Isäni outo seksuaalissävytteinen käytös..

Ihanliiankiltti

Olen kovasti lojaali vanhempiani kohtaan, enkä haluaisi heille ikinä mitään pahaa, mutta pakko kirjoittaa isäni oudosta käytöksestä. Hän sai aivoinfarktin 6-vuotta sitten ja on kohtalaisesti toipunut siitä, pystyy ajattelemaan ja keskustelemaan melko normaalisti ja säätelemään käytöstään esim. käyttäytyy täysin asiallisesti siskoni ja siskon lapsien seurassa pitkiäkin aikoja.

Olen jo pian 40-vuotias nainen, olen silloin tällöin viikonloppuja vanhempieni luona, olen eronnut joitain vuosia sitten. Tämä kuvio on tosi outo, kun olemme kolmestaan äiti, isä ja minä. Kaikki on periaatteessa hyvin, äitini takia haluaisin käydä kotonani ja tavallaan myös isäni takia, koska isä osaa olla myös mukava ja kiltti, mutta en jaksa hänen seksuaalissävytteisiä puheitaan... Hän sanoi toissakerralla, kun katsoimme televisiota, kun televisiossa Paula Koivuniemi pyllisteli Vesa-Matti Loirin lähettyvillä, niin isäni sanoi puhelimessa miespuoliselle kaverilleen, että olisipa Paula Koivuniemi antanut tuon karvaturvan imeä tavaraansa.... Tuo oli yksi törkeimmistä hänen kommenteistaan, tuollaisia vastaavia kuulee vähän väliä ja seksualisoi mielessään kaikki televisio-ohjelmat ja kommentoi niitä ääneen..

Viimeksi käydessäni perheeni luona tuntui tosi pahalta, kun olin ostanut uuden hameen ja äitini kehui sitä ja sanoi, että näytä isällekin.. No, näytin hameen isälleni edestä johon hän sanoi, isoon ääneen ja aika rumalla sävyllä, että näytä vielä perse!!!! No, olin juuri kääntymäisilläni, niin näytin sitten perseeni, enkä ajatellut asiaa sen kummemmin, mutta olin juuri lähdössä iltaa viettämään, niin kyllä naisellinen itsetuntoni hävisi jonnekin tuon kommentin sekaan.... Saattoihan tuo olla täysin tahaton kommentti isältäni, mutta ei se kuitenkaan kivalta tuntunut..

En tiedä mitä teen, haluaisin käydä kotonani ja olla hyvissä väleissä, mutta tarvitseeko minun sietää isältäni tuollaista käytöstä?? Isäni puhuu usein myös hyvin rumasti äidilleni, eikä äitini osaa kunnolla puolustaa itseään.

10

1496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mennyttätoi

      Miesten kielenkäyttö on joskus tuollaista. Hyvä, ettei sentään lasten kuullen puhu noin. Seksijutut saattaa "nousta" / yleistyä vanhuusiässä. Aikaisemmin ovat olleet "kielletty hedelmä". Voit laittaa viestiä isäsi geriatrille t. aivolääkärille. Noi jutut vähentää omaishoitajan jaksamista ja tulee pikemmin aika laittaa isä hoitokotiin.

      Äitini oli syntynyt 20-luvulla ja omaksunut seksuaalikielteisen asenteen. Ei ikinä oikein ymmärtänyt, että nykyään työpaikoilla on miehiä ja naisia eikä ymmärtänyt, että on tavallista, että työkaverit menevät vaikka lounaalle yhtämatkaa. Tai toisella paikkakunnalla olevaan koulutustilaisuuteen samalla autolla! Jos naapurukset, eri sukupuolta, kulkevat samalla autolla töihin, lähtee varmaan juoruja liikkeelle!

      Ikää myöten asiat sitten paheni. Vuosikymmenien yksinolo ei asiaa parantanut. Jossakin valokuvassa mun tuttavan lapsi oli mun sylissä ja äitini sanoi, ettei sitä kuvaa saa näyttää kenellekään, ettei ihmiset "ala sanoa, että sulla on lapsi jossakin". yms. sairaampaakin.

    • sairautta

      Kannattaa ajatella että sairaus puhuu ja huomauttaa tuosta iskälle. Sellainen aivoalue varmaan vahingoittunut joka itsesäätelyyn vaikuttaa.

      • mennyttätoi

        Uskon, että sairaus puhuu osaksi ja aivoalue on vahingoittunut. Mutta tuskin isälle huomauttaminen mitään auttaa vaan saattaa pahentaakin tilannetta.

        Jäi sanomatta, että äidilläni oli jotain pienempää aivoverenkierto-ongelmaa jossain vaiheessa. Ei kuitenkaan infarktiksi asti. Tai mistä sitä tietää vaikka olisikin ollut yksin asuessa, jos heräsi itse eikä kellekään kertonut. ei ehkä ymmärtänyt itsekään.


      • sairautta
        mennyttätoi kirjoitti:

        Uskon, että sairaus puhuu osaksi ja aivoalue on vahingoittunut. Mutta tuskin isälle huomauttaminen mitään auttaa vaan saattaa pahentaakin tilannetta.

        Jäi sanomatta, että äidilläni oli jotain pienempää aivoverenkierto-ongelmaa jossain vaiheessa. Ei kuitenkaan infarktiksi asti. Tai mistä sitä tietää vaikka olisikin ollut yksin asuessa, jos heräsi itse eikä kellekään kertonut. ei ehkä ymmärtänyt itsekään.

        Hoitoalalla erilainen seksuaalinen häirintä kyllä usein saadaan aisoihin ihan puhumalla ja siirtämällä puhe tai ajatus muuhun. Ammattimainen asennoituminen on tietysti vaikeampi kun oma isä kyseessä. Aika tavallisia asioita nämä ovat kuitenkin. Aivosairauksien kohdalla ja muutenkin.


    • kaytös-liittyy

      infarktiin suoraan jos kaytös muuttunut entisiin aikoihin verraten.
      ei kannata valittaa,se muuttuu tai ei.

    • sanosuoraanvaan

      Kaikki laitetaan nykyisin sairauden tiliin ja hyssytellään.

      Sano isällesi että "lopeta tuollainen irstas puhetyyli, eikö sinulla oo mitään sivistystä, inhottavaa vanhalta ukolta!"

      Miksi äitisi hyväksyy? Onko hän ihan nössö?
      Sano äidillesi että "elä anna isäsi puhua noin törkeitä, ei kenenkään muun tuntemasi isä puhu noin rumasti, miten sinä voit naisena sietää tuollaista, oletko sinä ihan tossu?"

      Sano sitten vielä että jos nuo törkyiset puheet eivät lopu, niin et tule enää käymään!

      Elä välitä edellisen hyssyttelyvastauksista!

      Ei mies/isä joka on ollut jotensakin sivistynyt ja normaali, käytä tuollaisia sanontoja!

    • Roksi

      Samaa mieltä nimim sanosuoraanvaan kanssa.
      Yhä vielä on vallalla asenne naisilla että ''miehet nyt vaan on tuollaisia'' , ja että heiltä pitää sietää vaikka mitä. Mihin vedetään raja? Kun miehet puhuu törkypuheita, hymyillään ja kehutaan miehen ''huumorintajua? '' Kun miehet lääppii ja koskettelee, ollaan ylpeitä että mies suvaitsi kiinnittää huomiota? Kun mies raiskaa, niiataan nätisti ja sanotaan kiitos?

      Jos törkypuheet johtuvat infarktista, silloin suurin osa miehistä on kärsinyt aivoinfarktin. No se selittää ehkä kaiken....
      Onneksi kuitenkin normaaleja, hyvällä itsetunnolla varustettujakin miehiäkin on olemassa.

      Kyllä isälle täytyy huomauttaa asiasta. Tuollainen käytös on eräs henkisen väkivallan muodoista. Paras tehdä se rauhallisesti mutta vakaalla äänellä.
      Yleensä jos tuollaisesta huomauttaa, huomauttaja leimataan tekopyhäksi, sievistelijäksi, herkkähipiäksi. Mutta sietää sitä ei pidä.

      Onkohan isän seksielämä hiipunut? Joillekin miehille käy niin että testosteronituotantoa vielä on ja se sitten puretaan törkypuheilla, siis seksuaalinen toiminta siirtyy sanojen tasolle. Näin mies vakuuttaa itselleen ja ''yleisölle'' jonka on kaapannut törkypuheidensa kuulijakunnaksi, että kyllä tässä vielä miehiä ollaan.....
      Myös tuollainen on ikääntyvän miehen pörhistelyä, hieman säälittävää, mutta ikävää ja vastenmielistä.
      Jos et huomauta asiasta, rikot itseäsi vastaan. Aina jos ihminen ei puolustaudu vaikka kokee sen tarpeelliseksi, hän rikkoo itseään vastaan.

      • mennyttätoi

        Jos noi puheet jatkuu, moni lopettaa vierailunsa. Sen voisi isälle sanoa. Äidin asema vaikeutuu ja hänkin tarvitsee pian hoivakotia?

        Rajanvedosta sen verran, että keski-ikäinen nainen kestää kuulla sanan perse eikä sen tarvi vielä heiluttaa. Sitten ne tv-jutut ym. menee rajan yli eikä niitä kukaan jaksa ikuisesti kuunnella.


      • Roksi
        mennyttätoi kirjoitti:

        Jos noi puheet jatkuu, moni lopettaa vierailunsa. Sen voisi isälle sanoa. Äidin asema vaikeutuu ja hänkin tarvitsee pian hoivakotia?

        Rajanvedosta sen verran, että keski-ikäinen nainen kestää kuulla sanan perse eikä sen tarvi vielä heiluttaa. Sitten ne tv-jutut ym. menee rajan yli eikä niitä kukaan jaksa ikuisesti kuunnella.

        Totta, kyllä aikuinen nainen kestää kuulla sanan perse tai yhden tökerön alapäävitsin. Mutta jos moinen on jatkuvaa, se on jo kiusantekoa / oman egon ja miehisyyden pönkittämistä jne. Ja sellaista ei tarvitse sietää.
        Vääränlaiselle käytökselle tai teoille on laitettava loppu, se on itsesuojelua. Itse olen sitä mieltä että jos joku esim lyö, silloin on oikeus ja velvollisuus lyödä takaisin. Jos EI lyö, väkivalta jatkuu, mutta kun potentiaalinen uhri lyö takaisin, hän katkaisee tuon heti alkuunsa. Toinen lyönti on jo tappelua. Tämä vain esimerkkinä!
        Apn isän käytös on eräänlaista väkivaltaa.

        Ja myös aikuinen mies on aikuinen, kuten apn isä, ja hänkin kestää näinollen kuulla totuuden.


    • asssss

      Onko isälläsi alkava Alzheimerin tauti, aiheuttaa dementiaa? Näin tästä tv-ohjelman varmaan ainakin vuosi sitten.
      Yksi sairastuneiden muuttuneen käytöksen merkki oli estojen häviäminen, mm. rivot puheet. Lisäksi taudin edistyessä esiintyy yllättävää väkivaltaisuutta. On syytä piilottaa Morat yms. esineet. Vanhus saattaa hymyillä ja iskeä vaikka Moralla sinua takaapäin selkään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe