Laivalahden venesatamasta ulkomerelle

Dippid

Toisessa keskustelussa kyselin hevossalmen sillalla odottelusta ja osa porukasta neuvoi menemään ulkomerelle eri kautta kuin hevossalmen sillan kautta Helsingissä. Pieni purjevene (26 jalkaa) on tosiaan herttoniemessä laivalahden venesatamassa kesäisin ja kysyisinkin nyt että mitä reittiä suosittelette ulkomerelle mennessänne? Kustaanmiekka ei hirveästi houkuta laivaliikenteen ja pienen apumoottorin takia.. Ainakaan yli 6 m/s tuulissa.

Eli reittivinkkejä aloittelijalle kaivataan.

12

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avomerelle

      Ulos pääset myös Santahaminan ja Kuninkaansaaren välistä sekä Suomenlinnan Länsi-Mustan ja Särkän välistä. Aloittelijalle vaativampia ovat vielä Harakan ja Uunisaaren välistä tai Kaivopuiston rantaa pitkin Sirpalesaaren pohjoispuolitse.

      • aivan_

        Ensin mainitusta Kuninkaansalmesta voisi mainita, että sen läpi on paljon helpompi purjehtia kuin kartasta katsoen näyttäisi. Se on tullut toistuvasti kokeiltua. Vain täysi pläkä moottorittomalla veneellä tuotti vaivaa, mutta meloen silloinkin pääsi, tosin vain avoimelle odottelemaan iltatuulta.

        Kuninkaansalmi on yleisesti käytetty nimi. Kartassa kuulemma lukee jotain muuta, aiheesta oli vuosi sitten keskustelua.


    • aloittelevapurjehtija

      Täällä yksi aloitteleva samasta satamasta. Aloitin elokuussa 26 jalkasella ja pyörin aluksi kruunuvselällä. Kustaanmiekassa pelotti ruotsinlaivat, joten kurkin isolle selälle juuri kuninkaansalmesta. Aika haastava ekakertalaiselle purjehtia läpi. Kannattaa ajella moottorilla salmet, jotta voi ennakoida oman liikkumisen. Kustaanmiekasta menin kerran.tuolloin ipadissa näkyi suuret laivat.

    • AissiiPeliin

      Aivan, kenttää piisaa ja tabletista tai kännykästä näkee laivaliikenteen! Ais / marinetraffic..

    • Vaihtoehdot on ylempänä jo kerrottukin, mutta lisäksi muistuttaisin siitä, ettei Kustaanmiekassa nykyisin niin hirveästi sitä laivaliikennettä ole.

    • R33BlueEyes

      Alla olevan linkin kuvassa on suurinpiirtein reitti mitä itse olen joitakin vuosia vallitsevilla lounaistuulilla ulos purjehtinut:

      http://i67.tinypic.com/ieed8o.jpg

      Tuo kohtahan on varsin vilkkaasti liikennöity. Pitää väistellä matkustajalaivoja, Suomenlinnan lauttoja, Tallinan katamaraaneja etc. ammattiliikennettä. Sitä en tiedä saako tuosta Särkän kohdalla nostettua kerralla ulos esim. rullatulla genoalla, kun sellaista ei itselläni ole ollut.

      • aloittelevapurjehtija

        Tuo reitti tuskin sopii aloittelijalle.suokin lautat ovat tunnetusti myrkkyä purkkarille katamaraanit.kuninkaansalmi tai kustaanmiekka parhaat.


      • Anonyymi

        SUORA LÄHETYS Ison ristelijän ohjaaminen läpi kapeasta S-mutkasta vaatii paljon kokeneeltakin navigoijalta.
        Kustaanmiekan salmi Suomenlinnan ja Vallisaaren välillä on paitsi Suomen rannikon hankalin paikka, myös kansainvälisesti harvinaislaatuinen ellei ainutlaatuinen.

        Paitsi että väylä on hyvin kapea, se tekee vielä S-mutkan. Siksi yksikään iso risteilijä ei kulje sen läpi ilman kokeneen luotsin ohjausta.

        Onnettomuuksiakin salmessa on tapahtunut. Viime vuosikymmenten vakavin vaaratilanne oli M/S Tallinkin pohjakosketus huhtikuussa 1995.

        Sumuinen sää ja muu liikenne johtivat Tallinkin poikkeukselliselle reitille. Kapeassa salmessa Tallink törmäsi oikea kylki edellä äkkijyrkkään penkereeseen.
        Wittumainen paikka.


    • Anonyymi

      Eipä sitä Kustaanmiekkaa tarvitse pelätä, jos tuulee tai on edes jonkinlainen apumoottori matkassa. Kyllä en laivat näkee ajoissa, että ehtii väistää.

      • Anonyymi

        Katohan!


      • Anonyymi

        Kustaanmiekan kapein kohta on lyhyt joten siellä ehtii hyvin mennä väylältä sivuun kunhan vaan muistaa katsella onko laivoja tulossa. Siinä sukellusvene Vesikon läheisyydessä väylän ulkopuolella on hyvin tilaa vaikka pyöriä ympyrää odotellessaan vuoroaan.


    • Anonyymi

      Mulla purjehduskokemus tosi vähäinen. Silti olen uskaltanut noista kaikista mennä. Särkän salmessa Linda line kerran tuuttaili, mutta hyvin mahtui ohi.

      Maalaisjärkeä peliin ja katselee vähän ympärilleen, siten ainakin minä purjehdin muutenkin. Jos tiukan näköistä, voi varmaan odotella sivummalla ihan suosiolla...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      92
      2513
    2. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      184
      1609
    3. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      77
      1529
    4. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      92
      1323
    5. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      75
      935
    6. Mitä mielestäsi on aito

      rakkaus? Miten sen kuvailisit?
      Ikävä
      77
      798
    7. Hitsi että olet tyylikäs!

      Sinulla on upea näkemys ja oikeaa värisilmää. Hyvä etten melkein pudonnut polvilleni eteesi kun hämmästytit minut jällee
      Ikävä
      35
      771
    8. Poliisi etsii Leif Lindemannia

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-etsii-leif-lindemania-julkaisi-kuvan/8982310#gs.cec6zf Onko nähty jo tarhar
      Kokkola
      18
      709
    9. Ensi kerralla aion ottaa sinun kanssa

      Tuijotus kisan ja mitäs sitten tapahtuu jää nähtäväksi 🤩😃 Voi olla vähän hankalaa jos muita ihmisiä mutta odotelkoot s
      Ikävä
      41
      653
    10. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      28
      630
    Aihe