Vääntäkää nyt rautalangasta pliis

Siis miten työajan pitentäminen 24h/v edesauttaa kilpailukykyämme? En tajua... Toiset tekee pitempää päivää ja toisille ei oo töitä senkään vertaa. Nyt saa vääntää rautalangasta!
Ilmoita


Hys hys. Ei tarkoitus olekaan työllistää ihmisiä vaan tarjota yrityksille ilmaista työvoimaa ja johdolle isompia bonuksia.
Ilmoita
Esimerkki yhden firman näkökulmasta ajateltuna. firma saa 3 työpäivän työpanoksen ilmaiseksi per työntekijä. Sen kun kertoo työntekijöiden lukumäärällä. Jos firmassa vaikkapa 50 ihmistä niin tulee 3x50 = 150 työpäivää firman hyväksi ilmaista rahaa. Kilpailukyky mielessä siis firman tuotteiden myyntihintaa voitaisiin sitten alentaa pikkaisen. Halvempi tuote on helpompi myydä kilpailuilla maailmanmarkkinoilla ja myöskin kotimaassa. Toki täysin puhdasta teoreettista haihattelua vain. 24 tunnin pidennys työajassa on niin lyhyt ettei se paranna kilpailukykyä juuri mitenkään. Toki se iso kysymys edelleenkin säilyy: Saako omistava luokka liian ison siivun firman tekemisestä vai ei. Helposti käy niin, että saavutettu kilpailukykyetu valuu omistajien/johtajien rahapussiin eikä pudotakaan tuotteen myyntihintaa.

Suomen vienti ei vedä. Onko syy siinä että Suomessa työntekijät ovat hitaampia kuin esim Ruotsissa tai Saksassa. Vai siinä, ettei osata tehdä vientikauppaa. Vai siinä että teollisuuden koneet ovat hitaampia kuin kilpailijamaissa. Vai siinä että suomalaiset tuotteet ovat liian vanhanaikaisia eivätkä käy kaupaksi maailmalla. Vai siinä että omistava luokka ei välitä vaan on ilmeisen tyytyväinen nykytilaan. He tietävät että robotisaatio ja digitalisaatio lisääntyy ja ei kannata eikä tarvitse enää työllistää ihmisiä. Forssassakin aloitti torstaina automaattikauppa ilman myyjiä. Sellainen kauppa toisin voisi olla myös syrjäkulmien pelastuskin.
Ilmoita
Kyllä on tehty 45 tuntisia viikkoja ja kun tuli 40 tunnin viikko olimme ainoa ammattiryhmä jolta palkka putosi erosin liitosta ja kysyin miksi näin kävi vastaus ei kuulemma huomattu missä viisaus
Ilmoita
Teollisuudessa ne haluu sillä pidennyksellä vain pekkaspäiviä pois.
Ihan palkan varastamista tuo on, ei mitään muuta. Herrojen perseiisiin ne rahat menee eikä ketään palkata vaan päinvastoin kun tehdään enemmin töitä niin pärjättään vähemmällä työvoimalla.

Täyttä kusetusta alusta loppuun saakka.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vääntäkää nyt rautalangasta pliis

Siis miten työajan pitentäminen 24h/v edesauttaa kilpailukykyämme? En tajua... Toiset tekee pitempää päivää ja toisille ei oo töitä senkään vertaa. Nyt saa vääntää rautalangasta!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta