Auttakee onko maksettu oikein ?

tondem

eli laitan tähän esimerkki viikon vaikka
ma 10H
ti 10H
ke 11H
to 10,5H
pe 10H

työsopimuksessa lukee että täysi aikainen eli 8H on se maks raja, ja kuljetus alan tessillä mennään, että pitäiskö noista ylimenevistä tunneista maksaa peruspalkka plus se 50% ja tuosta yhdestä päivästä 1 tunti 100%? olen näitä tässä nyt laskekellut ahkeraan, ja nyt sain viimein oikeat tunnit mutta, ylimenevät tunnit on maksettu vain peruspalkalla. ja nyt viikonlopun olen töissä ja kaksi pyhäpäivää, eli pitäisikö tulla näistä viikonlopuista lauantaista 150% tunnit, ja sunnuntaista 200% tunnit ? alkaa pikkuhiljaa vaan palaa käpy kun on sen verran fyysistä hommaa ja ei edes osata oikein maksaa palkkoja.

5

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tondem

      33,5 tuntia kokonaisuudessaan ylitöitä lokakuussa.

    • VastausLöytyyVasemmalta

      Ammattiliitto auttaa kummassakin asiassa. Jos työnantajaa ei kiinnosta maksaa ylitöitä niin liiton kautta saa hoidettua ylityötunnit tehtyjen mukaisiksi ja maksetuksi oikein.

      En jaksa lähteä katsomaan mitä AKT on mennyt sopimaan, joten yleisesti.

      Työpäivän jälkeen kaksi ensimmäistä tuntia on 50% korotuksella, sen jälkeen korotus on 100%.

      Oletetaan, että olet koko viikonlopun töissä vähintään 8 tuntia päivässä. Viikonloppuisin, lauantaina jos ei ole työpäivä ensimmäinen 8 tuntia on 50% korotuksella, sen jälkeen 100% korotus. Sunnuntaina koko päivä 100% korotus, lisäksi sunnuntaityökorvaus 100% sekä mahdollinen viikkolepokorvaus 100%.

      Näihin viikonlopun (viikkoylityötä) korotuksiin ei vaikuta se oletko tehnyt viikolla (päivittäistä ylityötä) tai ei.

      Aikoinaan olin kesän verran kuljetuspuolella terminaalissa töissä, ja silloin ylityöt laskettiin viikkotasolla siten, että ensin tehtiin täyteen se viikkotyöaika vaikka normaalityöajan jälkeen. Kun viikkotyöaika oli täynnä oli sitten loppu viikko ylitöitä vaikkakin normityöajalla. En tiedä oliko tuo sääntöjen mukaista, mutta sillä mentiin.

      Pyhistä en muista sen tarkemmin, töissä ollessa korotus on ilmeisesti 100%. Ilmeisesti siksi, että omalla alalla korotus on TES:ssä sovittu korkeammaksi eli 200%.

      • tondem

        ookkei, entä kun olen tehnyt 8,5 tuntia tällä viikolla ylityötä, ja viikonloppuna tuli tunteja 7:45 lauantai ja 7:45 sunnuntai, eli onko oikeus pitää kaksi vapaapäivää ilman että menetän 50% ylityökorvausta ? rupee olemaan jo sen verran raskasta että pakko ajatella hieman omaakin terveyttä :D ei ole helppoa hommaa ainakaan tuolla kaukokiidon päässä, tosin nyt olin eri tehtävissä, mutta kyllä sielläkin ihan duunia saa tehdä :D


      • VastausLöytyyVasemmalta
        tondem kirjoitti:

        ookkei, entä kun olen tehnyt 8,5 tuntia tällä viikolla ylityötä, ja viikonloppuna tuli tunteja 7:45 lauantai ja 7:45 sunnuntai, eli onko oikeus pitää kaksi vapaapäivää ilman että menetän 50% ylityökorvausta ? rupee olemaan jo sen verran raskasta että pakko ajatella hieman omaakin terveyttä :D ei ole helppoa hommaa ainakaan tuolla kaukokiidon päässä, tosin nyt olin eri tehtävissä, mutta kyllä sielläkin ihan duunia saa tehdä :D

        Kas, kas. Itsekin olin Kiitolinjalla, tai tarkemmin Schenker:n ulkomaan terminaalissa töissä vuosi tuhennen vaihteessa, ja päivääkään en ole kaivannut takaisin. Ainoa työpaikka missä olen (määräaikaisen) työsuhteen alkupuolella merkinnyt kalenteriin viimeisen työpäivän, ja oikeasti odottanut sitä. Malttamattomana.

        Mitään automaattista poissaolo-oikeutta ei ole, vaan poissaolo riippuu miten työnantaja siihen suhtautuu. Saattaa olla, että työnantaja ei myönnä palkatonta vapaata ja siihen on vain tyydyttävä.

        Viikkotyötunnit eivät vaikuta viikonloppuna (vapaapäivinä) tehtyjen tuntien korotuksiin. Eli voit aivan hyvin pitää vaikka koko viikon vapaata ja silti saada viikonlopusta määrätyt korvaukset. Kannattaa kysyä tarkemmin miten palkaton poissaolo vaikuttaa noihin viikolla (työpäivinä) tehtyjen ylitöiden korotuksiin, varsinkin jos käytössä on samanlainen ylityökäytäntö kuin itselläni oli,siinä saattaa arki poissaolot vaikuttivat ylityö korotukseen.

        Näistä kannattaa jutella luottamusmiehen kanssa, sieltä saa tarkempaa tietoa miten juuri omalla työpaikalla asioista on sovittu ja mitkä ovat paikalliset käytännöt. Ne voivat vaihdella konsernin sisälläkin.


      • tondem

        juu, ite ooon kaukokiidolla ykstyisen kuljetusyrityksen kautta, ja tehdään siellä urakalla, mutta itse firmassa oon tuntipalkal. oon nyt ollu eri hommissa viikonlopun ja perjantain, eli ei liity kaukokiitoon mitenkään, mutta täytyy kysästä pomolta, että vaikuttaako se kaksi päivää mitään prosentteihin, kun periaatteessa oon tehny nyt yhen viikonlopun täyteen, kun olin viikonlopun töissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe