Hoikka 50 +

JosHoikkanaHaluu

…............................... Kuulostaako mahdottomalta yhtälöltä 50 ja oikeasti hoikka siis painoindeksin alapäässä tietty ilman geeniperimää saavutettuna? 50 ja paino indeksin yläpäässä eli vatsakas, se onnistuu kyllä kaikilta! Itse kokeilin tuota pudotusta painoindeksin yläpäästä lähdin ja alapään tavoitin, noh onnistui, mutta sen jatkuva ylläpitäminen onkin hankalaa. Keho tottuu nopeasti vähäiseen ravintoon ja pitää sitä normaalina, eli vihannes kuurilla pitäisi olla jatkuvasti lopun ikäänsä. Heti kun vähänkin lipsuu niin rasva% alkaa nousta, liikunta ei pahemmin laihduta ellei tee sitä 8 h päivässä. Rasva karppauksella tuon painoindeksin yläpään ylläpito jotenkin onnistuu, mutta alapään ylläpito vaatii kyllä rasvojen vähentämistä reippaasti ja aineen vaihdunnan heiketessä iän myötä on ravinnosta karsittava edelleen, aika lohdutonta!

10

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en_haluu

      Tekemätön paikka kyllä meikäläiselle, ei pääse edes painoindeksin yläpäähän. Lihakset painaa liikaa. Enkä ole salilla käynyt kuin sellaiset 4-5 tuntia viikossa. Ruokana saa olla muutakin kuin vihanneksia, perunaa, leipää, riisiä, pastaa kanaa ja lihaa nyt ainakin, ihan normaali ruokaa, ja kunnon annoksia. Rasvaprosentti on ihan ok, sixpäkki on enempi tuollainen 2-päkki mutta se on ok näin talveksi,

      • JosHoikkanaHaluu

        Isot lihakset vääristää painoindeksiä silloin mittarina voi pitää vatsakumpua jos se ei pullota niin lihaksikkaan hoikan mitat täyttyy! Syön toki itsekin muutakin kuin vihanneksia vaan tarkka pitää olla jos saavutetut mitat haluaa säilyttää. Liikuntani on kolmisen tuntia salilla ja 7h lenkkipoluilla viikossa. Liikunnan merkitys itselläni on lähinnä nälän kasvatus, sillä painoa ei vielä tuolla määrällä alenneta! Ikä ihmisillä 50 on haasteellista tuo hoikkana pysyminen kun ei ole laihan geenejä suotu!


    • vplaitteli

      Oikotie sairaalaan ja ehkä jopa .........

    • Helppo_homma

      Itse olen 52.
      Eräässäkin lääkärin epikriisissä lääkäri totesi että 52v hoikka mies....
      Syömistapani poikeaa rajusti suoitelluista.
      En puputa koko ajan ruokaa, syön käytännössä 1 kerran päivässä.
      Eli aamu alkaa 3-4 kupilla kahvia, ilman sokeria tilkka maitoa.
      Päivän aikana ehkä kuppi kahvia.
      Iltapäivällä siinä 4-5 maissa syön reilun kotonatehdyn ruuan.
      en pihistele rasvassa vaan syön ihan normi ruoka, toisinaan kunnon voihin tehty kastike johon lirautan kermaa.
      Syöntitapani on ikäänkuin päivittäinen paastoaminen.
      Tosin aika monesti viikonloppuisin tulee syötyä enemmän, mutta en säännöstele muuten syöntiä, syön sen verran kun tuntuu hyvältä.
      Veriarvoni ovat hyvät, kolesteroli hyvä, verenpaine hyvä, ei sydänvaivoja, ei diapetesta.
      Ainoa mikä vaivaa ovat nivelkivut.

      Mielestäni ohjeet että syödään 5 kertaa päivässä eikä nälkä saa tulla on raakasti väärä ja ajaa ihmiset syömään liikaa.
      Faktaa on myös se että jos ravinnon saanti on jatkuvasti tasaista niin elimistö ei mene koskaan korjausmoodiin (solujen korjausta tapahtuu paastoaikana).
      Myös hampaat kiittää vähemmästä syömisestä, happohyökkäys tapahtuu aina kun syö.

      Painoni on pysynyt samana jo 15v.

    • laiha.mummo

      Enpä tiedä. Olen 62-vuotias ja hoikka, jos en suorastaan laiha. Riippuu katsojasta, joku sanoo liian laiha. Lääkäri pelkää luitteni puolesta - osteoporoosi.
      BMI alarajoissa. Olen vegetariaani. Omassa lapsuuden perheessä 7 lasta. Minä nuorin. Poikia kolme ja tyttöjä neljä. Olen ainoa tytöistä joka on näin hoikka, yksi sisko normaalin ylärajoissa toinen lähentelee sitä. Äiti lyhyt ja pullea. Isä joku 170 ja normaali. Veljistä yksi reilusti ylipainoinen, toinen normaali ja kolmas hoikka.
      Lumettomaan aikaan liikun paljon metsissä. Ennen juoksin mutta polvet ei enää kestä. Syön kyllä silloin tällöin suklaata ja sipsejäkin, mutta muuta karkkia en enkä limsoja tai mehuja. Hedelmiä en syö mutta marjoja. Vehnää en voi syödä koska suoli reagoi kamalasti. Kivut on niin kovat etten viitsi edes kokeilla! Lisättyä sokeria en syö. Talviaikaan liikunta jää vähemmälle mutta pyrin kävelemän kauppareissut ja keskustaan 2 ja 1/2 km mennen tullen.
      Mielestäni painon kanssa ei tarvitse taistella kun syö järkevästi ja liikkuu edes vähän. Mihinkään ihmedietteihin en usko, ne pilaavat vain aineenvaihdunnan ja sekoittavat kropan kokonaan.
      En tupakoi enkä käytä alkoa muuta kuin ehkä 4-5 kertaa vuodessa ulkomailla viiniä ruoan kanssa. Kotioloissa en viiniäkään juo.
      Uskon siihen, että kroppa hakeutuu aina tasapainoon. Jokaisella on oma "ihannepainonsa" tai hyvinvointipainonsa jota kroppa pyrkii ylläpitämään. Se häiriintyy ja menee epäkuntoon kun mässäillään ja paastotaan ja ties mitä ihmekuureja! Joillakin se paino on alempi, joillakin ylempi. Ylipainoa ja lihavuutta en enää sanoisi normaaliksi, samoin kuin äärimmäistä laihuutta.

    • 5672

      Maailma on täynnä kaikenlaisia ihme/nälkä dieettejä, jotka ovat lähinnä bisnestä.
      Jos lihaavus ongelma ratkaistaa nämä mainitut laihduts businekset olisi kohta konkurssissa, joten kannattaa vastustaa, kuten täällä näkyy olevan tapana
      Vähähiilihydraattinen- runsasrasvainen dieetti on enemmänkin elämäntapa kuten vaikkapa vegaanien ajatus syödä. terveellisesti.

    • JosHoikkanaHaluu

      Lähinnä tuolla aloituksella ajoin takaa vyötärölihavuudesta eroon pääsemistä (ns.laiha läski tyyppisillä ihmisillä) eli olet bmin mukaan ok mut ylärajalla eli sisäelinten ympärillä on rasvaa liikaa jos se näkyy ulospäin pullotuksena. Se on vaarallista ruokavaliosta riippumatta sillä useilla on jo kehittynyt rasvamaksa vaikka ei alkoholia käyttäisi lainkaan. Rasvamaksaa on vaikea verikokeilla havaita, sillä koepala on vain luotettava toteamistapa ja sitä ei rutiini tarkastuksissa tehdä! Itse olen kokenut haasteelliseksi tuon pullotuksen loitolla pitämisen, kun elämmässä muutakin kuin liikunta ja niukasti syöminen!

    • Iso-My

      Olen se nykyisin normaali 168cm mummeli. Nuorena painoin 52-54kg.
      92cm-60cm-88cm mitat kiitos liikunnan, vaikka söin2500kcal/pvä.
      40-50-vuotiaaksi näin, mutta sitten paino nousi, kiitos istumisen, kurssien.
      Olen nyt 65kg. Laihduttamassa tietenkin. Mutta olen katsonut saunassa
      kriittisesti naisia, jotka ovat nahka luun päällä - muuta ei.
      En ikinä enää laihduta itseäni luupiikiksi! Varsinkin vanhempana naisena!
      Niin rumaa se on! Hyi olkoon! Nuorena, siroluisena se vielä menee.
      Vyötärön aion voimistella hoikemmaksi, mutta muuten olen aika tyytyväinen.
      !02cm-75cm- 98cm ei ole oikeastaan mikään ladon ovi...

    • uhfggdsfdfsa

      Olen 40 ja ikäni ollut suunnilleen 52 kg. Tismalleen siis pituuteeni suhtautettuna normaalipainon puolivälissä. Kumma, että nykyään normaalipainoiset koetaan laihoiksi. Se on ylipainoepidemian ansiota.

      Arvioin syöväni noin puolet siitä mitä nuorena saman painoisena. En tosin koe painonhallintaa rasitteeksi, olen askeetikko. Kehonkoostumismittauksen mukaan perusaineenvaihduntani on vain 1200 kcal. Liikunnasta tulee lisää 300 - 500 kcal/pv (usein enemmänkin). Mitä vähemmän ihminen painaa, sitä vähemmän hän kuluttaa energiaa sekä levossa että rasituksessa. Se varmaan koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi. Kuvitellaan, että uudessa uljaassa painossa voidaan palata entiseen ruokavalioon.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe