Lasten asialla

Lastenasialla

Kunnanvaltuusto teki hyvän päätöksen uuden hirsikoulun rakentamisesta! On lapsista kysymys, heidän tulevaisuudesta ja terveydestään! Rahalla ei voi kaikkea mitata, menetettyä terveyttä ei saa takaisin! Sairastaminen maksaa myös paljon yhteiskunnalle! Meille on syntynyt yllättävän monta lasta tänä vuonna, varmasti näitä lasten vanhempia ilahduttaa tämä viesti ja toive, että lapset saavat käydä aikanaan koulua "terveessä koulussa"! Myös tämä antaa kuvan kunnastamme, päättäjien arvomaailmasta, mikä on tärkeää!Me veronmaksajatkin ehkä paremmin ymmärrämme veroprosentin korotuksen, jos takana on tällaisia asioita! Lapsissa on tulevaisuus!!!Näiden lasten toivoisi myöhemmin ymmärtävän kotiseudun arvon ja antavat sitten aikanaan oman "panoksensa" tänne Pelkosenniemelle, ainakin näin siihen on annettu kaikki hyvät eväät! Nyt vain meiltä kuntalaisilta yhteen hiileen puhaltamista, yhteisöllisyyttä, talkoohenkeäkin tarvitaan meiltä jokaiselta! Koulu kuuluu kirkonkylälle, lasten päivähoitoa tarvitsee myös Pyhtunturin väki! Kouluikäiset pystyvät jo omatoimisesti kulkemaan koulumatkoja esim. linja-autolla! Nykyisen "hylätyn koulun" ympäristö on rauhallinen, aktiviteettia löytyy lähistöltä, kaikin puolin hyvällä paikalla ja ympäristöön sopii hirsikoulu tosi hyvin!!!

53

913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lastenasialla2

      Aivan samaa mieltä olen kanssasi!!!

    • Hirsitalollinen

      Kuinka moni on valmis maksamaan lisää veroja?Prosentti tulee nousemaa 23-24 jos meinaamme lainat maksaa,nyt jo kätisevät korkeita vuokria ja miksei remontteja tehdä.Nyt pulinat pois ja pitämään huolta kunnan omaisuudesta Näyttää olevan monella olevan väärä käsitys yhteisestä omaisuudesta kun säretään,varastetaan turmellaan pihoja autoilla. Aloittaja kirjoittaa "terveestä koulusta"mitähän tarkoitan epäiletkö jo nyt mikä siitä tulee?T.Pelkosennimen asuttajien jälkeläinen.

      • jikuinenientulehus

        Olisin heti valmis maksamaa vaikka omasta pussista jos virkamies leinonen puĺlautetaan ja hommataan miees tilalle!


      • Dinop

        ko.viranhaltija ei päätä mitään. Päätökset tekee kolleegio ja sitä rataa menään. Sinulla lienee paksu pussi kun aiot kaiken maksaa jos viranhaltija pullautetaan...no kannattaa kunnan vuoksi irtisanoutua kun maksaja on tiedossa


      • eiolemäärärahaa

        Eikä tee muutaku istuu jalat pöydällä ja vetoaa tekemättömistä töistä ettei ole rahaa. Teknisen osaston määrärahat ei riitä kuin palkkoihin! Hengenvaarallisia paikkoja syntyy. Ei ole rahaa! Mitä vittua tummoisella apparaatilla tekee?


    • ex-työntekijä

      Lohturuokaa uusi koulu on, kun Savukoski ei hyväksynytkään niemeläisiä helmoihinsa. Päätöshän on tietysti hyvä ja jopa erinomainen, kun vaan rahoitus järjestyy. Kannattaisi ottaa kreikkalaista lainaa, jolloin takaisin maksaminen tapahtuisi 100 vuoden aikana. Hirsikoulu on paras koulu, mutta älkää anatko tumpeloiden pilata sitä. Ymmärtääkö tekninen toimisto, mitä hirsirakentaminen on? Löytyykö ammattitaitoa?
      Ai niin, mutta kuka sen maksaa, kun velka kasvaa 6000 e/asukas?
      Ennustan, että koulu rakennetaan, mutta sitten tapahtuu pakkoliitos Kemijärveen.

    • Piiipniemi

      Valtio ottaa niemen holhoukseen viiden vuoden kuluessa. Liitos tapahtuu johonkin muuhun kuon Savukoskeen sillä Savukoski liitetään Sodankylään ääliöt valtuutetut tekivät omannäköisen päätöksen

      • Voiharminpaikka

        Vaikka kuntaliitos tapahtuukin kuten tapahtuu, kunta tarvitsee toimivan koulurakennuksen. Ei pieniä oppilaita voi kuljettaa muihin kuntiin. On vaan hölmöä päättämistä, että tarjolla on vaihtoehto, joka ei tule kysymykseen. Vai oliko päätös valtuuston irtiotto ilman hallituksen esitystä. Nyt on erivällä mielipiteellä arvoa. Joku voi sanoa, että pitäkää tunkkinne.


      • tulevaisuus.puntarissa
        Voiharminpaikka kirjoitti:

        Vaikka kuntaliitos tapahtuukin kuten tapahtuu, kunta tarvitsee toimivan koulurakennuksen. Ei pieniä oppilaita voi kuljettaa muihin kuntiin. On vaan hölmöä päättämistä, että tarjolla on vaihtoehto, joka ei tule kysymykseen. Vai oliko päätös valtuuston irtiotto ilman hallituksen esitystä. Nyt on erivällä mielipiteellä arvoa. Joku voi sanoa, että pitäkää tunkkinne.

        Kuntamme liitetään Kemijärven kaupunkiin jo parin vuoden päästä. Kun sote tulee niin kunnan budjetti on n. 3 m€. Eihän sillä 8 m€:n velkataakkaa hoideta jos uusi koulu tehään. Kriisikunta mikä kriisikunta. Otetaan lusikka kauniiseen käteen ja neuvotellaan Kemijärven kans voisko uuden koulun tehä "kimpassa" Pyhätunturille. Saatais kompleksi jossa olis peruskoulu,päivähoito ja monipuoliset sisäliikuntatilat. Tää kompleksi palvelisi monia tarpeita. Liikuntatiloja olis helppo myydä turisteille ja saaha näin myös tuloja. Kyllä lasten kuljetus onnistuu helposti kirkonkylältä tunturiin. takseja ja linkkareita löytyy. Korkorahahyödyllä jo kyytit kuitataan. Miettikääpä vielä kerran..


    • Soomipoeka

      Nythän linjaus on tehty jo. Koulu rakennetaan suunnittelumääräraha on varattu valtuustossa ja paikka on kuulemman lehden mukaan kirkonkylällä. Valtuusto on asian päättänyt ja valtuusto on viimeinen taho joka asiaa käsittelee.Virallinen rakentamisen aloittaminen tietysti etenee kunnanhallituksen kautta, mutta tuo on valtuuston tahtotila myöhemmässäkin käsittelyssä.

      • ottakaa.laskukone

        On utopistista ees ajatella et kuntamme pystyy maksamaan uuden koulun.Kun sote lähtee ja valtio määrää kuntaverolle yläprosenttirajan niin päivät Pelkosenniemn kunnalla on luettu. Et painakaa valtuutetut mieleen.


      • Voiheitä

        Kyllä kunta pitäisi liittää Kemijärven ja rakentaa uusi koulu Pyhälle. Kempan kanssa se onnistuu, kun veronmaksajia on ihan eri paljon.on vaan kumma, miten päättäjät vain vänkäävät koulua omilla vähäisillä varoillaan.


      • Junantuomakemppaan

        Pyöveli Pelkosen jälkeläisiä...änkyröitä


    • kuntameneekonkurssiin

      Todella vastuutonta päätöksentekoa päättää investoinneista tyhjätaskuna. 10 vuotta sitten tarjolla 5 miljoonaa liitosrahaa mutta eipä kelvannut.

    • Viismilliäkö

      Eihän se viismilliä ole poka mithään. Talotölliki maksaa jo kolmesataatuhatta. Eihän sole mikhään kunta, joka ei pysty kersoille uutta koulua tekheen.

      • kuntaliiton.asiantuntija

        No eihän Pelkosenniemi oo mittareilla mitattuna enää kunta vaan maalaiskylä. Tehkää vaan yhessä Kemijärven kans koulu Pyhälle. Muuten ei rahat riitä.


      • saasitähaaveilla
        kuntaliiton.asiantuntija kirjoitti:

        No eihän Pelkosenniemi oo mittareilla mitattuna enää kunta vaan maalaiskylä. Tehkää vaan yhessä Kemijärven kans koulu Pyhälle. Muuten ei rahat riitä.

        Ihanko te oikeasti uskotte,että Kemijärvi rakentaisi koulun Pyhätunturiin?


      • pikavippikunta

        Eihän se pystykkään!!!!!


      • naurettavaapelleilyä
        saasitähaaveilla kirjoitti:

        Ihanko te oikeasti uskotte,että Kemijärvi rakentaisi koulun Pyhätunturiin?

        Kemijärvi on investoinut Pyhälle ainakin kolminkertaisen määrän Pelkosenniemeen verrattuna ja niemenkin investoinńit investointitukien varassa. Siis vieraan kunnan puolelle! Puuttuis kauppakeskukset, FIS rinteet ja hissit. Sopii kysyä vaikka Ahon perheeltä. Investoinnit kasvaisivat kuntaliitoksen myötä sekä kaupungilla, että hissiyhtiöllä. Nyt ei kannata vaan edelleen odotellaan Pelkosenniemen hukkumista ja todellista kumppania kehittämiseen. Verratkaa Rukaan! Rinneyhtiön investoinnit lähivuosina yli 100 miljoonaa. Ja uudesta tyhjästä koulusta persaukiset haaveilee...?


      • ei.päätä.pakota

        Valtuustolta aika edesvastuuutonta päätöksentekoa. Joku valtuutettu heittää kehiin hirsikoulun ja enemmistö jopa kannataa. Ei siinä paljon järjen valo paista ? Sippikunta eli kylä tekkee 5 m€ koulun...johan oin aikoihin eletty ???


    • Patakakkoshella

      Onhan she hianoo asua kiimunkin unton talosa ja kannattaa hirshikoulua. taikka shitte paulilan laurin talosha ja esitelläh hirshikoulua

    • Herrankukkaro

      Pistää vaan miettimään, että taidetaan leaderillä ja Pyhätunturilla maksaa huippu hyvää palkkaa, että voi verotusta nostaa suuremmallakin kädellä... Meillähän taitaa siis mennä hyvin, miten ne valittaa että köyhiä muka oltais..? 5M€... Ei paha, voi hyvää päivää!!!

    • haloo123

      Kun näitä kirjotuksia lukee ja seurailee niin kunta on ilmeisesti päättänyt hirsikoulun rakentamisesta sekä ylä-asteen täydellisestä remontista mikä on noin 2,8miljoonaa
      mutta miten hitossa hirsikoulu syö sen 5 miljoonaa??

      • risn

        Leinöneöen kun laskee nii risutkin savuaa!


    • Ryypättä

      Hirshikoulun pitää rakentaa nollasta ja purakaa entine tiilitönö atommeiks rakentta viälä ne pirun erikoisluokat ja ja pihatyö pääle shiitä she kusetannus makshaa she...tuli alotettu joulu juhlitta jo viikko shitte ja gorkki ei mene kiini anteeksh

    • Asiallisuuta

      Asiat asiana, kyllä kai valtuutetut parhaansa yrittävät! Mehän heidät sinne on valittu! Kaikilla meillähän on mahdollisuus sinne pyrkiä, kohta on uusien valtuutettujen aika!Hattua nostan kyllä sille rohkeudelle, että he pienimpiä pelkosenniemiläisiä ajattelevat ja heidän tulevaisuuttaan! Itse astmaatikkona tiedän , mitä on elämä ja tulevaisuus tämän sairauden kanssa! Tätä sairautta ei tahallaan hankita, paljon on sairauksia, jotka ovat itse aiheutettuja ja niidenkin hoitokustannuksiin me veronmaksajat osallistumme! Lapsia ajatellen meillä on ihan velvollisuus antaa heille mahdollisuus kasvaa ja kehittyä terveessä ympäristössä! Koulu on yksi tärkeä elementti! Tässä on nyt vain keskusteltava asiallisesti kaikki vaihtoehdot, ei nämä asiat "räkyttämällä" parane ja selviä! Mene asiallisesti sanomaan mielipiteesi vaikka valtuutetulle, jolle olet äänesi antanut ja tekemään parempia ehdotuksia ja vaihtoehtoja, jos niitä sinulla on!!!Sitä on niin helppo arvostella näin, kaikille ei voi mieliksi asiat mennä, mielipiteitä on yhtä monta kuin on henkilöäkin, mutta parhaan vaihtoehdon valinta näistä olisi kuitenkin tärkein!Jaksamista suurten asioiden päättäjille ja joulurauhaa meille jokaiselle pelkosenniemiläiselle!!!

      • Potaskaaa

        Niinkö luulet?


      • entinen_kuntalainen

        Rahoitus ei ole ongelmana, kun s-pankki tarjoaa lainaa 45 vuoden maksuajalla ja aluksi vielä lyhennysvapailla. Korkokaan ei ole ongelma tänä päivänä. Nyt vaan kiiruusti rakentamaan Pyhälle hirsikoulua. Aui niin, miksei niemeen. No kun s-pankki ei anna lainaa mihin ja minne tahansa. Pyhälle koulu on sijoitus, mutta niemeen ei. Nyt rohkeutta päättäjät ja päätöksiä kehiin!


    • Löylyävaan

      Takin kääntäjiä porukassa. ei osata muutako tyhjää äänestää. Verorosentti vaan 30 jo ensi vuodesta alkaen.kyllä met maksahmma

    • Toen

      makshamma, makshamma ja kairaalasta saahaa lisärahhaa tule ihan euro maakaupasta ku kunta myö kajastakselleh maaläntin...siinähä passaa sitte korkeutta hypätä koroillah on kuulemman kaupat virreiläh semmosesta ku tuon hallitukse esittämislistaa tuossa pikku kaasuisha räknäsin

    • Vanhakinnuortui

      Toivottavati olit katsomassa koulun joulujuhlaa torilla! Kyllä meidän koululaiset ovat reippaita, opettajat myös, kun olivat jaksaneet lasten kanssa tehdä mukavan jutun kaikille meille kyläläisille! Ilo ja riemu oikien pursusi lapsista! Rehtorin puhe ja kiitoksen antaminen lapsille, työtovereille ja kunnalle oli positiivinen ja tärkeä asia! Kiitoksia ei anneta turhan usein, vaikka olisi aihettakin! On varmasti mukava jäädä ansaitulle joululomalle ja palata taas tammikuussa kouluun! Mukavaa joululomaa, olkaapa kiltteinä, ei ole kuin kaksi yötö kun joulupukki tulee!

    • Rehtorijees

      Rehtori on kyllä mies paikallaan. Hyvän valinnan ovat suorittaneet

    • Hirsitalollinen

      Kohta alkaa leimikko kaatua että saadaan tervekoulu!

    • Liikkukaa

      Boccia ja pickleball yläkoulun salissa alk.30.1 Terveellistä liikkumista tarjolla .Edistää terveyttä .

    • Koulukuljetukset

      Rakentakaa vaan, jos pakkoliitos Kemijärveen toteutuu niin on sitten edes yksi uusi ja terve koulurakennus kun Kemijärvellä niitä ei kohta enää ole.

    • näinsevaanonn

      En kannata uuden koulun rakentamista ollenkaan, koska nykyiset tilat ovat täysin kelvolliset. Sen ovat erityisesti oppilaat todenneet. Tätä asiaa ei kuitenkaan haluta tuoda esille. Liikuntasaliksi kelpaa vanhan alakoulun sali. Miten muka näin pienellä kunnalla on vara rakentaa uutta, kun isommatkaan eivät siihen pysty.

    • Korpijorma

      Ihimeellistä laskemista ku toiset rakentaa kaks koulua alle kolomen milijoonan, mutta täälä menee yhteen viis milliä. Ja muualla ovat todenneet senki tisiasian, että paskan korijaaminen tulee aina kalhimmaksi ku uuven rakentaminen, eikö takeita etes ole onko remontista hyötyä, vai meneekö rahat hukhan. Pitäs ensin saaha kuntaan pätevä talonrakennuspuolen mestari, eikä tiepuolen. Tai sitte kunnanjohtaja kaikessa viisaudessaan käskee pelotella kuntalaisia, seki joutas laittaa takasin sirkukseen.

    • Näinvainon

      Mine kannata sitä kukkehaimiaa niehmee son vissi että matkailu alkois menhe ethe käsi kiimunkivaarassakha ei joua kehto vinnille ku aina olis napa pönköllhän joutuus pikkuhilja sielä kunnassaki esittelemähän kersaraha maksua uusista kerssoista etteii rakentta hirssikoulua tyhyjä panttiksi

    • Marinatpois

      Niin Koti-Lappi lehti eilen kuin Lapin-Kansa tänään kertoivat, että kyllä täällä ollaan lasten asialla!!!Koululla on tekemisen meininki, ei se ole aina "pienuudesta" kiinni! Tarvitaan vain innostuneita vetäjiä ja esimerkkejä, näin saadaan lapsia ja nuoria mukaan kaikkeen kivaan ja sen myötä myös vanhempia! Koti-Lapissa oli myös kuvia tulevista koululaisista, ihania pieniä: Aslak, Helmi, Toivo, Rafael, Aino, Benjam....!Heidän ja monen muun pelkosenniemiläisen lapsen vuoksi meidän kannattaa katsoa tulevaan ja antaa heille kaikki mahdollisuudet onnelliseen elämään ja valoisaan tulevaisuuteen. Jotenkin tuntuu, että nyt on kylällämme "tekemisen meininki", "Kaikkien vastuulla"-hanke on tuonut paljon myös toimintaa lapsille ja nuorille! Lehtikankaan rassauspajalla mm. kuuluu olevan innostunutta porukkaa, "Pipolätkä" on tuonut kaukaloon paljon lisää liikkujia! Nuokun ohjaajat ovat ottaneet vanhempien toiveita huomioon, Nuokun ovet ovat auki nyt toiveittenkin mukaan, toivottavasti myös lapset ja nuoret käyttävät näitä palveluja, kun "räätälöinti" on tehty toiveista!!! Eihän se ole kivaa, jos asioista "maristaan" ja sitten kun muutoksia on tehty, ei niitä käytetä! Kehitellään vain uutta "marinan" aihetta!!!Edellisen viikon Koti-Lapissa oli myös kunnan tiedote:"Kevään kerhot 2017", lehtihän tulee joka talouteen, toivottavasti leikkasit tiedotteen talteen, ettei tarvitse sanoa:"en ole tiennyt!!!"Infoa kyllä on saatavilla, kun vain itsekin ollaan vähän aktiivisempia! Eiköhän meillä ole nyt aihetta ISOON KIITOKSEEN kaikille näidenkin asioiden mahdollistajille??

      • Huivilätkää

        Kohta Allahu , Akmeeli, Ahmed, Andreo ja Benita.


    • könkyrssi

      Muttaku ei ole rahaa uuteen kouluun

      • Kenia

        Eikä vanhan korjaukseen. Kannattavinta olisi tumpata kakarat Ketoseen ja viedä Kemijärvelle. Ei ole pitkä matka ja saavat kunnon tilat


      • Ulanov

        Mitä se hourit ketosen renki,meneekö nuin huonosti.


    • Jovainkin

      Tehdään yhden sijasta kaksi koulua. Niinkuin Ylläksellä. Ja hirrestä. Pyhälle yläkoulu ja matkailulukio sekä liikuntatilat. Pelkosenniemelle pienempi alakoulu ja päiväkoti.

      • Iteaparkkinen

        Kyllä ne mahtuu sitte olemaanki jo.20 20 oppilasta. Kumpaanki saadaan uudet opettajat ! Ja kouluavustajat, siivoojat keittiöt, talon miehet. Hyvä idea.Uusia työpaikkoja. Otetaan sikiäviä töihin eikä VANAHOJA.Päivähoitomaksu jätetään perimattä. Mahtava itea.Tulisivat vieläpä naapurikunnasta töihin nii hyvin lähtee. .


    • eivoiottaatäytyylainata

      Taitaa homma kaatua rahoitukseen. Ei edes kuntarahoitus lähde rahoittamaan kun kunta pyörii pelkästään valtionapujen varassa.

    • hittinen

      Alkaako Kostamo, Humalalmpi ja Kulpakko takaamaan koululainaa? Taitaa tärähtää paska lahkeeseen siinä vaiheessa kun henkilökohtaisia vakuuksia kysellään! Kunta ei saa lainaa.

      • verojenmaksaja

        Mutta eipä ole Luoja kieltänyt haaveilemasta. Päättäjät tekevät päätöksiä kunnan (=asukkaiden) parhaaksi eikä siinä ole rahalla niin väliä. Kunnanjohtajahan se rahavirtoja ohjailee ja hänelläm on asiantuntemus jos kellä siihen. Jos kjohtaja sanoo, että rahat riittävät, niin ne riittävät eikä siinä pulinat auta. Jos kjohtaja sanoo, että vanha korjataan, niin se silloin korjataan. Jos Pyhälle tarvitaaan päiväkoti, niin se tarvitaan. Totuusarvo näissä päätöksissä on tosi. Näin se vaan on. Kjohtaja on vastuussa budjetista ja muut saavat olla mitä mieltä tahansa. Saahan ne päättäjät sanoa mielipiteensä, mutta oikeastaan kaikki päättävät elimet ovat tarpeettomia ja Sipilä voisikin korjata tämän ongelman. Siinä säästyisi rahaakin 3754 e/v. Näillä perusteilla Kostamo, Kulpakko ja Humalalampi eivät takaa koululainaa. Vain Pertsa takaa sen.


    • Kiertokouluun

      Nythän mie hokasin, että kaikki muut täälä kunnassa on sipissä ja mie elätän teitä muita. Patsas mulle pitäs tehdä Ändin viereen.

      • verojenmaksaja

        Ei pertsa ihan nii kään. Patsas kyllä, mutta muista syistä. Sinä pertsa osaat kertoa mihin rahat riittävät ja mistä ne saadaan, olethan sinä Keran kasvatteja. Kuntapäättäjät eivät ymmärrä taloutta siinä mittakaavassa mitä budjetti on. Taloutta ymmärtää vain päättäjien valitsema kjohtaja. Kunta ostaa tämän asiantuntemuksen valitsemaltaan henkilöltä. Miksi kjohtaja muuten valittaisiin. Siksi patsas Andyn viereen.


    • Dodiintotuus

      Kunnanjohtaja ei pääätä yhtään mitään. Valtuusto on kunnan ylin toimielin ja se päättää...nämä muutamat asiaa tietämättömät voisivat aloittaa koulunkäynnin ykkösluokalta uudestaan niin oppi karttuis iän myötä

      • verojenmaksaja

        Sehän onkin hullua, että se joka tietää, ei saa päättää ja se joka ei tiedä, saa päättää. Kyllä päättäjä haluaa vaikka sun mitä, mutta oma suu on aina lähinnä. Esimerkkejä on monia, joista aiemmista Kairalan koulu kontra musiikkikoulu tai messualueen valinta Kiimaselkään. "Ja mehän ei niitä tunturin juppeja aleta elättämään" Nyttemmin uuden koulun rakentaminen Pyhälle vai Niemeen, vanhan korjaaminen, tai päivähoidon järjestäminen Pyhälle. Näitä asioita on ollut päättäjien käsissä ja mikä on ollut lopputulos? Sekasotku.


    • Korolla

      Et sä kyllä mikään veronmaksaja ole...sos.pummi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe