Turku/Hyvän mielen talli

Pullava123

Heippa,

olen aloitteleva ratsastuksesta innostunut aikuinen nainen. Etsin Turun seudulta tallia, missä niin eläimiä kuin ihmisiä kunnioitetaan. Kävin kokeilemassa muutamia kertoja Keiramon tallilla, enkä ole ollut talliin alkuunkaan tyytyväinen. En halua maksaa siitä, että minulle huudetaan ja osaamattomuuteeni tuskastutaan ja suututaan. Haluaisin edetä omaan tahtiini ja oppia hiljalleen taitavaksi ratsastajaksi. En myöskään tuntenut oloani turvalliseksi tunneilla, opettaja ei mielestäni osannut ottaa tarpeeksi huomioon säikky hevonen kokematon ratsastaja-yhdistelmän ongelmia.

Googlettamalla olen löytänyt lupaavalta vaikuttavia paikkoja, kuten Pellonpään tallin Kaarinassa - ei nettisivuja ja facebookin perusteella ei myöskään tilaa uusille ratsastajille? Auran suunnalta löysin horsecervise tia- nimisen paikan, jonka nettisivut lakkasivat toimimasta ja viimeisimpänä jossain ikivanhassa keskustelussa kehuttiin Kurkkolan ratsutilaa, mutta kyseisestä tallista en löydä mitään tietoja netistä, onkohan paikkaa enää olemassakaan? Makarlan talliakin olen vähän harkinnut, tosin tunnit ovat todella kalliita. Onko kellään näistä paikoista kokemusta?

Isoista ratsastuskouluista tuntuu löytyvän enemmän haukkuja kuin kehuja, ja mielelläni ratsastaisinkin vähän pienemmässä paikassa. Tahtoisin lähteä tallilta kotiin hyvällä mielellä, enkä itku silmässä itseni idiootiksi tuntien.

20

8006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pellonpäälläkasvanut

      Pellonpään Talli on mahtava, kyllä paikkoi on jäljellä riippuen siitä että ootko ponikokonen. Ite ollut siellä yli 6 vuotta, ja oon ollut myös todella monella muulla tallilla, enkä oo parempaa löytänyt kun tää. Helena on mahtava persoona, kärsivällinen opettaja joka ottaa huomioon ratsastajan että hevosen yksilöinä. Hevoset osaavia, kilttejä sekä yhteistyöhalusia. En oo kertaakaan kuullut open huutavan kellekkään, edetään sen mukaan miten ratsastaja kykenee. Yksään tuttukaan ei oo pahaa sanaa sanonut tallista. Tällä tallilla opit tuntemaan hyvin myös hevosen tarpeet, et vain omia tarpeitasi kehittymiseen. Jos on ongelmia vaikka laukannostossa, Helena auttaa, ja saa yrittää periaatteessa niin kauan kuin aikaa riittää. Jos ei onnistu, luultavasti ensikerralla saat saman hepan ja voit jatkaa siitä mihin oot jääny. :) Paikka taitaa olla vieläpä turun seudun halvin, mut taso on sellasta et vois hintaaki reippaasti nostaa. Voin jatkaa paikan ylistämistä, mut jos on kysyttävää ni voin yrittää kattoa jos tulee jotain!

    • Pullava123

      Kiitos kaunis vastauksestasi! Täytyy ehdottomasti tiedustella, josko aloittelija mahtuisi tallille mukaan. Mukavaa joulunodotusta sinulle,

      Pullava

    • Locutus

      Aloitin itse Artukaisessa (Turun Ratsastajat - Åbo Ryttare r.y.) joka ratsastuskouluna oli hyvä, vaikka en silloin ainakin voinut verrata kovin paljon..
      Olin myös Makarlassa jonkin aika. Pienempi, eli pienet ryhmät (oltiin 3 aikuista kun olin siellä), mahdollisuus myös retkeille luonossa/sivuteillä. Opetusta tosin ei ollut kovin paljon mutta on otettava huomioon, että se on harraste talli, ei ratsukoulu.
      Friskalassa Hirvensalolla muutama kerta mutta en oikein voi suosia, alkeeliset olot.

      Suomen Ratsastajaliiton talli hakuri antaisi varmaan enemmän vastauksia kuin Google
      http://www.ratsastus.fi/ratsastuskoulut_ja_tallit/tallihakuri

    • Pullava123

      Onko kellään kokemuksia Hepohaan tallista Liedossa?

      • Nimetön1

        Itse käyn Hepihaalla ja tykkään todella paljon hevosista sekä talli porukasta. Tunnit ovat kivoja eikä huudeta c:


      • heppatyttö08

        minäkin käyn hepohaalla mahtava talli ja hyviä ja tottelevaisia hevosia ja opettaja on kärsivällinen ja kysyy aina tunnin lopuksi että miten omasta mielestä tunti meni :)


      • Anonyymi

        Mäkin käyn Hepohaalla, painotus on enemmän koulupuolinen


      • Anonyymi

        Itse käyn myös Hepohaalla, Omistaja tosi kiva ja ihanan luonteen omaava. Tallilla tosi kivoja hevosia ja poneja. Itselläni on ollut hoitoponina jo kauan Foxy niminen Shettis. :)


    • Pullava123

      Minua ei haittaa se, että talli ei olisikaan varsinaisesti ratsatuskoulu. Tärkeintä minulle olisi tallin hyvä henki, kiltit hevoset ja turvalliset tunnit. Kilparatsastsajaksi en tähtää, mutta tietysti haluan pitkällä tähtäimellä oppia hevosystävälliseksi ratsastajaksi. Haaveissani olisi saavuttaa sellainen taso, että uskaltaisin hyvin mielin lähteä rauhallisille maastoretkille.

      • Locutus

        Makarla voisi olla hyvä kokeila siinä tapauksessa. Lähtiin maasto / soratie retkelle ensimmäinen kerta kun olin siellä. Hevosia oli 5, kaikki ei ihan A tasolla ja ainakin yksi -jonka kanssa olin- joskus vähän itsepäinen mutta muuten kiva.


    • Mulla ois sama tilanne! Ilmoitathan sitten kun löydät kuvaukseen sopivan tallin turun alueelta, hyökkään sitten itsekin sinne! :D
      Nyt oli ajatuksissa kokeilla Varjotallia, oisko jollain siitä jotain sanottavaa?
      Pari kertaa oon paikanpäällä käynyt ja sillon vaikutti ihan mukavalta paikalta.

    • pullava123

      Kiva kun on keskustelua :)
      Lueskelinkin tuosta Varjotallista, ilmeisesti siellä on vain suomenhevosia ratsastustunneilla?

      • Outsapop

        Tyttäreni aloitti 5v:na Capri-talilla talustusratsastuksessa. Todella kiltit shettikset ja russit. Itse aloitin samaisella tallilla tunnit myös ja olen tyytyväinen tuntien opetuksen tasoon ja poneihin/hevosiin. Maneesia ei ole käytössä, ja se näkyy hinnassa. Kolmisen vuotta ollaan oltu kyseisen tallin asiakkaita, eikä valittamista.


      • mammutti00
        Outsapop kirjoitti:

        Tyttäreni aloitti 5v:na Capri-talilla talustusratsastuksessa. Todella kiltit shettikset ja russit. Itse aloitin samaisella tallilla tunnit myös ja olen tyytyväinen tuntien opetuksen tasoon ja poneihin/hevosiin. Maneesia ei ole käytössä, ja se näkyy hinnassa. Kolmisen vuotta ollaan oltu kyseisen tallin asiakkaita, eikä valittamista.

        Capritalli on ihana paikka ja talin omistajat ihania ihmisiä. Valitettavasti ratsastustunnit pitää välillä toinen henkilö jonka tarkoituksena ilmeisesti ainakin meidän kohdalla oli nöyryyttää osaamatonta arkaa tyttöä.


    • Visler

      Ainakin sillon kun olin siellä käymässä niin tunnilla oli suokkeja, shire ja jotain muita kylmäverisiä hevosia, rodusta en sitten tiedä.

    • Ratsastaja

      Aloitin ensin First stablella käymisen ja on kyllä loisto paikka! Vaikka ratsuhevosia onkin vähän vähemmä. Uskallan väittää, että jokaiselle sieltä löytyy sopiva hepo. Suosittelen 👍🏻 En vaan tiedä onko tuntiryhmissä tilaa, kun on ollut lähiaikoina aika täynnä. Vuokraus mahdollisuuksiakin löytyy.

    • HeidiVH

      Ratsitalli astor, Paimio

    • Jokurandomheppahullu

      Todella suosittelen Pellonpään tallia todella mukava ilmapiiri ja opettaja osaa tosi hyvin ottaa huomioon ratsastajan ja hevosen! Sekä Jullaksen kartanon Talli on tosi mukava paikka!

    • Anonyymi

      Hei, nostan tätä ketjua. Hakusessa aikuiselle aloittajalle tallia, missä rauhalliset hepat ja ei mikään kallis ratsastuskoulu?

    • Anonyymi

      Nostan minäkin tätä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe