Laihdutusvinkkejä

sikalanläskein

Hei, olen 14-vuotias tyttö ja painan 70 kg ja olen 168 cm pitkä. Haluan laihtua 5-10 kg ensi kesään mennessä, koska en muuten kehtaa mennä uimaan tai käyttää shortseja.
Ongelma on vaan paha herkkuriippuvuus. Syön ainakin 4 kertaa viikossa jotain herkkuja, yleensä sipsejä ja suklaata. Jos pääsisin siitä eroon olisi laihdutus helppoa. Apua? Oon nyt ihan tosissani.

6

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sikalanläskein

      Auttakaa joku....

    • Mitä paremmalla tolalla normaali ruokailu on, sitä vähemmän tekee mieli herkkuja tai ainakin on enemmän tahdonvoimaa vastustaa mielitekoja. Viestistäsi ei käynyt mitenkään ilmi, että millä tavalla yleensä syöt, joten sen puolen korjaamiseksi on paha antaa täsmällisiä vinkkejä. Mutta jos herkuttelua aiot vähentää, niin nämä keinot ainakin toimivat itsellä aikanaan: luovu ensin niistä herkuista, joista on helpoin luopua. Mulla ne oli esimerkiksi sipsit, ja suklaan käytön vähentäminen on ollut paljon vaikeampaa. Mutta aloita siis jostakin, se on paljon helpompaa kuin kerralla aloittaa joku totaaliherkkulakko.
      Ja voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta älä osta kaikkea roskaa kotiin! Usein tuli sorruttua siihen, että osti herkkuja "säästöön" vaikka viikonlopuksi ja yllättäen niitä tuli syötyä jo etukäteen. Eli mitä vähemmän kotona on epäterveellistä moskaa kaapeissa, sitä helpompi on pyristellä siitä eroon. Mutta vastineeksi pitää löytyä terveellistä ruokaa, jolla lähtee nälkä.

    • sikalanläskein

      Kiitos senja_92!
      Normaalisti syön ihan sopivan määrän ruokaa, aamulla puuroa, koulussa vähän ruokaa, kotona myös ja illalla leipää. Mutta siinä koulussa tullessani tekee hirveästi mieli jotain parempaa ku sitä jokapäiväistä perunamuusia ja lihapullia...

      • entiiäauttoko

        Ilmeisesti mielitekosi siis johtuvat oikean ruuan yksitoikkoisuudesta. Erilaisten ruokien kokeileminen kannattaa ja erityisesti punaista lihaa kannattaa välttää. Kun lautasesta vähintään puolet on kasviksia, suunnilleen neljäsosa on kalaa/lihaa tms ja neljäsosa on riisiä/pastaa/perunaa tms niin hyvin pyyhkii. Toki pastan on hyvä olla mieluummin täysjyväpastaa. Ruokajuomana vesi on mielestäni kaikkein paras - toki maitokin on kai ihan ok, mutta ei kivennäisvettä, limua tai mehua. Kun syö riittävästi ja monipuolisesti oikeaa ruokaa, ei jääkään enää tilaa herkuille. Kauppaan kannattaa ottaa mukaan ostolista, johon ei kuulu herkkuja.
        Ainakaan aluksi ei herkkujen syömistä kokonaan tarvitse lopettaa. Kerran viikossa ei ole pahitteeksi syödä vähän sipsiä tai suklaata.
        Ruuan kokonaan pois jättäminen on pahin virhe, mitä voi tehdä. Et laihdu, mutta sinulle saattaa tulla aivan puskista halu ahmia herkkuja. Toki pitemmän päälle syömättä jättäminen laihduttaa, mutta ei ole ollenkaan terveellistä.
        Ruokavalion lisäksi liikkumisesta kannattaa pitää huolta. Kunhan päivässä on edes tunnin verran ulkona ja puolisen tuntia hikiliikuntaa, niin kaikki on okei. Jos pitää jonain päivänä kunnon treenin, seuraava päivä voi olla lepopäivä.
        Veden juominen on todella tärkeää. Kannattaa vaikka täyttää aamulla vesipullo ja ottaa tavoitteeksi että saat kaiken juotua iltapäivään mennessä, sitten voit ottaa pienemmän määrän tavoitteeksi juoda iltaan mennessä. Heti aamulla kannattaa juoda, mutta ennen nukkumaanmenoa tai illalla ei kannata hirveesti juoda.
        Ei kuitenkaan kannata stressata painosta tai ajatella joidenkin elämäntapojen muuttamista laihduttamisena. Joskus saa herkutella, eikä joka päivä tarvi vetää hikitreeniä - kunhan pitää itsensä aisoissa, eikä jätä päivän tärkeimpiä aterioita syömättä.

        Esimerkki päivänä voisin pitää tällaista: aamulla aamupala; vettä, leipäpala ja omena, kouluruoka, välipala; leipäpala, vettä ja marjoja, päivällinen; perunamuusia, kalaa, salaattia, iltapala; vettä ja leipäpala.


    • sikalanläskein

      Hei apua! Nyt jouluna syöminen on riistäytynyt käsistä ja oon lihonut 2 kiloa! Miten voisin olla syömättä?

      • entiiäauttoko

        Älä ole syömättä, vaan siirry jouluruuista terveellisempiin vaihtoehtoihin. Syö monipuolisesti ja juo paljon vettä sekä liiku riittävästi. Näkyviä tuloksia ei ehkä tule hetkessä, mutta kunhan on terve ja tuntee itsensä terveeksi, niin kaikki on vallan mainiosti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe