Miksei maapallosta ole yhtä ainoaa kuvaa?

ErnstHeminways

Avaruudessa lennellään ja ISS kiertää mapaaloa. Silti en ole nähnyt yhtäkään aitoa kuvaa maapallosta. Miten tämä on mahdollista että ei ole tullut mieleen kuvata maapalloa avaruudesta käsin, pelkkiä feikkikyhäelmiä ja videoita. Väitän että maailmankaikkeus loppuu n. 90km kohdalla ja siksi maapalloa on mahdotonta kuvata yhtenä pallomaisena kappaleena.

126

3242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Näytää maalaukselta.


      • j6jkk6

      • FlättihänSe
        j6jkk6 kirjoitti:

        Siksi, että maa on litteä niin ei voida kuvata avaruudesta. Vaikuttaa siltä, että nyt on selkeät todisteet litteän maan puolesta https://www.youtube.com/watch?v=mdo_Pl_Ev5Y&t=921s

        Selkeämpiäkin todisteita on vähemmän matemaattisille – helpoin lienee kävellä meren rantaan kaukoputken kera ja huomata, ettei se laiva häviäkään minkään "kurvin" taakse – se häviää silmästä, koska silmästä loppuu "zoom" – tämänkin voi toki myötätodistaa myös matemaattisin keinoin.

        Onhan litteys todistettu laserein, raketein ym. korkealle pääsevin (kuvamateriaali - litteä on) (tosin "eliitin" valemedian kuvamateriaali on hävettävän huonoa manipulaatiota kalansilmälinsseineen (parhaat naurut saa esim. Mythbustersien materiaalista, jossa yksi jenkkiosavaltio näyttää puolelta maapallolta :D), laskuin...

        Kun ottaa kauniiseen kätöseensä Gleanson's "New standard map of the world" ja syventyy siihen, kyseenalaistaa koulujen, median ja muiden paskanjauhajien sepitykset, käy näkemässä muutakin kuin betonihelvettiä tai oman Sonyn 65":sta kuvaa, huomaa, että aurinko, kuu ja maa "muodostavat kellotaulun" (ajan), jossa aurinko ja kuu kiertävät aivan selkeästi maata ja hyvin lähellä, eikä 150 miljoonan kilometrin päässä (auringon väitetty etäisyys), naureskelee NASAn "ottamille" valokuville maapallosta, huomaa kuukävelynkin Kubrickin ohjaamaksi..., niin ei voi kuin voivotella heitä, jotka uskovat pyörivään ja heiluvaan palloon, jossa toiset ovat päät alaspäin ja, jolla vedet pysyvät jollain ihmeen painovoimalla paikallaan, mutta sitten kuitenkin liikkuvat aina alaspäin... Kaikki asiat syvemmin tutkittuna viittaavat ns."litteään maahan", kun taas kaikki palloa "todistavat" sepitykset ovat täysin absurdeja väitteitä, joille ei löydy yhtäkään konkreettista todistetta, ei yhtäkään. Mieti nyt sekin, että 4K-kamera löytyy melkein jokaisen takusta, sateliitteja on olevinaan avaruus täynnä (ei pidä oikeasti paikkansa – "satkuvat" ovat lentokoneista otettuja ja GPS:kin toimii mastojen kautta), missä ihmeessä on ne miljoonat ja miljoonat maapallosta otetut kuvat, joita luulisi tosiaan otettavan koko ajan? Minä en ole nähnyt kuin täysin epäselviä ja photoshop kuvia, joissa muistetaan aina näyttää aurinkopaneelia tai muuta rekvisiittaa, jonka pitäisi vakuuttaa, että kuva on otettu avaruusasemalta tms. JUUJUU! Ei uppoa, eikä osu meikäläiseen.

        Ei voi kuin ihmetellä jos ihmiset eivät ala isommissa määrin herätä psykedeelisestä illuusiostaan – niin typeriä on väitteet pallosta. Joku (Rockefeller ym. "hallitsijasuvut") on alkanut väittää palloksi jossakin vaiheessa ilman kykyä edes lentää ja toiset uskovat – sitä kutsutaan jo helpoksi aivopesuksi – väittää jotain, eikä edes todisteita väitteille ja toiset uskovat – KIESUS! Juurihan kotimaassa valeet ja paskapuheet alkavat pikkuhiljaa valua jokaisen nähtäville – HERÄTKÄÄ jo siitä unesta ja laskekaa 1 1 – kaikki mitä nämä poliitikot ym. jauhavat, ovat narsistisen persoonan paskapuheita.


      • chubacabra

        "Mieti nyt sekin, että 4K-kamera löytyy melkein jokaisen takusta, sateliitteja on olevinaan avaruus täynnä"

        Ei ole yhteistä aikaa. Mitä vuotta sä elät? Täällä 2018 vuodessa harvalla on 4K kamera. Fullhd kamera sen sijaan on yleinen.


      • kmtydk

      • Anonyymi
        Trexnonar kirjoitti:

        Näytää maalaukselta.

        aivan


    • 295

      Saathan sinä (aloittaja) väittää mitä tahansa. Väitä seuraavaksi vaikkapa että syntymätodistuksesi ei mitenkään voi olla aito vaan selvä feikkikyhäelmä.

      • MaaritKiljukaula

        Tottahan tuo on. Ei Maasta ole yhtään valokuvaa.
        Taiteilijoiden maalauksia on kylläkin eri vuosilta. Kaikki erilaisia.


    • Polariz

      Toi Kollimaattorin linkkaama "sininen marmorikuula" oli 43 vuotta ainoa kokokuva maasta, siis sellainen jota kutsutaan valokuvaksi eikä rakennetuksi imageksi. Asia muuttui 2015 kun ihmiset alkoi ihmetellä, että onko tuo tosiaan ainoa valokuva kokonaisesta maapallosta. Pian white house twiittasi että vanhalta apollo missiolta on löytynyt nyt toinenkin kuva maasta, otos joka oli ollut kadoksissa kaikki nämä vuodet. Samana vuonna otettiin ihan uusikin kokokuva, mutta sen kerrotaan koostuvan kolmesta eri värisestä kokokuvasta. Se voidaan kaiketi ottaa mukaan laskuihin. Maapallosta ei edes väitetä olevan enempää kuin kolme kokokuvaa!! (Ellei tänä- ja viime vuonna ole tullut muutosta asiaan) Ei siis kovin hankala asia maalata yksi kuva 1972 ja 2015 pari muuta nykytekniikalla. Loput kuvat on ihan rehdisti rakenneltu, sitä lainkaan salaamatta, toisaalta myöskään korostamatta. Ovat luoneet tilanteen jossa kenenkään ei tarvitse puuttua siihen jos mantereet on niissä vähän väärän kokoisia keskenään, koska nehän on vaan kuvakollaaseja.

    • Ressu1

      Voyager on ottanut myös maapallota kuvan

      • Se legendaarinen pieni sininen parin pikselin tuhnu näyttää hyvin ihmiskunnan suuruuden maailmankaikkeudessa.


    • BUAHHAAMAUHAAAAAA

      Nasa se tykkää aina kuvata Afrikan mannerta. Lol.

    • Polariz

      Mua kiinnostaakin ne ensimmäiset 43 vuotta, eikä enää nuo kiinni jääneen loppupyristelyt. Arvatenkin asia on nyt muuttunut, kuinkas ollakaan, ja kuvia saadaan nyt päivittäin. Se mainitsemani kolmesta kuvasta yhdistetty valokuva oli juuri se DSCOVR. varmaan aloitti toimintansa silloin. Tässä juttua kuvasta:

      https://www.google.com/amp/www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/nasa-releases-first-picture-of-the-whole-earth-taken-in-43-years-10403944.html?amp

      Nyt muistui mieleen myös sen tökerö viime vuotinen time lapse, jossa kuu ohitti maan. Se oli kuin suoraan south parkista. Siinä ei maapallon pilvet liikkunut viiteen tuntiin. Mutta DSCOVR sentään rehdisti näköjään väittää ottavasa photoja, eikä imageja. Nimittäin jos photon tilalla lukee image, selviää yleensä tarkemmalla tutkimisella että se onkin yhdistelty palasista tai muuten vaan taiteilijan näkemys. Erittäin sekavasti image sanaa käytetään välillä väitetyistä valokuvistakin. Arvelen että laittavat kaikkein epäuskottavimpiin varmuuden vuoksi sen image sanan. Jos sitten jälkikäteen tarvii, voidaan vedota siihen ettei kuva edes väitä olevan mikään photo, vaan image. Mutta joo, väitettyjä valokuvia 2015 mennessä on enemmän kuin ne kolme, mutta maa on niissä puoliksi varjossa, kuten kuustudion pienoismallimaassa oli.

      • Ymmärrän kyllä jos ei kiinnosta, mutta miksi tulla örisemään aiheesta, josta ei mitään tiedä?

        Tätä minä en ymmärrä.


      • Polariz

        Oliko toi sitten joku valeuutinen jonka linkkasin tuohon?


      • Polariz kirjoitti:

        Oliko toi sitten joku valeuutinen jonka linkkasin tuohon?

        Ei, vaan vanhentunut. Lähdit väittämään, ettei tuoreita kokokuvia Maapallosta ole tarkistamatta ensin, onko näin.

        Ei ole. Vuodesta 2015 on kuvia taas tullut.


      • selvä.asia

        Auringon ja Maapallon välille sijoitettu DSCOVR-luotain ottaa kamerallaan sarjassa suotimilla Maapallosta 10 kokokuvaa yhtä monella eri aallonpituudella ultravioletista lähes infrapunaan. Niistä otetaan kolme, eli punainen, vihreä ja sininen jotka yhdistämällä saa värikuvan Maapallosta.
        Matalalta Maan kiertoradalta kuvattaessa kuvia jouduttiin tietenkin yhdistämään palasista koska niin läheltä ei saa kuvattua koko Maapalloa.
        https://www.nasa.gov/press-release/nasa-satellite-camera-provides-epic-view-of-earth


      • GREGREWGREWG
        Kollimaattori kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä jos ei kiinnosta, mutta miksi tulla örisemään aiheesta, josta ei mitään tiedä?

        Tätä minä en ymmärrä.

        Olethan sinäkin joka ketjussa länkyttämässä vaikka et tiedä mistään mitään.


      • GREGREWGREWG kirjoitti:

        Olethan sinäkin joka ketjussa länkyttämässä vaikka et tiedä mistään mitään.

        En tiedäkään. Pahimpia olette te, jotka eivät tiedä, ettette tiedä mitään.


      • arfarfarf
        GREGREWGREWG kirjoitti:

        Olethan sinäkin joka ketjussa länkyttämässä vaikka et tiedä mistään mitään.

        Kato,sinäkin olet päässyt lomille Niuvanniemestä.Pitikö kauankin näytellä..ehh..tuota..tervettä arfarf


    • RinssieverstiLipponen

      Nähdäkseni sataa kilometriä korkeammalle ei mikään vehje ole koskaan päässyt.
      Siksi Maasta ei kokonaista kuvaa saada. Koskaan.

      • Nähdäkseni

        Nähdäksesi näet joo, mutta esiinnyt klovnina palstalla


      • Nähdäkseni kirjoitti:

        Nähdäksesi näet joo, mutta esiinnyt klovnina palstalla

        Pelle on sellainen, jonka kanssa nauretaan, mutta tuo on trolli, jolle nauretaan.


    • GREGREWGREWG

      Psykoosi jatkuu Kollimaattorilla. Ainoa jolle palstalla nauretaan olet sinä. Olet niin tyhmä ettet tajua sitä.

    • Ierika

      Usein käynti optikolla auttaa... jos ei kerta nää.

    • zääääääää

      Sponssaako Saudi-Arabia nasaa kun sen pitää joka kuvassa näkyä?

    • jkh678t869
      • hähähähähähähäääää

        Vai on kuva otettu 6 miljardin kilometrin päästä... :-)
        Voi itkun pillu mitä paskaa.


      • Pettämätön_logiikka
        hähähähähähähäääää kirjoitti:

        Vai on kuva otettu 6 miljardin kilometrin päästä... :-)
        Voi itkun pillu mitä paskaa.

        Niinpä, eihän mitään miljardeja ole olemassakaan. Vai oletko muka joskus nähnyt sellaisen? ;D


    • Vaikea käsittää, että on olemassa vielä Suomalaisia, jotka ovat täysin sivistymättömiä väittäessään, että avaruus loppuu 90 km päässä, maapallo on litteä tai että yhtään valokuvaa ei ole maapallosta. Olisiko koulussa ollut olla vähäsen terävämpänä? :)

      • Polariz

        Sanoit että "VIELÄ" voi olla tällaisia, mutta sanoisin ennemmin että nyt JO on. Paljon ennen kun suuri kupla puhkeaa.


      • PuhemiäsMao

        Hra hdmies pitää sellaisia ihmisiä sivistymättöminä jotka jo aavistavat totuuden litteästä maasta. Yhä kasvava on se joukko joka ei ole taloudellisesti riippuvainen valheesta jota meille on jo lapsesta asti syötetty.

        Pieni lapsi ymmärtää ettei kukaan voi seistä päällään eikä vesi kääntyneessä lasissa pysy. Sitten hänet massiiviaivopestään uskomaan järjenvastaista. Silmät ymmyrkäisinä lapsi- ressu sitten asettuu lammaslaumaan.

        Se aika on jäänyt taa. Totuus tulee voittamaan, se vie hieman aikaa ja raivoisaa tulee olemaan vastustus viime hetkeen saakka. Mahtavat miljardiluokan maailmanlaajuiset yritykset tulevat kaatumaan ja totuus voittamaan.

        Maa on litteä.


      • EiOleKuplaa
        Polariz kirjoitti:

        Sanoit että "VIELÄ" voi olla tällaisia, mutta sanoisin ennemmin että nyt JO on. Paljon ennen kun suuri kupla puhkeaa.

        Voi poika parka. Se "suuri kupla" ei voi puhjeta, koska mitään kuplaa ei ole. Tämä lättämaatouhu on yliammuttua teekkarihuumoria ja pojat jatkaa sitä juuri siksi, että hölmöimmätkin väitteet näyttävät menevän kaltaisillesi läpi.
        Sinä näköjään uskot asiaan ihan oikeasti.


      • ljhbvljhjlhv
        PuhemiäsMao kirjoitti:

        Hra hdmies pitää sellaisia ihmisiä sivistymättöminä jotka jo aavistavat totuuden litteästä maasta. Yhä kasvava on se joukko joka ei ole taloudellisesti riippuvainen valheesta jota meille on jo lapsesta asti syötetty.

        Pieni lapsi ymmärtää ettei kukaan voi seistä päällään eikä vesi kääntyneessä lasissa pysy. Sitten hänet massiiviaivopestään uskomaan järjenvastaista. Silmät ymmyrkäisinä lapsi- ressu sitten asettuu lammaslaumaan.

        Se aika on jäänyt taa. Totuus tulee voittamaan, se vie hieman aikaa ja raivoisaa tulee olemaan vastustus viime hetkeen saakka. Mahtavat miljardiluokan maailmanlaajuiset yritykset tulevat kaatumaan ja totuus voittamaan.

        Maa on litteä.

        Ettekö te pellet nää, että pahnanpohjimmaiset ottavat huumorinne ihan tosissaan. Jonkinlaista säällisyyttä pitäisi teilläkin valopäillä sentään olla. Polarizille voi olla kova paikka, kun tämäkin koohotus loppuu kuin Zeit Geist vähän aikaa sitten ja monet monet muut ennen sitä.


      • sontatehtailut

        Putlerin toimistokin lyö lisää löylyä näihin salkkareihin. Neuvostoliiton aikaan neukkupropaganda vetosi taistolaisiimme, ja nyt puolestaan vedotaan arvostelukyvyttömiin puupäihin nationalistisiin uusnatseihin ja rasisteihin, takapajuinen diktatuuri toivoo niin epätoivoisesti taas jalansijaa DD. Tässä videossa kohudosentti selittää MV-lehden olevan Suomen merkittävimpiä medioita DD:
        https://youtu.be/Kd_nZHIJ2RY

        Tässäkin on hyvä blogikirjoitus huuhaamediasta ja hölmöjen vedättämisestä:
        http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2017/02/mv-lehden-ymparille-rakennettu-venajan.html


    • AivanSimppeliä

      Totuus paljastuu.
      Maa on litteä.

      • simplexiä

        Totuus paljastuu.
        Olet Niuvanniemessä.


      • Niinpäh

        Sairaat, varsinkin mieleltään sairaat, tuomitsevat yleensä muut sairaiksi.


    • ISS.kierttää.palloa
      • KossustaKiharat

        Älä jauha paskaa. Mitään avaruusasemaa ei ole.
        Studiokuvaa lähetetään 24/7. Se on halpaa.


      • VoiLapsiParka
        KossustaKiharat kirjoitti:

        Älä jauha paskaa. Mitään avaruusasemaa ei ole.
        Studiokuvaa lähetetään 24/7. Se on halpaa.

        Iltayöllä saattaa nähdä parikymmentä satelliittia tunnissa. Mitä sinä kuvittelet niiden olevan?


      • sijainti.pielessä

        Tuo nasan lähettämä videokuva ei ilmeisesti täsmää tuohon sijaintikarttaan joka on ruudun alareunassa keskellä. Jos tulkitsen sitä oikein, niin eikö se vihreä ympyrä pitäisi näyttää aseman sijainti ?

        Äsken kun katsoin videolähetystä, niin sen mukaan ISS asema oli keskellä intian valtamerta, mutta alla näkyi selvästi ruskean väristä autiomaata.?


      • katsomisesi
        sijainti.pielessä kirjoitti:

        Tuo nasan lähettämä videokuva ei ilmeisesti täsmää tuohon sijaintikarttaan joka on ruudun alareunassa keskellä. Jos tulkitsen sitä oikein, niin eikö se vihreä ympyrä pitäisi näyttää aseman sijainti ?

        Äsken kun katsoin videolähetystä, niin sen mukaan ISS asema oli keskellä intian valtamerta, mutta alla näkyi selvästi ruskean väristä autiomaata.?

        Keskimmäisessä pienessä alakuvassa näyttäisi näkyvän aseman sijainti, sekä yön ja päivän raja. Vasemmassa pienessä kuvassa näkyy vaihtuvia näkymiä jotka eivät ole livenä, ja oikeanpuolimmaisessa kuvassa näkyy avaruusasema ulkopuolelta. Pääkuvassa näkyy livenä Maa, ja yöhön mennään 45 minuutin välein.


    • airfoiljokaeikirj

      En tiedä mutta satelliittikuvat Sääsysteemeistä kyllä suuresti auttaa ennusteiden teossa. Niitä on koko ajan saatavailla. miksi väite ettei ole yhtään kuvaa maapallosta.
      Ps. kuvaa omia jalkojasi, niin saat itse kuvan maapallosta samalla.

      Ps.. typerää noi kuvien tunnistukset jossa on katukylttejä. Eivät erota mikä on mainos ja mikä katukyltti, itse ainakin pidän liikennemerkkejä katukyltteinä, A-teline ei minusta ole sellainen, eikä liikkeen ikkunabanneri

    • Polariz

      "Polarizille voi olla kova paikka, kun tämäkin koohotus loppuu kuin Zeit Geist vähän aikaa sitten ja monet monet muut ennen sitä."

      Oliko Zeitgeistin juju jotain sellaista että olemassa olevalla tiedolla, onnistuivat osoittamaan kuinka häiriintynyt on
      rahatalous joka perustuu jatkuvan kasvun ideaan, eikä sellainen voi mitenkään olla kestävä? Niinpä he miettivät mitä sen jälkeen voisi olla. Jos siihen vertaat, niin aika positiivista. Zeitgeist hipui koska se ei ole ajankohtaista niin kauan kuin rahatalous porskuttaa. Myös lättymaa on vielä aika epäajankohtaista niin kauan kun tiedemiehet pysyvät asiasta kaapissa. Jos lättämaa on totta, niinkuin asia näyttää joka kantilta katsottuna, niin veikkaan että ensimmäinen askel kohti totuutta olisi sen kaltainen ilmoitus, että jokainen havainto joka sopii pallon muotoiseen maailmaan sopiikin ihme kyllä myös tasaiseen ja liikkumattomaan maahan... Vähän niinkuin selityksenä sille miksi niin moni on alkanut uskoa sellaiseen. Viime vuonnahan ilmoitettiin jo (..liittymättä maan muotoihin) että universumi on litteä. Eivät varmaan saaneet toimimaan joka suuntaan leviää kosmosta.

    • Polariz

      Joo ja kuvia siis on, mutta ne on otettu vähän pilvien yläpuolelta. Ja ISS ei ole 24/7 video, vaan puolet ajasta kuva on pimeänä tai näyttää uusintoja. Niin siellä ihan lukeekin. Kerrotaan että maan pimeällä puolella ei näy mitään ja toisaalta satelliittiyhteyttä ei saada pallon molemmille puolille reaaliajassa. Uusinnat on jo aika harhaanjohtavaa jos otsikko kertoo live. Kummallisesti oikea livekin näyttää usein pilvimattoa silloin kun maasta näkyy pilvettömältä taivaalta joku lentävä piste ISS:n ilmoitetulla reitillä. Miten sen myöskään voisi nähdä jos se menisi sillä korkeudella. Tästä keskusteltiin täällä Pähkäilijän kanssa. Katsoin silloin pikaisesti Wikipediasta ISS:n lähimmän etäisyyden maahan, mutta nappasin vahingossa luvun joka maan keskipisteestä mitattu. Luku oli kyllä järjettömän suuri, mutta niinhän kaikki avaruuteen liittyvät etäisyydet. Pähkäilijä korjasi etäisyyden olevan n.200km, ei tuhansia. Ongelma ei silti poistu, muuttui vaan ihan järjettömästä etäisyydestä silti melko epäuskottavaan. Nyt kun tarkistin, Wikipediassa lukee "Avaruusasema kiertää Maata 355–368 kilometrin korkeudella" Mutta vaikka etäisyys olisi lähempänä 200km, sekin etäännyttää kohteen älyttömän pieneksi. Helsinki-Jyväskylä väli näyttäisi olevan 235 km linnuntietä. Nosta se etäisyys mielessäsi pystyyn ja mieti miten voisit erottaa niin kaukaa mitään. Ettei vaan olisi ilmoitettu jonkun googlekoneen lentoaikataulu ja laitettu vähän paneeleita pohjaan kiikarojien iloksi.

      • A348k

        Vaikka maa olisi litteä ja olisi suora näkymä jyväskylään vaikka helsingin korkeimmalta kohdalta, olisi siinä silti niin paljon ilmaa välissä ettei näkisi. Kun katsot ylöspäin niin ilmakehä ohenee. Kymmenen kilometrin korkeudessa on enää kolmasosa tuosta ilmasta haittaamassa näkyvyyttä. 100 kilometrin korkeudessa ei enää yhtään.


    • MitäCocoTekeeSavossa

      Tähtitieteilijöillämme joita myös täällä tähtihöhliksi kutsutaan on toooosi tarkka näkö kun erottavat kuvitteellisen ISSn taivaalta.
      Näkevät siis bussin kokoisen esineen etäisyydeltä joka vastaa matkaa Helsingistä Kuopioon joka on n. 400 km. Hei haloo !! Missä on ilmakehän heikentävä vaikutus?

      Noh, olemattomia nuo turhatieteen edustajat näkevät muutenkin.

      • Pimeällä aamu- tai iltataivaalla vielä auringon valaisema ISS:n kokoinen hyvin heijastava kohde näkyy kirkkaasti.


      • AhNiinPihalla

        Lentokoneen laskeutumisvalo näkyy varaan kolmenkymmenen kilsan päästä kirkkaalla ilmalla. Luuletko, että pelkkä lamppu tai sen heijastin näkyisi siltä etäisyydeltä.
        Satelliitit näkyvät valopisteinä, kuten tähdetkin. Riittää, että kontrasti on riittävän hyvä.


      • kaukoputkella.näkee

        "..Näkevät siis bussin kokoisen esineen etäisyydeltä joka vastaa matkaa Helsingistä Kuopioon joka on n. 400 km. Hei haloo !!.. "

        ISS asema on yli 100 m pitkä, ja ei sitä päivällä näe ainakaan ilman kaukoputkea.
        Yöllä se näkyy paljaalla silmällä, koska aurinko heijastuu sen aurinkopaneeleista maahan. yli 100 x suurentavalla kaukoputkella sen saa 3,5 km päähän silmästä.

        Eli, varsin hyvin ihminen näkee esim. lentokoneen 3,5 km etäisyydeltä..


    • "ISS heijastaa hyvin Auringon valoa ja on juuri havaittavissa paljain silmin mutta mitään yksityiskohtia siitä ei erotu. Parhaimmillaan sen magnitudi on 5,9."

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kansainvälinen_avaruusasema

      Laskeskelin myös, että avaruusaseman koko maasta katsottuna on 51 kaarisekuntia ja ihmissilmän erottelukyky parhaimmillaan 28 kaarisekuntia, joten pystyy näkemään paljaalla silmällä oikeissa olosuhteissa.


      • perusopetuspuupaa

        Merenpinnassa vaakatasossa tiheä ilmakehä heikentää kaukana olevan kohteen näkymistä paljon enemmän kuin kaukana ylhäällä ohuen ilmakehän läpi katseltavaa kohdetta joka näkyy huomattavasti paremmin. Kun ilman kosteuskin vielä kasvaa, niin lopulta ei näe mitään.


      • perusopetuspuupaa kirjoitti:

        Merenpinnassa vaakatasossa tiheä ilmakehä heikentää kaukana olevan kohteen näkymistä paljon enemmän kuin kaukana ylhäällä ohuen ilmakehän läpi katseltavaa kohdetta joka näkyy huomattavasti paremmin. Kun ilman kosteuskin vielä kasvaa, niin lopulta ei näe mitään.

        Jep. Nähdäänhän me tähdet, planeetat ja muutkin taivaankappaleet ilmakehän läpi.


    • Sekunttihemuli

      Älkää jauhako paskaa. Vai kaarisekunteja... :-)
      Näettekö te täältä Kuopion lyseon vaiks ? Montako kaarisekuntia siihen ihmissilmältä vaaditaan ?
      Vastaukset kirjallisina tähän osoitteeseen.

      • mkfj

        Pitääkö tuota omaa tyhmyyttä oikein esitellä? Jos ei ymmärrä näitä konsepteja niin silloin niistä kuuluu ottaa selvää muualla ja tulla vasta sitten keskustelemaan tiedepalstalle.


    • isgodweak

      Onko sinulla todisteita siitä, että maailma loppuu 90km päässä maan pinnasta vai uskotko niin koska Jumala ei olisi kyennyt tekemään isompaa maailmankaikkeutta.

    • Kyllä_näkyvät

      Auringon näemme noin puolen asteen eli 1 800 kaarisekunnin laajuisena. Lähin näkyvä (ja kirkkaasti) tähti Alfa Centauri on suunnilleen 250 000 kertaa kauempana. Sen läpimitta meille on siis karkeasti laskien vain 0,007 kaarisekuntia. Näkymistä edesauttaa todellinenkin kirkkaus ja ilmakehän valoa laajentava vaikutus.silmin.
      On tunnettua, että monet pienetkin satelliitit Sputnikista lähtien on nähty paljainkin silmin - samoista syistä.

      • Tuo nimimerkki muuten olen minä. En nimittäin toisella koneella muistanut salasanaani enkä viitsinyt ryhtyä sitä silloin muistiinpanoistani etsimään.

        Pikkuruisen Sputnik I:n (alumiinipinnoista heijastuneen auringonvalon) näkyväisyydestä on netissäkin kertomuksia, minulla itsellänikin päiväkirjatodiste sekä muisto, kuten olen aikaisemmin täällä kertonut.


    • Saatanapelastaa

      Kuvia maapallosta tuottaa nykyisin muiden muassa esimerkiksi japanilaisten himawari 8 sääsatelliitti, joka vietiin geostationaarisella radalle kolmisen vuotta sitten. Satelliitti ottaa kuvan maasta 10 minuutin välein. Joku jopa näki vaivaa ja koosti niistä timelapsevideon: https://www.youtube.com/watch?v=YsnlNqcjNeE

      • HölmötTuonUskovat

        Naurettavaa.


      • HölmötTuonUskovat kirjoitti:

        Naurettavaa.

        Miksi naurettavaa? Taidat vain omata eri käsityksen huumorista kuin minä. Minulla on semmoinen fiilis että et taida käsittää lainkaan kuinka suuri bisnes nuo satelliitit ova. Niitä valmistetaan ihan oikeissa tehtaissa ympäri maailman, ja sen jälkeen solmitaan sopimuksia eri avaruusjärjestöjen, tai yksityisten firmojen kanssa jotka lähettävät ne kiertoradalle. Kaikki tuo tieto (yrityssalaisuudet poisluettuna) on julkisesti saatavilla. Ei voi kuin ihmetellä miksi joku pitää naurettavana asiaa josta ei selvästikään mitään tiedä.


      • mfniuewo213

      • KattokaaNyItekki
        mfniuewo213 kirjoitti:

        Lisää kuvaa samalta satelliitilta. Kuuden päivän timelapse.
        https://youtu.be/chA6M321dsY

        Täytyy olla hullu pitääksen tuota todellisena.


      • Novaikkafolihattuäijä
        mfniuewo213 kirjoitti:

        Lisää kuvaa samalta satelliitilta. Kuuden päivän timelapse.
        https://youtu.be/chA6M321dsY

        Mielestäni tuon pallon oli tarkoitus pyöriä joskus?


      • ArtisticNösö
        Novaikkafolihattuäijä kirjoitti:

        Mielestäni tuon pallon oli tarkoitus pyöriä joskus?

        Ei pyöri pallo ei. Annettakoon Nasan taitelijoille tämä pieni lipsahdus anteeksti.


      • TikkaKoputtaa

        Ei paska siitä muuksi muutu jos se toisen kannon päälle siirretään.


      • AvutontaAivotonta
        TikkaKoputtaa kirjoitti:

        Ei paska siitä muuksi muutu jos se toisen kannon päälle siirretään.

        "Maa on kuvattu kaukaa jo tuhansia kertoja."

        Ja aloittaja kysyy edes yhtä kuvaa.


      • OlisiRahakasHomma

        Olen minäkin piirtänyt Auringon monta kertaa kun olin pieni.
        Kuun piirsin parin kertaa silleen sirpiksi.
        Maata en muista piirtäneeni.
        Nyt NASAlla on armeija taiteilijoita jotka eivät muuta teekään.

        Olisi pirskatti pitänyt opetella se Maan piirtäminen niin olisi voinut hakeutua NASAn hommiin Maata maalaamaan.


      • HarhainenMieli
        OlisiRahakasHomma kirjoitti:

        Olen minäkin piirtänyt Auringon monta kertaa kun olin pieni.
        Kuun piirsin parin kertaa silleen sirpiksi.
        Maata en muista piirtäneeni.
        Nyt NASAlla on armeija taiteilijoita jotka eivät muuta teekään.

        Olisi pirskatti pitänyt opetella se Maan piirtäminen niin olisi voinut hakeutua NASAn hommiin Maata maalaamaan.

        On mielenkiintoista seurata, millaisia defenssejä pakkomielteen riivaama mieli kehittelee, ettei tarvitsisi luopua harhoistaan. Ihan sama kuin nuoren maan kreationistien kanssa. Mikään todiste ei vakuuta. Saatanan tilalla on vain NASA.


      • HarhainenMieli kirjoitti:

        On mielenkiintoista seurata, millaisia defenssejä pakkomielteen riivaama mieli kehittelee, ettei tarvitsisi luopua harhoistaan. Ihan sama kuin nuoren maan kreationistien kanssa. Mikään todiste ei vakuuta. Saatanan tilalla on vain NASA.

        Eiköhän valtaosa noista ääliöistä ole vaan trolleja. Ei trollia totuus kiinnosta, vaan saatu kielteinenkin huomio ja provokaatiosta nauttiminen, kun trolli ainakin yrittää uskotella itselleen, että joku trollauksesta suuttuisi.

        Trolli on älyllisesti ja sosiaalisesti taantunut sellaisen viisivuotiaan tasolle, joka huonona päivänään kitistessään kaataa maitolasin tahallaan vain saadakseen huomiota, vaikka sitten kielteistä.


    • otaite.kuva.maasta

      ".. Miksei maapallosta ole yhtä ainoaa kuvaa?."

      Maapallosta on miljardeja kuvia esim. google earth mapsissa. Jos sulla on kännykkäkamera, niin kohdista se kamerasi maahan , ja paina "liipasinta",, niin siinä sulla on kuva maapallosta.

      Avaruudesta katsottuna , tuossa muutama kuva maapallosta.
      https://www.nasa.gov/image-feature/nasa-astronaut-tim-kopra-on-dec-21-spacewalk
      Kuvissa avaruuskävelyllä mm. suomalaistaustainen Tim Kopra.

      • Kylläh

        Kyllä on toisilla kova usko feikkikuviin! Jestas!


    • milla9vee

      Äiti ! Onks noi niitä rolleja jotka väittää maalauksia valokuviks ?

      • kouluun.siitä

        Milla9v menee nyt kouluun, ja ottaa maantiedon kirjan esiin sieltä pulpetista.


    • gyores

      Kuinka voi suorittaa avaruuskävelyn jos leijuu tyhjiössä? Eikö parempi nimitys olisi avaruusleijunta?

      • kjhgbjkhgjhghj

        Mitäs yhteyttä leijunnalla ja tyhjiöllä on? Jos ihminen on alipainekammiossa, niin aina vähemmän "leijuu", mitä lähempänä tyhjiötä on.
        Avaruus vapaaputoaminen olisi avaruuskävelyn vastine, mutta vielä hölmömpi kuin avaruuskävely.


      • kysyjänleiju

        Tyhjiössä ei leiju koska tyhjiö ei ole painoton, ja avaruuden tyhjiössäkään ei leiju koska siellä ollaan vapaassa pudotuksessa.


    • VesikuplatAvaruudessa

      Tyhjää pohdintaa koska mitään avaruuskävelyjä ei ole.
      NASAn hupivideot ovat kuvattu valtavissa vesialtaissa joita ovat julkisesti esitelleetkin.
      Esitteliväthän he toki Kuuastudiotkin missä kuvattiin "kuukävelyt".

      • studiopäät

        Tyhjää ja vesipäistä salaliittopohdintaa on kun ei ole mitään käsitystä siitä mitä edes on pohtimassa ja siitä inttämässä DD


      • IteOotVesipää

        Vitut nuo mitään salaliittoteorioita ole vaan totuus.


      • huvittunut
        IteOotVesipää kirjoitti:

        Vitut nuo mitään salaliittoteorioita ole vaan totuus.

        Ihanko on iten totuus, inttämällä ite-todistunut


      • vastauksia.pliiss

        "...Tyhjää pohdintaa koska mitään avaruuskävelyjä ei ole..."

        Miten sää selität auton navigaattorin toiminnan, jos avaruuskävelyjä, eikä satelliitteja ole sun mielestä olemassa.? Kerroppa meille kaikille, mistä se navi taikoo sen sijainnin ?


      • Novaikkafolihattuäijä

        Täällä hep!! Ku on noita "radiomastoja" niin niihin lähetettää singaalia GPS laitteella sitte sen viiveen avulla se gepsi laskee että missä kohi oot menossa. Jotenki noi en osaa tieteellisemmin ikäväkyllä selittää mutta kirjota vaikka googleen että HOW GPS Really Works


    • Otarollipoikkeee

      Trolll! Trolli! Kahen kilon trolli!

    • Vitusksman

      Ja kuvia?
      Vituksmän
      Ainutlaatuinen avaruuskuva:
      Kuu ja Maa yhdessä
      https://youtu.be/DMdhQsHbWTs

      Mutta kun se kuun perkele menee lännestä itään .

      Tämä on mahdottomuus ei kuu näin liiku taivaankannella.
      Mittaa suhteet ovat kyllä oikeat mutta liike suunta maapalloon nähden täysin väärä.

      Auringon ja Kuun nousu ja lasku ajat , suunnat , korkeudet horisontista.
      Valitse paikka maa palolta.
      Sivu esittää kuinka ja mistä suunnasta , Aurinko , Kuu,   nousee ja laskee
      Tampere 10.3.2017
      Kuun nuosu ENE esim. 65°
      Kuun lasku WNE esim. 288°

      http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=1401&month=9&year=2012&obj=moon&afl=-12&day=1 .

      • Kuutaivaalla

        Kyllä.
        Current Time:10. maa 2017, 15:58:13


        Sunrise Today:06.56↑ 98° East
        Sunset Today:18.00↑ 262° West

        Paikka Rovaniemi kyllä se kuu on näkyvissä nuosu suunnassa.
        Moonrise Today: UTC 14.49 Nousu 57° Northeast
        Moonset Today: UTC 06.47 Lasku 306°


      • Maapallo pyörii tietysti päinvastaiseen suuntaan kuin Auringon näennäinen liike taivaalla eli itään päin. Kuu menee samaan suuntaan. Sen näemme siitä, että se siirtyy taivaalla vuorokauden mittaan n. 13 astetta vastapäivään eli itään päin. Se on siis joka päivä vastaavina aikoina tuon verran vasempaan siitä mitä se oli vuorokautta aiemmin.
        Eli videon kiertosuunnat ovat oikein.


      • Kuutaivaalla
        pähkäilijä kirjoitti:

        Maapallo pyörii tietysti päinvastaiseen suuntaan kuin Auringon näennäinen liike taivaalla eli itään päin. Kuu menee samaan suuntaan. Sen näemme siitä, että se siirtyy taivaalla vuorokauden mittaan n. 13 astetta vastapäivään eli itään päin. Se on siis joka päivä vastaavina aikoina tuon verran vasempaan siitä mitä se oli vuorokautta aiemmin.
        Eli videon kiertosuunnat ovat oikein.

        Rovaniemi 10.3.2017 klo 17.18
        Altitude
        12°
        Heading
        ↑90°E
        Kuu kulkee NE kohti WN.
        Kuu kulkee idästä länteen.
        NASA muka kuu ja maapallo animaatio on höpö höpö.
        Luonnon lailla ei kukaan voi mitään Piste.


      • Kuutaivaalla kirjoitti:

        Rovaniemi 10.3.2017 klo 17.18
        Altitude
        12°
        Heading
        ↑90°E
        Kuu kulkee NE kohti WN.
        Kuu kulkee idästä länteen.
        NASA muka kuu ja maapallo animaatio on höpö höpö.
        Luonnon lailla ei kukaan voi mitään Piste.

        Tuo kuun liike on vain näennäistä ja johtuu samasta syystä kuin auringonkin liike taivaallamme eli maapallon pyörimisestä. Todellisuudessa Kuu kiertää itään (pohjoisella taivaanpuoliskolla länteen) ja Aurinko pysyy (Aurinkokunnan puitteissa) paikallaan.
        Todellisuus voi tosiaan olla liian monimutkaista ymmärtää.


      • Kuutaivaalla
        pähkäilijä kirjoitti:

        Tuo kuun liike on vain näennäistä ja johtuu samasta syystä kuin auringonkin liike taivaallamme eli maapallon pyörimisestä. Todellisuudessa Kuu kiertää itään (pohjoisella taivaanpuoliskolla länteen) ja Aurinko pysyy (Aurinkokunnan puitteissa) paikallaan.
        Todellisuus voi tosiaan olla liian monimutkaista ymmärtää.

        Näin Australiassa
        Canberra, ACT, Australia — Sunrise, Sunset, and Moon Times for Today
        Moon: 96.5%

        Waxing Gibbous

        Current Time:11. maa 2017, 06:22:43

        Sunrise Today:06.58↑ 95° East
        Sunset Today:19.27↑ 265° West

        Moonrise Today:18.44↑ 78° East
        Moonset Today:05.13↑ 285° West

        Daylight Hours:12 hours, 28 minutes (-2m 14s)
        Mistä se kuu nousee ? Australiassa?
        Se on niin vaikea ymmärtää.


      • Kuutaivaalla kirjoitti:

        Näin Australiassa
        Canberra, ACT, Australia — Sunrise, Sunset, and Moon Times for Today
        Moon: 96.5%

        Waxing Gibbous

        Current Time:11. maa 2017, 06:22:43

        Sunrise Today:06.58↑ 95° East
        Sunset Today:19.27↑ 265° West

        Moonrise Today:18.44↑ 78° East
        Moonset Today:05.13↑ 285° West

        Daylight Hours:12 hours, 28 minutes (-2m 14s)
        Mistä se kuu nousee ? Australiassa?
        Se on niin vaikea ymmärtää.

        Mm. Australiassa katsotaan aurinkoa ja kuuta pohjoiseen päin, joten - vaikka nousevat idästä samaan tapaan kuin meilläkin - siellä tärkeät taivaankappaleemme nousevat oikealta ja laskevat vasemmalle. Näennäinen kiertosuunta on siis päinvastainen kuin meillä. Siinä se pallonpuoliskojen välinen ero kyseisessä suhteessa.


      • khgkjgjhgjhg
        pähkäilijä kirjoitti:

        Mm. Australiassa katsotaan aurinkoa ja kuuta pohjoiseen päin, joten - vaikka nousevat idästä samaan tapaan kuin meilläkin - siellä tärkeät taivaankappaleemme nousevat oikealta ja laskevat vasemmalle. Näennäinen kiertosuunta on siis päinvastainen kuin meillä. Siinä se pallonpuoliskojen välinen ero kyseisessä suhteessa.

        Suomessa käytetään termejä myötäpäivään ja vastapäivään. Brittiläinen imperiumi ulottui suurimmillaan päiväntasaajan molemmille puolille. Siksi britit käyttävät termejä clockwise ja counterclockwise. Myötäpäivään ja vastapäivään kun vaihtavat päiväntasaajalla paikkaansa. Myös saksan kielessä viitataan kelloon kun sanotaan im Uhrzeigersinn und gegen den Uhrzeigersinn


      • Kuutaivaalla
        pähkäilijä kirjoitti:

        Mm. Australiassa katsotaan aurinkoa ja kuuta pohjoiseen päin, joten - vaikka nousevat idästä samaan tapaan kuin meilläkin - siellä tärkeät taivaankappaleemme nousevat oikealta ja laskevat vasemmalle. Näennäinen kiertosuunta on siis päinvastainen kuin meillä. Siinä se pallonpuoliskojen välinen ero kyseisessä suhteessa.

        Ole hyvä ja hanki karttapallo itsellesi.
        Kuu nousee taivaankannelle , aina idästä ja laskee länteen .

        Tutustu samalla hieman oppikirjoissa , jookosta .

        Kyllä se siitä lähtee se oppiminen .

        Tv. Kuutaivaalla


      • Kyllä se maasta katsojan kulmasta näyttää siltä. Todellisuudessa videossa se kiertää ihan oikein.

        Teeppä testi:

        Pyöritä karttapalloa vastapäivään ja liikuta kuuta myös vastapäivään (lännestä itään) niin huomaat, että maan kuvakulmasta se näyttää silti liikkuvan idästä länteen.

        Vai omistatko karttapalloa?


    • HauvaSanooHauHau

      Lattamaalla eivät Kuu ja Aurinko minnekään laske vaan häipyvät näkökenttämme ulottumattomiin.

      • Novaikkafolihattuäijä

        Haha.. Hyvö xD


    • ikävätotuus

      Se saattaa liittyä erääseen sairauteen.

    • TrumppaatiTrullaa

      Valkoisen Talon tiedotus on selvästi ottanut oppia näistä aloituksista.

    • Novaikkafolihattuäijä

      En oo aiemmin miettiny, mutta tulipaha miellee, että kui ne raketit kulukkee tyhiössä jos siellä ei oo mittää mitä vasten ne työnttää itteesä etteenpäi? Ja sitte kyllä kaikki varmaan ihan hyvi muistaa mitä on koulussa opittu ynnämuuta mutta nykyää on tosi helppoa kyseenalaistaa muummuassa NASAn settejä kuse on jenkkiläisten juttu mihin laitetaa ihan vidduna massia, ja pikkusenko ne tekee paljo sitä massia jos kaikki "avaruussetit" oiski lavastettuja?! Ja onhan jenkkien hallituksella ja eliitillä sellasia luurankoja kellareissa että eipä tuo paljoo ihmetyttäis jos avaruudessa ei ois oikeesti koskaa käytykkää? :D

      • FysiikanAlkeet

        " mutta tulipaha miellee, että kui ne raketit kulukkee tyhiössä jos siellä ei oo mittää mitä vasten ne työnttää itteesä etteenpäi?"
        Haehan kirjastosta fysiikan kirja, jossa käsitellään Newtonin liikelakeja. Varsinkin se kohta, jossa puhutaan liikemäärän säilymisestä tai voimasta ja vastavoimasta.
        Tyhjiössä rakettimoottori toimii jopa tehokkaammin, kun suihkun takana ei ole jarruttavaa ilmamassaa.

        Teiltä salkkareilta tuntuu olevan fysiikan alkeetkin miltei aina hukassa. Onko nukuttu fysiikan tunneilla, vai onko niin vähän ikää, että koulut on vielä käymättä?


    • MustikkaTaskussa

      Eivät nuo raketit totta tosiaan kovin korkealle pääsekään.
      Laukaisun jälkeen ne nopeasti asettuvat vaakatasoon, häipyvät näkökenttämme ulottumattomiin ja putoavat meriin.

      Tämä avaruuspaska on maailman suurimpia bisneksiä, elättää suuren joukon ihmisiä ja on siten osaltaan yhteiskuntia ylläpitäviä voimia.

      • HölmönMölinää

        Kirjoittaa mistään mitään tietämätön ämpärityhmä pelle.
        Miten luulet TV satelliittien tai GPS:n toimivan?


    • ContextIsEverything

      Täällä mainittiinkin jo tuo Apollo 17-miehistön ottama "The Blue Marble". Te salaliittohörhöt otatte aina kaiken mitä NASA sanoo pois kontekstista. Niitä kuvia täytyy muokata että niistä saadan paremman näköisiä, tämähän on valokuvauksen ja astrokuvauksen yksi perusasioista. Toinen syy on se että maapallo on aika iso ja ISS ja satelliitit eivät kierrä tarpeeksi korkealla saadakseen kokonaista kuvaa kerralla joten NASAn pitää koota useasta kuvasta yksi kokonainen kuva, eräänlainen mosaiikki.

    • tiedämies

      mitä sirkus tekee, näyttää pelletemppuja ja kerää rahat pois tolloilta, mitä leffat tekee, näyttää pelletemppuja ja kerää rahat pois tolloilta, mitä rakennusfirmat tekee, tekee pelletemppuja ja kerää rahat pois tolloilta, mitä sota joukot tekee, näyttää pelletemppuja ja kerää rahat pois tolloilta, mitä trump tekee, näyttää pelletemppuja ja kerää rahat pois tolloilta, mitä virgin galagtiga tekee, yrittää järjestää avaruuslentoja , ja kerää silti ennakkomaksuina rahat pois tolloilta, mitä elon musk tekee, kerää ennakkomaksuina tesla 3 autolla rahat pois tolloilta vaikka autoa ei ole, mitä nämä rakettifilmit on , jusa kerää rahat pois tolloilta, mitä verottaja tekee, kerää rahat pois tolloilta, miksi kaikilla näillä rahankerääjillä on miljoona omaisuus , kun mieltyy yleelliseen elämään tarvitaan rahaa jota saa kun esittelee mitä kansa haluaa ja kerää rahat pois,
      ihminen kävi kuussa, vaikka 70 luvulla ajettiin kuplilla, bosch motronic " Super ajoneuvon polttoaineen ohjauskeskus "80 luvulla, ensimmäinen nmt tiiliskivi tuli tästä vasta 22 vuoden päästä, mustavalko tv oli melkein pyöreä, sisälsi jopa stereoäänen, oli varmasti huikea elämys katsella tuvan nurkasta pitkä takatukka suorana , tuota huojuvaa kuvaa, ei mitään hidastuksia eikä uusintoja , 1 veto ja se oli siinä , juttua jatkettiin esson baarissa seuraavana aamuna,, kyllä ne on ihmeellisiä siellä usassa ne tiedemiehet,,,,ja varmaan yle heitti kuvaankin samalla hetkellä jonkun " valitamme häiriötä kuvanlaadussa"...tulee kuitenkin kuusta asti....

      • palloviski

        Mitä niillä kuplavolkkareilla ja mustavalkotelkkareilla oli tekemistä avaruuslentojen kanssa? Historiaa ja tekniikkaa ymmärtämättömälle nykyajan ihmiselle voi tietysti olla vaikea uskoa edes Wrightin muutaman kymmenen metrin lentoja kun nykyään tarvitaan monessa paikassa elektroniikkaa siihenkin että saa vessan vedettyä ja sen jälkeen kädet pestyä.


    • Perhanantrollit

      On täällä palstalla vaan aikamoisia urpoja. "Avaruudessa lennellään ja ISS kiertää mapaaloa"
      Totisesti. Kannattaisi oikeasti tutustua edes pikkuriikkisen tähtitieteeseen ja fysiikkaan ennen kuin tulee tänne nolaamaan itseään.
      Mulle riitti morjes https://i.imgur.com/S8ncbvB.jpg

      • Pallottaja

        Minä ainakin elelen pallolla oma palloni alaspäin sojottaen. Välillä ihmettelen, että kuinka tämä pallon pyöriminen on niin maagista ja kuinka mukavaa on kun se sattuu kerran vuoteen vielä heilahtamaan niin hienosti, että aurinkoa riittää oikein 247. On se niin upeaa ja mahtavaa.

        Missään nimessä en ole ikinä ajatellut tai uskonut silmiäni sen suhteen, että aurinkokin kiertäisi meitä – mitä sitä turhaan sellaisia miettii kun joku on kerran todennut nyt jotakin muuta. Ikinä en tietenkään usko heitä, jotka ovat ennen näitä maailmansotia ja herrojen vaihtumisia tutkineet ja selvittäneet maan olevan "tasainen ympyrä" ja päättyvän jäätikköön nimeltä Antarktika. Onhan nuo kaikki mielenkiintoisia juttuja, mutta mielummin katselen luottomedia Iltalehden ja esim. maikkarin ja muidenkin erittäin luotettavien lähteiden julkaisemia kuvia maapallosta. Kuvia tulee välillä kuin tilauksesta, jotten ihan sekoa kun muitakin väitteitä maasta tuntuu näkyvän. Harmi, että Iltsarista oli kuvat kadonneet johonkin kun juuri yritin katsoa lempparikuvaani. Noh, löysin uuden lempparin itselleni, siinä on oikein musiikkiakin. Kyllä nuo ihan yhtä aidoilta näyttävät kuin elokuvissakin.


    • SiinäOnLättäpäille
      • Vakuuttavaa

        Onkohan tuohon kuvaan joku uskonut muinoin? Sellainen läjä kuraa, että huh. Kuva lienee manipulaatio maasta käsin kuvatusta kuusta? Nykyiset kuvat ovat samaa luokkaa (=yhtä surkeita tavallansa), koska onhan pysyttävä jo aiemmin julkaistujen kuvien suuntimilla ja kuvankäsittely näkyy jokaiselle hiemankin keskittyvälle. Toisaalta kun noita julkaistuja kuvia vertailee, ei voi kuin pyöritellä silmiään :D – kylläpä on pallo muuttunut.


    • Nerot_töihin

      Miksei ole keksitty sellaista viestintäkanavaa, jolla voisi lähetellä viestejä ihmisille eri puolella maapaloa? Sitä voisi kutsua vaikkapa maailmanverkoksi!

      • pääalaspäin

        Miksi ei ihan "palloverkoksi"? Sehän kuvaisi paremmin koko pallomaista aivopierua pallosta.


      • neynnnnn

        ei mitään pallopäiden verkostoja litteään maahan tarvita.. litteä verkosto kuulostaa järkevämmältä meidän ainutlaatuisen kauniille maa levyllemme joka roikkuu tyhjyydessä


    • Faktatarkistus
      • VoiItkujenKevät

        Hah hah, ilmoittivat tuossa linkissä juuri että signaalia ei ole ISS:ään.
        Hauskaa.....


    • Huomenna taas sorvin ääreen. huhuh.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3720
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1823
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1275
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      923
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      880
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      860
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      840
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      839
    Aihe