Yli-innokkuus tappoi motivaation

Hukassa_28

Aloimme seurustella tyttöystäväni kanssa noin vuosi sitten, hän asui ulkomailla mutta päätti lopulta jäädä Suomeen, koska suhteemme vaikutti lupaavalta ja hän sai työtarjouksen. Hänen etenemistahtinsa suhteessa oli kuitenkin liian nopea ja vaikka minäkin olin kiinnostunut, alkoi kova tahti ahdistaa. Suhtautumiseni häneen muuttui negatiivisemmaksi, halusin ja pyrin raivaamaan omaa aikaa ja lisäksi aloin nähdä hänessä huonoja puolia.

Ryhdyttyäni huomauttelemaan tuon tuostakin eri asioista, esimerkiksi alettuani ihmettelemään hänen käytöstään ja ratkaisujaan ei siitä seurannut mitään hyvää, vaan tyttöystäväni loukkaantui. Hänelle tuli riittämättömyyden tunne, hän tunsi että yritän kontrolloida ja kääntää kaiken negatiiviseksi. En kaivannut enää läheisyyttä, katsoin häntä vähemmän emmekä juurikaan edes halanneet. Näimme kuitenkin edelleen säännöllisesti, ehkä enemmän "tottumuksesta". Olin auttanut häntä muutossa ja siihen liittyvissä käytännön järjestelyissä ja katsoin olevani edelleen vastuussa hänen hyvinvoinnistaan. Samalla toki näin että hän oli hyvä ihminen joka välitti minusta ja minullakin oli tunteita häntä kohtaan. Hänen yli-innokkuutensa vaan oli saanut minut reagoimaan erittäin huonosti.

Tällä hetkellä hän yrittää edelleen, pyytää minua käymään, haluaa nähdä, kutsuu kävelylle ja syömään huolimatta siitä, että töissä on kiireistä ja hektistä. Menen aina käymään, mutta hän ei ole omien sanojensa mukaan enää yhtä täysillä mukana kuin ennen. Emme näe selkeää keinoa parantaa suhdettamme kun yhteistä aikaa ei ole paljon hänen töiden takia. Laatuaika voisi kuitenkin olla yksi ratkaisu. Molemmilla on kuitenkin halu saada suhde toimimaan ja haluaisimme löytää tasapainon ilman turhaa yli-innokkuutta, mutta kuitenkin niin että molemmilta löytyisi motivaatiota tehdä asioita toisen osapuolen sekä yhteisen suhteen hyväksi.

Meillä on edelleen hauskaa yhdessä ja löydämme aina mielenkiintoista tekemistä. Yhteiset harrastustuokiotkin tosin saattavat mennä helposti pilalle kun puheeksi tulee esimerkiksi jokin asia, jonka hän on unohtanut hoitaa useista muistutuksista huolimatta. Turhaudun kun minulla on se tunne että olen auttanut hoitamalla hänen asioitaan ja muistuttanutkin vielä tästä kyseenomaisesta asiasta, mutta hän silti unohtaa sen. Loppulenkki saattaa kulua siinä kun minä olen hiljaa koska olen ärsyyntynyt ja turhautunut.

Hän sanoo, että ei jaksa tätä menoa enää pitkään, mutta välittää minusta edelleen ja haluaisi yrittää. Minullakin on tahtoa pitää suhde kasassa ja huomata taas kuinka ihana ja välittävä ihminen hän on sen sijaan, että huomaisin kaikki virheet jotka hän tekee ja jäisin niitä murehtimaan, vieläpä kun ne eivät ole mitään erityisen vakavia. Se mikä painaa eniten on kuitenkin meidän viihtyminen yhdessä ja toisesta välittäminen. Mikä siis avuksi?

7

437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jlskdjfl

      Hei,
      minusta sinä olet tämän suhteen ongelma / kontrolloija.
      a) mitä sitten jos toinen on yli-innokas? Eikö se ole ihanaa jos näin on ihmisen puolelta jota rakastat?
      b) Mitä sitten jos ei ole muistanut vaikka olet muistuttanut? Elämä on. Pienistä asioista saa ongelmia juuri tuollaisella sun tavalla. Relaa vähän ja nauttikaa toisistanne:)

    • TunneköyhyyttäVälittyy

      Oletko ap autisti?

    • Uudelleenfokusointi

      Kehottaisin sinua siirtämään fokuksesi tyttöystäväsi virheistä omiisi. Välittyy sellainen kuva, että niitä on.

      Voin selventää: Sinulla on jokin ongelma tämän nk. "yli-innokkuuden" kanssa. Jos nainen ei ole ensimmäiseen sanotaan kahteen viikkoon ta kuukauteen tutustuttuanne ollut "yli-innokas", myöhempää innokkuutta tuskin voi kutsua ylimiksikään. Joko et todellisuudessa ole hänestä kiinnostunut kuten pitäisi, tai sitten sinulla on läheisyyskammo. Siihen on monia syitä, joista yksi yleisimpiä on se, ettei pohjimmiltaan itse arvosta itseään, joten kaikki itsestä kiinnostueet näyttäytyvät läheisyyskammoiselle jollain tavalla hulluina.

      Voihan sinua vaivata myös joidenkin naistenkin allekirjoittama metsästysvietti, joka sammuu, kun saalis ei (enää) juokse poispäin, mutta tässäkin on loppujen lopuksi taustalla vain tuo sama itseinho, sanoisin ja sanonkin.

      Et pysty muuttamaan toista ihmistä, joten lopeta yrittäminen ja lähde toiseen suuntaan, ellet pysty luopumaan tuosta kontrolloinninhalustasi. Ymmärrän, että jatkuva unohtelu ja asioiden hoitamatta jääminen ärsyttävät toisessa, mutta anna hänen unohtaa ja itse kestää seuraukset, se on ainakin parempi keino kuin harrastamasi tien tasoittelu, joka ei tälläkään kertaa näytä johtaneen parannukseen. Tässäkin näytät kiinnittävän liikaa huomiota tyttöystäväsi tekemisiin; eikö sulla pitänyt olla kiireinen, oma elämä? Oletko kenties esikoinen omassa perheessäsi? Hän kuopus?

    • dfghuihjkll

      Oletko siis koskaan ollut ihastunut tai rakastunut tyttöystävääsi? Kuulostaa siltä, että mitään tunteita ei puoleltasi ole koskaan ollut. Minusta sinun pitäisi analysoida itseäsi. Olet varmaankin kontrollifriikki, tottunut päättämään ja saamaan tahtosi läpi. Tällaisella on vaikeaa parisuhteissa, ellei toinen ole todella alistuvaa tyyppiä ja parisuhde vähän niinkuin epätasapainossa. Kuitenkin, jos et osaa tuoda suhteeseen positiivisia asioita ja olet riidanhaluinen, parisuhde kuolee enemmin tai myöhemmin ihan kenen tahansa kanssa. Sinuna harjoittelisin sosiaalisia taitoja ja toisten hyväksymistä. Vain itseäsi pystyt muuttamaan. Jos toinen koko ajan ärsyttää, olet valinnut liian erilaisen kumppanin.

    • monenlaistaon

      Voithan jättää suhteen pelkäksi kaverisuhteeksi niin että saatte kumpikin tavata uudet puolisot ja näette silloin tällöin pelkkinä ystävinä. Kuulostaa ettet vain tunne mitään/välitä tarpeeksi, mikä on yleistä. Jos et nyt tunne mitään tunteet eivät myöhemminkään syty, sen sijaan ystävyys voi säilyä. Yli-innokas kumppani pitää ns. päästää vapaaksi etsimään sopiva kumppani ja samalla voit itsekin löytää sopivan kumppanin josta aidosti välität etkä tunne että toinen olisi yli-innokas. Sinulle voisi sopa vähemmän innokas kumppani, ehkä etäsuhde tms.

    • Ypriämpäri

      Harvoin ulkomaista saa. Mitään kestävämpää.

    • TotuusSattuuX

      Tunteenne eivät selvästikään ole oikein samalla tasolla. Sinä harrastat kevyttä tapailua, tyttö halusisi oikean kiinteän suhteen. Tässä on llian suuri ja sovittamaton ero.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe