Laihdutus liian hitaasti

Levotonpudottaja

Olenko ainoa, joka ei jaksa liian hitaita dieettejä? Syön kyllä paljon, mutta kalorimäärä on vähäinen. Joka viikko painoa tippuu kilo tolkulla.

Jos mun pitäisi edes kuvitella, että pitäisi pudottaa hitaammin (esim. puoli kiloa viikko), se on dieetin loppu heti. Koen sen heti mahdottomaksi eli sama palata päivittäiseen kolmen bicMacin rytmiin.

Iso pudotus myös tuo motivaation pitää kiinni pudotuksesta eikä palata entiseen. Jos pudotus on ollut vain jotain 6 kiloa, se ei motivoi edes muuttamaan ruokailutottumuksia.

11

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ToinenLevotonPudottaja

      Paljonko painat? Itse en saa millään pudotettua painoa, vaikka kalorimääräni todella pieni ja urheilen 1-2 kertaa PÄIVÄSSÄ!

    • Levotonpudottaja

      Lähtöpaino oli 112,2kg. BMI:n mukaan selkeä ylipaino. Oon 190cm pitkä.

      Nyt ollut kohta 3 vkoa dieetillä (josta puolivälissä pidin yhden vkonlopun väliä). Paino on nyt noin 100 kg.

      Ei tämäkään tietty mikään älytön vauhti ole. Ei haittais, jos aineenvaihdunta ois nopeempikin. Ratkaisevin muutos on ollut alkoholin jättäminen (asun ulkomailla, ja viini ruoksjuoma).

      Mä oon monena päivänä käynyt myös käveleen, mutten muuta liikuntaa ole harrastanut.

      Oon luvannut itselleni, että saan aloittaa jälleen salin, kun paino menee alle 90 kg.

    • 89309i

      Kukin tyylillään. Ensimmäisinä viikkoina helpommin lähtee kiloja. Älä luovuta sitten kun tahti hidastuu. Onko sinulla liikaa lihaksia, kun saat mennä salille taas vasta, kun paino on 90 kg? Nopea laihtuminen hävittää lihasmassaa. Lihaskunnon ylläpito pitää yllä aineenvaihduntaa. Vain pysyvät muutokset tuovat pysyviä muutoksia. Kun paino on pudonnut, täytyy edelleen jatkaa, jotta paino ei lähde nousuun. Tsemppiä!

      • Levotonpudottaja

        Hei,

        Ei kyse ole siitä, että lihaksia on liikaa. Mulla vain salilla käynti meinaa helposti hidastaa painon pudottamista. Se ei johdu lihasten kasvusta, vaan siitä että korvaan muuta liikuntaa sitten salilla. Yritän pyrkiä ennemmin pidempään kestävyysliikuntaan.

        Salilla käynti myös lisää mun syömistä ja alan laskeen ihan liikaa proteiinimääriä ja aikatauluttaa syömistä ja joka ikisen aterian proteiineja. On paljon helpompaa dieetin jälkeen olla plus-kaloreilla ja käydä salilla.

        Olen joskus 3-4 vuotta sitten vetäissyt todella kurinalaisen dieetin parissa viikossa. Silloin olin useamman tuhannen kalorin minuksella monena päivänä viikossa ja vedin neljän tunnin lenkkejä. Pudotin ehkä vähän yli kymmenen kiloa silloin. Ennen ja jälkeen mittasin kotona olevalla kehonkoostumusvaa'alla kehonkoostumukseen. Lopputuloksena rasvaa oli palanut, minkä myötä suhteellinen lihasosuus oli kasvanut.

        En ole siis niinkään (tässä vaiheessa) huolissani lihasten menettämisestä. Vaikka lihasta palaisikin, se ei tapahdu helposti. On hieman absurdi ajatus, että elimistön pääenergialähde olisi lihas, kun vielä syön paljon proteiinia.

        Suurimpana syynä salin jättämiselle on, että pelkkä paino numerona on HELPPO mittari. Jos alan salilla hidastaan tavoitteen saavuttamista, pelkään turhautuvani ja luovuttamani. Ennemmin lähden sitten kukkakepistä kasvattamaan uudestaan lihasmassaa ja vedän sitä överillä seuraavat pari vuotta. Plus tällaiselle kärsimättömälle yksilölle lihasmasssn nopea kasvu alussa antaa intoa jatkaa sitä sitten ;)


    • turha_kiirehtiä

      Suurimmalla osalla tuntuisi olevan kovin kiire laihtua, se on kumminkin turhaa, vanhoihin tapoihin kun ei voi palata. Kannattaa siis totutella sellaiseen ruokavalioon mitä voi pitkällä tähtäimellä noudattaa.

    • kghhdfggsd

      Itse laihdutin murrosiässä 52 kg -> 42 kg. Voitte itse päätellä, oliko tarvetta. Nälkää sai pitää ja pelätä koko ajan painon nousua. Nuorena aikuisena painoin vähän enemmän, mutta ylipainoinen en ole ollut koskaan. Nyt olen taas murrosiän "lähtöpainossani", mikä on pituiselleni ihan hyvä.

      Joka tapauksessa lähes tappavista nälkäkuureista voin sanoa, että niiden jälkeen on hemmetinmoinen nälkä ja pitkään. Elimistö pyrkii palauttamaan alkuperäisen painon. Jollei saa löysää nahkaa laihtuessa, niin takaisin lihoessa saa raskausarpia. Lihominen on aina nopeampaa kuin laihtuminen.

      Oman syömishäiriöni kokeneena ja sivusta seuranneena olen maltin kannalla. Pysyvät elämäntapamuutokset kantavat hedelmää. Pikaillen pääsee ojasta allikkoon.

      • Levotonpudottaja

        En ole nälkäkuurilla vaan vähäkalorisella ruokavaliolle. Syön, kun on nälkä.


      • Läskikasa

        Painoni ei vaan putoa! Olen 170 ja 55 kiloa, lihasta on aika paljon! Miten saan painoni putoamaan?


      • oairj0eraj

        Sun ei tarvitsekaan pudottaa painoa yhtään. Kehosi vastustaa epätervettä. Rasvaprosenttia voit tietenkin pudottaa ruokavalion ja esim. kuntosaliharjoittelun yhdistelmällä, mutta se voi tarkoittaa myös painon nousua (ja vatsan pienenemistä).


    • enapena

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe