Karenssista

entiedätätä

Saako karenssin, jos mulle tarjotaan työtä, otan sen vastaan ja sanon itseni irti sen perusteella, että työnantaja pyytää tekemään laittoman työtehtävän?

7

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noseriippuu

      No ei voi saada. Tosin sen voi joutua todistamaan että näin on tapahtunut. Sana sanaa vastaan jos on niin karenssi voi tulla.

    • noseriippuu

      Ja järkikin sanoo että mihinkään laittomuuksiin ei tarvitse eikä pidä suostua.

    • OltavaTarkkana

      Saat, jos et pysty todistamaan tuota laittomuutta.

      Homma menee niin, että ennen kuin sanot itsesi irti, otat yhteyttä liittoon tai työsuojelupiiriin, tai vakavassa tapauksessa poliisiin.
      Kun he ovat antaneet lausunnon, otat yhteyttä työkkäriin. Vasta heidän luvallaan voit sanoa itsesi irti ilman karenssia.

      Ilman tätä prosessia saat karenssin.

    • Kopliuo

      Saat karenssin joka tapauksessa. Poliisi ja Avi kutsuttuna työpaikan asioita selvittämään (eivät mielellään edes ota casea) ei muuta tilannetta sinun osaltasi mihinkään.

      • Psykopaatteja

        Ensin soitetaan poliisille, sitten ehkä ilmoitus aville. Jos tämän menettelyn takia tulee fudut, et saa karenssia. Lisäksi voit ottaa yhteyttä asianajajaan.

        Ihan järkikin sanoo todellakin tämän, mutta tällä palstalla on näitä aivopesumanipuloijia, jotka yrittävät ohjailla käytöstäsi ja ajatteluasi siihen suuntaan, että tuhoat omaa elämääsi ja lopullisesti urasi sekä aiheutat voittoa ja psyykkisesti sairasta vahingoniloa työnantajille ja työkavereille. Ehkä jopa toivovat, että teet itse rikoksen ja tai itsemurhan ja saavat siitä sairasta tyydytystä itselleen.


    • Kohtatuleekonkurssi

      Se on muuten kumma juttu ! että jos teet työsopimujksen ja siinä on koe aika !

      Tällöin sinulla on oikeus lopettaa työsuhde vaikka heti! ensimmäsen työpäivän jälkeen, jos katsot että paikka ei ole sinua varten, tämä sama oikeus on myös työnantajalla !

      Miten tämä oikeus nykyään toteutuu ?

      Tuleeko tästä oikeudesta turha,jos työkkäri voi laittaa ihmisen karennsille ?

      Ottakaapa selville asia !

      Koe ajalla olevalla työläisellä on oikeus lopettaa työsuhde jos sopimuksessa on koeaika !

    • Juttelepa ensin luottamusmiehen kanssa ennekuin suostut tekemään mitään laittomuuksia. Tai pyydä hänet "todistajaksi" kun sinua kehoitetaan tekemään jotain laitonta. Tai jos saat sovitun kirjallisena tai salaa nauhoitettuna niin sitten pelastat nahkasi. Työnantajahan siinä silloin joutuu kuseen, mutta pelkkä sana sanaa vastaan ei riitä näytöksi koskaan. On myös olemassa ns "harmaata aluetta", jota vaikea todistaa "laittomaksi". Jos työpaikalla on usein toistuvia ongelmia kannattaa alkaa heti alusta pitämään jonkinlaista "päiväkirjaa" johon merkitset tarkkaan mitä käsketään, kuka käskee ja tarkat ajankohdat myös. Ainakin ne asiat kannattaa tarkoin eritellä joista arvelet hiukankin tulevan "vääntöä" ennemmin tai myöhemmin.
      Itsellä kokemusta eräästä hoitoalan työpaikasta, jossa jatkuvasti minä ja eräs toinen pitkäaikainen sijainen olimme muiden työkavereiden silmätikkuna ja kaikki asiat tavallaan haluttiin kaataa meidän päälle. Keskustelin asiasta esimieheni kanssa ja sanoin suoraan että hän ei todellakaan tiedä mitä kentällä (siis kotihoidossa) oikeasti tapahtuu kun on vieraantunut kenttätyöstä ja samalla ei näe niitä ongelmia mitä työntekijöiden ja asiakkaiden välillä tapahtuu. Eräänä aamuna esimies tulikin aamulla työnjakoon ja sanoi että lähtee kanssani aamun kierrolle. Tein työni täysin normaalisti ja samalla esimies "kartoitti" asiakkailta mielipiteitä minun työstäni. Kun kierros oli tehty ja palattiin toimistolle, "akat" luulivat että saan kenkää tai ainakin varoituksen, mutta yllätys yllätys esimies sanoikin että on saanut minusta erittäin hyvän kuvan ja myös asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja tästä lähtien turhat pulinat pois. Ja seuraavana aamuna sama esimies lähti erään "riitapukarin" mukaan kierrokselle ja sen kierroksen jälkeen olikin tuolla tantalla naama norsunv#tulla. Tulehtunut tilanne rauhoittui joksikin aikaa, mutta onneksi löytyy muitakin alan paikkoja joten oli parempi vaihtaa maisemia kuin stressata itsensä enkä todellakaan ole sen jälkeen sen työpaikan ovea avannut enkä avaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3529
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2949
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2554
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2075
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      19
      2075
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1847
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1702
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      16
      1650
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      275
      1360
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1316
    Aihe