Olipa tehokas Myllykirje

Uuttatuultapurjeisiin

kun kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hietalan Kostiki taisi unohtaa pitää sovitun puhuttelun kunnansihteerille asiattoman tekstin kirjoittamisesta luottamusmiehille. Kunanhallituksen 30.01. pidetyn kunnanhallituksen kokouksen päätöksistä nämä voi lukea ettei mene puhuttelemaan väärillä titteleillä.
Entinen kunnansihteeri nykyinen hallintojohtaja pääsi tavoitteisiin, niin palkallisesti kuin virkanimikkeeltäänki. Nyt ei sitten olla enää sihteeri vaan johtaja ja sen tulisi näkyä, niin tekemisissä ja osaamisessakin. Tunarikirjoitukset kannattaa nyt jättää pelkiksi ajatuksiksi.
Toivottavaa olisi ollut, että Muonion päättäjät olisivat hallinneet ajantasatiedon jo aikaisemmin ja hakeneet jo kaksi vuotta sitten Muonion kuntaan hallintojohtajaa eikä mitään sihteereitä.
Päteviä hakijoita olisi ollut hakemassa ja vieläkin ehkä kunnanjohtaja kunta ohjaamassa.
Virkanimike ja palkka nyt kunnossa mutta näytöt osaamisesta ovat olleet heikkoja.
Kokemusta oli jo alkaessa liian vähän ja pelkkä lisäkouluttautuminen ei ollut rittävää. Se on jo nähty. Vaadittua lakituntemusta ei ollut varavalitulla alunalkaenkaan.
Päätöksestä voi lukea, että itse on saanut alkaa työnkuvaansa valmistelemaan, niin kuin sillä nyt tulipalokiire olisi, kun ei sitä ole saatu tehtyä tähänkään mennessä. Olisi voitu odottaa uuden johtajan tuloa. Topparina sen hyväksymiseen kunanhallituksessa voi kyllä olla myllyri. Saattaa saada hallintojohtaja myllyrin mielestä taas liikaa valtaa. Siihenhän se tyssäsi viimeksikin, kun kunnansihteerille koitettiin työnkuvaa tehdä virkaan tullessa.
Kunnan virkamiesten hoitamattomien työnkuvien puuttuminen onkin jo näkynyt valituksina kunnan päätöksistä.
Kaikesta huolimatta on hienoa, että Muonio siirtynyt nykyaikaiseen virkanimikkeeseen korkeimmassa virkamiesportaassa. Onnittelut !

24

1288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seuraillaaaan

      Kiva kun pidät meidät ajantasalla.

    • Pelinpolitiikkaa

      Älä mollaa. Eihän sitä valittu kunnansihteeriksi alunperin. Varasijalle sille Oulun satamapäällikölle,joka taisi olla merimiesten juttu seki. Älkää valikko kunnanjohtajalle varasijaa,ettei satamapäällikköhomma toistu.

      • Katothaampavain

        Sammaa mieltä ko Pelinpolitiikkaki. Suurta showia ko kunnansihteerin haku sillo kaksi vuotta sitte. Oli taas luvattu jollekki jotaki ja niin SOPIVASTI se satamapäällikköki peru tulemisen ja melkein pätevä mutta taas sopiva sai varamiehenä paikan. Ko sen oma työki siinä projektissa oli juuri sopivasti loppunu niin ei jääny työttömäksi.
        Hävytön heti tammikuussa sillonko kaks vuotta sitte alotti just työt oli vaatimassa palkankorotuksia ja nyt taas. Mitkhään ei riitä joillekki.


    • huonomuutos

      On aivan sama, onko titteli kunnansihteeri vai hallintojohtaja. Johtaja-nimike on kärsinyt inflaation. Ei titteli tuo valtaa ja vastuuta, vaan toimenkuva ja asema organisaatiossa. Minusta kunnansihteeri-nimike oli hyvä; aikoinaan kunnansihteeri oli kunnan korkein virkamies ja myös arvostettu virkamies. Muoniossakin oli näin vuoden 1975 loppuun. Vuoden 1976 alusta tuli kunnanjohtajan virka.

      • Selvittelisitensin

        Siepäse sanoit OLI vuonna 1975.
        Olipa tietysti kunnansihteeri. Muonio oliki silloin niin edistyksellinen, että vasta viimisenä Suomen kunnista pakkotilanteessa palkkasi kunnanjohtajan. Sillä en menis juuri kehuhmaan.
        Pöljä, juuri tuo virkanimike tuo sitä vastuusta ja antaa virkamiehelle suojan.


      • Selvitteleasiatensin

        Hyvä huonomuutos jos oliski ollu ees se toimenkuva kunnassa tehtynä muutamille virkamiehille, niin huomattavasti vähempi oli epäselvyyksiä ja valituksia.
        Rajat ylittyvät ja virheitä tulee tehtyä, kun ei tiietä mitä oikeastaan saapi päättää ja mitä ei vaikka virassa ollaanki.
        Se, että niitä ei ole tehty on täysin Muonion kunnan päättäjien vika.
        Ei viranhaltijan vika.


    • sovitellaanko

      Jaa, että oli oikein SOVITTU puhuttelu.
      Nettipainostuskeinot ovat mielenkiintoisia!

      • Ennenkuulumatonta

        Niin sovittiin sielä kokkouksessa jossa osala oli korvat punasena ja muut mulkoili. Kunnanvaltuuston puhheenjohtaja pittää puhuttelun likale.
        Niin sovittu.


      • Kuriiinporukka

        Kerrohan tarkemmin. Te valtuutetut olette aika veijareita,mutta hyvä kun pidätte ajantasalla.Puhuttelu olisi pitänyt pitää vuosia sitten!


    • kunnanjohtajaaa

      Näistä hakijoista ei ole Muonion kunnanjohtajaksi yksikään hyvä. Musta hevonen on noussut suosikiksi ko joku sen sais suopunkiin niin tänne vaan.

    • Merensinysyydestä

      Avauksen "Myllykirjeestä" Kirjoituksen olen lukenut ja eri tavoin tapahtuneita kannanottoja. Enimmäkseen Muoniossa kirjoituksissa tapahtuu aina syyttely, työssä tehdyistä virheistä ja enimmäkseen julki tuodaan ammattien epäpätevyyksistä. Mikäli olisin Muonion johto tai luottamustehtävissä. Melko pitkää varmasti varoisin epäpätevyys arvosteluina Muonion kunta konsernissa. Samoin jos usein eri kunnan päätöksistä tehdään hallintovalituksia. Vaikka valitukset tulisivat usein hylätyksi ja siitäkin huolimatta. Voidaan kunnan luottamusta epäröidä ja voi aiheuttaa vaikeuksia kuntakonsernin toimintaan haitallisesti jatkona. Kunnan sihteerin, tai hallintojohtajan on täytettävä ko. kaksoispätevyys. Ellei näin olisi. Silloin on kunnanjohtajan poikkeuksellisesti täytettävä alaisensa pätevyys vastuuna, korvataksensa vastuuna alaisen pätevyys. Epäilen, että tulisi tarkemmin tutkia vaikka vt. virkaan sijaiseksi valittavan on usein täytettävä pätevyys. Minun käsitys on, että Muonion kunnanjohtajan virkaa hakeneista. Teillä on hakijoina kaksi muoniolaista vahvaa hakijaa Laila ja Kalle. Laila on todella pätevä hakija ja Ylimuoniosta olevana. Hän täyttäisi kunnanjohtajan ohessa pätevyyden kunnan, niin kunnansihteerin, hallintojohtajan ja useisiin johtovirkoihin. Muonion kk:sta Kalle on juristi, mutta pelkkä oikeustieteen kandi, tai maisteri on varteen otettava, mutta jos vaadittaisiinkin vastuupätevyys kunnansihteerin/hallintojohtajaan virkaan on kyseessä oltava laajana pätevyytenä. Entisenä muoniolaisena. Muonion kunnanjohtajan virkaan hakijana olin erittäin kiinnostunut, mutta eiköhän kunnat ole jo Lapissa saaneet tarpeeksensa valitessaan johtoonsa eläkeläisiä.

      • Tässäonvainfagtaa

        Voi Kallu voit olla aivan varma etteivät kolmen koplaan valita Lailaa eikä Kallea. Siitä on nämä pätevät haastattelijat jo pitäneet huolen.
        Kunnanjohtaja ei Muoniossa olla laajasti pätevä eikä pykäliä osaava vaan parempi olisi jos on vain vietävissä.
        Kova on kiire vanhoilla ottaa kuka sattuu kunnanjohtajaksi mutta ei paikallisia. Ootellaan vielä, että valittu ei tule niin päästään asiaan ja Myllyri hommiin. Sitten ollaan täydellisesti kusessa.


    • Uun0

      Mikä se myllykirje oikein on mistä tässä on puhe?? Onkos nämä taas sisäpiirijuttuja vai mikä, voiko joku sanoa tästä?

      • Lukheenvaankaikki

        Täytyy vieä se Myllykirje Seon ilmotustaululle, niin ei ole ennää epäselvyyksiä sen sisällöstä. Sielä sen saa lukea. Laitamma muovipushiin niin pyssyy puhtaana. Voihaan laittaa toinen kappale Seon Parlamentin pöythään.
        Mene lukheen että tiät.


    • myllytystä

      Onko myllykirje asia jo tullut loppuun käsiteltyä? Miten kävi,oliko vaikutusta ja tuleeko uusia?

      • Sitäsaamitätilaatilaaa

        Kirjeen lähettäjällä taitaa olla nyt piiput ja takki tyhjänä ja monela muula kans kunnassa.
        Tästä ei kukaan heti tokene, niin paljo on pilattu. Kaikkein pöljimmät ei ees ymmärrä.


    • metsähallituksenhallitus

      Kunnallisneuvoksen arvonimen sai aikanaan kalliin luokan esteellinen, joka sai päätöksen korkeimmasta ja erosi. Arvonimi täytyi olla muista ansioista kuin Muonion asioista joten onnittelut.

      • Muistitontaylistystä

        Metsähallituksenhallituksella on yhtä hyvä muisti kuin minullakin mutta ei muoniolaisilla, jotka unohtaneet tämän miljoonavelan "puhalluksen" Muonion kunnalle. Sitten vielä paikallislehdessä siitä mainitaan vaikka ei vuosiin ollut Muoniossa eikä ollut muoniolainen syntyjään.
        Voisi kokonaan unohtaa sen "jäävin" ja nykyisessä "jäävissä" puhalluksineen aivan tarpeeksi kestämistä VIELÄ.


    • PERÄKYLÄNPOIKANEN

      Kunnansihteeriksi HALLINTOJOHTAJAKSI joutunut on hoitanut hommat täysin mitä on pitänytkin. Hoiappa itte kolmen ihmisen työt ITTE. Onneksi valittiin hyvä KUNNANJOHTAja JOTTEI TAPETA NUORTA IHMISTÄ LIIALLA TYÖLLÄ.

      • Liianraskastyö

        Jos varapaikalta valitaan ei ole alkujaankaan ollut se ykkösvalinta pätevyyden ja muuten taidon puolesta. Tämä on tosiasia. Se pitää muistaa.
        Työ käy rankaksi jos kokemuspohja heikko ja koulutus myös.
        Muonion kunta lisännyt henkilökuntaa 27 henkilöllä viime vuonna, kun olisi pitänyt vähentää vähintään 30 henkilöä. Palkkamenot nousseet viime vuonna 400 000 euroa. Jota ei olisi saanut tapahtua. Työntekijöitä on liikaa juuri kunnantalolla vaikka osaksi syynä on vanhanaikaiset työtavat ja nykyajan tekniikan puuttuminen ja jos sitä onkin sitä ei osata käyttää työntekijöiden heikon koulutuspohjan vuoksi. Vanhat tavat tehdä töitä on edelleen käytössä. Osaksi syynä on myös iäkkäät työntekijät jotka tekevät työnsä sanalla vanhalla kaavalla kuin 30 vuotta sitten.
        Hyvän johtajan puute on näkynyt myös jo viimeiset 15 vuotta.
        Työntekijä voi myös itse huomata haukanneensa suuremman palan kuin pystyy tekemään. Sekin on sallittua.


      • Sitäsaamitätilaakin

        Hallintojohtajaksi joutunut?
        Miten jotunut. Itse hakenut.
        Hoitanut hommat täysin, mitä tarkoitat?
        Outoa tekstiä.
        Ollut myös paljon pois? Miksi?


    • Eluukulla

      Jokohan kunta alkaa työllistään meitäkin,jotka kituuttamme ilman kunan virkaa. Kun emme ole huutajia,ei ay-aktiivia eikä suurta sukua joko meidän vuoro on?

      • Anonyymi

        Poliittinen muisti,noin kuukauden.


    • Anonyymi

      Vanha aloitus, höh!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      526
      2671
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe