Jehovan todistajat-järjestössä on myös ateisteja

havaintoja

Jehovan todistajiin virallisesti kuuluvakin ihminenkin voi olla todelliselta vakaumukseltaan kuitenkin ateisti. Moni ateistiksi tai agnostikoksi ajattelutavaltaan muuttunut ihminen jää kuitenkin Jt-liikkeen harjoittaman ihmissuhteilla kiristämisen vuoksi muodollisesti kuitenkin Jehovan todistajaksi. Tälläiseen tilanteeseen voi viitata mm se, että henkilö antaa ymmärtää, ettei usko Raamattuun eikä Jumalaan, mutta pitää kuitenkin Jt-liikkeen oppeja lähinpänä alkukristillistä raamatullista opetusta olevina.

Hmmmm. Lainaanpa nimimerkin MitenSeKäy kommentin toisaalta:

"On erittäin epäuskottavaa, että kukaan päätyy Jt-uskonnon tapaiseen ajattelutyyliin uskontoa koskevissa (yms asioissa) ilman Jt-liikkeen harjoittamalle vuosien massiiviselle aivopesulle altistumista.

Itseasiassa tätä mieltä on kertonut olevansa jopa Jt-liikkeen johtohenkilökin. Toki hän ilmaisi asian toisin sanoin. Jo aikoinaan eräs Jt-liikkeen johtaja nimittäin ilmaisi asian jotensakin näin: "Mikäli luet meidän opussarjaamme ahkerasti, mutta et Raamattua, pysyt totuudessa, mutta jos et opussarjaamme lue ja luet vain Raamattua, luisut pian totuudesta.

Niinpä! Pelkästään Raamattua tutkimalla ei päädy lähellekään Jt-liikkeen harhaista oppirakennelmaa!"

Asia on juurikin näin! On hyvä muistaa, että Jt-liikkeen aivopesulle altistuessaan ihminen myös omaksuu Jt-liikkeen vihan ja halveksunnan kristikuntaa ja kristillisyyttä kohtaan. Siellä oppii tietyt litanniat, joilla Jt-liike on yritellyt todistella, että heidän oma oppinsa on raamatullista, mutta kristittyjen oppi on epäraamatullista.

Siellä oppii myös putkiaivoisen ajattelutavan, että menneitten aikojen kristityiksi itseään nimittäneiden väärät toiminnat kaatuisivat jotenkin meidän aikamme kristittyjen niskaan. Jt-liike opettaa jäsenensä niputtamaan kaikki kristikunnan kristityt samaan nippuun, jota sitten siellä opetetaan halveksimaan.

Moni, joka Jt-liikkeen sisällä menettää uskonsa Jumalan olemassaoloon, ei kuitenkaan menetä oppimaansa vihaa ja halveksuntaa kristikuntaa ja kristillisyyttä kohtaan. Siinä asiassa Jt-liikkeen masinoima aivopesu jää monella elämään usein jopa koko loppuelämän ajaksi. Sen ilmiön voi havaita usein tälläkin palstalla.

41

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • havaintoja

      Usein käy niinkin, että Jt-lahkon ansaan jäänyt ateisi on tilanteestaan ahdistunut ja turhautunut. Eihän hän pysty avoimesti puhumaan ajatuksitaan Jt-tutuilleen tai -läheisilleen. Hän kokee olevansa pakotettu elämään kulissielämää, jottei joutuisi kartetuksi läheistensä taholta.

      Tässä tilanteessa Jt-lahko tietenkin ärsyttää ja ahdistaa ja sen luulisi pinnallisesti ajatellen olevan ykköskohde ärtymykselle ja jopa mahdollisesti heränneille vihan tunteille. Mutta ihminen on mielenkiintoinen olento. Kun ihminen huomaa olevansa jumissa ja osana jotakin, jota ei kannata ja ehkä jopa halveksiikin, se tilanne saattaa alkaa ahdistaa itse jo liikaakin sietokyvylle. Tuntuisihan nololta ja kiusalliselta myöntää, että on osanen jotain pahaa ja haitallista jopa vaarallista, jos ei koe omaavansa keinoja ja voimia irtaantua siitä.

      Mitä satimeen jääneen ihmisen psyyke silloin keksii sijaistoiminnoksi purkaa vihaa ja ahdistusta: No ainahan voi yrittää alkaa vähätellä sen organisaation pahuutta, johon itse on nalkissa ja ottaa raivonsa kohteeksi tutun ja turvalliselta vaihtoehdolta tuntuvan maalin, saman maalitaulun, jota oma alistava emo-organisaatiokin vihaa ja haukkuu. Saman maalitaulun, jota oma emo-organisaatio olikin jo ehtinyt vuosikaudet aivopestä vihaamaan. Kristikunta ja kristillisyys ovat yhteinen Jt-lahkon ja Jt-lahkon ansaan joutuneiden ateistien maalitaulu.

      Kun kulissielämään nalkkiin jäänyt ateisti käyttää aikaansa hyökkäilemällä sanallisesti kristittyjä vastaan, oma turhauttava ja valheellinen elämäntilanne ehkä unohtuu edes hetkeksi. Onhan se surkeaa, kun ei voi olla oma itsensä. Onhan se ymmärrettävää, että ikuinen näytteleminen ja pakotettu feikkielämä uuvuttaa ja pistää vihaksi.

      Monia on ihmetyttänyt mistä ihmeestä löytyy into, vaikuttimet ja syyt joidenkin ateistien Jt-lahkon ihmisoikeuksien rikkomusten ja lahkon uhrien kärsimysten vähättelyyn ja saman aikaiseen hyökkäilyintoon kristillisyyttä vastaan. Miksi joku viitsii käyttää noihin toimintoihin jopa runsaasti aikaa?

      Miksi palstalta löytyy erikoista yhdistelmää: ateisteja, jotka kehuvat Jt-liikettä raamatullisimmaksi ja kristikuntaa paremmaksi, vaikka ateistit eivät yleensä sellaiseen sorru. Yleensä monille ateisteille ihmisoikeusrikkomukset eivät ole vähättelyn paikka ja yleensä normiateisteilta (joilla ei ole Jt-ansataustaa) ei kyllä sympatioiita heru vaarallisille lahkoille kuten Jt-lahko.

      No yllä tuli esiin joitain mahdollisia taustatekijöitä moiselle erikoiselle tällä palstalla esiintyvälle ilmiölle.

    • KongitiivinenDissonanssi

      "Siellä oppii myös putkiaivoisen ajattelutavan, että menneitten aikojen kristityiksi itseään nimittäneiden väärät toiminnat kaatuisivat jotenkin meidän aikamme kristittyjen niskaan."

      Tuolla itselleen epärehellisellä ja kakisinaismoraalisella tavalla tuppaa ajattelemaan itselleen epärehellinen sokea fundis-uskova, joka soveltaa omien uskomuksiensa perusteisiin aivan samaa kongitiivistä dissonansia kuin todistajatkin.

      Kahdet punnukset. Samalla tuon lausuja saattaa kuitenkin olla kirkaskatseinen kun on kyse vaikkapa islmamin historiasta ja sen aikaansaannoksista.

      "Moni, joka Jt-liikkeen sisällä menettää uskonsa Jumalan olemassaoloon, ei kuitenkaan menetä oppimaansa vihaa ja halveksuntaa kristikuntaa ja kristillisyyttä kohtaan."

      Revit ihan omia uskon-itsekkäitä ja itse-uhriutuvia syyte-ajatelmiasi. Osalla on silmät auenneet koko kristinuskon perustuksien kestämättömyysille, joka sinua vaikuttaa kovin kiusaavan.

      Sinä vain et uskon-sokeuden ja sille perustuvan itseriittoisuutesi sokeudelta kykene havaitsemaan miten koko kristinusko Vartiotorniseuraa myöten laitetaan samalle viivalle, samaan puntariin.

      Olet vain jämähtänyt "nykykristillisyyden" eli kreikkalais-helleeni-pakanakritillisyyden moodiin ja kummarrat sokeasti sitä. Uskomuksiesi perustukset eivät kestä kriittistä analyysia ja punnintaa.

      "Miksi palstalta löytyy erikoista yhdistelmää: ateisteja, jotka kehuvat Jt-liikettä raamatullisimmaksi ja kristikuntaa paremmaksi, vaikka ateistit eivät yleensä sellaiseen sorru."

      Lopeta tuo uskon-narsisitinen itsellesi ja toisille kroonisesti valehtelu. Kaikki uskonnot kuten Vartiotorniseurakin ovat samalla kritiikin viivalla. Myös ne sinun Nikea-Athanasios-lahkoisuuden tosi-kristillisyys-totuuskuvitelmasi.

      Pieni havainto.

      Koko vuolas uskon-itsekkyydestä kumpuava henkilökommentointi-vuodatuksesi on tiivistettavissä kahteen elementtiin: Argumentum ad homnem & Kongitiivinen dissonanssi.

      Revi siitä.

      :/

      • havaintoja

        Kristinusko ja J.t-lahko eivät näytä olevan samalla viivalla eräitten ateistien mielissä. Esim eräskin sinulle varmasti varsin tuttu Jt-mielinen ateistisankari ;) jankkaa jatkuvalla syötöllä sitä, miten ihminen muka joutuu OJASTA ALLIKKOON ELI HUONOSTA VIELÄ HUONONPAAN, jos siirtyy Jehovan todistajasta kristikuntaan kristityksi. Tällöin tämä ateisti siis tunnustaa suoraan arvostavansa enemmän Jehovan todistajat-uskontoa kuin kristillisyyttä.

        se on hyvin erikoinen ja paljon paljastava tunnustus. Nimittäin Suomen normiateistit kyllä pitävät ihmisoikeuksia arvossa ja tuomitsevat pahimmaksi sellaiset aatteet ja uskonnolliset liikkeet/lahkot, jotka polkevat jalkoihinsa ihmisoikeudet. Jehovan todistajat uskonto polkee jalkoihinsa pahasti monia ihmisoikeuksia kuten sananvapauden, uskonnonvapauden(johon sisältyy oikeus erota uskonnosta ilman sanktioita /rangaituksia), äänestysoikeuden jne. Jt-lahko ajaa ihmisiä myös tappamaan itsensä kieltäytymällä verenssiirroista. Esim luterilaisuudessa ja suurimmassa osassa Suomen kristikuntaa ihmisoikeudet sen sijaan toteutuvat varsin hyvin. Tämän normiateistit tunnustavat ja näin ollen paheksuvat erityisen huonoina järjestöinä vaarallisia lahkoja kuten Jt-lahkoa.

        Eräät tämän palstan ateistit (tai yksi varsin tuottelias, joka on tod.näk sinulle hyvin tuttu ;) ) sen sijaan ovat sokeita tälle faktalla miten vahingollinen ja vaarallinen Jt-lahko on suhteessa muuhuun uskonnolliseen kenttään maassamme, esim verrattuna varsin hyvin ihmisoikeudet huomioon ottavaan luterilaiseen kirkkokuntaan. siksi on koomista, että tämä ateisti julistaa ihmisten menevän ojasta allikkoon siirtyessään vaarallisesta Jt-lahkosta kristikunnan kristityksi. Hyvin paljastavaa ja väkisinkin tuo mieleen sen miten teokas Jt-lahkon aivopesukoneiston vaikutus voi olla vielä vuosienkin jälkeen altistumisen loppumisesta tai vähentymisestä.

        Islamin opetukset ja periaatteet , jotka löytyvät Koraanista on se syy, miksi en kannata islamia. Ei suinkaan se miten eri suuntauksien islaminuskoiset ovat milloinkin toimineet.


      • KongitiivinenDissonanssi
        havaintoja kirjoitti:

        Kristinusko ja J.t-lahko eivät näytä olevan samalla viivalla eräitten ateistien mielissä. Esim eräskin sinulle varmasti varsin tuttu Jt-mielinen ateistisankari ;) jankkaa jatkuvalla syötöllä sitä, miten ihminen muka joutuu OJASTA ALLIKKOON ELI HUONOSTA VIELÄ HUONONPAAN, jos siirtyy Jehovan todistajasta kristikuntaan kristityksi. Tällöin tämä ateisti siis tunnustaa suoraan arvostavansa enemmän Jehovan todistajat-uskontoa kuin kristillisyyttä.

        se on hyvin erikoinen ja paljon paljastava tunnustus. Nimittäin Suomen normiateistit kyllä pitävät ihmisoikeuksia arvossa ja tuomitsevat pahimmaksi sellaiset aatteet ja uskonnolliset liikkeet/lahkot, jotka polkevat jalkoihinsa ihmisoikeudet. Jehovan todistajat uskonto polkee jalkoihinsa pahasti monia ihmisoikeuksia kuten sananvapauden, uskonnonvapauden(johon sisältyy oikeus erota uskonnosta ilman sanktioita /rangaituksia), äänestysoikeuden jne. Jt-lahko ajaa ihmisiä myös tappamaan itsensä kieltäytymällä verenssiirroista. Esim luterilaisuudessa ja suurimmassa osassa Suomen kristikuntaa ihmisoikeudet sen sijaan toteutuvat varsin hyvin. Tämän normiateistit tunnustavat ja näin ollen paheksuvat erityisen huonoina järjestöinä vaarallisia lahkoja kuten Jt-lahkoa.

        Eräät tämän palstan ateistit (tai yksi varsin tuottelias, joka on tod.näk sinulle hyvin tuttu ;) ) sen sijaan ovat sokeita tälle faktalla miten vahingollinen ja vaarallinen Jt-lahko on suhteessa muuhuun uskonnolliseen kenttään maassamme, esim verrattuna varsin hyvin ihmisoikeudet huomioon ottavaan luterilaiseen kirkkokuntaan. siksi on koomista, että tämä ateisti julistaa ihmisten menevän ojasta allikkoon siirtyessään vaarallisesta Jt-lahkosta kristikunnan kristityksi. Hyvin paljastavaa ja väkisinkin tuo mieleen sen miten teokas Jt-lahkon aivopesukoneiston vaikutus voi olla vielä vuosienkin jälkeen altistumisen loppumisesta tai vähentymisestä.

        Islamin opetukset ja periaatteet , jotka löytyvät Koraanista on se syy, miksi en kannata islamia. Ei suinkaan se miten eri suuntauksien islaminuskoiset ovat milloinkin toimineet.

        "Kristinusko ja J.t-lahko eivät näytä olevan samalla viivalla eräitten ateistien mielissä. Esim eräskin sinulle varmasti varsin tuttu Jt-mielinen ateistisankari ;) jankkaa jatkuvalla syötöllä sitä, miten ihminen muka joutuu OJASTA ALLIKKOON ELI HUONOSTA VIELÄ HUONONPAAN, jos siirtyy Jehovan todistajasta kristikuntaan kristityksi."

        Uskomuksellisesti, eli uskomustoivomuksellisesti kyse todellankin on ojasta allikkoon loikkaamisesta.

        Valtaosa kristinuskon suuntauksista edelleenkin uskoo ikuiseen kidutushelvetiin, jollisella uhkailu on poikkeusellisen sairasta ja sadistista j ajonka vaktuspiiriin jotuvat jopa pienet lapsetkin.

        Varsinkin palstalla aktivoituvat herätykselliset edustavat vielä erityisen agressiivistä versiota ikuisella helvetinkidutuksella uhkaajista ja sellaisen option ylläpitäjistä.

        Teidän fundiksien todistajuuden tilalle kauppaamat ja julistamat totuudet eivät ole yhtään sen totuudellisempia tai pelastavampia kuin todistajuuskaan.

        Teidän ainoa motiivi tällä palstalla aktivoitumisene on yrittää saada käännynnäisiä omiin ihmisvetoosiin Nikea-Athanasios-lahkoihinne.

        Asian pihvi. Vartiotorniseuran kolme keskeistä ja vakavaa ongelma-aluetta ei muuta edellä olevaa toiseksi.

        Kaksi aivan eri asiaa, jotka te fundis-tyrkky-käännyttäjät koetatte toistamiseen sekoittaa keskenään.


      • KongitiivinenDissonanssi
        havaintoja kirjoitti:

        Kristinusko ja J.t-lahko eivät näytä olevan samalla viivalla eräitten ateistien mielissä. Esim eräskin sinulle varmasti varsin tuttu Jt-mielinen ateistisankari ;) jankkaa jatkuvalla syötöllä sitä, miten ihminen muka joutuu OJASTA ALLIKKOON ELI HUONOSTA VIELÄ HUONONPAAN, jos siirtyy Jehovan todistajasta kristikuntaan kristityksi. Tällöin tämä ateisti siis tunnustaa suoraan arvostavansa enemmän Jehovan todistajat-uskontoa kuin kristillisyyttä.

        se on hyvin erikoinen ja paljon paljastava tunnustus. Nimittäin Suomen normiateistit kyllä pitävät ihmisoikeuksia arvossa ja tuomitsevat pahimmaksi sellaiset aatteet ja uskonnolliset liikkeet/lahkot, jotka polkevat jalkoihinsa ihmisoikeudet. Jehovan todistajat uskonto polkee jalkoihinsa pahasti monia ihmisoikeuksia kuten sananvapauden, uskonnonvapauden(johon sisältyy oikeus erota uskonnosta ilman sanktioita /rangaituksia), äänestysoikeuden jne. Jt-lahko ajaa ihmisiä myös tappamaan itsensä kieltäytymällä verenssiirroista. Esim luterilaisuudessa ja suurimmassa osassa Suomen kristikuntaa ihmisoikeudet sen sijaan toteutuvat varsin hyvin. Tämän normiateistit tunnustavat ja näin ollen paheksuvat erityisen huonoina järjestöinä vaarallisia lahkoja kuten Jt-lahkoa.

        Eräät tämän palstan ateistit (tai yksi varsin tuottelias, joka on tod.näk sinulle hyvin tuttu ;) ) sen sijaan ovat sokeita tälle faktalla miten vahingollinen ja vaarallinen Jt-lahko on suhteessa muuhuun uskonnolliseen kenttään maassamme, esim verrattuna varsin hyvin ihmisoikeudet huomioon ottavaan luterilaiseen kirkkokuntaan. siksi on koomista, että tämä ateisti julistaa ihmisten menevän ojasta allikkoon siirtyessään vaarallisesta Jt-lahkosta kristikunnan kristityksi. Hyvin paljastavaa ja väkisinkin tuo mieleen sen miten teokas Jt-lahkon aivopesukoneiston vaikutus voi olla vielä vuosienkin jälkeen altistumisen loppumisesta tai vähentymisestä.

        Islamin opetukset ja periaatteet , jotka löytyvät Koraanista on se syy, miksi en kannata islamia. Ei suinkaan se miten eri suuntauksien islaminuskoiset ovat milloinkin toimineet.

        "Islamin opetukset ja periaatteet , jotka löytyvät Koraanista on se syy, miksi en kannata islamia. Ei suinkaan se miten eri suuntauksien islaminuskoiset ovat milloinkin toimineet."

        Eli kaksinaismoraalisesti itsellesi valehdellen ja oimia ristiriitaisia uskomuskisasi puolustellakseisi koetat erottaa toisistaan Koraanin ja sen aikaansaanokset kautta historian siihen uskovien toimissa. Hienoa uskovan rehellisyyttä ja moraalisuutta.

        Pieni kysysmys. Olisiko islamilaisten maiden arvomaailma, maailmankuvat ja sen verihistoria samanlainen ilman Koraania? Tai vaikkapa jos budhismi islmain sijaan olisi ollut vallala?

        Tuollaisiin kaksiin punnuksiinhan se kongitiivisen dissonanssin lasien läpi Raamatunkin lukeminen johtaa.

        Alla oleva julistus voisi olla minkä tahansa extremistisen aatteen tyranis-narsistisen johtajan lausumaa, uskonnollisen tai poliittisen jne.

        Sitten jo Raamatun VT voi lukea millaisia karmeuksia tuo Nikea-kolminaisuusopin mukaan samainen pikavihainen Jumala siellä vaati toimitettavaksi ... ennenkuin mielensä leppyi.

        *

        "Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maaan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan."

        "Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan; ja ihmisten vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'."

        "Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. "(Matt. 10:34-38)

        .

        Kristinuskon toimittamat vainot, verinen ja viattomien verta mittaamattomasti vuodattanut historia on todellakin todistanut nuo kristinuskon johtajan sanat verisen tosiksi.

        :/


      • NäinSeMeneeTodella
        KongitiivinenDissonanssi kirjoitti:

        "Kristinusko ja J.t-lahko eivät näytä olevan samalla viivalla eräitten ateistien mielissä. Esim eräskin sinulle varmasti varsin tuttu Jt-mielinen ateistisankari ;) jankkaa jatkuvalla syötöllä sitä, miten ihminen muka joutuu OJASTA ALLIKKOON ELI HUONOSTA VIELÄ HUONONPAAN, jos siirtyy Jehovan todistajasta kristikuntaan kristityksi."

        Uskomuksellisesti, eli uskomustoivomuksellisesti kyse todellankin on ojasta allikkoon loikkaamisesta.

        Valtaosa kristinuskon suuntauksista edelleenkin uskoo ikuiseen kidutushelvetiin, jollisella uhkailu on poikkeusellisen sairasta ja sadistista j ajonka vaktuspiiriin jotuvat jopa pienet lapsetkin.

        Varsinkin palstalla aktivoituvat herätykselliset edustavat vielä erityisen agressiivistä versiota ikuisella helvetinkidutuksella uhkaajista ja sellaisen option ylläpitäjistä.

        Teidän fundiksien todistajuuden tilalle kauppaamat ja julistamat totuudet eivät ole yhtään sen totuudellisempia tai pelastavampia kuin todistajuuskaan.

        Teidän ainoa motiivi tällä palstalla aktivoitumisene on yrittää saada käännynnäisiä omiin ihmisvetoosiin Nikea-Athanasios-lahkoihinne.

        Asian pihvi. Vartiotorniseuran kolme keskeistä ja vakavaa ongelma-aluetta ei muuta edellä olevaa toiseksi.

        Kaksi aivan eri asiaa, jotka te fundis-tyrkky-käännyttäjät koetatte toistamiseen sekoittaa keskenään.

        Naurettava tuo termisi "uskomustoivomuksellisesti"! On täysin absurdia tuollaisella mutu-perusteella laittaa uskontoja johonkin järjestykseen mikä on ojaa ja mikä allikkoa. Ai se on paras aate/uskonto, jossa on kivoimman kuuloinen päämäärä ja tulevaisuuden odote jokaiselle? Surkuhupaisa ja epälooginen tapa arvottaa mitään tuolla tavalla hutaisten.

        Tosiasia on se, että esim suurin osa luterilaisista ei pelkää ja ahdistele jossain ikuisen piinan miettimisissä, mutta sen sijaan Jt-lahkossa ahdistellaan ihmisiä jatkuvasti jankuttamalla Harmagedonista ja siitä, miten kaikki paitsi "kokosydämiset" Jehovan palvojat (eli lahkon käsityksen mukaan intopiukeat Jt-lahkon jäsenet) tulevat kuolemaan pian saapuvassa Harmagedonissa.

        UUT:n toiminnasta tukea hakee suhteessa paljon enemmän Jehovan todistajia kuin esim perusluterilaisia. Jehovan todistajat ovat usein ahdistuneita juurikin Jt-lahkon sortavien toimintatapojen ja ahdistavien linjausten vuoksi. Moni ajautuu jopa masennukseen ja itsemurhiin Jt lahkon karttamistoimintojen ym ahdistavan takia. Sen sijaan, jos perusluterilainen ahdistuu, masentuu tai tekee itsemurhan , sillä on äärimmäisen harvoin mitään tekemistä luterilaisen kirkkokunnan, sen opetusten tai toiminnan kanssa.

        Tässä on vissi ero. On terveitä hengellisiä yhteisöjä (joihin niihinkin voi yksittäisiä häiriköitä ym toki eksyä) ja sitten on olemassa kokonaisuutena sairaitakin lahkoja ja uskonnollisia liikkeitä tai sairaita aatejärjestöjä.

        Näin homma menee: Vaaralliset lahkot kuten Jt-lahko ovat oikeasti ihmisille haitallisia. Kun päätyy Jt-lahkoon, päätyy lähes aina ojasta allikoon, lähti lähes mistä tahansa sinne, koska Jt-lahko on sairas ja ihmisille vaarallinen kultti kuten tälläkin palstalla on jo usein osoitettu.


      • KongitiivinenDissonanssi
        NäinSeMeneeTodella kirjoitti:

        Naurettava tuo termisi "uskomustoivomuksellisesti"! On täysin absurdia tuollaisella mutu-perusteella laittaa uskontoja johonkin järjestykseen mikä on ojaa ja mikä allikkoa. Ai se on paras aate/uskonto, jossa on kivoimman kuuloinen päämäärä ja tulevaisuuden odote jokaiselle? Surkuhupaisa ja epälooginen tapa arvottaa mitään tuolla tavalla hutaisten.

        Tosiasia on se, että esim suurin osa luterilaisista ei pelkää ja ahdistele jossain ikuisen piinan miettimisissä, mutta sen sijaan Jt-lahkossa ahdistellaan ihmisiä jatkuvasti jankuttamalla Harmagedonista ja siitä, miten kaikki paitsi "kokosydämiset" Jehovan palvojat (eli lahkon käsityksen mukaan intopiukeat Jt-lahkon jäsenet) tulevat kuolemaan pian saapuvassa Harmagedonissa.

        UUT:n toiminnasta tukea hakee suhteessa paljon enemmän Jehovan todistajia kuin esim perusluterilaisia. Jehovan todistajat ovat usein ahdistuneita juurikin Jt-lahkon sortavien toimintatapojen ja ahdistavien linjausten vuoksi. Moni ajautuu jopa masennukseen ja itsemurhiin Jt lahkon karttamistoimintojen ym ahdistavan takia. Sen sijaan, jos perusluterilainen ahdistuu, masentuu tai tekee itsemurhan , sillä on äärimmäisen harvoin mitään tekemistä luterilaisen kirkkokunnan, sen opetusten tai toiminnan kanssa.

        Tässä on vissi ero. On terveitä hengellisiä yhteisöjä (joihin niihinkin voi yksittäisiä häiriköitä ym toki eksyä) ja sitten on olemassa kokonaisuutena sairaitakin lahkoja ja uskonnollisia liikkeitä tai sairaita aatejärjestöjä.

        Näin homma menee: Vaaralliset lahkot kuten Jt-lahko ovat oikeasti ihmisille haitallisia. Kun päätyy Jt-lahkoon, päätyy lähes aina ojasta allikoon, lähti lähes mistä tahansa sinne, koska Jt-lahko on sairas ja ihmisille vaarallinen kultti kuten tälläkin palstalla on jo usein osoitettu.

        "Naurettava tuo termisi "uskomustoivomuksellisesti"! On täysin absurdia tuollaisella mutu-perusteella laittaa uskontoja johonkin järjestykseen mikä on ojaa ja mikä allikkoa."

        Tuo todellisuuksiensa savijaloille naureskeluyritys puolustuksenaan on puhdasveristä itsepetosta, mutta onko itselleen ja toisille rehellistä uskovaa olemassakaan.

        _Uskomustoivomuksellisesti_ on todellakin ojasta allikoon loikkaamista kun todistajuudesta toiseen ihmisvetoiseen Nikea-Athanasios-lahkoon siirtyy, joka luotiin ja lobattiin tyranisesti tuolloisessa uskomuksien valtataistelun kilpailutilanteessa vahvimman voimalla, kirkollisella Pohjois Korea metodilla, jota myös ristiretket verenvuodatuksien pakkokäännytyksineen olivat seuraamusta.

        On hyvä myös muistaa miten Nikea-Athanasios-lahkon valtataisteluiden aikaan valtaa käyttävä kyykyttävä valtio ja kirkko olivat kuin yhtä puuta, jota taustaa vasten Areijolais-vainotkin piirtyvät realistisemmin. Kyse oli vallasta, 'oopposition' nujertamisesta, ei raamatullisesta AOT-totuudesta.

        Asian pihvi

        Sinun tai muidenkaan "klassista kristillisyyttä" eli nykyistä Helleeni kreikkalais-pakanallista perää oleva Nikea-Athanasios-lahkon krsitillisyyden versio ei ole sen totuudellisempi tai sen pelastavampi kuin todistajuuskaa.

        Vartiotorniseuran vakavatkaan ongelmallisuudet, erityisesti sen kolme keskeisintä ja niiden seuraamuksista dissauksesi ja niihin takertumisesi eivät muuta edellä olevaa toiseksi.

        Myös tuo patologinen helvetinopin valheellinen väheksyminen tai sen merkityksen tulkintojen kaunistelu (aivan VT-Seuran karttamisen todellisuuden kaunistelun tapaan) on pelkkää itselleen ja toisille valehtelua, sillä se on edelleen virallisena oppina _valtaosassa_ kristillisiä uskontoja ja aivan erityisesti palstalla aktivoituvien hurmoksellisten piirissä.

        "Valtaosa kristinuskon suuntauksista uskoo, että helvetti on ikuinen kärsimyksen paikka, jossa asuu myös Saatana."

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Helvetti_kristinuskossa

        Onko vaikkapa Suomen Luterilainen kirkko kumonnut virallisesti helvetti-dogminsa? Tai kuinka moni kristillinen uskonto ja uskonliike on virallisesti helvettiuskonsa kumonnut?

        *

        "Athanasioksen uskontunnustus on yksi kolmesta ns. vanhan kirkon uskontunnustuksesta, joissa Raamatun keskeinen oppi kootaan tiivistettyyn muotoon. Siinä missä Apostolinen uskontunnustus keskittyy uskoon ja evankeliumiin ja Nikean uskontunnustus Jumalan tekoihin, Athanasioksen tunnustus kertoo, kuka Jumala on, millainen hän on."

        Athanasioksen tunnustus areiolaisuutta vastaan: https://fi.wikipedia.org/wiki/Athanasioksen_uskontunnustus

        *

        "Nikean kirkolliskokous eli Ensimmäinen ekumeeninen kirkolliskokous eli yleinen, koko ”yhdeksi, pyhäksi, yhteiseksi ja apostoliseksi” tunnustetun kirkon piispojen kirkolliskokous pidettiin vuonna 325 Nikeassa Bitynian pääkaupungissa, nykyisen Turkin alueella. Tämä oli historiallisesti ensimmäinen yritys saavuttaa yksimielisyys kaikkia kristittyjä edustavassa kirkossa[1]."

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikean_ensimmäinen_kirkolliskokous

        .


    • =>Jehovan todistajiin virallisesti kuuluvakin ihminenkin voi olla todelliselta vakaumukseltaan kuitenkin ateisti.

      En näe tuosta olevan vahinkoa kuin henkilölle itselleen, kyseessähän ei ole rikos. Pedofilia taas on rikos ja heistä aiheutuu vahinkoa aivan eri mitassa.

      =>Tälläiseen tilanteeseen voi viitata mm se, että henkilö antaa ymmärtää, ettei usko Raamattuun eikä Jumalaan, mutta pitää kuitenkin Jt-liikkeen oppeja lähinpänä alkukristillistä raamatullista opetusta olevina.

      Tuollaisella henkilöllä on pysähtynyt asioiden tutkiminen aivan alkumetreille. Raamatussa olevan Jeesuksen katteettoman paluulupauksen peittely kertoo epäraamatullisuudesta ja 1914-opetus suorasta valheellisuudesta.

      =>Siellä oppii tietyt litanniat, joilla Jt-liike on yritellyt todistella, että heidän oma oppinsa on raamatullista, mutta kristittyjen oppi on epäraamatullista.

      En toistaiseksi tunne yhtään kristilliseksi luokiteltavaa merkittävää liikettä, joka opettaisi Jeesuksen luvanneen liikoja ja pettäneen seuraajansa. No en ihmettelekään, koska rehellinen suhtautuminen ei myy yhtä hyvin kuin Jeesuksen paluulla pelottelu.

      • vaihtelukoVirkistää

        Etkö enää tykännytkään nikistä hellel?


      • vaihtelukoVirkistää kirjoitti:

        Etkö enää tykännytkään nikistä hellel?

        Ottiko todellisuus noin koville, että oikein piti sovitella minulle vierasta henkilöyttä? En ole koskaan asunut Porin suunnallakaan, eikä nimmarini koskaan ole ollut Poltergeist (jos olen oikein asiaa seurannut). En ole muutamaan vuoteen seurannut tätä palstaa juuri laistesi asiattomien kommentoijien takia. Minulla on täällä ollut aiemmin yksi ainoa rekisteröity nimmari, mutta asenteestasi johtuen ei juuri innosta mainita sitä.


      • =>Toisaalta sanokoon mitä sanoo, niin kyllä tuon tyypperöisen kielenkäyttö, sanavalinnat ja aiheet muistuttavat erittäin paljon myös helel-nikkiä.

        Éi sitten mun esittämään asiaan olekaan mitään muuta kuin uskisluontoista vainoharhaista arvuuttelua.


      • Niksnaksnöks
        Hasta_luego kirjoitti:

        =>Toisaalta sanokoon mitä sanoo, niin kyllä tuon tyypperöisen kielenkäyttö, sanavalinnat ja aiheet muistuttavat erittäin paljon myös helel-nikkiä.

        Éi sitten mun esittämään asiaan olekaan mitään muuta kuin uskisluontoista vainoharhaista arvuuttelua.

        Turha sun helel on muutella nikkejäsi. Et osaa olla kuin oma ärsyttävä itsesi ja jäät aina kiinni. Nikki kuin nikki. Eikö Veljesseurassa riitä riitakumppaneita kun riehut täällä aamusta iltaan. Vai saitkos sinne eston. Ai niin. Nehän näkee siellä sun henkilötietosikin, joten fiilikset taisivat mennä sinne suuntaan. Se on tän paikan tappio.


      • henkilötiedot
        Niksnaksnöks kirjoitti:

        Turha sun helel on muutella nikkejäsi. Et osaa olla kuin oma ärsyttävä itsesi ja jäät aina kiinni. Nikki kuin nikki. Eikö Veljesseurassa riitä riitakumppaneita kun riehut täällä aamusta iltaan. Vai saitkos sinne eston. Ai niin. Nehän näkee siellä sun henkilötietosikin, joten fiilikset taisivat mennä sinne suuntaan. Se on tän paikan tappio.

        "Eikö Veljesseurassa riitä riitakumppaneita kun riehut täällä aamusta iltaan. Vai saitkos sinne eston. Ai niin. Nehän näkee siellä sun henkilötietosikin, joten fiilikset taisivat mennä sinne suuntaan."

        Kertoisitko tuosta VS:n _henkilötietojen_ näkemisestä_ tarkemmin, sillä asia kiinnostaa vahvasti?


      • Muistelepa
        henkilötiedot kirjoitti:

        "Eikö Veljesseurassa riitä riitakumppaneita kun riehut täällä aamusta iltaan. Vai saitkos sinne eston. Ai niin. Nehän näkee siellä sun henkilötietosikin, joten fiilikset taisivat mennä sinne suuntaan."

        Kertoisitko tuosta VS:n _henkilötietojen_ näkemisestä_ tarkemmin, sillä asia kiinnostaa vahvasti?

        Jos et muista, niin ihan itse kerroit blogissasi, että joku näki henkilötietosi ja kertoi ne eteenpäin. Luin siitä eilen. Minä en liity asiaan mitenkään, paitsi että luin asiasta ja ajattelin, että jee, olinpa fiksu, kun en koskaan kirjautunut sinne enkä koskaan kirjoittanut sinne, jos siellä tuommoista tapahtuu. Ei ole onneksi tehnyt mieli kirjoitella muutenkaan siellä. Henkilötietojen vuotaminen on minustakin sopimatonta ja törkeää, jos näin todella on tapahtunut.


      • taitaaollamuuta

        Mistä joku veljesseura saisi ihmisten henkilötietoja, kun sinne kirjoittaakseen ei tarvitse antaa henkilötietoja eikä ne tule mistään ilmi?


      • henkilötiedot
        Muistelepa kirjoitti:

        Jos et muista, niin ihan itse kerroit blogissasi, että joku näki henkilötietosi ja kertoi ne eteenpäin. Luin siitä eilen. Minä en liity asiaan mitenkään, paitsi että luin asiasta ja ajattelin, että jee, olinpa fiksu, kun en koskaan kirjautunut sinne enkä koskaan kirjoittanut sinne, jos siellä tuommoista tapahtuu. Ei ole onneksi tehnyt mieli kirjoitella muutenkaan siellä. Henkilötietojen vuotaminen on minustakin sopimatonta ja törkeää, jos näin todella on tapahtunut.

        Oletko vakavasti rajallinen? _Sinä itse kerrot_ VS:n näkevän henkilötiedot.

        Miksi teet julkisen väitteen, esität asian kuin varman tiedon, jonka todellisuudesta et edes ole tietoinen.

        Lisäksi sekoittelet henkilöitä, kuten vaihtelet nikkiäsikin randomina. Miksi hihhuloit?


      • OotJäänyKii
        henkilötiedot kirjoitti:

        Oletko vakavasti rajallinen? _Sinä itse kerrot_ VS:n näkevän henkilötiedot.

        Miksi teet julkisen väitteen, esität asian kuin varman tiedon, jonka todellisuudesta et edes ole tietoinen.

        Lisäksi sekoittelet henkilöitä, kuten vaihtelet nikkiäsikin randomina. Miksi hihhuloit?

        helel:Sut tunnistetaan.


      • henkilötiedot
        taitaaollamuuta kirjoitti:

        Mistä joku veljesseura saisi ihmisten henkilötietoja, kun sinne kirjoittaakseen ei tarvitse antaa henkilötietoja eikä ne tule mistään ilmi?

        "Mistä joku veljesseura saisi ihmisten henkilötietoja, kun sinne kirjoittaakseen ei tarvitse antaa henkilötietoja eikä ne tule mistään ilmi? "

        No, kerrankin asiaa, joka kuulostaa pohjautuvan todellisuuteen.

        Tuon perusteella henkilötiedot voinevat vuotaa vain jos ne itse jollekin yv:ssä antaa ja tuo toinen ne sitteen edelleen jollekin / joillekin paljastaa.

        Tosin IP perusteella voi paikantaa mm. paikkakunnan, mutta ei henkilöllisyyttä, ellei proxyjen kautta toimi.


      • HelelSyytteleeVSaa
        henkilötiedot kirjoitti:

        "Mistä joku veljesseura saisi ihmisten henkilötietoja, kun sinne kirjoittaakseen ei tarvitse antaa henkilötietoja eikä ne tule mistään ilmi? "

        No, kerrankin asiaa, joka kuulostaa pohjautuvan todellisuuteen.

        Tuon perusteella henkilötiedot voinevat vuotaa vain jos ne itse jollekin yv:ssä antaa ja tuo toinen ne sitteen edelleen jollekin / joillekin paljastaa.

        Tosin IP perusteella voi paikantaa mm. paikkakunnan, mutta ei henkilöllisyyttä, ellei proxyjen kautta toimi.

        Täällä helel/Poltergaist syyttelee blogissaan Veljesseuran vastuuhenkilöitä omien henkilötietojensa jonkin asteisesta paljastelusta eteenpäin:

        http://veljesseura-jehovan-todistajat.vuodatus.net/lue/2012/09/vertaistukea-kenelle-ja-millaista

        Siitähän ei tiedä onko asia näin kuten helel väittää. Helelin itsensä käytös kun nyt ei ole sitä kaikkein luottamusta herättävintä laatua.


    • Niinpäti

      havaintoja 17.1.2017 12:39

      "Jehovan todistajat-järjestössä on myös ateisteja"

      -Kyllä hyvinkin. Järjestössä on tärkeintä se, miltä näyttää, asiat, kuin että kuinka ne ovat. On säännöt ja niiden valvonta, käräyttämisvelvollisuus, hyvinvoinnista ei sitten kyselläkään, eikä kysymyksiin ole muuta vastaustakaan kuin se mikä on alleviivattu vartiotornista.
      Ateisteja voisi tulla erityisesti todistajavanhempien lapsista, jotka kasvatetaan jäseniksi.

      Sellaisista, jotka ovat katkaisseet suhteet järjestön ulkopuolisiin, kun niin on painostettu, sillä ihmissuhteiden säilyttämiseksi järjestöihmisiin taas on oltava jäsen, sillä muutoin antaa vanhin sen mököttämismääräyksen, karttamiskäskyn, edes tervehdykseen ei saa vastata.

      Onhan järjestö myös jonkinlainen pedofiilien paratiisi, järjestö on antanut ohjeet suojata pedofiileja viranomaisia vastaan. Ylin johto on tästä tuomittu vahingonkorvauksiin USA:ssa, mutta se on vapaaehtoisestikin maksanut isoja summia oikeudenkäyntien ja julkisuuden välttämiseksi. Tulleeko sitten pedofiilien uhreista, itsetunnoltaan murskatuista, syyllistetyistä, kun eivät esittele kahta silminnäkijätodistajaa vaikka Mooseksen laki niin edellyttää ainakin vartiotornissa, erityisen päteviä vartiotornikaupustelijoita, mikä neuvotaan heille avunsaamis- ja pätemistavaksi, ja eväät järjestön jättämiseen ovat harvinaisen vähäiset.
      pedofiilit jättänevät kiitollisuuttaan testamentin järjestölle.

      • NiinpäJuur

        Hyviä pointteja toit esiin!


      • TuulimyllynäVälillä

        Mikä ihmeen samainen. Minua syyttelit juuri yhdessä ketjussa tuosta samasta ja kas, löydän sinut syyttelemästä ihan muuta kommentoijaa samoin kuten minua aiemmin. Ovatko kaikki toisinajattelevat kommentoijat sinulle jotain "samaisia".
        Ei mitään järkeä riehumisessasi ja sokeassa ilmaan huitomisessasi. Taistelet tuulimyllyjä vastaan kuin Don Quijote konsanaan, mutta itse sitä et nää.


      • Märssykoritähystäjä

        helvetintuomioko 18.1.2017 13:34

        -Tarkoitatko, että olet löytänyt sydämenasiaksesi Vartiotornista kertoa seuraavat Raamatun viitteet ?

        Ilmestyskirjan peto ja väärä profeetta tulevat olemaan ensimmäiset, jotka
        heitetään "gehennaan", tuliseen järveen (Ilm 19:20), sitten perkele (Ilm 20:10), ja vasta sen jälkeen heidän seuraajansa (Ilm 20:14, 15).

        Kukaan ei pääse pois Raamatun helvetistä. Helvetti on tulinen järvi (Matt 5:22 ja 18:9 "helvetin tuli").
        Raamatun helvetti on iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

        Tuon mainitun väärän profeetan (Ilm. 19.20) muistamme jakeista 5 Moos 18:20-22, ja vartiotorniseura on katsonut välttämättömäksi todistaa olevansa sellainen, ei vain kerran monesti. Ennustus on ollut maailmanloppu, esim. vuosiksi 1914, 1925 ja 1975.
        Povattu mikä povattu, Raamatullakin on siihen siis kantansa.

        Kristitylle on omat jakeensa.
        "Sillä ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat..." (Room 8:1)


      • VoiMeitä

        Tarkoitatko, että Raamattuna markkinoidusta Um -"Raamatusta" (copyright vartiotorniseuran) on poistettu tuon pelkäämäsi paikan jakeet (kuten on toisaalta väärennetty Joh 1.1) ?


      • VoiKuule

        Helel: Sun tiedoksesi "tiedonantosi" ei vät vakuuta ketään. Ja jos joku on huomiohakuinen, mikä on narsistin tuntomerkkejä, niin sinä itse. Ja huom, en ole nikki helvetintuomioko, vaan toinen tyyppi, joka ei arvosta sinun typeriä kommenttejasi. Olet tunnistettava ja maineesi jo pilannut. Turha uhota herätysliikkeistä ym. Et tiedä mihin kukakin kuuluu tai ei kuulu. Sen sijaan sinä olet aatteesi ja luonteesi blogissasi paljastanut harvinaisen tarkkaan.


      • helvetintuomioko
        VoiKuule kirjoitti:

        Helel: Sun tiedoksesi "tiedonantosi" ei vät vakuuta ketään. Ja jos joku on huomiohakuinen, mikä on narsistin tuntomerkkejä, niin sinä itse. Ja huom, en ole nikki helvetintuomioko, vaan toinen tyyppi, joka ei arvosta sinun typeriä kommenttejasi. Olet tunnistettava ja maineesi jo pilannut. Turha uhota herätysliikkeistä ym. Et tiedä mihin kukakin kuuluu tai ei kuulu. Sen sijaan sinä olet aatteesi ja luonteesi blogissasi paljastanut harvinaisen tarkkaan.

        Kirjoittelet sieltä puskistasi käsin toistamiseen huudellen pelkkiä henkilökommentteja ja sekoitat henkilöitä toisiinsa.

        Lisäksi olet osa ketjujen raiskaaja-tiimiä. Miten nuo toistuvat huutelusi liittyvät avauksen aiheeseen? Mistä kaltaisiasi vähä-älyisiä trolleja oiken sikiää?

        Kas kun 'helel' ei ole suinkaan ainoa, joka herätyksellisten röyhkeät toimintamallit ja uskomuksiensa perustuskien kestämättömyydet nostaa pöydälle.

        Kannustaisin sinua edes hieman irtaantumaan helel-fiksaatiostasi ja olla näkemästä häntä suunnilleen kaikkien heräksellisten ja kristinuskon mahdottomuksien esille nostajana.


      • helvetintuomioko
        Märssykoritähystäjä kirjoitti:

        helvetintuomioko 18.1.2017 13:34

        -Tarkoitatko, että olet löytänyt sydämenasiaksesi Vartiotornista kertoa seuraavat Raamatun viitteet ?

        Ilmestyskirjan peto ja väärä profeetta tulevat olemaan ensimmäiset, jotka
        heitetään "gehennaan", tuliseen järveen (Ilm 19:20), sitten perkele (Ilm 20:10), ja vasta sen jälkeen heidän seuraajansa (Ilm 20:14, 15).

        Kukaan ei pääse pois Raamatun helvetistä. Helvetti on tulinen järvi (Matt 5:22 ja 18:9 "helvetin tuli").
        Raamatun helvetti on iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

        Tuon mainitun väärän profeetan (Ilm. 19.20) muistamme jakeista 5 Moos 18:20-22, ja vartiotorniseura on katsonut välttämättömäksi todistaa olevansa sellainen, ei vain kerran monesti. Ennustus on ollut maailmanloppu, esim. vuosiksi 1914, 1925 ja 1975.
        Povattu mikä povattu, Raamatullakin on siihen siis kantansa.

        Kristitylle on omat jakeensa.
        "Sillä ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat..." (Room 8:1)

        Havaisten, että sinulle herätykselliselle ammattimaisesti toimivalle uskomus-trollaajalle antamani vastine on hyvin kiireen vilkkaan poistettu.

        Oletko itse tai herätysellis-kaverisi moderoinnissa, kun tulee kova kiire sabotoida vastineet pois näkyvistä?

        Toimitteko ihan palkallisina, eli rahavastikkeella tuossa viha-missiosanne jolla foldaatte ja massapostaatte ketjut piloille niiden aihepiiristä piittaamatta?

        Siellä missä herätyksellinen, sillä meuhka, epäjärjestys ja kakofonia, eihän se muuten voisi ollakaan.

        Ps. Vai oletko vain roolinvaihto-trolli, jolle tuo on vain yksi trolli-rooleistaan joilla haluaa palstaa sekoittaa?


      • helvetintuomioko
        VoiMeitä kirjoitti:

        Tarkoitatko, että Raamattuna markkinoidusta Um -"Raamatusta" (copyright vartiotorniseuran) on poistettu tuon pelkäämäsi paikan jakeet (kuten on toisaalta väärennetty Joh 1.1) ?

        Sanos muuta, voi teitä. Uskallatko lukea ajatuksella alla olevan koko artikkelin, joka todistaa uskomuksiesi seisovan savijaloilla?

        Vai oletko todellisuudessa pelkkä roolinvaihto-trolli, joka tarkoituksella sekoittaa palstaa?

        *

        "Raamatun käsikirjoitukset todistavat, että tekstejä muokattiin vuosisatoja vastaamaan kunkin aikakauden käsityksiä. Kuvat Israel Museum."

        Tekstiä lisätty ja poistettu

        "Erityisen paljon on muokattu Vanhan testamentin tekstejä. Jotkin niistä muistuttavat tilkkutäkkiä, joka on koottu täysin eri aikoina kirjoitetuista lähteistä. Uuden testamentin tekstejä on käsitelty vähemmän, mutta niihinkin muutoksia on tehty lähes jokaiseen jakeeseen. Joukkoon mahtuu laajojakin lisäyksiä."

        - http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/uusimmat/raamatun_sana_on_niin_kuin_luetaan

        Totuus Raamatusta ja sen ei-luotettavuudesta.


    • Tämä on ensimmäinen kommenttini tähän aloitukseen ja perusteettomasti toisia Heleliksi nimittelevät viestit on ilmoitettu asiattomaksi. Jos yp ei niitä poista, sille en voi mitään.

    • Koritähteet

      Onko tästä tähystäjän viestistä poistettu jotain ?

      Märssykoritähystäjä 18.1.2017 13:51

      helvetintuomioko 18.1.2017 13:34
      -Tarkoitatko, että olet löytänyt sydämenasiaksesi Vartiotornista kertoa seuraavat Raamatun viitteet ?

      Ilmestyskirjan peto ja väärä profeetta tulevat olemaan ensimmäiset, jotka
      heitetään "gehennaan", tuliseen järveen (Ilm 19:20), sitten perkele (Ilm 20:10), ja vasta sen jälkeen heidän seuraajansa (Ilm 20:14, 15).

      Kukaan ei pääse pois Raamatun helvetistä. Helvetti on tulinen järvi (Matt 5:22 ja 18:9 "helvetin tuli").
      Raamatun helvetti on iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

      Tuon mainitun väärän profeetan (Ilm. 19.20) muistamme jakeista 5 Moos 18:20-22, ja vartiotorniseura on katsonut välttämättömäksi todistaa olevansa sellainen, ei vain kerran monesti. Ennustus on ollut maailmanloppu, esim. vuosiksi 1914, 1925 ja 1975.
      Povattu mikä povattu, Raamatullakin on siihen siis kantansa.

      Kristitylle on omat jakeensa.
      "Sillä ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat..." (Room 8:1)

      Vai tulisiko viestiin lisätäjotain

      • Romertorius

        No onpas kumma kun vartiotorniseura näyttää kiinnittäneen todistajat Raamatun jakeisiin (5 Moos 18:20-22, Ilm 19:20) ja he eivät tärkeile asialla ollenkaan ?


    • fffx

      Täytyy olla todellinen mania, kun jaksaa kuukaudesta toiseen kirjoitella pahantahtoisia juttujaan. Helpottako se jotenkin ahdistusta? Missä se vapaus ja mielenrauha on?

      • NiutamoisArvo

        Ahdistuksesi rupeaapi helpottamaan kun äänestät kintuillasi lahkossasi.

        Romertorius onkin varmasti tarkoittanut antaa sinulle ajateltavaa ja aihetta kinttuäänestykseen.
        Monet toverisi tarvitsevat vielä rohkaisua ruveta tutkiskelemaan asioita, yksi kerrallaan tehtävä itselle selväksi alusta loppuun.

        1914, sen historia muutoksineen, sen perustelut virheineen ja valheineen, mitä se esim. nykyään on ? "ahdistus alkoi 1914 ja on sitten kasvanut sen jälkeen joka vuosi"

        Ja paljonko vuodessa ? yksinkertaisella prosenttilaskulla 1 % / vuosi tekee sen 102 %. "korkoa korolle" - paljonko sitten ? Oliko ahdistus sittenkin lievä 1914 ?

        Näin esimerkiksi


    • fffx

      Ei vaan rauha ja turvallisuudentunne on vahva, kun tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sitä ei kirjoittelunne pysy poistamaan. Ps.23. luku.

      • Nokkelis

        Mutta vartiotorninne julisti tuota 1975.

        On hienoa, että käännyt Raamatun puoleen, nyt kun NiutamoisArvo, kiittäkäämme häntä, sinuakin herätti.
        Olethan ja polttanut UM:n ?

        Psalmi 23 Herra on minun paimeneni
        1
        Daavidin psalmi.
        Herra on minun paimeneni,
        ei minulta mitään puutu.

        ( ei minulta mitään puutu = ei vartiotorni etenkään puutu, eikä ole tarpeen)


    • suurilahja

      100% luottamus Luojan lupauksiin!

      • 191419251975jne

        Sarjassa luojan lupauksia:

        ”Miksi Herätkää lehteä julkaistaan. HERÄTKÄÄ! on tarkoitettu koko perheen valistukseksi. Se auttaa selviytymään nykyajan ongelmista. Se selostaa uutisia, se kertoo monien maiden ihmisistä, se tarkastelee uskontoa ja tiedettä. Mutta se menee pitemmälle. Se tunkeutuu pinnan alle ja osoittaa ajankohtaisten tapahtumien todellisen merkityksen. Silti se pysyy aina poliittisesti puolueettomana eikä korota mitään rotua toisten yläpuolelle. Mikä tärkeitä, tämä lehti rakentaa luottamusta siihen Luojan lupaukseen, että rauhaisa ja turvallinen uusi maailma tulee ennen kuin se sukupolvi, joka näki vuoden 1914 tapahtumat, katoaa.” (Herätkää! 22. huhtikuuta 1994)

        Siinä yksi luojan lupaus, josta 100 % on mennyt pieleen, kuten aivan kaikki muutkin luojan piikkiin Vt-seurassa laitetut lukuisat lupaukset.


    • suurilahja

      Jesaja 46. 9 10. Jes. 55. 10, 11. Habakuk 2. 3. 100% luottamus näihin sanoihin.

      • kattikanssa

        Yksikään Raamatun ennustus ei ole toteutunut, mutta eipä mielikuvitusentiteeteiltä sellaista voisi odottaakaan. Joulupukkikin toteuttelee toiveita suuremmalla todennäköisyydellä.


      • SuoriaSanojahan

        Jesaja 46:9: minä olen Jumala, eikä toista ole
        Jesaja 45:10. Minä ilmoitan alusta asti
        -Kiinitä huomiota että vartiotorniseura ei ole ilmoitettu, ei jumalaksi eikä Jumalan "jehovakanavaksi".
        Hyvät jakeet olet löytänyt.

        Habakuk 2:3 on annettu Habakukille, ks jo 2:2: Ja Herra vastasi minulle ...
        -Kiinnitä huonmiota, että Herra ei ole luvannut mitään Watchtower tract and bible incorporationille.


      • Habafan

        Habakukin kirja
        Kirjan keskeisenä teemana on kasvaminen eksyneestä ja epäilevästä uskosta täydelliseen luottamukseen Jumalaa kohtaan (wikipedia)

        Habakukista voi ottaa esimerkkiä. Vartiotornit pois.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe