Tähän pystyvät vain persut!

valehtelevatpersut

Takinkääntäjien kuninkaat ja valehtelijoiden veteraanit. Persut - paskanjauhajien ykköstiimi:

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005088849.html


Pystyvätkö tähän vain perussuomalaiset? Puolue iloitsee sekä moottoripyöräveron tulosta että sen torjumisesta

Vain runsaat puoli vuotta sitten Timo Soini ilkkui, miten hänen puolueensa onnistui laittamaan herrojen pelit ja vempeleet verolle – nyt sama puolue kehuu peruneensa moottoripyöräveron.
Piia Elonen HS

Julkaistu: 15.2. 12:32 , Päivitetty: 15.2. 14:01

Perussuomalaiset ovat
(KUVA: Mitro Härkönen / HS)
halunneet brändätä itseään politiikassa rehellisiksi. Takki ei kuulemma käänny ja lupaukset pidetään. Näistä puheenjohtaja Timo Soini jaksaa muistutella säännöllisin väliajoin.

Ja ei hätää, en ole tässä kommentissa syyttämässä heitä valehtelusta tai takinkäännöstä.

Mutta voidaanko poliittiseen rehellisyyteen laskea kuuluvaksi myös tietynlainen johdonmukaisuus? Jokin sellainen linja tai vakaus, että äänestäjä voi luottaa puolueensa kannattavan tiettyjä asioita edes saman vuoden aikana?

Perussuomalaiset laittoivat tänään keskiviikkona tiedotteen, jonka otsikossa puolue peräti ”riemuitsee”, että juuri heidän aloitteestaan hallitus torjui itse päättämänsä moottoripyöräveron. Samalla hallitus luopui myös veneverosta. Eli kumpikaan vero ei etene eduskuntaan eikä siten myöskään käytäntöön.

Tiedote on lähetetty perussuomalaisten eduskuntaryhmän eli puolueen kaikkien kansanedustajien nimissä. Sen on allekirjoittanut ryhmänjohtaja Sampo Terho.

Ei tarvitse mennä kuin kuusi ja puoli kuukautta taaksepäin, kun perussuomalaisten ilonaiheet olivat täysin toiset. Tai itse asiassa täysin samat, mutta totaalisen vastakkaisesta näkökulmasta!

Palataan ajassa syyskuun ensimmäiseen päivään ja hallituksen tiedotustilaisuuteen. Kun puheenjohtaja Timo Soini sai tiedotusvälineiden edessä puheenvuoron, hän totta kai käytti sen omien voitonmerkkiensä esittelyyn. Näin hallituksen budjettiriihissä on tapana.

Hän muun muassa puhui pitkään ja lämpimästi puoleen ajamasta ”Lex Lindströmistä”.

Samoin hän puhui moottoripyörä- ja veneverosta. Mutta ei suinkaan kriittiseen tai harmistuneeseen sävyyn kuten puhutaan ikävistä asioista, joita joudutaan yhteisen edun nimissä nielemään.

Ei. Soini piti suoranaisen karnevaalin, jossa hän juhli sitä, miten perussuomalaiset ovat onnistuneet laittamaan verolle herrojen ”huvikuunarit ja juppiskootterit”. Hän mainosti tätä saavutuksena, joka todistaa, ettei ”soinilaisuus täysin pääse pöhöttymään”. Ja kyllä, nämä ovat sanatarkkoja sitaatteja tiedotustilaisuudesta, suoraan Soinin suusta.

”Tähänkään ei vasemmiston aikana ole pystytty”, Soini otti kunniaa omalle puolueelleen sekä hallitukselle, jossa istuu.

Moottoripyöräveron osalta Soini korosti sitä, miten mopot saatiin tältä verolta suojattua.

Voit katsoa Soinin sanomiset jutun alussa olevalta videolta.

Soinin puheenparsi tiedotustilaisuudessa oli sen verran itsetyytyväistä, että se kiinnitti huomiota jo tuoreeltaan.

Perussuomalaiset ovat toistuvasti esittäneet julkisuudessa kysymyksen, miksi tiedotusvälineet eivät kerro heidän onnistumisistaan ja saavutuksistaan.

Tällä logiikalla onnistumisia toki riittää: perussuomalaiset onnistuvat riemuitsemaan sekä siitä, että maahan saadaan herroille moottoripyörävero, että siitä, että sama vero onnistutaan torppaamaan.

Takki ei ehkä ole vuoria myöten kääntynyt, mutta älyllisesti epärehellisenä ja epäloogisena puolueen linjaa ja etenkin viestintää voi pitää.

18

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ymmärtäkää_politiikkaa

      Ennenkuin tänne kirjoittelee pitäisi ymmärtää mitenkä politiikka toimii. Ensinnäkään en ole Soinin kannattaja mutta ymmärrän mihinkä liskuun Soini on päänsä pistänyt.

      Soini on hallituksessa kahden porvaripuolueen välissä elikkä tilanne on kaksi vastaan yksi. Hallitussovun säilyttämiseksi hallitukselta on tultava yksimielinen päätös. Elikkä Soinin oli peruttava veroasia tai hallituksesta ulos.

      Toki Sipilä haluaisikin Soinin ulos ja tilalle Ruotsalaiset ja Kristilliset. Persuilla olisi ollut viisainta jättäytyä pois hallituksesta mutta siitähän älä'mölö olisi noussut. Rintamakarkuruutta olisi lähteä nyt niinkuin teki edellisestä hallituksesta Vasurit, ja Vihreät.
      Vielä veneveroon kyllä siinä teki Kepu ja Kokoomus väärin olihan veroasia sovittu hallitusohjelmaan jo hallitusta muodostettaessa.

      Nythän tilanne on hallituksessa sikäli poikkeuksellinen. Käytännössähän siellä on vain Kokoomus, ja Persut, Keskustapuoluehan on täysin valjastettu Kokoomuksen apupuolueeksi tosin se on vielä oikeammalla.

      • tollotpersut

        Miksi sitten kirjoitat? Selvistäkään et ole sisäistänyt, mikä on persujen tapa toimia.

        Häpeä!


    • ei_ristiriitaa

      Toimittaja taas vaihteeksi keksii omiaan. Persut halusivat veneveron, eivät moottoripyöräveroa. Mp-veron keksivät muut hallituspuolueet. Kun mp-vero kaatui, Soini iloitsi koska ei sitä missään vaiheessa halunnutkaan. Missä se ristiriita on?

      • möykäri

        "eiristiriitaa" Katsoppa aloituksen filmi.


      • ei_vieläkään_ristiriitaa

        Katsoin, enkä vieläkään löytänyt siitä ristiriitaa. Soini puhuu siinä veneverosta eikä moottoripyöräverosta.


      • möykäri
        ei_vieläkään_ristiriitaa kirjoitti:

        Katsoin, enkä vieläkään löytänyt siitä ristiriitaa. Soini puhuu siinä veneverosta eikä moottoripyöräverosta.

        Mitä ne "juppi kootterit" sitten on?


      • ei_vieläkään_ristiriitaa

    • valehtelevatpersut
      • riittääköreunat

        Tämä on epäreilua, persut saa ilmaista mainosta ja näkyvyyttä näillä sivuilla. Riittääköhän niillä laarissa reunat, kun sinne sataa tätä mainostamista ja näkyvyyttä?


    • taijatpöljäolla

      Vilkaise huvikseen persujen kannatuslukuja, ja mieti tarvitsisko vielä paljin enempi mainosta, vai mahtaako olla vääränlaista ?

      • siksiÄänestän

        Minä ainakin äänestän Persuja siksi kun niitä niinpaljon haukutaan. Tiedän Lapin väestön miten kateellista se on. Persuja kadehtitaan silloin niissä varmasti on jotain hyvää.
        Teuvo Hakkaraista media on niinpaljon pilkannut, ja pitänyt nimeä esillä että Hakkaraisen ei ole kalliiseen mainontaan käyttää rahojansa ja läpi on mennyt jo kahdesti.


      • jämptionniin

        Ja menee läpi kolmannen kerran, kyllä jämpti on niin, tietysti pitää lähteä tavoittelemaan kolmatta kautta !


    • phyivaan

      Sairaita on nuo persujen kannattajat, elävät omassa harhassa, muka muut kadehtivat persuja, voi jeesus, mitä roskaa. Ei tuollaista roskajoukkoa kukaan kadehdi, se on kuulkaa inhoa mitä persujen rasismia kohtaan tunnetaan.
      Vaikka persut on samassa hallituksessa, kun minun edustamani puolue, niin siitä tunnen kyllä häpeää ja inhoa.

      • hönttienlinkit

        Muuhun ei pysty, kuin linkittämään jotain hölmöä, niitä ei kukaan viitsi edes avata.


    • kuulkaas

      Te Sallassa ette tiedä rasismista mitään. On hyvä arvostella maahanmuuttoa kun pitäjässä ei liioin ole edes nähtykkään ulkomaan eläjiä.

      Sitten vasta pystyisitte puhumaan rasismista ja maahanmuutosta jos siellä olisi muutamasata maahanmuuttajaa. Senverran sallalaiset ovat kateellista porukkaa, tiedän että asenteet tulisi muuttumaan kun seuraisitte sitä touhua läheltä niinkuin minäkin olen tehnyt.

      • missämukaoletseurannut

        Älä valehtele. Missä sinä MUKA olet sitä seurannut.

        Jatka Jallun lukemista ja r****mista. Mutta ennenkaikkea ole hiljaa!


      • muuttakaa_niin_näette
        missämukaoletseurannut kirjoitti:

        Älä valehtele. Missä sinä MUKA olet sitä seurannut.

        Jatka Jallun lukemista ja r****mista. Mutta ennenkaikkea ole hiljaa!

        Pohjoisesta muuttaneena asun paikkakunnalla jossa on tuhansia maahanmuuttajia, ja olen todella seuraillut heidän touhujaan jo 20 vuotta. Paljon olisi kerrottavaa, mutta olkoon. Elelkää vain siinä onnellisessa olotilassanne.


    • toivottavastiette

      Jyrki Kantola, Maija Ahola, P Aska - aiotteko hakea paikkaa?

      Salla kunta hakee PAKOLAISOHJAAJAA. Työn kesto sopimuksen mukaan 6-10 kk.
      Sallan kunta vastaanottaa 23 kiintiöpakolaista vuonna 2017. Pakolaisohjaajan tehtävä on monipuolinen, se sisältää muun muassa vastaanoton järjestelyä, ohjausta, neuvontaa ja kuntaan kotouttamisen toteuttamiseen liittyviä moninaisia tehtäviä.

      Edellytyksenä on sosionomin tai muu soveltuva koulutus.
      Hakijalta edellytetään monikulttuurisen työn osaamista, hyviä vuorovaikutustaitoja ja tavoitteellista työotetta.

      Kerro meille, miksi olisit etsimämme henkilö.

      Palkkaus määräytyy KVTES:n mukaisesti. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin tarkoittama rikostaustaote sekä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

      Hakuaika päättyy 28.2.2017 klo 16.00. Hakemukset sähköisellä hakulomakkeella kuntarekry.fi -palvelun kautta. Voit lähettää hakemuksesi myös osoitteeseen Sallan kunta, Postipolku 3, 98900 Salla. Alkuperäiset opinto- ja työtodistukset tulee esittää ennen työn aloittamista.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      942
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      731
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      667
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      645
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      624
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      588
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe