Anoppi pilaa elämäni

anoppiperseilee

Otsikko. Olen pitänyt häntä kivana tyyppinä ja toimeen on tultukin suurin piirtein - erimielisyydet on voitu sivuuttaa sillä, että molemmilla on oikeus omaan mielipiteeseen.

Nyt anoppi kuitenkin on sekaantumassa elämääni. Minulla on narsisti-isä, joka on aina lytännyt ja hankaloittanut elämääni. Olen käynyt vuosia terapiassa hänen takiaan ja yrittänyt päästä yli siitä, että hän sai minut uskomaan, että olen arvoton ja typerä ihminen, jonka tunteilla ja mielipiteillä ei ole väliä. Olen vihdoin alkanut "hyväksyä" sen, että minulla on nyt omakin elämä. Oma koti oman puolison kanssa on ollut turvapaikka ja nämä puolison vanhemmat ovat tulleet myös tärkeiksi.

Olen luottanut anoppiin ja kertonut hänelle, millaista kauheutta elämäni (lapsuuteni ja nuoruuteni) oli isän takia. Hän on halunnut monesti tavata vanhempani, mutta olen sanonut, ettei se ole hyvä idea. Vanhempien varjo leimaa minua hyvin paljon niissä porukoissa, jotka ovat olleet meidän "perhetuttujamme", koska nämä tutut näkevät minut aina "isän omaisuutena" ja sellaisena ääliönä, jollaiseksi isä minut usein kuvailee. Omille mielipiteilleni ja ajatuksilleni ei anneta sijaa näissä piireissä, joissa tunnetaan sekä isä että minut.

Puolisoni myötä olen päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ilman tätä isän painolastia. Olen vihdoin saanut olla "vapaa", eli olen saanut olla minä. Omine ajatuksineni. Ei mikään "kopio" tai "klooni" isästä, kuten hän on halunnut aina muiden näkevän.

Olen kamppaillut hänen takiaan yli 10 vuotta masennuksen kanssa ja erinäisten mielialaongelmien kanssa. Nyt kun olen ollut "paremmassa seurassa", olen alkanut päästä eroon näistä ongelmista. Ja juuri siksi, että nämä uudet ihmiset ovat olleet "turvallisia" ja ikään kuin "minun" tuttujani, olen kieltänyt heitä tapaamasta isääni ja kieltäytynyt sekoittamasta näitä ihmisiä keskenään. Jotta voin vihdoin luoda oman minäni ja omat ihmissuhteeni.

Nyt anoppini on sitten päättänyt kutsua vanhempani kylään. Vaikka olen noin miljoona kertaa kieltänyt, koska en halua, että koko elämäni hajoaa palasiin taas. Isä on tähän asti sekaantunut JOKA IKISEEN ihmissuhteeseeni ja pirstonut ne, ominut ne ihmiset itselleen ja pian olen huomannut ihmissuhteideni pitävän enemmän hänestä kuin minusta, olevan kiinnostuneempia hänestä kuin minusta ja vähättelevän kokemuksiani hänen kanssaan, koska "hänhän on niin kiva".

Nyt anoppi aikoo tavata hänet ja tutustuttaa hänet koko sukuun (itse en pääse paikalle). Kielsin tekemästä tällaista. En tiedä, kuinka tästä voi selvitä. Isäni tulee kuittailemaan pitkään minulle, kuinka hänestä pidettiin ja kuinka häntä pidettiin kiinnostavana. En kestä hänen typerää kuittailuaan. Enkä siedä enää anoppiakaan silmissäni, kun hän kaikesta huolimatta rikkoi luottamukseni näin.

Miten selvitä?

17

762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • showmiehentytär

      Ahaa. Sinulla on se täydellinen show-mies-isä. Maailman paras mies. Yäääk.
      Ihmiset näkevät ensimmäisenä hänen valloittavan puolensa. Tarinaa riittää. Kaikki on hyvin niin kauan kuin häntä jaksaa ylistää, ylistää, ylistää ja palvoa kuin 3-vuotias tyttö.
      Ethän sinäkään palvonut häntä enää 4-vuotiaana, vai mitä.
      Anoppisi ei ehkä ihan heti joudu riitoihin tuon huonolla itsetunnolla varustetun show-miehen kanssa. Riitojen kauttahan show-miehen toinen karva tulee näkyviin. Kaikkien on oltava samaa mieltä kuin hän ja ylistettävä häntä.

      Miten pärjätä? Olen yli 50-vuotias, enkä vieläkään osaa vastata sinulle. Olen koonnut mahdollisimman suurta tuttavapiiriä, johon hänellä ei ole asiaa. Sinä olet yrittänyt sitä miehen suvun kanssa. Nyt sinun on luotettava siihen, että sinulla on etulyöntiasema miehesi suvussa. He ovat oppineet tuntemaan sinut.

      Kun joku ihmettelee, miksi vihaat isääsi, voit kertoa, että kysyjä ymmärtää asian, jos hänelle joskus tulee erimielisyyttä Herra show-miehen kanssa.

      Yritän olla kuluttamatta aikaani vihaamiseen ja opetella huvittumaan isäni narsismista. Kouluni on vielä kesken.

    • tyynituulia

      "Vanhempien varjo leimaa minua hyvin paljon niissä porukoissa, jotka ovat olleet meidän "perhetuttujamme", koska nämä tutut näkevät minut aina "isän omaisuutena" ja sellaisena ääliönä, jollaiseksi isä minut usein kuvailee. Omille mielipiteilleni ja ajatuksilleni ei anneta sijaa näissä piireissä, joissa tunnetaan sekä isä että minut."

      Näin kirjoitit. Heräsi kysymys, eikö sitten kukaan muu kuin sinä tiedä tätä isäsi narsistista puolta? Jos "näissä piireissä" tunnetaan teidät molemmat, niin eikö siellä ole yhtään sellaista, joka tuntisi isäsi kunnolla ja näkisi asian oikean laidan?

      Mihin kohtaan tässä kuviossa sijoittuu äitisi? Eikö hän ole ollenkaan tietoinen miehensä narsismista? Luulisi kyllä hänenkin siitä kärsivän. Vai onko äidissäsi samaa vikaa? Toisaalta kyllä kahden narsistin liitto on lähes mahdoton.

      Minulle tämä kirjoituksesi herättää vain kysymyksiä. Periaatteessa käsitän ongelman, mutta joku tässä tuntuu kummalliselta. Ei kai vain ole niin, että anoppisi uteliaisuus on herännyt, ja hän haluaa tavata ihmisen, josta sinä olet hänelle tiettyjä asioita kertoillut? Kauanko olet ollut yhdessä hänen poikansa kanssa? Oletteko kihloissa tai naimisissa? Siinä mielessä ei ole epätavallista, että "appivanhemmat" tapaavat toisensa. Päinvastoin, se on yleensä kuulunut ns. tapoihin. Onhan se aika outoakin, jos ihmiset, joiden lapset ovat keskenään avioliitossa tai kihlautuneet tai avossa, eivät ollenkaan tuntisi toisiaan. Heillähän saattaisi periaatteessa olla myöhemmin yhteiset lapsenlapsetkin. Eli jotain yhteistähän heilläkin on.

      Olet ehkä liiankin herkästi uskonut siihen, että anoppisi olisi tässä asiassa sinun liittolaisesi. Hän on erilaisessa asemassa kuin sinä. Hän ehkä ajattelee vain tuota kohteliaisuusjuttua ja tahtoo toimia hyvien tapojen mukaisesti. Valitettavasti et voi häntä estää, jos hän tahtoo kutsua vanhempasi kylään. Voit vain olla pois siitä tilaisuudesta, jos et kestä isääsi. Voit vain sanoa anopillesi, että hän saa todellakin muodostaa mielipiteensä isästäsi aivan itse, mutta sinusta hänen olisi hyvä tietää, että isäsi on täydellinen omahyväinen narsisti, mutta pystyy manipuloimaan melkein kenet tahansa puolelleen olemalla äärettömän ihastuttava ja hieno persoona siinä tilanteessa. Se vain ei ole hänen todellinen luonteensa, jos kuka niin sinä sen tiedät.

      Entä miehesi? Onko hän tutustunut vanhempiisi, tietääkö hän mistään mitään?

      Isääsi sinun ei tarvitse tavata ollenkaan, jos et niin halua. Pysy pois hänen ulottuviltaan. Jos hän todellakin "valloittaa" anoppisi ja alkaa sielläkin esiintyä tulevaisuudessa, on sinun jätettävä anoppilakin pois laskuistasi. Voit vain sanoa, että et todellakaan tule toimeen isäsi kanssa, hän on liian vaikea persoona ja sillä siisti. Jos hän sinua siellä haukkuu, niin tehköön niin. Sinun on suojeltava itseäsi. Se vain on valitettava totuus, että isääsi et voi elämästäsi pois leikata ennen kuin hän kuolee. Eli niin kauan kuin hän elää ja on voimissaan, jollain tavalla hän aina tulee elämääsi kuulumaan, sinun on vain opeteltava tapa, millä voit kestää hänen olemassaolonsa mahdollisimman vähin vaurioin.

      Onko anoppisi tosiaan mielestäsi niin tyhmä, että hän ei pystyisi näkemään isäsi manipulointitarpeen läpi? Varsinkin, kun olet häntä jo asiasta paljonkin valaissut?

    • puolensa_ja_puolensa

      Minua ihmetyttää tässä aloituksessa ja aloittajassa hyvin monet seikat.

      Olet kertonut mitä ilmeisimmin anopillesi hyvin paljon lapsuuskokemuksistasi ja negatiivisista tunteistasi isääsi kohtaan ja yrität hyvin aktiivisesti pitää appivanhempasi ja isäsi erossa toisistaan. Olet omien sanojesi mukaan miljoona kertaa kieltänyt anoppia kutsumasta vanhempiasi heille ja olet sanonut että maailmasi pirstoutuu TAAS tuhansiin palasiin, jo anoppisi tapaa vanhempasi.

      Käytöksesi herättää anopissasi ymmärrettävästi hyvin hyvin isoja epäilyjä mielenterveytesi tilasta.

      Sanot isäsi omivan kaikki sinulle rakkaat ja läheiset ihmiset itselleen ja varastavan heidät sinulta. Tällaiset jutut viittavat vahvasti siihen, että olet sairas, koska kukaan ei pysty hurmaamaan kaikkia maailman ihmisiä. Sanot ystäviesi pitävän isääsi parempana seurana kuin sinua. Olet vahvasti negatiivinen ja oletat että anoppisikin automaattisesti kääntyy sinua vastaan sen jälkeen kun on tavannut isäsi.
      Et luota muihin ihmisiin etkä heidän harkintakykyynsä.
      Lisäksi jutussasi on yksi hyvin outo seikka. Puhut vanhemmistasi, mutta et puhu äidistäsi sanaakaan. Ihan kuin häntä ei olisi tai sitten hänellä ei ole mitään merkitystä sinulle.

      Ymmärrän erittäin hyvin anoppiasi. Anoppisi haluaa selvittää omin korvin ja oman tietämyksensä kautta millainen hirviö isäsi on ja onko kertomasi asiat faktaa, vai voisiko olla niin, että sinun henkinen tilasi vääristää tuntemuksiasi muista ihmisistä.
      Näin minäkin toimisin. Jo tänne kirjoittamat juttusi kuulostavat näin tavallisesta kaduntallaajasta aika mielikuvitukselliselta, joten jokaisen normaali järki sanoo, että asia on varmistettava ja ainakin nähtävä se paljon parjattu toinenkin osapuoli, ennen kuin pystyy tekemään päätöksen uskoako sinua vai ei.

      • narskunkanssaelänyt

        Noin puhuu tyypillinen tavis, jolla ei ole kokemusta narsistisesta ihmisestä.

        Sori, mutta narskut ovat mestarimanipuloitsijoita ja saavat asiat kyllä kuulostamaan itsensä kannalta edullisilta. Narskut saavat aina uhrinsa kuulostamaan "vääristelevältä" ja "hullulta", joka vainoaa heitä "ilman syytä". Vaikka todellisuudessa se on se narsku, joka ei jätä uhrilleen mitään elintilaa. Osaavat todella hyvin kietoa ihmiset pikkusormensa ympärille ja hurmata porukkaa - siihen asti, kunnes totuus selviää. Narskut keräävät hoveja ympärilleen ja potkivat hovista pois ne, jotka eivät enää suo rajatonta ihailuaan heille ja joista narsku ei enää saa revittyä hyötyä irti. He eivät arvosta muita ihmisiä oikeasti, vaan pitävät itseään ylivertaisina, parhaina ja yksinkertaisesti heti jumalasta seuraavina. Narskut eivät ole tyhmiä, vaan tietävät sosiaaliset säännöt ja osaavat toimia (uusien ihmisten kanssa) niin, että illuusio heidän uskomattomasta mukavuudestaan, mielenkiintoisuudestaan, mahtavuudestaan, ystävällisyydestään, ymmärtäväisyydestään, anteliaisuudestaan jne. pysyy yllä. He kääntävät kaikki vastoinkäymiset niin, että HE olivat niitä uhreja, joille tehtiin vääryyttä. Vaikka narsku vetäisi toista turpaan, narsku osaa puhua senkin niin, ettei hän tehnyt mitään väärää, ja ihmiset uskovat. He saavat jopa uhrinsa uskomaan, että tämä ansaitsi turpaanvedon, koska teki jotain "väärin". Narskut tekevät läheisistään hermoheikkoja ja todellakin aikaansaavat näille vääristyneen suhteen muihin ihmisiin: koska narsku-puoliso tai narsku-vanhempi on erittäin kylmä ja paskamainen henkilö, kehittyy altavastaajan asemaan tungetulle puolisolle tai lapselle mielikuva, että kaikista ihmissuhteista puuttuu lämpö, rakkaus ja välittäminen. Usein tällaiset uhrit päätyvät huonoihin (uusiin) parisuhteisiin ja kaverisuhteisiin, joissa sallivat kaikenlaista huonoa kohtelua, koska uskovat sen olevan "ihan normaalia" ja luulevat kaikkien ihmisten ja ihmissuhteiden olevan sellaisia.

        Narsisteista on vaikea päästä irti, koska hehän eivät luovu "omaisuudestaan". He näkevät puolison ja lapset omaisuuksinaan, joille voivat tehdä mitä mieli lystää. Puolisot, lapset ja kaverit ovat narskun palvelijoita, eivät hänen läheisiään. Jos he nousevat vastarintaan, narsku kostaa.

        Totuus narskun tosiminästä selviää yleensä kyllä ajanmittaa, mutta moniko haluaa aluksi uskoa läheisestään mitään niin pahansuopaa? Uhrit tuppaavat ajattelemaan hyvinkin pitkään "no sillä on vain huono päivä" tai jopa "minä ansaitsen tämän huonon kohtelun, koska olen paska puoliso/lapsi/kaveri" jne. Uhrit uuvahtavat ja lakkaavat taistelemasta vastaan juuri silloin, kun he viimein hyväksyvät sen, että kyllä, puoliso/vanhempi/kaveri onkin narsku.

        Olen nimittäin itsekin elänyt Herra Täydellisyyden kanssa samassa taloudessa ja tavannut tukiryhmän kautta monia muita narskun läheisiä. Kaikki ne ovat kertoneet, ettei niidenkään tutut sitä ensin uskoneet, joillakin eivät usko vieläkään ja syyttelevät näitä esim. eronneita puolisoita siitä, että "miksi jätit niin mukavan miehen/naisen?" Onhan se kauhean "mukavaa", kun saat koko ajan kuulla olevasi universumin suurin paskaläjä, joka ei osaa mitään ja on koko ajan tielläkin, mutta silti pitäisi jaksaa palvella sitä narskupuolisoa, koska "se on seurustelun idea, että sinä palvelet minua".


      • TotuusSattuu
        narskunkanssaelänyt kirjoitti:

        Noin puhuu tyypillinen tavis, jolla ei ole kokemusta narsistisesta ihmisestä.

        Sori, mutta narskut ovat mestarimanipuloitsijoita ja saavat asiat kyllä kuulostamaan itsensä kannalta edullisilta. Narskut saavat aina uhrinsa kuulostamaan "vääristelevältä" ja "hullulta", joka vainoaa heitä "ilman syytä". Vaikka todellisuudessa se on se narsku, joka ei jätä uhrilleen mitään elintilaa. Osaavat todella hyvin kietoa ihmiset pikkusormensa ympärille ja hurmata porukkaa - siihen asti, kunnes totuus selviää. Narskut keräävät hoveja ympärilleen ja potkivat hovista pois ne, jotka eivät enää suo rajatonta ihailuaan heille ja joista narsku ei enää saa revittyä hyötyä irti. He eivät arvosta muita ihmisiä oikeasti, vaan pitävät itseään ylivertaisina, parhaina ja yksinkertaisesti heti jumalasta seuraavina. Narskut eivät ole tyhmiä, vaan tietävät sosiaaliset säännöt ja osaavat toimia (uusien ihmisten kanssa) niin, että illuusio heidän uskomattomasta mukavuudestaan, mielenkiintoisuudestaan, mahtavuudestaan, ystävällisyydestään, ymmärtäväisyydestään, anteliaisuudestaan jne. pysyy yllä. He kääntävät kaikki vastoinkäymiset niin, että HE olivat niitä uhreja, joille tehtiin vääryyttä. Vaikka narsku vetäisi toista turpaan, narsku osaa puhua senkin niin, ettei hän tehnyt mitään väärää, ja ihmiset uskovat. He saavat jopa uhrinsa uskomaan, että tämä ansaitsi turpaanvedon, koska teki jotain "väärin". Narskut tekevät läheisistään hermoheikkoja ja todellakin aikaansaavat näille vääristyneen suhteen muihin ihmisiin: koska narsku-puoliso tai narsku-vanhempi on erittäin kylmä ja paskamainen henkilö, kehittyy altavastaajan asemaan tungetulle puolisolle tai lapselle mielikuva, että kaikista ihmissuhteista puuttuu lämpö, rakkaus ja välittäminen. Usein tällaiset uhrit päätyvät huonoihin (uusiin) parisuhteisiin ja kaverisuhteisiin, joissa sallivat kaikenlaista huonoa kohtelua, koska uskovat sen olevan "ihan normaalia" ja luulevat kaikkien ihmisten ja ihmissuhteiden olevan sellaisia.

        Narsisteista on vaikea päästä irti, koska hehän eivät luovu "omaisuudestaan". He näkevät puolison ja lapset omaisuuksinaan, joille voivat tehdä mitä mieli lystää. Puolisot, lapset ja kaverit ovat narskun palvelijoita, eivät hänen läheisiään. Jos he nousevat vastarintaan, narsku kostaa.

        Totuus narskun tosiminästä selviää yleensä kyllä ajanmittaa, mutta moniko haluaa aluksi uskoa läheisestään mitään niin pahansuopaa? Uhrit tuppaavat ajattelemaan hyvinkin pitkään "no sillä on vain huono päivä" tai jopa "minä ansaitsen tämän huonon kohtelun, koska olen paska puoliso/lapsi/kaveri" jne. Uhrit uuvahtavat ja lakkaavat taistelemasta vastaan juuri silloin, kun he viimein hyväksyvät sen, että kyllä, puoliso/vanhempi/kaveri onkin narsku.

        Olen nimittäin itsekin elänyt Herra Täydellisyyden kanssa samassa taloudessa ja tavannut tukiryhmän kautta monia muita narskun läheisiä. Kaikki ne ovat kertoneet, ettei niidenkään tutut sitä ensin uskoneet, joillakin eivät usko vieläkään ja syyttelevät näitä esim. eronneita puolisoita siitä, että "miksi jätit niin mukavan miehen/naisen?" Onhan se kauhean "mukavaa", kun saat koko ajan kuulla olevasi universumin suurin paskaläjä, joka ei osaa mitään ja on koko ajan tielläkin, mutta silti pitäisi jaksaa palvella sitä narskupuolisoa, koska "se on seurustelun idea, että sinä palvelet minua".

        No ei noita narsisteja kuitenkaan ihan mahdottomiksi yli-ihmisiksi pidä korottaa. Heidän sharminsa puree aina osaan ihmisistä mutta osa ihmisistä (usein tunneherkät ihmiset) kyllä myös vaistoavat että heissä ei kaikki ole ihan kunnossa. Olen itse nähnyt narsisteja niin työpaikoilla, suvussa kuin taloyhtiössäkin. Todellisuus on useimmiten se että he kyllä pystyvät pyöritteämään omaa hoviaan aina jonkin aikaa mutta kyllä siihen julkisivuun tulee ennen pitkää myös säröjä ja osa ihmisistä alkaa ottaa etäisyyttä kun narsistin pimeämpi puoli pilkahtelee aina välillä enemmän ja enemmän esille.
        En siis oikein usko narsisteihin jotka puhuisivat ympäri ja puolelleen ihan jokaisen tai narsistin joka pystyisi "kaappaamaan" muilta pois kaikki ystävät jos nuo ovat todellisia ystäviä. Välillä se toki onnistuu mutta ei aina ja kaikkien kanssa. Ja narsistin uhri helposti kyllä uskoo että narsisti on puhunut kaikki muut puolelleen mutta yleensä näin ei ole vaan moni kyllä näkee nuo narsistin kuviot, ei vain niitä käy julkisesti rikkomaan jotta ei itse saisi narsistin vihoja päälleen. Narsistin uhri ei siis useinkaan ole ihan niin yksin kuin luulee olevansa.


      • Anonyymi

        Älä jauha sontaa. Hirveä ihminen olet


    • anoppiperseilee

      Narsisti-isä on todella hyvä "varastamaan" ihmiset puolelleen. Hänellä on vahva persoona, joka vie niin sanotusti kaiken tilan. Yhteisiä tuttuja on paljon (koska hän haalii ympärilleen ihmisiä, joista hyötyy tai joilta saa ihailua tai joista hyötyy JA saa ihailua), ja jos minä löydän uuden tuttavan, hänen on jotenkin päästävä "viemään" tämä tuttava minulta änkemällä väliimme. Siis kun näitä uusia tuttujahan tulee paljon nykyisten tuttujen kautta, koska tavataan tuttujen seurassa heidän tuttaviaan jne. Sitä kautta kaiketikin isä saa myös selville, että minullakin on uusia "kavereita", vaikken itse niistä hänelle puhuisikaan. Sitten hän menee ja tutustuu heihin ja maanittelee heidät puolelleen.

      Minulle on ihan ok, että meillä on yhteisiä tuttavia, mutta kun isälle se on valtapeliä. Hänen on pakko olla parempi, kiinnostavampi, fiksumpi ja hienompi ihminen, joka myös tarjoaa ne kiinnostavammat elämykset. Hän ei yksinkertaisesti siedä sitä, että ne ihmiset pitäisivät minua häntä kiinnostavampana seurana. (Tosin eihän heidän tarvitsekaan pitää - mikseivät ne voi olla ihan yhtä kiinnostuneita kummastakin, kummankin kanssa tehtäisiin vain eri juttuja?) Hän yrittää aktiivisesti luoda minusta kuvaa ääliönä, joka ei tajua mistään mitään, välittää vain itsestään ja on "tylsä". Hän ei anna mitään arvoa minun tekemisilleni tai mielipiteilleni, ja luo ihmisille yleensäkin kuvaa itsestään jonain "tosi upeana tyyppinä". Sitten jos joku kauheasti kehuu häntä, joskus sanon, että ei se nyt ihan noinkaan mene, ja tämä kehuja ei tajua, että "niin kiva ihminen voi muka tehdä noin kauheita asioita". Tai tajuaa, sitten vuosien päästä, kun totuus selviää. Tosin siinä kohtaa nämä eivät yleensä halua olla enää tekemisissä minunkaan kanssani, koska ovat jo eläneet siinä ajatuksessa, että olen tylsä mäntti, eikä minuun siksi olla oltu kovin paljoa yhteydessäkään siinä vuosien varrella.

      Sekin on totta, että olen vähän henkisesti epävakaa. Minulla on masennus ja ahdistushäiriöitä, minkä lisäksi pidän itseäni mitättömänä ihmisenä suurimman osan ajasta. Kaikki lähtöisin kotoa. Äitini on maailman kiltein ihminen ja kärsii hänkin tuosta isän persoonasta, äitikään ei saa tehdä mitään omaa eikä tavata omia tuttaviaan. Äidin kaverit eivät tule edes kylään, jos isä on kotona, koska "pelkäävät" tätä tai eivät muutoin vain jaksa tämän juttuja. Ja jos äiti on menossa kavereilleen, isä kiukuttelee ja saa itkupotkuraivareita osoittaakseen mieltään. (Älkää kysykö, en tiedä, mikseivät he eroa.) Yleensä äidin on vain tehtävä kuten isä haluaa, koska sillä pääsee vähemmällä raivoamisella ja haukkumisella.

      En tiedä, ymmärtääkö narsisti-ihmisen vaikeutta muut kuin sellaiset, jotka ovat eläneet narsistin kanssa.

      Lapsenlapsista anopin ei kannattaisi olla huolissaan, koska niitä ei tule. Me emme voi saada lapsia, enkä minä niitä hankkisi muutoinkaan, koska en halua niiden joutuvan tekemisiin narsisti-isäni kanssa. Anoppi tietää, ettemme tule saamaan lapsia (ja hänellä on muita lapsenlapsia, joten pääsee kyllä mummoilemaan).

      Joku kysyi, onko anoppi "liian tyhmä" nähdäkseen isän manipulointia. Anoppi ei ole sinänsä tyhmä eikä järin fiksukaan (eli perus tallaaja), mutta häntä paljon fiksummat ja sosiaalisesti tarkkanäköisetkään ihmiset eivät ole tajunneet isän manipulointia ennen, kuin ovat sen kantapään kautta oppineet vuosien saatossa. Tästä onkin seurannut yleensä vain huonoja asioita, koska isälleni ei sanota vastaan ilman seurauksia. Hän on ajanut vastaansanoneen yksilön pois koko tuttavapiiristä ja kääntänyt kaikki tutut tätä vastaan ja mustamaalannut tyypin täysin.

      On kai selvää, että haluan pitää tuollaisen myrkyllisen ihmisen poissa "uusista" (no, eivät ne nyt enää ole uusia..) kuvioistani, rakentaa oman tuttavapiirin ja elää siinä piirissä ilman sitä painolastia, jossa minua koko ajan ajatellaan isäni kautta ja verrataan häneen ja naureskellaan sille, kun kerron, kuinka se on aiheuttanut minulle masennuksen ja läjän muita itsetunto-ongelmia. Pahempaa on luvassa, jos anoppi on mennyt kertomaan hänelle mitään, mitä olen kertonut itsestäni tai elämästäni. Isäni saa niistä asioista erinomaisia tartunta-alustoja, joihin hän sitten iskee kiinni ja alkaa taas mustamaalata minua ja levitellä asioitani ympäriinsä. Eli tämä ei rajoitu pelkästään siihen, jos anoppi vaihtaa mielipidettään minusta, vaan päälle saatan menettää kaikki muutkin uudet melkein-kaverini. Tämän takia sanon, että anoppi pilaa elämäni. Vaikka olen pyytänyt ja kieltänyt häntä tekemästä niin, ja kertonut, että näin voi tapahtua, jos hän sekaantuu tähän asiaan.

      (Ja minä muuten tiedän pareja, joiden vanhemmat eivät ole tavanneet toisiaan, koska pariskunnasta toinen tai molemmat eivät näin ole halunneet, joidenkin vastaavanlaisten syiden vuoksi, tai koska he haluavat elää omaa elämäänsä, johon vanhemmat eivät tule sotkemaan asioita. Sinänsä ei siis omaan korvaan ole koskaan kuulostanut "epäkohteliaalta".)

    • kilikello

      Kun tuota kirjoitustasi lukee, tuntuu, että isäsi ei muuta ehdi tehdäkään kuin juosta ihmisten luona kääntämässä heidän päitään aina omaan suuntaansa ja haukkumassa sinua ja muita, keitä hän nyt ei halua arvostaa. Ei sinänsä, että epäilisin kertomaasi, mutta aika kamalalta tyypiltä vaikuttaa. Luulisi, että tuohon kaikkeen menee ihan hirveästi aikaa ja energiaa.

      Miten joku edes viitsii nähdä tuollaista vaivaa? Eniten ihmetyttää, että sinä ja isäsi olette eri sukupolvea, joten ovathan sinun ystäväsikin eri sukupolvea kuin isäsi. Miten ihmeessä hän pääsee näiden sinun ystäviesi kimppuun, luulisi, että he eivät viitsisi isänsä ikäisen ihmisen kanssa alkaa mihinkään tuttavuuteen. Minä ainakaan en olisi pätkääkään kiinnostunut, jos jonkun kaverini isä alkaisi tehdä tuttavuutta kanssani, lopettaisin saman tien. Hulluna pitäisin lähinnä. En tunne oikein ketään, joilla ystäväpiiri olisi sama kuin hänen vanhemmillaan.

      Vieraille ihmisillekö tuo isäsi sitten alkaisi soitella tai muuten ottaa yhteyttä ja sinua haukkuisi? Kun niin pelkäät, että uusi ystäväpiirisikin kääntyisi isäsi kelkkaan, mitä hullua? Mistä isäsi edes saisi tietää, keiden kanssa vietät aikaasi?

      Jotenkin tuntuu, että olet hiukan ylihysteerinen tämän asian kanssa. Olet kuitenkin käynyt terapiassakin kirjoittamasi mukaan vuosia, joten eikö sieltä ole mitään apua tähän ongelmaasi tullut? Sinun pitäisi pystyä jättämään isäsi omaan arvoonsa ja olemaan riittävän jämäkkä oman elämäsi suhteen.

    • meitsifuntsastännäin

      En voi uskoo,ettei kukaan muu ihminen oo tajunnu ikinä, miteen sairasta on jos lapsen/teinin isä liikkuu koko ajan samoissa nuorisoporukoissa kuin tyttärensä!
      Lisäks sun kertoma vertailu koko ajan kumpi teistä on parempi sinä vai sun faija, miten sun kaverit käänty sun faijan kavereiks ja hylkää sut ja miten isäsi kääntää koko ajan kaikki sun tuntemat ihmiset sua vastaan, siis se on niin absurdii ku olla ja voi.

      Miten ihmeessä sun faija on voinut olla esmes koulussa sun mukana joka ikinen päivä about jotain 15 vuotta? Eiks se käynyt töissä?
      Vai onks sun faija opettajana sun koulussa? Jos sun faija oli 24/7 sun kanssa samassa paikassa niin miten sen systemaattinen sun lyttääminen on menny läpi koulun muissa opettajissa? Ei ne niin tyhmii ole, ett jos joku kolleega haukkuu ja painaa omaa lastaan sata nolla koko ajan pohjamutiin kaikille ihmisille, niin kyllä sellaseen tartutaan.

      Mä en ole hengaillu mun faijan kanssa ikinä silleen, että olis ollut samat harrastukset, kaverit tms. Kotona tieteski ollaan oltu samaan aikaan paljon, mutta himassaki mä olen leikkiny barbeilla ja myöhemmin meikeillä sun muuta eikä nää tyttöjen jutut mun faijan intressissä oo koskaan ollut. Sen takii mä en voi käsittää sitä, että sä oot istunut sun faijan vieressä koko aika etkä oo leikkiny esmes ulkonakaa muiden lasten kaa koskaan ilman faijaas.
      Tieteski meki käytiin sukulaisissa ja aikuisten kavereilla, mut ei sielläkää lapset ja aikuiset touhunnu kauheesti keskenään, meidät kersat tuupittiin leikkimään kimpassa jotain, aikuiset jäi juttelemaan omiaan kahvin tms ääressä. Ei kenenkään vanhempi ollu koko ajan vieressä dissaamassa lastaan muille kersoille. Jos ois ollu, niin aika äkkii nää muut aikuiset ois pistäny sellasen tyypin ruotuun.

      Tosi himmeeltä tuntuu jos sun faijan elämäntehtävänä on ollu pelkästään sun elämän järjestelmällinen tuhoominen eikä muka kukaan muu ihminen oo sitä tajunnu. On aika sairas tyyppi jos tollaseen pystyy yhä eikä vieläkään kukaan hiffaa mitä se tekee.
      Tätä taustaa vasten mä funtsaan, että sun käytös vaikuttaa enemmän ku omituiselta anopin mielestä. Sun anoppi miettii ootko sä oikeesti faijas henkisen julmuuden uhri vai onko sun jutut jotain fuulaa.

      Nyt sä yrität pakottaa kaikin konstein anoppisi luopumaan sun vanhempien tapaamisesta, se tekee hommasta vielä kummallisemman. Sä käyttäydyt samoin kun sun faijas, haukut isääs muille ihmisille ja yrität pakottaa niitä pitämään sitä narsistihirviönä joka tuhoo sun elämän aina ja kaikkialla. Sä et anna anopillesi mitään mahdollisuutta muodostaa omaa mielipidettään asiasta.

      Ja kun anoppi ei hyppääkään sun tahdon mukaan, sä syytät anoppias perseilijäks sun muuta, eli eipä näytä hyvältä toi sun käytös oikeesti.

      • mikävikaeri-ikäisissä

        "Nuorisoporukoissa"? Onko tuo aloittaja sanonut olevansa joku "nuoriso".. Voi olla katsos joku 30-40v. myös.

        Jos vanhemmat on saaneet lapsensa esim. parikymppisinä jo, niin siinähän ei mitään ihan hirveää ikäeroa tule kavereidenkaan välille. Eli jos "lapsi" on sen 30v. niin äiti ja isä on 50v. Kaverit voivat näin ollen olla 35-55v. yhteiset siis molemmilla. Vai onko tosiaan niin, että se on outoa, jos ihmisellä on yhtään ikäeroa kavereihinsa? Minusta se ei ole outoa, koska eri ikäisten jutut on just mielenkiintoisia. Rakastan kuunnella, kuinka vanhemmat tuttuni ja kaverini kertovat elämästään ja kuinka "ennen" tehtiin asioita. Tosin teen joskus itsekin sillä tapaa, kuin se "ennen" tehtiin, ja silloin on kiva huomata, että löytyy joku muukin, joka tekee niin.


      • köyhänperheenlapsi

        Ainakin omassa ystäväpiirissäni olisi ollut todella outoa jos siellä olisi heilunut joku kymmenenkin vuotta vanhempi silloin kun minä olin 12-20 vuotias.

        Ap sanoo, että hänen isänsä on koko apn elämän ajan vienyt ystävät häneltä, joten kai se ap:kin joskus on ollut lapsi/teini/nuori. Kyllähän se iänkaiken on ollut niin, että 15 vuotiaan silmin 35 vuotias on keski-ikäinen ja 20 vuotiaan silmin 40 vuotias on jo haudan partaalla.
        Mutta ehkä sinä olet syntynyt vanhana ja sen takia et ole koskaan saanut ystäviä omanikäisistäsi ihmisistä.

        Kivahan se on rakastaa menneitä aikoja, mutta aika aikaansa kutakin.
        Itse olen syntynyt 1955. Ekaluokkalaisena kävelin päivittäin mennen tullen 4,5 km kouluun ja talvisin sama matka hiihtäen. Kuinka moni tämän päivän 7 vuotias on kävelee päivässä 9 kilsaa kouluun, eipä taida kulkea yksikään ja se on minusta vain hyvä asia. Arvaa vaan miten pelotti pimeällä metsätaipaleella yksin, mutta eipä auttanut, pakko oli mennä, ei siinä kukaan saattajaksi ehtinyt kun äidillä oli hoidettavana 4 pienempää sisarusta ja isä oli viikot metsätöissä poissa kotoa.
        Pyykit pestiin ulkosaunassa veivattavalla pulsaattorikoneella. Vesi piti lämmittää erikseen saunan padassa, pyykit huuhdeltiin saavissa kaivosta nostetussa jäisessä vedessä. Paskalla käytiin ulkohuussissa ja persus meinasi jäätyä penkkiin kiinni 30-35 asteen pakkasilla, mutta eipä ollut lämmitettyä sisävessaa eikä housuunkaan viitsinyt tehdä, joten eipä ole yhtään ikävä sitäkään nautintoa.
        Pesulla käytiin kerran viikossa lauantaina, vaihtovaatteita oli tasan yhdet. Villahousut kutittivat jalat verille talvisin, joten kivahan näitä on muistella, mutta itse en halua elää uudelleen tuota aikaa.


    • mikävikaeri-ikäisissä

      Kilikello ja meitsifuntsastännäin:

      mitä outoa siinä on, jos ihmisellä on eri ikäisiä tuttavia? Tai no eihän kai kaikilla ole, mutta esim. minulla on aina ollut kavereita ikähaarukalla 5-80 vuotta, ei väliä, minkä ikäinen itse olen. Kun minä olin teini, siis 13-18v. niin liikuin pelkästään 40-vuotiaan tuttavatädin kanssa, mitä kautta sitten tuli niitä muita 35-50v. tuttavia. Tärkeitä edelleen. Tällä hetkellä, kolmekymppisenä, parhaat kaverini ovat nelikymppisiä tai vähän yli. En itse asiassa edes tunne itseni ikäisiä ihmisiä, vaan ne ovat joko niitä lapsia ja teinejä (sukulaisten ja tuttujen kautta tulleet tutuiksi) tai sitten just nuo nelikymppiset ystävät ja ystävättäret. Vielä jokin aika sitten yksi tärkeimmistä ystävistäni oli 85-vuotias, hän tosin kuoli.

      Jos on paljon perhetuttuja ja muita, niissä on usein vähän eri sukupolven edustajia; kun on ne "vanhemmat ja niiden lapset". Tällä tavalla tulee niitä eri ikäisiä kavereita, kun ne vanhemmat ja lapset tavataan yhdessä ja erikseen ja eri kokoonpanoilla. Jos on itseä paljon vanhempia tai nuorempia sisaruksia, niidenkin kautta tulee eri ikäistä tuttavaa. Tai näin se ainakin minulla on mennyt. Meillä esim. ikäiseni serkut ovat enemmän vanhempieni kavereita kuin minun, minua he eivät tapaa ollenkaan enkä minä heitä, vaikka joskus oli kaikki edellytykset siihen, että meistä(kin) tulisi kavereita.

      Aloittaja:
      sano sille anopille suorat sanat. Siis että rajat ne on sinullakin. Anopit ovat vähän tuollaisia joskus. Ja isälle ei tarvitse sanoa mitään, pesunkestävä narsisti tai muuten vain itseensä liiaksi rakastunut yksilö ei yleensä järkipuheesta edes piittaa. Antaa hänen jäädä omaan arvoonsa.

    • menkäähelvettiin

      Voi vittu mitä ihmisiä tääkin ketju on täynnä. Täälä ei vissiin kahta lukuun ottamatta taida tyypit tietää, millasia ihmisiä narsistit on?

      Onko se jotenkin väärin, että ihminen haluaa suojella itseään? AP vissiin tuntee isänsä käytöksen aika hyvin (ja kyllä, narsistien "tuhoamisvimma" voi olla melko systemaattista, koska he eivät siedä sitä, että muut ympärillä menestyvät. Heidän on itsensä pakko haalia ne ihailijat itselleen, koska he elävät siitä.) ja siksi tietää, mihin tämä pystyy.

      Teillä muilla on varmasti ihan normaalit, ehkä joskus "vähän nolot" porukat, joilta voi tulla suusta korkeintaan teidän noloja lapsuudenaikaisia lausahduksia, kuten "isi mulla tuli kakka housuun haittaaks?". Teille se on ihan okei, että kivat uudet ihmiset tapaavat teidän "joskus vähän nolot" vanhemmat.

      Narsistien kanssa asia on toisin. Uusi ihminen ei pysty muodostamaan narsistista TODELLISTA mielipidettä, koska siitähän narsisti just pitää huolen: että se mielikuva on kultaa ja kimallusta ja hän on se kaikkein säihkyvin timantti. Hän luo illuusion itsestään rakastettavana, ihanana ihmisenä. Sori, mutta narsistit vain tekevät tätä. Te ette sitä käsitä, koska ette ilmeisesti tunne yhtäkään. Illuusio rikkoutuu vasta vuosien päästä, riippuen vähän siitä, kuinka usein on tekemisissä narsisti-henkilön kanssa. Mitä vähemmälle yhdessäolo jää, sitä helpompi narsistin on ylläpitää illuusiotaan. Mikä pahinta, narsistit myös uskovat itse omiin juttuihinsa: he ovat itsekin sitä mieltä, että he ovat ihania tyyppejä. Jos joku muuta väittää, he saavat raivareita ja kostavat. Olen ollut tilanteessa, jossa narsisti-puoliso kosti sen, että vaimo, juhlakalu, sai syntymäpäivillään enemmän huomiota kuin hän. Mies suuttui, haukkui kaikki vieraat ja lähti ulos, koska "ei jaksa noin tyhmässä seurassa olla".

      Tosin te käyttäydytte vähän samaan tapaan kuin raiskauksen uhrien kanssa: joku on tullut raiskatuksi ja porukka huutelee sen olevan uhrin oma vika, mitäs pukeutui/käyttäytyi/liikkui tietyssä paikassa tietyllä tavalla. Eli ihan oma vika, ei siitä raiskaajaa voida syyttää...... Sama tässä ketjussa: "sä oot ihan pimee, kun haluut suojella itseäs ja omaa elämääs! Sä tässä se ihmisperse olet!"

      Ylipäänsä SE on perseilyä, että anoppi arvostaa omaa uteliaisuuttaan enemmän kuin toisen tunteita. Minä en haluais olla tuollaisen anopin kanssa missään tekemisissä. Tai yhtään minkään muunkaan ihmisen, joka leikkii läheistäni ja sitten yhtäkkiä kiskaisee maton altani ilmineeraamalla, ettei välitä paskanvertaa siitä, miltä minusta tuntuu / mitä ajattelen / mitä olen erikseen pyytänyt.

    • kilikello

      Tässä nyt mennään hieman ylikierroksilla. Minä vain ihmettelen, kun ap kirjoittaa, että hänen isänsä on tuhonnut hänen joka ikisen ihmissuhteensa, että miten ihmeessä se on ollut mahdollista.

      Voi olla eri ikäisiä ystäviä, kyllä. Mutta ystävyyssuhteet syntyvät hiukan eri tavalla, kuin siten, että jonkun tuntemansa ihmisen isä ottaa noin vain yhteyttä ja alkaa tehdä tuttavuutta ja jopa onnistuu pyrkimyksessään. Se kuulostaa minusta mahdottomalta. Miten se todellakin on ollut mahdollista esim. koulu- ja opiskelutoverien kohdalla? Minun opiskelukavereistani ei muistaakseni yksikään koskaan käynyt kotonani eikä kukaan ollut koskaan vanhempieni kanssa mitenkään tekemisissä. Hyvä jos toisiaan missään näkivät. Miten jonkun isältä voi riittää aikaa ja energiaa urkkia tyttärensä kaveripiiriin kuuluvien ihmisten nimiä ja yhteystietoja ja sitten alkaa luikerrella heidän elämäänsä ystävystyäkseen näiden kanssa ja sitten mustamaalata tytärtään näille.

      Tuleeko tämä isä tyttärensä työpaikalle ja siellä alkaa hieroa ystävyyttä tämän kaikkien työtovereiden kanssa ja onnistuu luomaan luottamukselliset ja hyvät ystävyyssuhteet heidän kanssaan, häh???

      Entä tämän ap:n puoliso? Onko hänkin manipuloitu appiukon taholta? Kun kerran joka ikisestä ihmissuhteesta on kyse.

      En epäile narsistista käytöstä, kyllä sitä on ja tuon synttärisankarin puolison käyttäytymismallin olen joutunut itsekin todistamaan. Siinä tapauksessa oli kyse pikkulapsesta, jonka saamaa huomiota ei toinen vanhemmista kyennyt kestämään. Muutakin muistan, mutta tuo tuli lähelle. Tuota se todellakin voi olla.

      Minua ihmetyttää vain se, miten tuo ap:n tilanne on voinut käytännössä olla mahdollinen.

      On näillä pahimmilla narsisteilla tekemistä, kun on koko maailma saatava ihailemaan itseään ja kaikki ne, jotka ei suostu ihailijapiiriin, lyötävä jollain lailla lyttyyn. Hankalaa luulisi elämän olevan. Pahin skenaario varmaan joutua sitten vanhana yksinäiseksi ja unohdetuksi eikä kukaan välitä paskaakaan ja peilistäkin katsoo vähemmän loistelias kaveri.

    • julmuudenuhri

      Osalla täällä kirjoittavista ei ole aavistustakaan narsistin hovin ja sen liepeiden laajuudesta. Siihen toden totta kuuluvat kaikki ikäluokat. Julkisuuden henkilöt saavat narsistin aivan hullaantumaan, koska heistä tarttuu karismaa narsistiin. Siis ihan jossain tilanteessa narsisti voi myöntää, että Suomen suosituin laulaja tai presidentti on karismaltaan vielä häntäkin ylempi, mutta kun narsisti menee tämän julkkiksen juttusille, niin hän on taas saanut lisää karismaa.

      Ystävät ja tuttavat on yritettävä pitää mahdollisimman kaukana narsistista. He näkevät narsistista aluksi parhaan pintakiillon. Se voi vaikuttaa harmittoman huvittavalta korkeintaan. Narsisti onkii heiltä tietoa uhristaan, hän on julman tarkkanäköinen.

      Lapsiuhrin itsetunto on hyvin heikko. Hän ei ole koskaan saanut narsistivanhempansa pyyteetöntä rakkautta. Häntä on hyvästä suorituksesta palkittu, mutta huonosta rangaistu sitäkin pahemmin. Lapsen on vaikea solmia normaaleja ihmissuhteita, koska hän ei tiedä, mitä ne ovat. Hän on rakkauden kerjäläinen. Kun jossain vaiheessa pääsee opiskelemaan tai muuten pois narsistin katon alta, voi vähitellen alkaa rakentaa itsetuntoa ja opetella ihmissuhteita. Ne ovat paljon muutakin kuin narsistin korostama velvollisuus rakastaa narsistia.

    • Roksi

      Kuvaat hyvin narsistia. Joku tuolla kirjoitti että narsisti on showmies. Juuri näin on.
      Narsistin elämä on ihmeen helppoa, hän sanoo että elämänsä on kivaa ja hauskaa. Hän ei tunne ahdistusta eikä masennusta, ei katumusta teoistaan koska ei tajua tehneensä mitään väärää.
      Jos narsistille yrittää kuvailla hänen aiheuttamien tekojen pahuutta, hän sanoo: En todellakaan ymmärrä mitä puhut.

      Narsistin minän kehitys on jäänyt kohtalokkaalla tavalla vajaaksi. Hän sieppaa muiden ''sieluja'' itselleen, kuin ravinnoksi. Lähimmät ovat tietenkin suurimmassa vaarassa, mutta narsistin nälkä on rajaton, ja siksi kun uusia ihmisiä tulee näköpiiriin, hekin ovat vaarassa joutua narsistin ravinnoksi.
      Aika harva ymmärtää mistä tässä on kyse.
      Mutta narsisti hurmaa uusia ihmisiä showmiehen taidoilla, ja uudet ''sielut'' joutuvat lopulta kiinni kuin hämähäkin verkkoon jos viipyvät liian kauan narsistin kimaltavassa hehkussa, hurmaavassa seurassa.

      Ap, loppujen lopuksi ainut keinosi on se että opettelet ajattelemaan niin ettei sinun tarvitse kahmia ''omia ihmisiä'' . Sillä nyt sinä olet luonut sellaisen kuvion että on ''isän leiri'' ja ''minun leiri'', ja sinä pelkäät kauhun vallassa että sinun leirin ihmisiä karkaa isän leiriin.
      Showmies tulee AINA hurmaamaan valheellaan uusia ihmisiä, et voi estää sitä. Opettele henkistä itsenäistymistä, eriytä ajattelusi isän maailmasta. Lopeta kertakaikkiaan huolestumisesi sen suhteen että isän leiri aina vaan suurenee kun isä ahnehtii uusi ihmisiä.
      Tärkeitä ovat vain sinä, miehesi, ja äitisi joka tietää millainen isäsi on.


      Totuus on se, että loppujen lopuksi omassa leirissä on vain yksi jäsen , ja se olet sinä itse. Pidä itsestäsi huolta, lopeta se huolestuminen, kehitä itsenäistä ajattelua, anna muiden tehdä omat päätöksensä ja valintansa.
      Anna anopin - ja kenen muun tahansa - juosta isän leiriin jos hän haluaa, se on hänen valintansa, et ole siitä vastuussa. Kun opit näin ajattelemaan, masennus ja ahdistuskin hellittää sillä nyt olet ottanut liikaa stressiä huolestumalla muiden valinnoista ja päätöksistä.

    • Anonyymi

      😡😡😡😡😡😡 kauheaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe