Kysymyksiä

aloitteleva

Olen aloittamassa vhh diettiä ja olen jo jonkin verran aiheesta lukenut. Mietin sitä, että minulla on ollut tapana syödä aamuisin viili,jossa on pellavansiemeniä, soijarouhetta, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja pari desiä marjoja. Onko niin, että tällä dieetillä ei noita siemeniä saisi syödä? Jostain luin, että siemenöljyä pitää välttää. Toinen kysymys: miksi kivennäisvesiä pitäisi juoda?
Suunnittelin tämmöistä päiväkohtaista ruokavaliota. Aamulla tuo yllämainittu satsi ja siihen lisäisin pähkinät, jotka muuten söisin välipalana, mutta luin, että tällä dieetillä ei saisi välipaloja syödä, mutta terveellisyyden nimissä haluan nuo pähkinät syödä, eli mantelit, parapähkinät, hasselpähkinät ja cashewpähkinät. Tuolla pärjää jo jonkin aikaa ja ajattelin varsinaisena ruokana syödä esim kaaleja ja 100gr lihaa, joko nautaa tai kalaa tai mahdollisesti kanaa. Illalla vielä terveellisyyden nimissä salaattia. Luin noista rasvoista, joita pitäisi syödä: 1rkl oliiviöljyä-onko hyvä?
Voisiko joku kertoa miltä kuulostaa tällainen ruokavalio. Niin ja olen nainen.

15

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sesamaaloittaja

      Unohdin: kaksi keitettyä kananmunaa-vitamiinien takia ja yksi avocado. Onko liikaa?

    • hpv16

      Kannattaisi varmaan tutustua South Beach -dieettiin. Sen kehittäjä ei ole aivan pihalla ravitsemusasioista. Heikkilä on ihan pihalla ravitsemusasioista ja muutenkin.

      Tässä lainaus heikkilän blogista:
      'ISIS ja kaikki muutkin</a> kapinalliset ovat Yhdysvaltojen ja sen
      liittolaisten luomuksia. Obama ja Hillary Clinton ovat luoneet yhdessä ISIS-järjestön,
      minkä <a target="_blank" href="http://www.thepoliticalinsider.com/hillary-isis-admitted-obama-created-isis-flashback/">Hillary itse myöntää</a>. Tämä on Yhdysvaltojen tapa käydä sotaa
      ja luoda tilanteita eri puolilla maailmaa. Kotirintama ei kestäisi jatkuvia
      konflikteja miestappioineen. Siksi tarvitaan palkkasotilaita, jotka
      näennäisesti ovat vapaustaistelijoita. ISIS ei eläisi päivääkään ilman huoltoa.
      Media voisikin esittää yksinkertaisen kysymyksen, että kuka huoltaa?
      Vastaukseen ei tarvita kovinkaan suuria älynlahjoja. Wikileaks antaa tähänkin
      vastauksen. Suomen median ja eliitin suosikki <a target="_blank" href="http://www.thepoliticalinsider.com/wikileaks-confirms-hillary-sold-weapons-isis-drops-another-bombshell-breaking-news/">Hillary on aseistanut</a> ISIS:tä.</p>
      <p class="noselect" lang="fi">Ehkä kellot soivat pian meille kaikille, sillä
      Syyriassa käydään jo kolmatta maailmansotaa. Se, jonka hermo pettää, seurauksena
      on ydinkatastrofi. Vastakkain ovat Venäjä yhdessä Kiinan kanssa ja toisella
      puolella Yhdysvallat perässähiihtäjineen ja roskajoukkoineen. Hiljattain syntyi
      tulitaukosopimus osapuolten välille, mutta länsi rikkoi sen hyökäten
      syyrialaisten ja venäläisten joukkojen kimppuun. Mukana oli myös tanskalaisia
      hävittäjiä. Venäjä vastasi ampumalla ohjuksen Välimereltä, joka <a target="_blank" href="http://www.globalresearch.ca/u-s-coalition-intelligence-operations-room-inside-syria-destroyed-by-russian-missile-attack-thirty-israeli-american-british-turkish-saudi-qatari-intelligence-officials-killed-report/5547099">tuhosi rakennuksen</a>, jossa oli tiedustelu-upseereita Israelista,
      Saudi-Arabiasta, Britanniasta, Turkista, Qatarista ja Yhdysvalloista. Naapuri
      osaa, jos siihen synty tarvetta.</p>'

      • 123987

        Skeptikoiden jutut ei kuullu VHH foorumille.
        Maailmassa on paljon mätää, ja tällä tavalla sitä lisätään.
        Opamasa ei ole muuta vikaa eikä ole ollut kuin ihonväri, siksi hänestä juorutaan /kirjoitellaan perättömiä. Taidat olla kaiken lisäksi rasisti?


      • hpv16
        123987 kirjoitti:

        Skeptikoiden jutut ei kuullu VHH foorumille.
        Maailmassa on paljon mätää, ja tällä tavalla sitä lisätään.
        Opamasa ei ole muuta vikaa eikä ole ollut kuin ihonväri, siksi hänestä juorutaan /kirjoitellaan perättömiä. Taidat olla kaiken lisäksi rasisti?

        Syytätkö Jumalaasi Antti JHeikkilää rasistiksi. Teksti on siis kopioitu hänen blogistaan. Itse en pidä Heikkilää rasistina vaan epäilen hänen mielenterveyttään.

        Karppausjutut eivät kuulu diabetetespalstalle mutta toki täällä voi kirjoittaa karppauksesta kriittisesti?


    • Tämäonntotta

      Vhh-ruokavalio aiheuttaa diabetesta ja sydänkohtauksia.

      • Eimuuta

        Mielestäni tämän tekstin alkuun kuuluisi Edvard Munch:n maalaus HUUTO, kun

        - on kulunut tasan kuukausi siitä (12.09.), kun "Amerikan Lääkäriseuran" pääjulkaisussa (JAMA) paljastettiin arkistotietoihin pohjautuva perustavanlaatuinen lääke-/ravitsemustieteen tutkimushuijaus... Taloussanomat reagoi nopeasti asiallisen artikkelin muodossa. Suurin ja kaunein (Helsingin Sanomat) julkaisi uutisen ip, jolloin jo valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) pääsihteeri tiesi kertoa, että Suomessa ollaan tiedollisesti ajan tasalla.

        Mitä paljastui? Sen kertoo JAMA:

        Special Communication | September 12, 2016
        Sugar Industry and Coronary Heart Disease Research
        A Historical Analysis of Internal Industry Documents FREE ONLINE FIRST
        Cristin E. Kearns, DDS, MBA1,2; Laura A. Schmidt, PhD, MSW, MPH1,3,4; Stanton A. Glantz, PhD1,5,6,7,8
        [ ] Author Affiliations
        JAMA Intern Med. Published online September 12, 2016. dos:10.1001/jamainternmed.2016.5394

        Ydinkohta prosessissa on, että kaksi sinänsä arvostettua tutkijaa Harvard University School of Public Health Nutrition Department sai rahallisesti korvatun julkaisun ajankohdan arvostetuimpaan julkaisuun NEW ENGLAD JOURNAL OF MEDICINE (NEJM). Kokooma-artikkelissa käsiteltiin A. Keys-hengen mukaisesti VAIN rasvojen sydäntauti-vaarallisuutta. Kokonaan oli unohdettu 1960-luvun alkupuolen hiilihydraatien (sokereiden) sydäntauti-vaarat, joista tiedettiin (ja hyväksyttiin) jo laajasti mm J. Judkinin tutkimusten vuoksi SOKERI-MAFIA voitti järkevästi alkaneen tieteellisen debatin bulvaaniavusteisesti 6 - 0.

        - Peli näyttikin sitten ratkenneen ensimmäisissä amerikkalaisissa maallikkojen (pääasiassa juristeja) laatimissa ravitsemussuosituksissa vuodelta 1972. Näitä suosituksia on peesailtu maailmanlaajuisesti ja siis myös meillä runsaan puolen vuosisadan verran.
        Omakehuiset terveysauktoriteetit (viralliset asiantuntijat) ovat kehuneet saavutuksiaan satojen tuhansien ihmishenkien pelastumisella. Elinikä onkin pidentynyt (tilastollisesti). Elämän laatu sitävastoin on laskenut jyrkästi runsastuneiden aineenvaihduntasairauksien vuoksi (T2D, ylipaino, sv-taudit Dementiat, erik. Alzheimer jne). Kymmenen - kaksi vuosikymmentä kestävän "loppusuoran" hoidolliset kustannukset ovat jo aikaa sitten karanneet käsistä. Aika lohduton oli pitkän tutkija- ja lääkäriuran tehneen prof. Per-Henrik Groopin purkautuminen (herääminen vihdoinkin) tautisuuden runsautta päivitellessään. P-H onkin tehnyt kiitettävää tutkimusta mm sokeritautisten munuaisvaurioiden hoidosta. Tuntuu kuitenkin, ettei metsän näkeminen puilta ole onnistunut.
        Olisiko sitten "asiantuntija"-laitosten saavutusten kriittinen tarkastelu kohdallaan? Varmaan olisi, mutta kuka uskaltaisi arvioida THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) tai Valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) pätevyyttä? Varsinkin näille asiantuntijoille on vuoron perään toisensa korvannut johtotroikka (ml Sydänliitto ry ja Diabetesliitto ry) betonoinut horjumattoman aseman. Omia mielipiteitä ei esitetä - tai sentään; Matti Jauhiainen (THL) tietää jo sokerin vaaroista ja melkein riitautui sanasotaan vahvasti sokeriin (hh) sitoutuneen prof. Mikael Fogelholmin kanssa eräässä videoidussa kokouksessa.

        Ja voisiko Tsekin tasavallasta tulla jotakin järjellistä? Ainakin sikäläiset urheilulääkärit onnituivat kääntämään erittäin tunnetun prof A. Keysin rasvan syöntiin ja sydäntauteihin liityvät korrelaatiokäyrät juuri päinvastaiseen suuntaan kulkeviksi, kun verrattiin euroopan maiden kuolleisuuskäyriä rasvan versus hiilihydraattien (sokerit) kulutukseen "kolesterolit" kyllä kohosivat. Tutkijat näyttivät kyllä tietävän "kolesterolien" todellisen merkityksen kuolemissa. Jakeleekohan tähtiautomaatti Tsekissä merkkejään yhtä anteliaasti kuin Suomessa?


    • Marjastaja53

      Tuosta en osaa sanoa, mutta itse olen ollut toukokuun alusta "Nopea aineenvaihdunta" dieetillä. Sen tekijä on Haylie Pomroy. Dieetistä on olemassa kirja Nopea aineenvaihdunta. Olen sen jälkeen laihtunut 12 kg eikä nälkää ole tarvinnut nähdä. Olen oikein tyytyväinen tuohon.

    • karujajuttuja

      Tiedän monta karppaajaa jotka ovat saaneet sydänkohtauksen.

      Myös Atkins sai sydänkohtauksen.

      Annika Dahlqvist sairastui diabetekseen. Sellainen dieetti se vhh, ei ehkä kannattaisi???

    • Vekutietää

      aktins oli 140 kiloinen kun kompastui ja kuoli

      • hpv16

        Atkinsin kuolinpaino oli 117 kg ja hän oli sairaalassa 9 päivää joten muutama kilo on saattanut tulla nesteestä jos virtsan eritys on ollut huonoa. 110 kg/1.8/1.8 on kuitenkin BMI 34 eli aikä ylipainoinen on. Tipassa ei paino nouse 3 kg päivässä vaikka rasvaajat näin väittävätkin.


    • käsittämätöntä

      Taas vedetään kuollut ihminen esille. Auttaako se jotenkin ei-rasvaajien terveyteen?
      Muualta tulee jatkuvasti uusia tutkimuksia, joita pimitetään suomalaisilta Meillä kun on kuulemma erilaiset geenit.
      .On käsittämätöntä, että yhä suositaan margariineja, vähärasvaisia tai rasvattomia tuotteita, vaikka tilastot eivät tue väitteitä, joiden mukaan nämä tuotteet vähentäisivät sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta, syöpää ja etenkin ylipainoa. Myös monet muut sairaudet, kuten hermoston ja aivojen sairaudet ja lasten oppimis- ja käyttäytymisongelmat lisääntyvät melkoista vauhtia. Myös näihin sairauksiin on yhdistetty hyvien rasvojen puute ruokavaliossa. Luotettavat tahot ovat niin ikään todenneet, että margariinit, vähärasvaiset ja rasvattomat tuotteet eivät tue terveyttä. Mikään tutkimus ei myöskään ole ehdottomasti todistanut, että eläinrasvat olisivat haitaksi terveydelle.
      http://luontaistuntijat.fi/content/ravintorasvat-ja-terveys

      • mutenvainsähköpyörä

        Ole läski metsuri hiljaa.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      154
      27137
    2. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      627
      24105
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      189
      17140
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      402
      10137
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      336
      9062
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6308
    7. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4053
    8. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      191
      3728
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      79
      2203
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      124
      1823
    Aihe