Suhde sovinistimieheen

tutkija_

Olen tavannut miehen, joka osoittautui jo ensimmäisellä kerralla sovinistiksi. Naisen pitäisi olla naisellinen ulkonäöltään ja käytökseltään. Ajattelin heti aluksi, että tästä ei tule mitään. Aloin kuitenkin kuunnella miestä ja hän vaikuttaa minusta vain naisten kanssa kokemattomalta, vähän tunnevammaiselta tai huonon kasvatuksen saaneelta, ehkä paljon pakkeja saaneelta tai todella epävarmalta. Kovan ulkokuoren alla on todella epävarma mies. Vaikuttaisi, että mies pelkää naisia, naisten valtaa ja sitä että nainen osaisi työasioita häntä paremmin ja siksi hän haluaa naisellisen naisen. Mies ei mielestäni ole väkivaltainen. Mutta on todella kilpailuhenkinen ja vaikea olla väärässä. Mutta hänellä on myös pehmeä puoli, jonka haluaisin saada enemmän esiin.

Onko kukaan onnistunut muuttamaan tällaista sovinistimiestä/idioottia tasa-arvon kannattajaksi? Tai näkemään, että hän tekee itsestään idiootin olemalla sovinisti? Mitä tällainen mies oikeasti pelkää? Miten tasa-arvo voi olla niin pelottavaa? Vähän samanlainen tilanne kuin miksi Melania Trump on miehensä kanssa, koska Melania olisi voinut saada toisenlaisenkin miehen, hän ei ole edes köyhä?

Vaikka en seurustelisikaan miehen kanssa pidempään, haluaisin vähän opettaa häntä elämästä. En vain tiedä, miten sen tekisin. Onkohan edes mahdollista?

6

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JossainMuualla

      Et sitten pitänyt miehestä ja hänen ajatuksistaan ja nyt hänelle täytyisi antaa opetus.

      Tee ihmiskunnalle palvelus ja mene saarnaamaan feminismin ilosanomaa Syyriaan.

      Tämän tuloksena maailma muuttuu varmasti paremmaksi.

      • tutkija_

        Ymmärsit nyt väärin. Opetus tarkoittaa siis, että saan hänet ymmärtämään, että naiset eivät tee pahaa hänelle, että hän voi ottaa rauhallisesti. Pidän siis miehestä. Näen, että hän on todella epävarma ja siksi käyttäytyy noin. Ei kai kukaan oikeasti voi olla tuollainen vastakkaiselle sukupuolelle, ellei taustalla ole jotain traumaa. Aluksi tosi ajattelin, että hänellä on mielenterveydenongelma, mutta syy voi olla myös ihan elämänkokemuksen puute ja omasta huonosta käytöksestä seurannut katkeruus. Kiroilun olen saanut hänestä jo kitkettyä, joten vaikuttaisi vain siltä, että hän esittää kovaa, eikä ehkä oikeasti edes halua olla sellainen.


    • tsädää

      Tapasin hänet taannoin ravintolassa ja vaihdoimme yhteisen yön vietettyämme yhteystietoja jonka myötä aloimme tapailemaan. Hän on oikeastaan aika ruma mutta vaikutti helpolta ja tarvitsin laastarin edellisen suhteen päätyttyä. Nyt olen ruvennut miettimään josko antaisin hänelle ja jonkinlaiselle avoimelle suhteelle mahdollisuuden.

      Sehän kävisi mulle aika hyvin: saisin vakipanon ja sen lisäksi panna muita, häntä kauniimpia ja mukavempia naisia.

      Yksi todella rasittava puoli tässä naisessa on se, että hän on tällainen radikaali feministi. Hän yrittää haastaa minua keskusteluun milloin mistäkin epäkohdasta jossa näkee aina syyllisenä vain kliseisen valkoisen lihaa syövän heteromiehen.

      On raskasta kun vierellä on ihminen joka ajattelee täysin mustavalkoisesti. Missään ei vikaa nähdä itsessä, aina se on jossain muualla.

      Minusta nainen vaikuttaa olevan katkera miehille koska ei ole suosittu heidän keskuudessaan. Hän on myös todella kateellisen oloinen kun lähettyville sattuu kaunis nainen ja kokee selkeästi tällaiset hienot naiset jonkinlaisena uhkana.

      Mikä näitä nirppanokkia vaivaa? Olenko sotkeentumassa ongelmakimppuun jos jatkan suhteessamme?

    • Mietinvainn

      Hmmm. Millä tavalla se sovinistisuus siis ilmenee? Onko hän käytökseltään sovinistinen, vai sanotko häntä sellaiseksi vain koska hän sanoi että naisen pitää olla naisellinen käytökseltään ja ulkonäöltään?

      Minä en tuota kovin suurena syntinä vielä pitäisi. Erittäin suuri osa naisista sanoo, että miehen kuuluu olla miehekäs ja "miehen näköinen". Se on käytännössä ihan sama asia kuin että mies haluaa naisellisen naisen.

      • tutkija_

        Hän on tällainen tyypillinen sovinistimies, joka pitää miehiä aina parempina ihmisinä. "Naiset sopivat sihteereiksi, miehet johtajiksi"-asenne. Naisella ei saa olla samoja oikeuksia kuin miehillä, myös homot ovat pelottavia, eivätkä saa tuputtaa mielipiteitään. (Kenelle homot tuputtavat mielipiteitään?) Heteromiehet ovat lähtökohtaisesti oikeassa ja naiset väärässä. Hänellä on todella vaikea myöntää, jos ei tiedä jotain asiaa ja tiedän, että hän on väärässä, siis jos puhutaan faktoista, eikä mielipiteistä. Nyt hän on vaan tavannut itseään fiksumman naisen, niin hän voi joutua hieman oikomaan käsitteitään. Ihan suoraan hän ei enää uskalla näitä asioita minulle sanoa ensimmäisen kerran jälkeen ja tosiaan kiroilukin jäi, kun siitä kerran annoin palautetta. Sovinistivitsien karsiminen ovat nyt seuraava työkohde. Kyseessä vaikuttaisi siis olevan loppujen lopuksi oppimiskelpoinen tapaus. Äitisuhdetta en ole vielä selvittänyt, mutta olettaisin, että äiti ei ole paljon ollut elämässä mukana ja siitä tämä naisten alentaminen johtuu. Loppujen lopuksi olettaisin, että hänestä voisi kuoriutua ihan naisia ihmisenä arvostava yksilö.

        Ei vielä olla päästy kotitöiden tekemiseen, olettaako hän, että tekisin ne yksistään. En ole uskaltanut edes kysyä. Lapsia hän olisi halunnut jo heti kanssani, kuulosti ihan oudolle. Ilmeisesti hän kelpuutti minut muuten tarpeeksi "naiselliseksi", hehe.

        Sehän on ihan hyväkin, että pitää kauniista ja tyylikkäästi pukeutuvista naisista, jotka meikkaavat, pitävät korkokenkiä jne. ja ne naisille sallittakoon. Mutta kun naisellisuus menee siihen, että naisen pitäisi rajoittaa mielipiteitään, ei saisi puhua kovaäänisesti ja itsevarmasti, pitäisi pönkittää miehen heikkoa itsetuntoa.


    • bhbegigb

      Ihmistä ei muuteta, hän muuttuu itse jos muuttuakseen. On tietysti ikävää, että arvonne ovat noin kovin erilaiset. Omalla kohdallani ihastuminen loppuisi noin suurien ristiriitojen kohdalla tai en ainakaan enää toimisi sen johdattamana.

      Voit halutessasi jatkaa projektiasi, mikä on sinänsä kunnioitettavaa. Tällä elämänkokemuksella kuitenkin sanoisin, että parisuhteen kannalta se on tuhoisaa. Joko hän alkaa kapinoida tosissaan vastaan tai sitten sinä kyllästyt mieheen, kun saat muutoksen loppuun.

      Tuossa voi olla takana heikko itseluottamus, välinpitämättömyys tai vaikkapa kontrolloiva äiti jo mainitsemiesi syiden lisäksi. Tai esimerkiksi seksuualisen identiteetin ongelmat. Mutta nämä varmasti selviävät sinulle aikanaan, jos suhdetta jatkat. Onnea jatkoon sinulle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe