UPM Jussi Pesosen Kiksi loikat, Jussi puhuu??

Kalanteri

Ei voi kuin ihmetellä tämän miehen puheita? Suomessa on leikattu kapasiteettia 40% ja keski Euroopassa 25% vain! Mistä johtuu?
Yksinkertaisesti johtuu siitä, että suomessa on paperin tekijöillä vääränlaiset koneet. Koneet ovat liian suuria ja kankeita tekemään painotaloille pieniä tilauksia. Suomalaisia koneita ei kannata lähteä virittämään 1 tn tilaukselle pitäisi olla 10tn Keski Euroopassa koneet ovat ketteriä toimittamaan nämä pienet tilaukset. Suomalaisilla tehtailla tehdään koneen säätöjä 1tn ajamalla paperia pulpperiin. Näihin ei Jussi hyvä ei auta mikään Kiky! Rakentamalla suomeen sellaiset koneet, joilla voidaan palvella asiakasta se on se Kiky. Sahoilla on sama ongelma, pienet tilaukset tulevat puolen metrin hukkalautana ulos sahalta, se on sama määrä kuin toimitukseen lähtevä partti.
SUOMALAISILTA YRITYKSILTÄ on kadonnut asiakkaan palvelu! YRITYSTEN johtotasolla on insinöörejä mitkä voivat leikata ja KIKYTTÄÄ, mutta ymmärrys asiakkaan palvelusta ja tarpeiden huomioimisesta on kadonnut.

4

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kikytyssää

      Lisäksi nuo suomesta suljetut koneet ovat olleet lähes ikäloppuja, ensiökuitupaperia tekeviä koneita. Keski-euroopassa koneet valmistavat paperia kierrätyskuiduta, joka on halvempaa ja kierrätyskuitua on miljoonakaupunkien liepeillä enemmän saatavissa.

      Suomessa ei kierrätyskuitu riitä edes yhdelle isolle koneelle, joten paperi on pakko tehdä puusta, joka on kallista.

      Mutta tottakai Pesonen käyttää näitä tilastoja oman agendasa tueksi. 2005 työehtojen heikennysten yksi peruste oli säilyttää suomalaisten tehtaiden kilpailukyky ja kuinkas kävi. Kun nämä työehtojen heikennykset saatiin työnantajan järjestämän työsulun kautta läpi, on sen jälkeen Suomesta lopetettu kolme sellutehdasta ja yli kymmenen paperikonetta. Se siitä kilpailukyvustä.

      Samoin käy nyt. Vaikka työntekijät tekisivät ilmaiseksi töitä, ei se pelasta suomalaisia paperikoneita. Mutta toki sillä saadaa lihotettua Pesosen lompakkoa.

    • faktaa000

      Kiristävät varmaankin valtiolta investointirahaa työllisyyden nimissä jos tulee lisäkapasiteetille tarvetta, Suomi on enää reservinä teollisuuden alalla kuten autotehdas on sakemannien reservinä ja turun telakka meyerin kiireenpurku telakkana.

      Kun tilaukset vähenevät niin nämä tehtaat ovat ensimmäisinä kiinni.

    • palkatKorkeat

      Mutta perimmäinen syy on se, että suomessa palkat, verrattuna paperimiesten palkkoihin muissa maissa, ovat lähes kaksinkertaiset lisineen. Siinä syy, miksi tehdään ja investoidaan muualle.

    • Näinseonkuule

      No ei ole kyllä palkat syynä. Hyvin uponnut tämä propaganda tyhmiin tallaajiin. Kaikki jotka tietävät alasta jotain tietävät, että konekannat ovat pääosin vanhoja monessa paikassa ja paperin markkinat kauempana kuin ennen. Lisäksi paperilaadut vaikuttavat aina suljettaviin koneisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      937
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      767
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      58
      721
    Aihe