keneltä uudet matkapurjeveneen purjee?- kertokaa

kysyvä

Olen matkapurjehdusta harrastava perhepurjehtija maileja n. 1400 vuodessa eli itämerellä lomapurjehduksia.
Nyt ajattelin ostaa uudet purjeet on kokemuksia minkä neulomon puoleen kääntyä ja miksi?

40

1079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gastinen

      suosittelen että kannatta soittaa meripurje helsinki , ovat ihmisiä.

    • ratapurjehtija

      kokemusta on neljäkymmentä vuotta ja suosittelen ottamista Meripurjeeseen tai wb;seen.

    • lomapurjehtija

      minulle on toiminut neb sailsin purjeet suositttelen hinta/laatu ok

    • kisamies

      ei ainakaan Nortilta

    • purjeilla

      Olen itse ollut wb:n palveluun hyvin tyytyväinen.

    • ainakilpaa

      joo, Meripurjeen ystävällinen palvelu on minulle ollut tärkeä ,kun purjeet ovat todella hyviä ja nykyaikaisia.

      • melko.hyviä

        Aiemmin Meripurje oli purjeneulomo, nykyisin melkein pelkästään maahantuoja. Eihän UK-Halseyn purjeet varsinaisesti huonoja ole, mutta teknisesti parempiakin on niin matka- kuin kilpakäyttöönkin.


    • kilpapurjehtija10

      itse ja kaverini ovat ollet tyytyväisiä Meripurjeen tarjontaan

    • klyssi

      kilpapurjehtijana olen käyttänyt kaikkien tunnettujen eteläsuomalaisten purjemaakarien purjeita ja voin suositella WB;n purjeita.
      Ovat ammattimaisia ei turhia puheita vaan puhe pysyy purjeissa ja työ on hyvää ja toimitukset pitää.

      • pistäkäähameetpäälle

        Joo kyllä voin allekirjoittaa WB:n porukan kanssa pysytään asiassa eikä nii kuin nortin kaupanpäällisiksi joutuu kuuntelemaan kaikenmaailman juoruja.


    • NuukaMatkaPurjehtija

      Osta vaan löpöä ja kaljaa, niillä pärjäät hyvin. Mieluiten litukasta saksasta, saat enempi tuota juomaa. Löpölle oma piilotankki...Jos oot oikea herras mies, niin saa votkulia alle 5€ litra saksan litukasta, röyh!

      • eiviherlippuja

        röyh, kuulut varmaan merikarhuihin adjöö


    • kokenutnainen

      Nortti oli 80 luvulla hyvä nyt täysin taantunut.
      Meripurje tai Wb niin olet tyytyväinen.

    • eipuheita

      kilpavietin omaavalle on vain yksi purjeentekijä Suomessa WB.

    • eikonetta

      kyllä wb.n rätit toimii hyvin.

    • Turkkuses

      Aura Sails - kaikki toiminut hyvin.

      • asiayksi

        uskon että näin on varmasti Turun asiallisin purjeentekijä ei juorutoimisto.
        mutta, suosittelen silti kokonaisuutena WB. n rättejä.


    • Albinnova

      Doyle Loviisassa.

      • FG331

        Doyle meni konkkaan Suomessa.


      • MyDoyle

        M-Yachts otti homman haltuun, eli Doyle kuitenkin jatkaa suomessa, neulomo siirtyi jonkun kilometrin etelään edellisestä paikasta...., ja edelleen Loviisassa.


    • asiakeskeinen

      asialliseen kysymykseen vastaan wb jos haluat hintaa alemmas meripurje.

    • keulamies

      Kuulehan, matkapurjehtijalle Doyle Lovisassa tai Meripurje Helsingissä,
      kilpailijalle WB Helsingissä.

    • AuraSails tai Doyle ovat minulle tuttuja ja voin suositella kumpaakin.

      Hassua, että kun aloittaja nimenomaan kuvaa itsensä matkapurjehtijaksi, niin vastauksissa on useita suosituksia kilpapurjehtijaa varten.

      • kas_kun

        Se vain, että jos purjeentekijä osaa tehdä kilpapurjeen, se osaa tehdä myös matkapurjeen. Niiden ero on melkein yksinomaan kestoiän painottamisessa.


      • kas_kun kirjoitti:

        Se vain, että jos purjeentekijä osaa tehdä kilpapurjeen, se osaa tehdä myös matkapurjeen. Niiden ero on melkein yksinomaan kestoiän painottamisessa.

        Perustelusi on toki järkeenkäypä. Mutta se perustelee vain sen, miksi suositella hyvänä pitämäänsä kilpapurjeentekijää matkapurjehtijalle, ei sitä, miksi mainita yleensä kilpapurjeista tässä yhteydessä. Nyt tuo kertakaikkiaan näyttää vähän samalta kuin joku kysyisi hyvää viskimerkkiä ja hänelle alettaisiin luetella hyviä konjakkimerkkejä.


    • 35feet

      Viimeksi kun itse olin hankkimassa matkapurjetta, niin WB oli kotimaisista kaikkein kallein. Varmaan myös paras, mutta kun hintaero edullisimpaan kotimaiseen oli 1500 eur vs. 2800 eur samoilla spekseillä, niin se oli minulle liikaa. Tuolla erotuksella sai paljon muutakin samaan "konkurssiin" ;)

    • PKa59

      Tuossa kolmisen vuotta sitten olin itse vastaavassa tilanteessa tarvittiin uusi rullagenoa. Vanhat purjeet oli osin Norttia ja WB:tä molemmat hyviksi koettuja. Pollasin lävitse neulomoista WB:n, AuraSailsin, Niinirannan (North) ja Meripurjeen.

      Halusin valita neulomon, mikä tekee laadukasta jälkeä ja kykenee argumentoimaan esittämänsä ratkaisun minun suuntaani, sekä tuottamaan lisäarvoa purjeista jotain sellaista mitä en itse olisi osannut ennalta huomata.

      Aura ei lähtenyt käytännössä ollenkaan perustelemaan ehdotustaan. Meripurje oli siirtynyt brändipurjeiden tuottajaksi - korkealaatuisia ja edullisia mateeriaaleja kylläkin vaan yksilöllisiin kysymyksiin en saanut vastauksia. WB:n kanssa kävin kirjeenvaihtoa pitkään, sekä vierailin neulomossa pariinkin kertaan. Niinirannalla kävin kerran. Uskon kyllä Niinirannan laatuun, mutta he tippuivat pois vierailuni jälkeen koska tarjosivat täsmälleen samanlaista purjetta minkä olivat tehneet veneeseeni 20 vuotta sitten samoilla kuvilla. Olisi voinut luulla jotta 20 vuodessa olisi tullut jotain parannusehdotusta... Niinirannassa oli samaan aikaan tehty sukupolvenvaihdos ja vaikutti siltä, että matkapurjehtijan murheet eivät juuri sillä hetkellä olleet aivan keskiössä.

      Jatkoin siis WB:n kanssa. He olivat mielestäni näistä neljästä ainoa neulomo jolta löytyi validi argumentointi suosituksilleen, ja olivat myös avoimesti halukkaita keskustelemaan asiakkaan spesifisistä vaatimuksista purjeen leikkaukseen, materiaalivalintaan, ompelutekniikkaan, käyttöikään jne...

      Tarjosivat muistaakseni alkuun jotain lineaarileikkausta kun venettä käytetään matkapurjehdukseen. Itse halusin triradiaalin - siitä kun oli todella myönteisiä kokemuksia käsittelystä puuskaisessa tuulessa... keskusteltiin .. hyviä argumentteja molemmin puolin. Toppiriki hmm... keskustelua. Reivausjärjestely ja purjeen muoto. Purjeen käyttöalue myös 12 m/s tuulissa... keskustelua - vakipurjeitahan ei suositella kovempiin tuuliin. Lisävahvikkeita esim. staagien kiinnityspisteiden kohdalle... keskustelua. Veneen massa cruising varustuksessa tonnin ylitse normipainon.... maston pumppaus jos parduunat ei käytössä .. keskustelua.. Toivottu purjeen käyttöikä ja materiaalinvenymisen huomiointi/suuntaus... Yksimielisyys löytyi juttelin tovin suunnittelijan kanssa ja kaupat tehtiin.

      Hyvin on toiminut, vesillä ei ole juurikaan muita kuin vastaantulijoita. WB:n näkökulmasta katsoen tinkivät hieman purjeen tehokkuudesta ja käsiteltävyydestä keveän- ja keskituulen alueella vastaavasti saavuttaen suuremman lujuuden vaativissa olosuhteissa ja purjeen käyttöiässä.

    • HallanAgert

      WB, asiallista palvelua, hyvää laatua, jopa toimitusajat pitävät. Asenne kohdallaan palvella myös tavallista matkapurjehtijaa ja ymmärtää kisapurjeista poikkeavat tarpeet. Plussaa pääkaupunkiseutulaisille myös sijainnista, autolla oven eteen Lauttasaaressa on purjepussien kanssa huomattavasti helpompi mennä kun vaikkapa Suomenlinnaan. Maksaa ehkä hiukan enemmän kun jossakin muualla, mutta jospa kannattava toiminta takaa myös sen että vuosienkin päästä on apua tarvittaessa ssaatavana kun firma on vielä pystyssä.

    • Äfgee

      Ääni Neb-sailsille. Mutkaton, paikan päälle tuleva palvelu ja vankka asiantuntemus sekä vaativista matka- että kisaseileistä.

    • purjeetminulle

      Kyselin omaan veneeseeni isopurjetta.

      En ole aikaisemmin purjeita ostellut.
      Eli onko näissä merkittävää laatueroa reippaalle retkipurjehtijalle?


      WB stress cut Taffeta Mylar DCX-L, 3800€

      Doyle TRT DCX, cruising laminaatti,3000€

      Meripurje Polyant DCX-L cruisinlaminaatti, 3500€

      • seppomartti

        Ei tuosta voi päätellä muuta kuin purjeentekijöiden yksimielisyyden materiaalista. Ellet sitten pyytänyt tarjouksia kruisinglaminaatista. Valmiiden purjeiden mahdollisia eroja ei voi päätellä kangasåakan perusteella, ja sekin on sama.


      • tiedä_noista

        WB:n leikkaus käyt tuosta ilmi, Doylen ja Meripurjeen ei. Jossain määrin jo materiaali määrittää leikkausta, mutta eroa voi silti olla. Muita eroja voi olla esim. kulmavahvikkeiden määrässä ja koossa. Eli voi hyvinkin olla, että kaikkien kolmen hinta ja laatu vastaavat toisiaan.


      • gsdgsgsd

        minkä kokoinen purje? puolalaiset tekee DP:n DCX laminaatista genuan 60 eur/m2 ja ison 70 eur/m2


      • seilit

        Ai noinko kalliilla myivät, huonon diilin teit jos noin paljon maksoit.


      • seppomartti
        seilit kirjoitti:

        Ai noinko kalliilla myivät, huonon diilin teit jos noin paljon maksoit.

        Yhtä hyvin voi olla sikahalpaa kun ei ole muuta tietoa kuin kangaslaatu


      • ei-huono

        Oleellinen osa laatua on myös tekijän paneutuminen asiakkaan toiveisiin ja tapauskohtainen palvelu. Yhtä hyvin tietenkin kertoa vaihtoehdoista ja niiden ominaisuuksista, jos asiakas on ensimmäistä purjettaan tilaamassa.

        Kaikki nuo kolme tekijää ovat tulleet tutuiksi. Mikään niistä ei ole huono, mutta eniten omakseni olen WB:n tuntenut. Liekö osansa sillä, että heillä on talon oma design-ohjelma. Myös Northin kanssa purjeenteko on luonnistunut erinomaisesti ja ilman ylempänä mainittuja puppupuheita.


      • Kfkfnnff
        seilit kirjoitti:

        Ai noinko kalliilla myivät, huonon diilin teit jos noin paljon maksoit.

        Sano sitten sopivampi hinta. Katsoin nuo saamastani tarjouksesta. En ole tilannut mitään.

        http://www.ziltmagazine.com/zilt85/extra/zeilmakers.pdf

        Tosta näkee hollannin tilanteen, mikä vastaa varmaan aika lailla suomen purjeentekijöotä. Joukossa useampi tarjous myös puolasta. Hollannissa ommeltu dcx iso (35,5 m2) 3500 ja puolasta samasta kankaasta 2400 eur. Vastaa saamaani tarjousta suomalaiselta välittäjältä eli 70 eur/m2. Palvelua tärkeämpänä pidän kunnollista kangasta ja sopivaa hintaa.


      • vähän.muutakin
        Kfkfnnff kirjoitti:

        Sano sitten sopivampi hinta. Katsoin nuo saamastani tarjouksesta. En ole tilannut mitään.

        http://www.ziltmagazine.com/zilt85/extra/zeilmakers.pdf

        Tosta näkee hollannin tilanteen, mikä vastaa varmaan aika lailla suomen purjeentekijöotä. Joukossa useampi tarjous myös puolasta. Hollannissa ommeltu dcx iso (35,5 m2) 3500 ja puolasta samasta kankaasta 2400 eur. Vastaa saamaani tarjousta suomalaiselta välittäjältä eli 70 eur/m2. Palvelua tärkeämpänä pidän kunnollista kangasta ja sopivaa hintaa.

        Kunnollinen kangas määrittyy alle puolella rivillä, samalle riville mahtuvat vielä purjeen mitat ja hintakin. Minä en ainakaan noilla tiedoilla purjetta tilaisi.

        Varsinkin isopurjeeseen liittyy paljon valintoja, muoto, latat, ratsastajat, reivien syvyys ja yksityiskohdat, ahvenselkä... Millaiseen mastoprofiiliin ja rikiin se tulee? Mikä on cut-back -mitta? Miten saat nuo kohdalleen ilman palvelua? Kaksi samasta kankaasta samoilla rikimitoilla tehtyä purjetta voivat olla hyvin erilaisia.


      • Antti_Niiniranta
        Kfkfnnff kirjoitti:

        Sano sitten sopivampi hinta. Katsoin nuo saamastani tarjouksesta. En ole tilannut mitään.

        http://www.ziltmagazine.com/zilt85/extra/zeilmakers.pdf

        Tosta näkee hollannin tilanteen, mikä vastaa varmaan aika lailla suomen purjeentekijöotä. Joukossa useampi tarjous myös puolasta. Hollannissa ommeltu dcx iso (35,5 m2) 3500 ja puolasta samasta kankaasta 2400 eur. Vastaa saamaani tarjousta suomalaiselta välittäjältä eli 70 eur/m2. Palvelua tärkeämpänä pidän kunnollista kangasta ja sopivaa hintaa.

        Ihan mielenkiintoisia lukuja tuossa Hollannin vertailussa. Jos nyt avataan tuota hintakuviota hieman tarkemmin:

        Käytin laskelmissa tuota samaa Sun Fast 36:sta 35,5 m2 isopurjeella ja noita samoja speksejä jotka on jutun alussa mainittu.

        Eurooppalaiselle purjevalmistajalle halvin polyesteri laminaatti on tällä hetkellä tuo DCX. Paremmuudesta voi sitten olla montaa mieltä.

        Katsoin meidän kustannuslaskentaa ja North Sailsin tuotantometodeilla ja rakenneratkaisuilla tämän veneen 35,5 m2 isopurjeessa arvonlisäverollinen hinta muodostuu seuraavasti:

        Materiaalit (muu kuin kangas) 698 €
        Kangas (jos käytettäisiin DSX-L) 1162 €
        Valmistus ja suunnittelu 33 tuntia 1112 €
        myynti, hallinto 626 €
        yhteensä 3598 €

        Kolme ensimmäistä lukua yhteenlaskettuna kuvaavat Suomessa tehdyn purjeen kuluja kun rajataan mukaan vain tuotannon materiaali ja palkkakulut eli kyseessä olisi tehdas, johon tulee tilauksia jostain ja tavara haetaan pois tuotantolinjan päästä. Myynti ja hallintokulut ovat kaikki muut puhtaan tuotannon ulkopuoliset kulut joita syntyy purjeneulomon pyörittämisestä. Yllämainitulla loppusummalla pääsemme nollatulokseen, eli palkat ja menot katetaan, mutta voittoa ei tule firmalle yhtään.

        Jos ei lähdetä tinkimään tuotteen laadusta lainkaan ja pidetään tuotanto EU:ssa, jolloin tullit eivät sotke kuvioita ja halutaan päästä 2400 hintaan, niin ainoat vaihtoehdot ovat myynnin, hallinnon ja valmistuksen palkka- ja tilakustannukset. Materiaalikulujen jälkeen jää 2400 € jäljelle enää 540 € jolla pitäisi kattaa koko tuotannon palkkakulut sekä myynti ja hallinto. Työvoimakustannusten pitäisi olla luokkaa 1/3 Suomen luvuista mikäli koko toiminta on ulkomailla. Tilastojen mukaan Puolalainen työntekijän palkkataso keskimäärin 1/3 Suomen luvuista, joten vielä tässä vaiheessa homma voi teoriassa olla niin, että saat yhtä hyvän tuotteen, jos olet ostamassa purjeitasi suoraan tuottajalta. Kysymys on silloin lähinnä siitä minkälaisen osaamistason kukin alalla toimija on vuosien saatossa pystynyt keräämään.

        Jos taas ulkomaisella tuottajalla on diileri Suomessa, muodostuu yhtälö aivan toiseksi. Pienet yhden myyjän neulomot/diilerit tekevät Suomessa noin 150000-250000 liikevaihtoa, josta palkka pitäisi repiä. Veikkaisin, että marginaalit ovat luokkaa 15-25% jos työstä haluaa palkan jolla elää. 20% keskiarvolla marginaali olisi 2400 € purjeesta 480 €. Näin tuotantokuluihin tuottajalle jäisi enää 60 €, jolloin tuotannon palkkakulujen pitäisi olla 1/20 osa Suomalaisista. Näin halpaa ei ole edes Puolassa vaan pitää mennä kaukoitään. Tällöin mukaan astuvat tuontitullit ja aivan eri tasoiset rahtikustannukset.

        On aika selvää, että 2400 hintaan pääseminen edellyttää kustannusten tinkimistä myös materiaaleista ja valmistukseen käytetyistä tunneista.


    • Eitaidakikyauttaa

      Kyllä näissä purjehankinnoissa kuten muissakin näkyy Suomen kilpailukyvyn puute. Tarjoukset roimasti yli vastaavien ulkomaisten hinnoista. Yksi oli samaa luokkaa mutta se tuli niin myöhään, että tilaus oli jo tehty ja valitettavasti meni muualle. Hieman yllätyin, että purjeilla on myös 2 vuoden takuu. Sellaisesta muissa ei puhuttu mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      92
      2513
    2. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      184
      1609
    3. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      77
      1529
    4. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      92
      1323
    5. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      75
      935
    6. Mitä mielestäsi on aito

      rakkaus? Miten sen kuvailisit?
      Ikävä
      77
      798
    7. Hitsi että olet tyylikäs!

      Sinulla on upea näkemys ja oikeaa värisilmää. Hyvä etten melkein pudonnut polvilleni eteesi kun hämmästytit minut jällee
      Ikävä
      35
      771
    8. Poliisi etsii Leif Lindemannia

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-etsii-leif-lindemania-julkaisi-kuvan/8982310#gs.cec6zf Onko nähty jo tarhar
      Kokkola
      18
      709
    9. Ensi kerralla aion ottaa sinun kanssa

      Tuijotus kisan ja mitäs sitten tapahtuu jää nähtäväksi 🤩😃 Voi olla vähän hankalaa jos muita ihmisiä mutta odotelkoot s
      Ikävä
      41
      653
    10. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      28
      630
    Aihe