Erkki Vartiainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta kertoo tälläistä.
"Sokerin liikakäyttö vaikeuttaa painonhallintaa, nostaa verenpainetta sekä suurentaa veren rasva-arvoja eli triglyseridejä. Liiallinen sokerinkäyttö laskee hyvän eli HDL-kolesterolin pitoisuutta ja nostaa haitallisen LDL-kolesterolin määrää."
http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2015030519303111_lh.shtml
Pahan piti olla kovarasva
17
226
Vastaukset
- hpv16
Katsos kun on lukuisia epäterveellisiä ruoka-aineita. Tyydyttynyt rasva, sokeri, puhdistettu vilja noin niin kuin esimerkiksi. Terveellisiä ovat taas kasvikset, hedelmät täysjyvävilja, moni- ja kertatyydyttymätön rasva ja vaalea liha.
- voihan-ihme
Margariinin puolustajia on riittävästi. Ihmettelen vain mistä entisinä aikoina ihmiset sai ns pehmeätä rasvaa.
Ihminen on koko historiansa aikana syönyt mitä sai läskeistä juuriin tai päinvastoin.
Vielä 1800-1900 lukujen puoleenväliin monet sairaudet olivat tuntemattomia. Sokerin (hiilihydraattien) lisääntyessä ruokavalioon, alko myös eri sairauksien määrä lisääntymään, kunnes saavutimme nykyisen tason.
Vartiainen on aina tiennyt, mistä kenkä puristaa, mutta se virka.- hpv16
Ihminen ei ennen syönyt juurikaan rasvaa. Ihminen on kehittynyt Afrikassa ja lähti sieltä vasta 70 000 vuotta sitten. Afrikassa riista oli vähärasvaista mutta pähkinöitä ja siemeniä oli saatavilla ja niiden rasva pehmeää.
Kun Suomessa syötiin 1800-luvun lopussa noin 15 kg lihaa per vuosi, 1960-luvulla 30 kg per vuosi ja nyt noin 70 kg per vuosi niin ennen ei juurikaan mässäilty lihalla. Voin käyttö alkoi lisääntyä vasta AIV-rehun keksimisen ja suomenkarjasta luopumisen jälkeen ja tuo tapahtui käytännössä vasta 1950-luvulla. Sitä ennen Suomessa ja muualla Euroopassa elettiin pääasiassa viljalla. Yhdysvalloissa muutos tapahtui hiukan aikaisemmin.
Elämäntapasairaudet lisääntyivät samassa tahdissa kun rasvan ja lihan kulutus kasvoi - sama_nimimerkki
Sulla riittää noita oomatekoisia tilastoja. Mukaa keskustelua ei sen puoleen.
oTE Kirjasta RUOKAVALLANKUMOUS
Vuonna 1700 ruotsalaiset söivät keskimäärin 100 grammaa puhdasta sokeria vuodessa. Vuonna 1850 määrä oli noussut peräti 4 kiloon. Nykyään luku on 45 kiloa. Yhdysvalloissa tilanne on vieläkin pahempi. Keskiajalla puhdas sokeri oli vielä rikkaimpien harvinainen luksustuote, mutta nyttemmin siitä on tullut yhä yleisempää ja yhä halvempaa. Teollistuminen ja tehtaat ovat pitäneet siitä huolen. Näin paljon puhtaan sokerin käyttö on kasvanut läntisessä maailmassa 1700-luvulta lähtien kiloina henkilöä ja vuotta kohti:
Sokeri on syyllinen nykyisiin sairauksiin ei rasva lukuunottamatta kemianteollisuuden voitelurasvat. - hpv16
sama_nimimerkki kirjoitti:
Sulla riittää noita oomatekoisia tilastoja. Mukaa keskustelua ei sen puoleen.
oTE Kirjasta RUOKAVALLANKUMOUS
Vuonna 1700 ruotsalaiset söivät keskimäärin 100 grammaa puhdasta sokeria vuodessa. Vuonna 1850 määrä oli noussut peräti 4 kiloon. Nykyään luku on 45 kiloa. Yhdysvalloissa tilanne on vieläkin pahempi. Keskiajalla puhdas sokeri oli vielä rikkaimpien harvinainen luksustuote, mutta nyttemmin siitä on tullut yhä yleisempää ja yhä halvempaa. Teollistuminen ja tehtaat ovat pitäneet siitä huolen. Näin paljon puhtaan sokerin käyttö on kasvanut läntisessä maailmassa 1700-luvulta lähtien kiloina henkilöä ja vuotta kohti:
Sokeri on syyllinen nykyisiin sairauksiin ei rasva lukuunottamatta kemianteollisuuden voitelurasvat.No mitä ihmettä? Sekä sokerin että rasvan että lihan kulutus on noussut ja täysjyväviljan ja perunan laskenut. Mistä köyhät ihmiset olisivat saaneet rasvaa ja lihaa entisinä aikoina, vielä 1920-luvulla ihmiset kärsivät nälästä ja olivat nykymittapuulla köyhiä.
Täältä voit lukea kuinka lihan kulutukselle on käynyt Suomessa:
http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/42-lihan-kulutus-kolminkertaistunut-60-vuodessa
Tästä taas hiukan varhaisemmista ajoista:
http://www.tieteessatapahtuu.fi/006/heinonen.htm
Harhaluulot lihan ja rasvan runsaasta käytöstä ennen tulevat USA:sta. Siellä kun laajat preeriat tuottivat runsaasti halpaa lihaa niin lännessä asuvat söivät sitä runsaasti varsinkin kun kasvikset olivat kalliita. Karppausgurut vaan ovat unohtaneet tämän eron Eurooppaan.
- sama_nimimerkki
Sokeri on edelleen suurin sairauden aiheuttaja, koska edelleen syödään liikaa sokeria.
Tilasto kikkailua.
Vai miksi eri sairauksien määrä nousee vuosittain.
Eliniän odote on laskenut, joka johtuu tietysti nykynuorison heikosta terveydestä ja ylettömistä lääkityksistä- JunttimainenAnja
Kyllä VHH-papat ovat tyhmiä juntteja. Eivät usko faktajoa tilastoista tai tieteellisistä tutkimuksista mutta kaiken mailman helppo-heikkilöiden ja muiden blogikirjoittajien valheet uskotaan ilman mitään kritiikkiä.
- Moi_pekka
JunttimainenAnja kirjoitti:
Kyllä VHH-papat ovat tyhmiä juntteja. Eivät usko faktajoa tilastoista tai tieteellisistä tutkimuksista mutta kaiken mailman helppo-heikkilöiden ja muiden blogikirjoittajien valheet uskotaan ilman mitään kritiikkiä.
No, etkö mennytkään valittamaan äidillesi.
Kysymys on, kuka uskoo mihinkin, sinä uskot lääkkeisiin, joka taas minun mielestä on idioottimaista. Minä olen hoitanut asian niin ettei minun tarvitse lääkitä itseäni kuten teikäläisen. Typeryys kostautuu aikanaan, näin on ikävä todeta.
Ihmiset ovat typeriä, jotka eivät usko, mikä merkitys ruokavaliolla tervyteen.
Koulupojat taas luulevat pysyvänsä terveenä ikuisesti.
Näytät edelleen luulevan Heikkilän olevan ainoa VHH lääkäri, joka todistaa sinun olevan aika tyhjä. - sama-
Jos osaa englantia, niin linkissä on hieman tietoa.
http://foodmed.net/2016/12/20/fighting-medical-diabetes-growth-industry/ - kolomekymmentä
JunttimainenAnja kirjoitti:
Kyllä VHH-papat ovat tyhmiä juntteja. Eivät usko faktajoa tilastoista tai tieteellisistä tutkimuksista mutta kaiken mailman helppo-heikkilöiden ja muiden blogikirjoittajien valheet uskotaan ilman mitään kritiikkiä.
Karpit kyllä etsivät tietoa hyvinkin laajasti ja myös harkitsevat onko näin. Toisin on näillä viralliserheellisillä... uskovat vain mitä Rasvatieto kertoo.
- tktktks
"Terveellisiä ovat taas kasvikset, hedelmät täysjyvävilja, moni- ja kertatyydyttymätön rasva ja vaalea liha."
Millä perusteella vaalea liha on terveellistä? Mitä siinä on sellaista, mitä ei saada muista lähteistä?
http://nutritionfacts.org/topics/chicken/ - hpv16
tktktks kirjoitti:
"Terveellisiä ovat taas kasvikset, hedelmät täysjyvävilja, moni- ja kertatyydyttymätön rasva ja vaalea liha."
Millä perusteella vaalea liha on terveellistä? Mitä siinä on sellaista, mitä ei saada muista lähteistä?
http://nutritionfacts.org/topics/chicken/Saahan tarvittavat ravintoaineet muualtakin mutta liha on täydellinen proteiinin lähde ja siinä on mm. ubikinonia, joka saattaa olla kovinkin hyödyllinen. Punaisen lihan ja lihajalosteiden suolistosyöpiä lisääviä ominaisuuksia siinä ei ole, rasvaa on maltillisesti ja se on vieläpä kohtuullisen hyvälaatuista eli kanassa on keskimäärin vain 3% tyydyttyneita rasvahappoja.
Kanaa ei muuten ole geenimuunneltu ja geenimuunnellut elintarvikkeet on kielletty Suomessa. Linkki vaikutti muutenkin saman tasoiselta kuin rasvaajien 'viljoja on geenimuunneltu'. - Lapsenusko
tktktks kirjoitti:
"Terveellisiä ovat taas kasvikset, hedelmät täysjyvävilja, moni- ja kertatyydyttymätön rasva ja vaalea liha."
Millä perusteella vaalea liha on terveellistä? Mitä siinä on sellaista, mitä ei saada muista lähteistä?
http://nutritionfacts.org/topics/chicken/Koska se on rasvatonta joten ei tule sitä muka kovaa rasvaa syötyä.
Intiaani sanoo: jäniksen liha on kuolemaksi koska siinä ei ole rasvaa. - hpv16
Täältä voi lukea suomalaisten eliniän kasvusta, ei ole tapahtunut romahdusta:
http://findikaattori.fi/fi/46
'
Vastasyntyneiden elinajanodote oli vuonna 2015 pojilla 78,5 ja tytöillä 84,1 vuotta
Tilastokeskuksen mukaan vastasyntyneiden poikalasten elinajanodote oli viime vuonna 78,5 vuotta ja tyttölasten vastaavasti 84,1 vuotta. Poikien elinajanodote piteni vuoteen 2014 verrattuna 0,4 vuodella ja tyttöjen 0,3 vuodella. Elinajanodote on ikävakioitu tunnusluku, joka kuvaa laskenta-ajanjaksolla havaitun kuolleisuuden tasoa.'
- Näläkämäki
Ruskismi on ilmestynyt tännekkin. Tarkoittaa, että karpeille mieluisat jutut poistetaan!
Mutta asiaan. Antilta tuli uus juttu joka sopii oikein hyvin tänne.
http://www.anttiheikkila.com/blogi/kookosrasvan-tervellisyydesta/- Huuhaapalkinto
Antti on kiukutteleva kädenkipsaaja jolle kaikki oikeat ravintoasiantuntijat nauravat ja täysin aiheesta.
- jokuvaan10
Huuhaapalkinto kirjoitti:
Antti on kiukutteleva kädenkipsaaja jolle kaikki oikeat ravintoasiantuntijat nauravat ja täysin aiheesta.
Tekisit samoin, jos sinua olisi mediassa kiusattu yhtä paljon, Helppohan kelan luukulla kävijän on arvostella, kun ei ymmärretä todellisuutta.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj262545- 1421905
- 661817
Onkohan tämä jotain elämää suurempaa
Vai olenko kehitellyt nämä tunteet vain omassa pääkopassani. Tunne kyllä sanoo että jotain tässä on.. Toivottavasti et m351453KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa
Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.561386Nainen sä olet
arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r771249- 1171184
Oletteko naiset huomanneet sellaista asiaa
että vaikka miehiä tulee ja menee ja hakeutuu seuraanne mitä viehättävämpiä olette niin sitä enemmän itseasiassa te olet581177Voi kun pian voisi varmuudella sanoa
mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(591122Jos olisin
Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p571117