Ulosottojen määrä kasvaa

Jos nämä kaavaillut työttömien kiristykset toteutuu, niin useat menettää toimeentulotuen. Miten täällä Peräpohjolan alueella voi hakea 15 työpaikkaa kolmenkuukauden aikana? Pitääneekö aina ja jatkuvasti lähetellä työhakemuksia alalle johon ei ole koulutusta, esim. työtön ahtaaja pommittaa johtavan lääkärin ja pankinjohtajan virkoja jne...
Tai sitten tälläinen aktiivitetti?
- Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä valmistelee toista, niin sanottua aktiivimallia, jossa työtön menettäisi yhden päivän tuet kuukaudessa, jos hän ei ole edellisten kolmen kuukauden aikana ollut töissä 18 tunnin ajan tai osallistunut vähintään viiden päivän aikana työvoimapoliittiseen palveluun. Tätä seurattaisiin kolmen kuukauden välein.

Peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea saavan etuuksiin leikkaus tekisi runsaan 32 euron loven kuukaudessa. Ansiopäivärahaa saavalla menetys olisi keskimäärin 66 euroa. http://yle.fi/uutiset/3-9565375
Tää mallihan on kuulemma tällaista pupuleikkiä? http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201704112200097548_tb.shtml

Joopa joo ja haistakoon pitkän veen. Moni taitaakin siirtää paperinsa Ruotsin puolelle välttyäkseen moisen pompotuksen.
Siinä on ihmiset heikoilla joilla pikkuisenkaan asunto,- tai muuta velkaa ja pieniä lapsia kasvatettavanaan, kun äiti ja isä lähtee pupuleikkejä leikkimään. Mihinkäs lapset hoitoon, kun ei ansioita ja jos kieltäydyt, niin edut leikataan.
Kyllä tää nyky hallitus tuhoaa Suomen. Sitten vielä ihmetellään syntyvyyden vähenemistä?
Toivottavasti nää ehdotukset ei mene läpi.

16

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakiduuni

      Joutilaat pitääkin aktivoida palvelemaan yhteiskuntaa.suunta on oikea.nälkä opettaa reippaaksi.köyhien ei kannata lapsia hankkia toisten elätettäväksi.

      • Onkos

        Vakiduunilla kaikki ystävätkin fuckingduunissa, vai meneekö heillä paremmin kuin sulla?


    • Vakiduuni

      Kaikilla ystävilläni kaikki hyvin.kiitos kysymästä.ammatinvalintakysymyksiähän nämä pitkälti on.kukin tyylillään.peili on rehellisin itsearvioinnin väline.

      • Jos_peili

        on mielestäsi rehellisin itsearvioinnin väline, niin elät prinsessa ruususen elämää (unta).
        Toivottavasti äitisi herättää sinut?


    • jkll

      Hallitus ei elä tätä päivää, kaukana arjesta. Täytyy olla tosi paniikki päällä, kun tämmösiä kehtaavat edes kaavailla. Miten voi hakea 15 työpaikkaa jos ei ole koulutusta eikä kokemusta kolmessa kuukaudessa. Näin saadaan työttömyyskorvaukset alennettua, kun joka kolmen kuukauden päästä putoaa yksi korvauspäivä pois. Kyllä tämä näpertely menee jo naurettavalle tasolle . Tällä tavallako sitä kuuluisaa KOPIN ottoa toteutetaan, lisäämällä työttömien stressiä ja ahdistusta. Kai nyt olettaisi, että päättäjät sentään keksisivät järkevämpiä keinoja, jos ajateltaisiin yksilön parasta.

    • apin

      Joka vielä kykenee lähtemään pois tästä kiristäjien hyvinvointivaltiosta tehköön sen nopeasti . Kirunassa , Englannissa , Norjassa on valtavasti palkallisia työpaikkoja avoinna . Lähtekää nopeasti täältä pois , ennenkuin tulee valtava ryntäys . On vielä vaara , että päädytte sotanäyttämölle , joten aikaa ei ole hukattavissa . Rohkea askel eteenpäin , kuten 60-70 luvuilla , jolloin isänmaamme jätti miljoona Suomalaista lähtien ihmisarvoisen elämän ja leivän pariin .

    • Kemiläinen86

      Ihan oikeeseen suuntaan menossa. Tuet pois,kun ei edes porukkaa tunnu kiinnostavan lähteä töihin. Suomessa on jo iät ajat saanu liian helpolla rahaa kelasta ja sossusta.

      Jos oma kylä ei pysty tarjoamaan töitä. Sitten täytyy muuttaa sinne missä työtä on.

      Jos on talovelat jne. Niin sitten on. Muuttaa sit vuokralle toiselle paikkakunnalle. Ei se ole kuin järjestelykysymys.

      • apin

        Mitenkähän tässä maassa nyt elettäisiin jos noin pöhköt pääsisivät päättämään valtakunnan asioista . Olisi luullut , että jotain kehitystä pronssikaudesta tähän päivään olisi tapahtunut , mutta ei . Muinaiset apinatkin olivat järkevämpiä .


    • alistettukansa

      Se Paavo Lipposen aloittama eläkeläisten polkeminen taitettuine indekseineen alkaa tuottaa tulosta. Ja nykyinen hallitus heittää lisää bensaa hiipumassa olevaan nuotioon. Leipäjonot kasvaa.....

    • hfgfhfh

      Juuri näin, Lipposen hallitus aloitti eläkeläisten kurjistamisen. Vietiin mm. pikku hiljaa kansaneläkkeen pohjaosa , siihen aikaan noin 500 mk. mitä se olisi tänä päivänä, kun se oli indeksiin sidottu ja olisi noussut joka vuosi. Moni eläkeläinen tarvitsisi sitä tänään. Tästä johtuu pieneläkeläisten kurja tilanne nyt. Sitten vielä kehtaavat olla korjaamatta tätä vääryyttä keksimällä kaikenlaisia tekosyitä. Olisivat edes korjanneet taitetun indeksin , 50 ja 50 olisi korjannut tilannetta hieman, muttei tarpeeksi. On tämä hävytöntä toimintaa . miten ne kehtaa ja kyllähän ne kehtaa, kuten eräs luopuva puheenjohtaja sanoi. Itse toimi samoin, kun pääsi ministeriksi.

    • jhkhkhk

      Sinulle KEMILÄINE 86, ihminen on yksilö. Kaikki ei pysty kaikkeen, edes siihen lähtemiseen muualle, eikä pidäkkään pystyä. Jokainen persoona kukkikoon omalla tavallaan.

    • Kemiläinen86

      Teidän mielestä on ihan fine, että esimerkiksi 30-vuotias täysin suomalainen mies henkilö makaa kotona, koska ei jaksa tai ei viitsi lähteä töihin koska se on tyhmää, kun KELA ja SOSSU on olemassa. Vaikka tämä olisi täysin terve työntekoon?

    • jkll

      Kukas sen on tutkinut, että kotona makaavat ovat työkykyisiä. Ennen pakollisia haastatteluja, joihin nyt kyllä löytyy rahaa ja voimavaroja, olisi pitänyt selvittää kuka kuuluu eläkkeelle ja kuka on työvoimatoimiston käytettävissä, siis kykenevä työhön. Ei pidä leimata kaikkia työttömiä työhaluttomiksi. Joukossa on varmasti eläkkeelle kuuluvia. Vuosikausien työttömyys syö varmasti ihmistä jopa niin paljon, että työkyky on jo mennyt. Miksi tätä ei ole tehty ?? Aletaan vain jahtaamaan EHKÄ työkyvyttömiä ihmisiä tutkimatta asioita. Moni on jo ehkä luovuttanut ja heittäytynyt passiiviseksi, kun se eläkekin tulee aina hyljättynä takaisin. Työttömillehän ei anneta SOPEUTUMISELÄKETTÄ, vaikka olisi joutunut irtisanotuksi. Se annettiin vain pudonneelle kansanedustajalle, joka ei osaa sopeuttaa menojaan pudonneiden tulojensa tasolle. Miksei näille panna ehtoja ja kiristyksiä, TERVEILLE SOPEUTUMISELÄKETTÄ nauttiville entisille kansanedustajille ??? Kumpikohan tarvitsee enemmän joka ikisen lantin, pienellä työttömyysrahalla oleva vai monen tonnin SOPEUTUNISELÄKETTÄ nauttiva ??????? Tässä ei ole mitään oikeudenmukaisuutta, vääryys rehottaa.

      • hjjkljgfd

        Heh - mitä auttaa panna kolmekymppistä sohvaperunaa eläkkeelle kun se ei ole koskaan kunnon töissä ollut eikä eläkettään tienannut nimeksikään ?


    • gfhfhfh

      Jokainenhan saa vähintään takuueläkkeen verran, siihen ehkä toimeentulotuki ja asumistuki.

    • hgjgjgj

      Ihminen on työkykyinen tai sitten ei. Ei kait siihen kuulu laskelmointi rahojen suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      421
      1781
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      180
      1423
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      942
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      117
      895
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      876
    Aihe