Työttömyys nujertuisi

Kolmessakuukaudessa

mikäli puolet työttömistä ( n.100 000) palkattaisiin erilaisiin Valtion töihin. Tämä aiheuttaisi yhteiskunnassa nopeasti kulutuskysyntää, jolloin yksityiset joutuisivat palkkaamaan palvelukseensa vähintään toiset satatuhatta.

11

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lumipalloefekti

      Tuohan aiheuttaisi työttömyyskulujen puolittumisen. Muutaman kuukauden kuluttua tulisi työvoimapula, ja siihenhän työnantajat eivät suostuisi.

    • Kukavatipää

      Kuka vatipää ajattelee vain 1-3 kuukauden lyhyellä tähtäimellä?

      Asioita pitää ajatella pidemmällä tähtäimellä niin rekrytoinnissa kuin muuallakin. Tuskinpa tällaisella rekrytoijalla on pahemmin hr-alan koulutusta saati älyäkään tuskin mitään taloudellista ja yhteiskunnallista ymmärrystäkään. Ainut tavoite näyttäisi olevan, että tilastot näyttäisivät kauniilta tietyn kolmen kuukauden lyhyellä aikavälillä, muulla ei niin väliä. Kenties kuittaisi itse jonkun lahjus/bonussumman tuolta aikaväliltä.

    • Suomessa on kylläkin 300.000-400.000 työtöntä riippuen siitä että lasketko "harjoittelijat" sun muut työttömiksi.

      • Warareservi

        Ja näistä 400 000. työttömästä kantasuomalaisistakaan eivät tule koskaan kaikki työllistymään yksityisellä sektorilla ! Ainakin puolet tulisi palkata valtion palvelukseen vaikka minimipalkalla ja vanhoilla valtionkamppeilla. Sekin panisi pyörät pyörimään. Nyt päättäjät ja talouselämä odottavat vanhaa konstia, että sota hävittäisi työttömät ja infraa jota sitten jälleenrakennettaisiin seuraavat 30 vuotta.


    • meinasin_pyörtyä

      Valtio siis palkkaisi työttömät ( 100 000 ihmistä) tuosta vaan täydellä palkalla töihin? Kulutuskysyntä kasvaisi ja sen seurauksena yksityinen sektori palkkaisi toiset 100 000 työtöntä. Paksuinta puppua mitä olen pitkään aikaan lukenut.
      Meinasin pyörtyä.

      • Noihin hommiin menisi nuo 200.000, mutta vielä jäisi vähintään 100.000 työllistämättä ne jotka saavat muita tukia kun palkalla ei pysty maksamaan vuokria yms.


      • Lomarahoitta

        Yrittäjien Pentikäinen oli huolestunut kun "työttömyyden kulut" on n.7.Miljardia vuodessa. Tuo kuluerähän on enemmänkin tuki työnantajille, jotta työvoimakulut pysyvät matalalla ja työnantajilla riittää valinnan varaa duunareista. 7.Miljardia tekee n. 1500€/ kk työtöntä kohden joten jos Valtio palkkaisi vaikkapa puolet tuosta työvoimareservistä puolentoista tonnin kuukausiliksalla niin todelliset työttömyyden kulut puolittuisivat sukkelasti ja silti yrittäjille ja muille työvoiman kanssa pelaajille jäisi rutkasti työläistarjontaa, tekemätöntä työtähän Valtiolla riittää. Ensimmäiseksi tietenkin ulkomaalaiset tulisi lähettää pois pariksi vuodeksi, jotta tulisi tieteellisesti todettua tarvitaanko heitä Suomessa.


      • Kaikkienparhaaksi

        Miksipä ei vaikka TÄYDELLÄPALKALLA ! Mutta ei tietenkään silloin täydellä työajalla. Suurtyöttömyys on vain siitä metka juttu, että siitä eivät luovu niin työnantajat kuin vasemmistokaan, molemmat piirit näet katsovat hyötyvänsä siitä.


      • isompi_ongelma

        Ennemminkin kannattaisi palkata niitä ihmisiä, jotka ovat pudonneet kortistosta jo pois! Heitä kun on enemmän kuin työttömiä yhteensä - vaikutus olisi siten suurempi. Toisekseen he eivät kuluta: Palkkaamalla heidät alkaisi käydä kaupaksi monet perustuotteet, joita myös työttömillä on nurkat täynnänsä. Kaikilla ei ole esim. nettiä, sanomalehtiä tai kännykkää. Ongelma kuitenkin on se, että yhteiskunta on mennyt menojaan ja tehnyt palkkaamisen mahdottomaksi mahdottomine tuottavuusvaatimuksineen. Tuottavuuden kasvusta kun on seurannut viimeaikoina suoraan työttömyyttä - eikä palkatta jääneille elintason nousua, niin kuin pitäisi.


    • Kohtatuleekonkurssi

      Jos nyt alkuun poistettaisiin Suomesta nämä Virolaiset halpatyöläiset! joita on täällä reilusti yli 115 000 tuhatta, ja määrä kasvaa vuosittain noin 3500 Virolaisella joka vuosi.......

      Eli Virolaiset pois Suomesta ja Suomalaiset niihin työpaikkoihin uudelleen kiinni, niin tilanne sentään pikkaisen parantuisi Suomalaisesta näkökulmasta ?

    • eläkeläisukko

      Valtiolla on turhan työn tekijööitä jo liikaakin nuoriso pitäisi saada töihin eikä lorvimaan nurkissa myös ikärasismi on suomessa mahdoton vaikka laki muka kieltää sen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe