TAYS työpaikkakiusaaminen johtuu johtamisesta

Johdon_vastuu_kateissa

AAMULEHTI on rohkeasti nostanut keskusteluun ison sairaanhoitopiirin pitkäaikaisen työpaikkakiusaamisen ja syrjinnän. Tilastoja tästä on vuodelta 2011 lähtien. Johtamiskulttuurin muovautuminen epäkohtia esille nostaneiden rajuun hiljentämiseen on ollut pitkään henkilöstön tiedossa. Paljastukset kohdistuneet nyt lastenpsykiatrialle (kiusaamista 23% ja syrjintää 20%), mutta sairaanhoitopiirin johtajan vastuualueella myös paljastunut 17% kiusaamista ja syrjintää.

15

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastuujohtajan_vaihto

      Murheellista ja laajaa ongelman vähättelyä koko linjaorganisaatiolta, vaikka noin viidesosa henkilöstöstä kokenut kiusaamista työpaikalla. Kertoo johdon asenteesta huolestuttavan paljon eikä anna mitään toivoa työhyvinvoinnin parantumisesta. Vastuualuejohtaja totesi tylysti, että 99% henkilöstöstä voi hyvin, vaikka saman alueen kiusa ja syrjintä luvut olivat 23% ja 20%?!?

    • Kiistatonta

      YLE 20.10.2016:
      Taysin lastenpsykiatrian vastuualuejohtaja, ylilääkärin, Kaija Puuran mukaan "työnjohdon toimenpiteet" voivat selittää Taysin lastenpsykiatrian korkeita kiusaamislukuja.

      Hänen mukaansa kiusaamisongelmaan on aidosti tartuttu, esimerkiksi työnohjausta on tehostettu. (Mainittakoon, että psykiatrian kaikissa yksiköissä on aina ollut työnohjaus käytössä eli mikään ei muutu.)

      Toisaalta sama johtaja ei edes tunnista kiusaamisongelmaa, kun sanoo: "Työntekijöistä 99 prosenttia on hämmentynyt eikä tunnista työpaikkaansa." Taustalla oli siis 23% kiusattuja hänen yksikössään. Ei hyvin mene!

      • Nähty

        ...Ja mikä pahinta. Vastaavaa löytyy useammalta vastuualueelta. AVI ei ole osannut tehdä mitään henkisen työturvallisuuden parantamiseksi vuosiin. AVIssa on töissä insinöörejä ja lääkintävoimistelijoita. He eivät ymmärrä eivätkä osaa hoitaa henkisen väkivallan tapauksia. Kuntoutustuella, eläköityneenä ja laittomasti irtisanottuna on ammattilaisia ko. työpaikasta.


    • ei_kiusaamiselle

      Valviraan ilmoituksia tekemään tästä Taysin tilanteesta, muuten mitään ei tapahdu.

    • Eiautaviranomaiset

      Ei auta Valvira eikä AVI. Molemmat kysyy henkistä väkivaltaa harjoittavilta esimiehiltä että kiusaatteko. He vastaavat, ei. Siihen asia jää.
      On sama kuin kysyisi pankkirosvolta ryöstitkö pankin. En. Vapaaksi päästö.

      • tehkääilmoituksia

        No jos kiusaamista on Taysissa noin paljon, ja tarpeeksi moni tekee ilmoituksen Valviraan, niin ainakin tietoa sitten on. Satavarmaa on, että kiusaaminen jatkuu ja mitään muutosta ei tapahdu, jos yhteydenottoja ja ilmoituksia Valviraan ei tehdä.

        Jos Taysissa on noin paljon kiusattuja ja jokainen tekisi niistä ilmoituksen Valviraan, niin kyllähän Valviran on sellainen käsiteltävä.


    • NukkuukoValvira

      Aamulehden mukaan osaston johtaja on tuomittu väkivallasta oikeudessa. Eihän päiväkodin siivoojanakaan saa töitä, jos on tuomittu väkivallasta. Kaikki ylemmät esimiehet ovat täyttyneet olla tietoisia asiasta. Valvira voisi aloittaa oma-aloitteisesti asioiden selvittämisen siitä. Myös ylemmät esimiehet, johto ja hallitus vastuuseen. Heistä kukaan ei voi kiistää etteikö olisi tiennyt.

      • rikosrekisteri-vakavaa

        Jos todella noin on, että osaston johtaja tuomittu väkivallasta oikeudessa, niin heti Valviraan ilmoitus tuosta asiasta.

        Et tosiaan pääse päiväkotiin, nuoria tai lapsia hoitamaan hoitajana jos sinulla on pahoinpitelymerkintä rikosrekisterissä. Eli jos on päässyt johtajaksi ja merkintä rikosrekisterissä pahoinpitelystä, niin Valviraan ilmoitus asiasta.


      • Tappavapsykiatria

        Onhan taysissa rikollinen psykiatrikin. Ei valvira auta hänenkään uhrejaan, miksi auttaisi samanlaisia lahtareita,


    • sieltä_saisi_tietoa

      Olikohan olemassa jokin linkki kirjoitukseen?

      • LehtikirjoitusLöytyy

        Googleta: Aamulehti työpaikkakiusaaminen 19.10.


      • AL-klippi

    • tuomioteille

      Olen aina ollut sitä mieltä, että työpaikkakiusaaminen on huonon johtamisen mahdollistamaa. Luulisi hallituksien pistävän osaavat johtajat tilalle, sillä huono johtaminen on huonoa liiketoimintaa. - Ilmankos Suomella menee huonosti, kun on varaa tällaiseen lapselliseen känäilyyn ja valtapeleihin.

      Onkin aina tehnyt mieli kysyä teiltä kiusaajilta, jotka olette luultavasti kiusanneet jo koulussa, mikä teillä mättää, kun ette kykene työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa vaan alistatte muita ja usein myös järjestätte erilaisia pelejä, jopa valehtelette ja manipuloitte toisia. Olette ikävä liiketoiminnallinen haitta!

    • nujerrettu99

      Johtavissa asemissa toimivat narsistit saavat toimia aivan kuten heitä huvittaa, eikä se lopu, piste.

    • luu-kurkkuun

      Nollatoleranssi pitäisi olla kiusaamiselle eli kaikilla pitäisi olla nauhuri päällä kun mulkku tulee lähelle paskaa suustaan ulostamaan ja sen jälkeen samantien valitus esimiehelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe