Miten teidän työpaikalla Kikyt toteutettu?

Kiinnostaapi

Eli kilpailukykysopimukseen kuuluvat ilmaistyöt.

33

479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OrjuusAsianAjaO

      No pääasiassa ne toteutetaan niillä joilla ei ole kiire saada potkuja, jotka ovat kurkkuamyöden veloissaan ja joiden perhe ja muukin elämä pyörii rahantienaamisella koska jos nämä jäävät työttömiksi, saavat he potkut useasta paikasta samaan aikaan kuten vaimo ottaa hatkat, sossu vie lapset, pankki vie talon ja ulosottomies auton, eihän sellaisella työmiehellä enää kukaan mitään tee...

    • Järkeistetään

      Meillä toteutetaan siten, että järkeistetään esim. palaverikäytäntöjä, yksi pakollinen koulutuspäivä (palkallinen), saa käyttää puolipäivää omaan hyvinvointiin, esim. käydä työajalla työpaikan kuntosalilla (palkallinen).

      Eli työaikaa ei pidennetä, vaan koitetaan tehdä asiat vähän paremmin.

      Kyseessä kansainvälinen IT-yritys.

    • Näin_se_meni

      Ei menty kikyyn, mutta uusien alalle tulevien työntekijöiden aloituspalkka -20% oli se työnantajan vaatimus, johon myös liitto suostui kikyltä välttyäkseen.

    • nainen53vuotta

      Meillä pidennetään viikoittaista työaikaa 30 minuuttia eli kellokortin lukijaa rukataan niin, että pitää tehdä enemmän työtunteja.

      Helpompaa olisi ollut laittaa sinne kaikille -24 tuntia niin minäkin olisin ne jo lähes tehnyt plussan puolelle, tässä vuodenvaihteessa tulee aina tunteja. Muutenkin työaika on niin joustavaa ettei tuo kyllä näy oikein missään. Ne joilla ei ole kellokorttia käytössä tuskin tekevätkään noita tunteja.

      Eniten potuttaa se lomarahojen leikkaus täällä kuntapuolella. Vaikutus omalla kohdalla monta sataa euroa. Senkin edestä olisi voinut tehdä töitä, ei olisi tarvinnut palkasta leikata.

    • valtiosäästää

      Työaikasaldosta vähennetään 2 tuntia kerran kuukaudessa. Meillä oli oma "esi-kiky" jo 2015, jolloin työpäivää pidennettiin 15 min.

    • kiky.ei.toimi

      pekkasista varastivat 24 tuntia pois. Perkele tuolle pirulle kun annettiin pikkusormi niin se kyllä tulee viemään helvettiin ei vain koko käden vaan koko ukon!!
      Nyt on saatu pää auki työehtojen heikennykselle ja tätä tullaan hivuttamaan koko ajan yhä huonompaan suuntaan koska valtiolla rahat polttelee näppejä niin mitkään säästöt eivät koskaan riitä vaan aina valtio onnistuu tuhlaamaan kaikki rahat taivaantuuliin. Onhan tuo jo nähty viimeiset 25 vuotta kun valtio on vaan säästänyt ja aina on silti krooninen rahapula!!

      • KikynUhri

        Jaa teilläkin sitten "sovittiin" kikystä paikallisesti?

        Meillä tämä paikallinen kiky-sopiminen meni niin, että työnantaja ilmoitti yksipuolisesti, että 3 pekkasta lähtee...siinä se sopiminen.

        En kyllä yhtään ihmettele, miksi työnantajat niin paljon haluavat tätä paikallista "sopimista".

        Yrityksiltä on poistettu vasta Kela-maksu, yhteisöveroa on laskettu,palkankorotuksissa on menty nolla-linjalla viimeiset 8 vuotta, nyt tämä kiky-sopimus. Mitähän seuraavaksi viedään kilpailukyvyn vuoksi?


    • hölmölän.veronmaksaja

      Meillä on ongelmia mihin sijoittaa KIKY-päiviä viettävät. Järkeviä hommia ei ole, eikä tuotetta/tuottavuutta voida lisätä, koska se vaatisi uuden laitoksen rakentamista. KIKY-päivien viettäjät eivät saa aiheuttaa kustannuksia työnantajalle, joten kaikki järkevä koulutus yms. on pois suljettua.
      Kaikki ovat yhteen ääneen todenneet tämän älyttömyyden joka meidän alalla ei lisää kilpailukykyä vaan on suoraan sanottuna vit..... veronmaksajille. Tyypillistä, että ensin pelotellaan ja sitten heitetään pienempi paha.
      Suomessa vallitsee pelon ilmapiiri, jota käytetään hyväksi uskonnollisissa yhteyksissä.

    • iulkjfhdgfsdssd

      Ei pidennetty työaikaa eikä muutenkaan heikennetty työntekijöiden oloja tai etuuksia.

    • Kikyonperseest

      Meillä siivous alalla ne perkeleet leikkasivat lomarahoja ja pidentävät työaikaa tunnilla (palkaton) vittu jee kiva osa aikaiselta leikata,

      • liars.liars

        Miten uskottavaa on se että tänäänkin on uutisoitu että kuluttajien luottamus on muka korkeimmillaan kuuteen vuoteen samalla kun kiky sopimus on leikannut tuloja oleellisesti pois?
        Meille valehdellaan koko ajan yhä enemmän ja törkeämmin, milloinkahan tälle menolle oikein tulee loppu?


      • kiky_vasta_alkaa
        liars.liars kirjoitti:

        Miten uskottavaa on se että tänäänkin on uutisoitu että kuluttajien luottamus on muka korkeimmillaan kuuteen vuoteen samalla kun kiky sopimus on leikannut tuloja oleellisesti pois?
        Meille valehdellaan koko ajan yhä enemmän ja törkeämmin, milloinkahan tälle menolle oikein tulee loppu?

        Kiky ei varmaankaan ole vielä juurikaan leikannut tuloja pois. Ensimmäisissä työpaikoista kiky alkoi loppiaisena ja osalla alkaa helmikuu 2017 alussa. Kiky ei vielä näy mitenkään kuluttajien luottamusmittauksessa. Seuraavassa kuluttajien luottamusmittauksessa vasta voi näkyä. Se tehdään helmikuun 2017 lopussa.


    • kiky2017

      Tehdään yksi 6 päiväinen työviikko ja pidennetään viikkotyöaikaa. Lauantaina ollaan 6 tuntia hommissa. :p

      • faktaa000

        hah haa haaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

        päivän paras, kiitos nauruista.


    • 2444454

      Koulu- ja opiskelutereydenhuollossa kikyt toteutetaan päivää jatkamalla 90 minuuttia kuukaudessa niin, että tuo koko pidennys tulee ottaa yhdelle päivälle. Pidennetylle ajalle on pakko tulla asiakaskäyntejä. Istun yksin tyhjässä pimeässä koulurakennuksessa 17:30 saakka ja mietin miten saisinkaan oppilaat tulemaan vastaanotolle. Tuleekohan loparit kun en saa ketään illalla käymäään.

      • sanaristikot

        ratkot sanaristikkoja.


    • ei-mitenkään

      Meillä ei mitenkään, kun ei mitään muutakaan noudateta, niin miksi sitten jotain kikyäkään.

    • Kilinvitty

      Ahtaus tes, ei kikyä, en ole kyllä vielä kerennyt tutustua sen kummemmin muutoksiin mitä uus tessi toi tullessaan, ei kuitenkaa mitään radikaalia.

    • Osa-aikaeläkeläinen

      Meillä menettely on vapaa, kunhan tekee 24 tuntia palkatonta työtä. Itse olen osa-aikaeläkeläinen ja jään eläkkeelle syksyllä. Valitsin sen että liukumistani vähennetään 12 tuntia. Ei tunnu missään, kun lomiakin on paljon. Lomat kun pitää käyttää pois ennen eläkkeelle jäämistä.
      Koko touhusta ei ole muuta kuin riesaaa. Samat työt on kuitenkin tehtävä. Porukkaa harmittaa sen verran että seisokeissa varsinkin tarvittavaa joustavuutta tuskin on.

    • Jfjfcidkd

      Meillä ratkaistiin niin että kaikki joutuu istumaan 24h pidempään töissä. Mitään tuottavaa ei voida tehdä niin noiksi 24 tunniksi täytyy keksiä ylimääräisiä palavereja.

    • kikyreippailija

      Meillä kiky-tunteja voi käyttää liikunnan harrastamiseen tai opiskeluun, tai työntekoon. Veikkaan, että noista ensimmäinen vaihtoehto on meillä suosituin.

    • pikkufirmassaduunissa

      Meillä firman omistaja sanoi, että ei työnantajan ole pakko kikyä noudattaa, se on täysin vapaaehtoista. Muutenkaan näillä poliitikkojen kotkotuksilla ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta työntekoon eikä palkanmaksuun.
      Omistaja hommaa duunit ja me tehdään pois, liiton taksoja suurempi palkka tulee ajallaan, bonuksia maksaa aina kun on mahdollista. Ei voi valittaa, kannattaa valita duunipaikka sen mukaan missä on kivaa käydä töissä ja mistä saa rahaa sen verran kuin tarttee.

    • köyhääkyykytettään

      Tuollaiset herrojen keksimät kikyt kannattaa työmailla toteuttaa niin, että istuu kahvitunnilla porukka vähän pitempään, se on siinä.
      Aivan järjetöntä hömppää hallituksen toimesta. Vai mitä mieltä kansa on ??

    • Anonyymi

      Loivennan työtahtia sen 6 min/päivä edestä.

    • Anonyymi

      Poistettiin työajanlyhennysvapaata eli pekkasia! Olimme ne päivät työssä ja saatiin tietysti palkkaa, mutta palkallinenvapaa menetettiin firman hyvinvointiin...
      Yhtään työpaikkaa ei tullut, ne meni päällystön tilille 100%

      • Anonyymi

        Melkoinen kusetus koko Kiky. Meilläkin työnantaja "sopi paikallisesti", että 3 pekkaspäivää otetaan pois. Yhtään uutta työpaikkaa ei tullut. Kävi päinvastoin, toimintoja ja tehtäviä yhditettiin ja kun porukkaa jäi eläkkelle, niin uusia työntekijöitä ei tilalle palkattu.

        Toki yrityksemme teki viime vuonna ennätystuloksen ja palkitsi osaakkeenomistajia muhkeilla osingoilla. Tämän metsä-firman pääjohtajakin keikkuu Suomen palkkakuninkaana vuodesta toiseen.


    • Anonyymi

      Meillä teknologia tes. Kiky poistuu vuodenvaihteessa.
      Pekkaset takaisin, jee!

    • Anonyymi

      Siinä taas esimerkki siitä kun lähtee herrojen kanssa marjaan.
      Paikallinen sopiminen ja kiky pyrkivät ihan samaan eli palkkojen leikkaamiseen ja työolojen huonontamiseen, tämä varmaankin on kaikkien etu...siis herrojen etu.

      • Anonyymi

        Paikallinen "sopiminen" tarkoittaa suomessa että työnantaja sanelee yksipuolisesti että saat tulla töihin jos maksat pääsymaksun portilla työpaikalle. Palkaksi saat vittuilua, bonuksena 30x kertaa ruoskaa persiille.
        Ota tai jätä.


    • Anonyymi

      Totaalinen tulonsiirto työnantajalle ei koskaan paranna työttömyyttä!

      Firmassa jossa itse olen ei tullut yhtään työpaikkaa, mutta siirryttiin vuokratyöntekijöihin suuremmalla painotuksella!..

    • Anonyymi

      Kiitos kommenteistanne kansalaiset. Tätä on ilo lukea, kiky-kusetus onnistui yli odotusten. Tästä on hyvä jatkaa että teitä vituttaisi yhä enemmän. No niin, nyt kinttaat käteen ja hus töihin siitä!

      T: J.S.

    • Anonyymi

      Meillä helatostai muuttui palkattomaksi työpäiväksi ja 11 tuntia palkatonta siihen päälle plus ylitöitä saa tehdä vasta kun kaikki kikytunnit tehty. Tehdäänhän ne pois mutta rennosti, ongelmia kun tulee kikyillessä niin ei kuulu mulle.. seuraavana päivänä niiden kikyongelmien korjaukseen meneekin sitten yhtä kauan aikaa kun tuli kikyillessä itse töitä tehtyä

      • Anonyymi

        Tuo on juuri oikea asenne kikyjen suhteen. Ei ilmaistöissä työnjälki ole läheskään sitä luokkaa, kuin palkkatöissä.

        Ammattimiehelle maksetaan palkkaa ja harjoittelija tekee ilmaiseksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe