniikkikohtaukset ovat pysyneet poissa.

    • TöpseliTl

      Se on ikävä tiune, koska se tuottaa ahdistuksen, jossa ei ole järkeä, ja kasan pelkotiloja, joteka jää ns. aivoihin odottamaan seuraavaa samaa kokemusta

      • sekamelskanpitääloppua

        näin on ollut kauan siellä arjessa, kun suurin osa on ollut käsittämätöntä esitystä ja yhä se laukaisee pahanolon tunteen


    • mattipekkakullervotuomas

      Ihan eka oli lievä verrattuna sen jälkeisiin. Ruuhkaisessa kaupassa yhtä-äkkiä sydän alkoi hakkaa, happi meinas loppuu, tuli epätodellinen olo ja pyörrytti.Kohtaus kesti varmaan max. muutaman minuutin. Sen jälkeen jäi hönö ja epätodellinen olo loppupäiväksi.

      Välissä olikin pitkä tauko ja sen jälkeen tulleet ovat olleet pahempia ja päivystykseen olen mennyt pari kertaa. ( Itse kävelly kun asun lähellä.) Yleensä alkaa sydämentykytyksellä johon liittyy rintakipuilua. Happi meinaa loppua ja pinnallista hengitystä. Siitä se sitten rullaakin itsekseen eteenpäin kun luulen saavani sydärin ja tunnelma lietsoo itse itseään. Päivystyksessä olen saanut nuivahkoa kohtelua, mikä on jäätävää tilanteessa, jossa luulen oikeasti kuolevani. Nämä kohtaukset on kestäneet pidempään, 20-30 min, ja alkaneet tilanteissa joissa olen yksin ja/tai yksin vastuussa lapsistani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      271
      3047
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      23
      2584
    3. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      130
      1831
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      20
      1793
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      101
      1541
    6. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      25
      1382
    7. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1340
    8. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1113
    9. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1093
    10. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      62
      1043
    Aihe