Hyvä konsti laihtua

Päivikkkinen

Tämä konsti toimii minulla.
Tein itselleni ruutupaperista kalenterin. Ylimmäiseksi laitoin ensimmäisen aamupunnituksen tuloksen. Sen jälkeen joka aamu vaa'alle ja tulos listaan. 100g pudotus tarkoittaa että 1 kg lähtee 10 päivässä ja kalenteriin laitan sen päivän jo valmiiksi. Joka aamu on eri paino mutta se on kuitenkin aleneva. Ja mitä muuta teen? 100 g:n pudotukseen päivässä tarvitsee vain jättää yksi juustopala pois leivältä kun ennen oli 2. Ja aina kun tekee mieli herkutella (iltaisin) juon vettä. Joka aamuinen punnitus tsemppaa minua niin että ei ole edes vaikeaa.
Olen tehnyt näin monta kertaa ja onnistun joka kerta. Miksei se paino pysy? Pysyy se mutta kun välillä on joulu, välillä ulkomailla lomailua. En vahdi painoani, antaa sen nousta kun on aihetta.
En liiku, syön voita, rasvaisia ruokia, kermaa käytän jne... Ei se laatu lihota eikä kalorit vaan määrä. Yksi peruna vähemmän, se toinen juusto jne. Pienistä asioista se syntyy. Eikä tarvi kärvistellä ja laihduttaa. Nopeaa oikotietä ei ole.

16

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VVHkannattaja

      Miksi laihtuminen pitää tehdä niin monimutkaiseksi?
      Jättää perunan ja kaikki viljatuotteet pois ruokavaliosta ja niiden tilalle kasviksia kuten kukka- tai parsakaalia. Munakoisoa, kesäkurpitsaa tai anista. Ihan mitä vain, mutta ei manitsemiani tuotteita, koska juuri ne lihottaa.
      Muuten voi syödä kuten ennenkin, mutta ei mitään rasvattomia maitotuotteita, koska nekin sisältää sokeria.
      Ihmisillä on kumma tapa, kun pitäisi laihtua , niin rasvaiset tuotteet vaihdetaa hiilihydraatteihi, kun piäisi olla päinvastoia. Rasva ei nosta veren sokerin määrää kuten sokeripitoiset ruoka-aineet.

      • se_riittää

        Mitä monimutkaista siinä on että syö samaa mitä yleensä mutta hiukan maltillisemmin? Yleensä laihduttamaan alkavat tekevät isoja muutoksia ja haluavat tiputtaa salamannopeasti. Ensin on mässytelty ja yhtäkkiä syödään pelkkää vihreää ja kärvistellään.
        Tietysti se voidaan kokea hankalaksi, jos itsekuria ei ole kun varsinaisesti ei tarvitse rajoittaa mitään mitä syö, vain määriä.


      • VVHkannattaja

        VHH-ruokavaliossa ei ole mitään hankalaa tai on, koska koko ravinto ajatus pitää remontoida kokonaa. VHH, kun ei ole mikään laihdutus dieetti vaan elämäntapa kuten vegaanien tapa on nauttia ravinnosta taas eri tavalla.
        On vegaaneja, jotka myös välttävät viljatuotteita ja perunaa ja näiden lisäksi lihatuotteita.
        Varsinki peruna kuuluu nopeisiin hiilihydraattiin, joka nostaa verensokerin nopeasti ylös ja haima alkaa lykkäämään insuliinia. Insuliini on vahingollista, mutta jotenkin pitää kroppaa suojella liialliselta sokeri määrältä..
        Entäs viljatuotteet. Sama juttu, nostavat veren sokeripitoisuutta ja kaiken lisäksi rikkoo suolistoa.
        Mielestäni asiassa on miettimisen sijaa.


    • Päivikkinen

      Minä haluan syödä perunaa. Se on ihan ehdoton enkä pärjää päivääkään ilman. Leipää pitää olla koska en tietäisi mitä söisin sen sijasta. Olen niin vanhanaikainen että joka päivä pitää syödä perunaa ja kastiketta ja kahvilla pitää saada pullaa. Ja aamupalalla pitää olla voileipää kahvin kanssa. Ja silti laihtuu kun niin haluan. Ja vain herkkuja välttämällä. Ja juomalla vettä kun himo iskee. Ei ruoka lihota, vaan ne kaikki ylimääräiset herkut.

    • 839q

      Jotta rasvakudosta katoaa 100 g päivässä pitää kuluttaa 700 kcal enemmän kuin syö. Yksi juustoviipale ei siihen riitä ellei se sitten ole 250 g juustoviipale. Eli herkkuja menee vähemmän? Vai pudonnut paino on enemmän nestettä?

      • Päivikkkinen

        Asiat tehdään vaikeiksi kun otetaan kalorit käyttöön. Se on kuitenkin se määrä jota vähennetään. Itse saan 5 kg pois 50 päivässä ilman kalorien laskemista ja kyllä sen vaatteista huomaa. Ei se kaikki voi nestettä olla. Ja se on niin kivaa kun joka päivä paino putoaa vähällä vaivalla. Kun ei muita paheita ole kuin herkuttelu ja just siksi se on niin mukavaa vähän vähentää määriä. Eihän sitä tarvitse kuin jättää ne pari juustopalaa pois ja jäätelö. Ja vettä aina kun muistaa.


    • Ursi_s

      Helpoin tapa laihtua itselleni on ryhmän tuki. Paikkarit lopetti, mutta onneksi on Hyvän painon ystävät. Viikottainen käynti ryhmässä ja selkeät ohjeet "rasti ruutuun" taulukoineen toimii mulla. Ja ihana ohjaaja Tampereen seudulla. Ja huom!, toimii ennenkaikkea laihdutuksen jälkeen kontrollina ettei lihomista tule. Kuka vaan laihduttaa, todella harva pystyy pitämään. HPY:ssä siihen pysyvyyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Suosittelen!

      • VHH_kannattaja

        Varmasti ryhmän tuki auttaa. Mutta onko painonpudotus pysyvää, kysyn vain. Mielestäni ei ole, sillä tietyt nälkä dieetit vain sotkee immuunisysteemiä, eli kilot usein tulee takaisin korkojen kanssa. Kaikkia dieettejä pitäisi noudattaa koko elämänsä ajan, mutta se ei ole mahdollista kalorivajeella. VHH ruokavaliota noudatettaessa ei tarvitse koskaan olla nälissään. Terveys paranee ja kilot tippuu.
        Ruotsalaiset ilmeisesti ovat tämän oivaltaneet paremmin, koska siellä joka kolmas karppaa jossain määrin.
        Silti ruhmäterapeutti on aina hyväksi.


      • hpv16
        VHH_kannattaja kirjoitti:

        Varmasti ryhmän tuki auttaa. Mutta onko painonpudotus pysyvää, kysyn vain. Mielestäni ei ole, sillä tietyt nälkä dieetit vain sotkee immuunisysteemiä, eli kilot usein tulee takaisin korkojen kanssa. Kaikkia dieettejä pitäisi noudattaa koko elämänsä ajan, mutta se ei ole mahdollista kalorivajeella. VHH ruokavaliota noudatettaessa ei tarvitse koskaan olla nälissään. Terveys paranee ja kilot tippuu.
        Ruotsalaiset ilmeisesti ovat tämän oivaltaneet paremmin, koska siellä joka kolmas karppaa jossain määrin.
        Silti ruhmäterapeutti on aina hyväksi.

        Ihminen laihtuu jos saa sisäänsä vähemmän energiaa kuin mitä kuluttaa. Ainut keino laihtua on siis "nälkäkuuri".

        Eihän "nälkäkuurilla" tarvitse olla nälkäinen kun Heikkilän dieettiä lukuun ottamatta kaikki dieetit sallivat kasvisten vapaan syönnin.

        Ruotsalaisista kolmasosa on jollain nimetyllä dieetillä eikä suinkaan karppaa.


      • normaalipainoinen

        "Kaikkia dieettejä pitäisi noudattaa koko elämänsä ajan, mutta se ei ole mahdollista kalorivajeella."

        Dieettiä noudatetaan siihen asti kun tavoitepaino on saavutettu. Ei "kalorivajeella" tarvitse normaalipainoisen olla vaan syödä kulutuksen mukaan eikä silloin tietenkään mikään nälkä voi tulla.


    • U_rsis

      Hyvän painon ystävissä ei olla missään nimessä dieetillä, vaan kaikki ohjaus tavoittelee sitä, että voit jatkaa järkevillä valinnoilla loppuikäsi. Ryhmän tuki on se juttu, mikä tekee tästä monelle toimivan systeemin.

      • Koettu

        Minulle ei toimisi ryhmä. Haluan liikkua ja syödä sen mukaan
        kuin oma keho hyväksi näkee ja kykenee.
        Painonlaskuni ei ikinä ole ollut tasaista, kuten -100g/pvä.
        Päivässä paino heittelee n. 2kg.
        Kun lihakset alkavat vahvistua, saan siitäkin 2kg.
        Kuitenkin mittanauha näyttää -cm!
        Pitäisikö minun mennä ryhmään haukuttavaksi siitä syystä,
        että keho hoitaa laihtumisen omaan tahtiinsa?
        Ei kiitos! Pyrin ravitsemaan kehoani varsinkin lisätessäni liikuntaa!


    • VVHkannattaja

      Vähähiilhydraattista- ja runsasrasvaista ruokavaliota seuratessa ei tarvitse laske kaloreita. Syö, että on kylläinen ei liho, eikä ole alituinen nälkä kute kaikissa nälkä dieeteissä.. Hiilihydraatit aiheuttavat jatkuvaa näläntunnetta, on tosia asia. Monet sanoo, ettei voi jättää perunaa ja leipää pois päivittäisestä syömisestä. Siinä se ongelma juuri on. Molemmat sisältää sokeria. Sokeri on energiaa siinä missä rasvakin. Rava pitää nälän kauemmin loitolla kuin sokeri, joka vain nälkää ja lisää insuliinin tuotantoa. Muutenkin sokeri on terveyshaitta muun muassa kovettamalla valtimon seinämiä, joka ajan mittaan johtaa verenpaineen nousuun ja muihin sairauksiin sekä ylipainoon.
      Perunan voi vallan mainiosti korvata kasviksilla, joissa on enemmän ravinteita kuin perunassa, joka sisältää pääasiassa tärkkelystä ja vettä ei paljoa muuta eli tyhjää mahan täytettä, kun sen sijaan erilaisista kasviksista saadaan paljon maukkaampia.

    • Päivikkkinen

      Olen viestin alkuperäinen aloittaja. Nyt meni persiilleen tämänkertainen alku. Vaikka on ruutupaperit jääkaapin ovessa niin olen 1.4 kg jäljessä. Taidan tehdä uuden listan. Tiedän kyllä syyn miksi paino ei laskenut. Olen ollut hyvin stressaantunut. Vaikka en ole herkutellut yhtään ja syönyt normaalisti niin paino ei ole laskenut juuri ollenkaan. Myös stressi vaikuttaa aineenvaihduntaan. Ei pitäisi lähteä matkalle ja heittää läskiksi syömisen suhteen. Ei saisi mässäillä jouluna suklaata ym. Siinä on aina oma hommansa saada ne ylimääräiset kilot karistettua. Jos tämä tästä.

      • Simmeli

        Kyllä se siitä Päivikkinen, eteenpäin vaan!

        Stressiä tai ei, minä suosittelisin, että tarkastelisit kuitenkin ihan kunnolla ja laskien ateriasisällöt ja päivittäisen energiansaantisi. Tuo "yksi juustonpala pois päivässä=100g läskiä pois päivässä" ajatuksesi jo kertoo, ettet ole vielä ihan perillä siitä, mitä muutoksia sun pitää tehdä kokonaisuuteen laihtuaksesi.
        Ruutupaperi ja vaakalla hyppääminen kerran päivässä on aika - noh, merkityksetöntä itse laihtumiselle.
        Tee kunnon ruokainventaario, kirjaa huomispäivän aamupaino ylös ja katso vasta viikon päästä vaakaan oletko saanut ateriakokonaisuutta paremmin hallintaan. Tee sama viikon välein ja muuta tottumuksia jos ei ala tulosta syntymään. Tavoittele 4 vkon ensimmäistä isompaa rajapyykkiä ja katso mitä vaaka kertoo, pitääkö muuttaa lisää jotain vai voitko jatkaa edelleen noin.
        Ps. nimenomaan pysyvästi laihtumaan onnistuvat käyvät myös lomilla jne. eivätkä silti aloita laihdutusta aina alusta uudelleen.


    • Päivikkkinen

      Kiitos kannustuksesta! Olipa ystävällistä. Eipä minulla tätä laihdutettavaa paljoa ole, mutta jos antaisin vaan mennä niin kohta sitä voisi olla enemmänkin. Syön hyvin ja terveellisesti. Salaattia on joka päivä ja ruokavalio on ihan hyvä. Sitä vaan on niin perso kaikelle herkulle. Suklaa on pahin ja just tämä joulun aika on hankala. Tein kahdet jouluateriat kun kaikki lapset tulivat viikkoa ennen ja oikea joulu vietettiin pienemmällä perheellä. Syötiin jouluruokia sitten pari viikkoa. Eihän se muuta tarvitse. Muutamasta kilosta on nyt kyse mutta en siedä niitä kun vaatteita kiristää. Tällä ruutupaperilla jääkaapin ovessa ne ylimääräiset on aina lähteneet. En tiedä mitä olisi olla 10 kiloa tai enemmän ylipainoinen. Luulisi sitä lähtevän jos on mistä ottaa mutta kun ei tiedä mitä se on. Sama asia kuin mitä olisi lopettaa tupakanpoltto, ei tiedä sen vaikeudesta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe