Nyt se on sitten Peurasaaren vuoro.

Jokohan alkaa asuntojen myynti Peurasaaren alueella ja halvalla? Erityisesti Pennasenkatu, Kristepiinenkatu, Aatsinginkatu, Kraaselinkatu, Isolammankatu, Oinaankatu ja muutkin siellä Kemin Peurasaaren alueella.
Alkaa oleen Oklaholmankadun meininki päällä?
Veikkaanpa että joku (jotkut) Takajärven alueen päättäjä(t) haluaa puhdistaa alueensa "mainetta" ja kosto on suloinen. Peurasaari sivistyksen muureineen muuttuu Itä Berliinin omaiseksi slummialueeksi. Seuraavaksi varmaankin Haukkari, jonne alkoholistien parantola?

-Hoivayhtiö Mikeva Oy aikoo rakentaa pienen mielenterveyskuntoutujien yksikön Kemin Peurasaareen pikaisella aikataululla. Yksikkö on tulossa Mikonkatu 1:een Peurasaaren pientaloalueen eteläpään tyhjälle tontille.
Keskiviikkona rakentajan edustaja kävi esittelemässä rakennushanketta lähinaapureille, mutta hoitokodin lähinaapurit ja monet muutkin asutusalueen asukkaat olisivat halunneet kuulla hankkeesta jo paljon aikaisemmin. Rakentajan edustaja kertoi heille asiasta maanantaina.Kaupunki ja perustettu kiinteistöyhtiö ovat tehneet jo vuokrasopimuksen tontista. Rakennuslupa hankkeelle on haussa.
Jarmo ja Anna-Maria Pelli asuvat suunnitellun hoivayksikön viereisellä tontilla.

- Meihin ei ole ollut yhteydessä kukaan muu kuin nyt tämä rakentaja. Olisimme toivoneet, että tästä hankkeesta olisi kerrottu koko Peurasaarelle jo aikaisemmin. Tämä asia koskee koko asutusaluetta, Anna-Maria Pelli sanoo.
Hän haluaa korostaa, että jos mielenterveyskuntoutujien yksikölle on tarvetta, asutusalue ei ole sille sopiva rakennuspaikka. Mieluummin Pelli näkisi tontilla vaikka uuden Peurasaaren päiväkodin, joka pitäisi hänen mielestään tehdä nykyisen huonokuntoisen tilalle.

- Päiväkodille olisi varmasti tarvetta tälle alueelle enemmän kuin mielenterveyskuntoutujien yksikölle.

Peurasaarelaiset olivat Anna-Maria Pellin mukaan keskiviikkona yhteydessä Kemin kaupungin päihde- ja mielenterveysasioita hoitavaan tahoon. He saivat vastaukseksi, että lisätarvetta tällaisille kuntoutuspalveluille ei nyt ole.

Mikevan Pohjois-Suomen aluejohtajan Marko Lehtolan mukaan yhtiö on keskustellut uuden mielenterveyskuntoutujien yksikön tarpeesta Kemin ja muidenkin Meri-Lapin kuntien edustajien kanssa ja todennut, että tarvetta sellaiselle varmasti on alueella.
Samalla yksikkö turvaa hänen mukaansa myös lähipalveluja alueelle, jos sote-uudistus keskittää palveluja maakuntakeskuksiin. Kaupunki osoitti sille sopivan tontin Peurasaaresta.
Lehtola kertoo, että tarvittaessa Mikeva järjestää kuulemistilaisuuksia suunniteltujen yksikköjen lähialueiden asukkaille. Niiden tarpeen yhtiö miettii yhdessä kuntien kanssa.
- Vielä emme ole Kemissä sopineet urakoitsijan ja kaupungin kanssa tällaisen tilaisuuden pitämisestä, mutta toki asiasta kiinnostuneille vastaamme kysymyksiin.

Lopulliset rakennuksen kerrosneliöt ja hoitopaikkojen määrät vahvistuvat myöhemmin, mutta suunnitelman mukaan siinä on vajaat 1 000 kerrosneliötä ja yhteensä 22 asukaspaikkaa, joista 17 on tarkoitettu tehostettuun palvelusasumiseen ja viisi tukiasumiseen.
- Rakentaminen alkaa luultavasti jo huhtikuun puolella. Ajatuksena on, että yksikkö olisi toiminnassa ensi vuoden helmikuussa.
Uusi yksikkö tarjoaa paljon uusia työpaikkoja, sillä se tarvitsee noin 14 työntekijää.

Talon rakentavan oululaisen Temotek Oy:n toimitusjohtaja Mika Kaikkonen kertoo, että Peurasaaressa on nyt käynnissä rakennuslupaprosessiin kuuluva hankkeesta naapureille tiedottaminen.
- Rakentaminen on kaavan mukaista. Jos kysymyksessä olisi kaavamuutos tai kaavasta poikkeaminen, niin silloin pitäisi järjestää laajempi tiedotus- ja nähtävilläoloprosessi. Tässä tapauksessa rakennuslupaprosessi on ihan normaali.

PPP loossi 67

78

4479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielimaassa

      Ja asiakkaat etelästä kemiläisten veronmaksajien kontolle, eikä ihmiset tätä tajua. Ei tuota kemiläisille potilaille tehdä, vaan ulkomaalaisen firman rahakoneeksi sotea odotellen.

    • Niinkemiläistä

      Taas kemiläisiä ja etenkin peurasaaressa asuvia äänestäjiä jymäytettiin kunnolla näiden kemin avointa keskustelu-päättämistyyliä korostavien poliitikkojaen toimesta.
      Kertoiko yksikään vaaliehdokkaista esim peurasaaren asukkaille tällaisesta suunnitelmasta joka on ollut olemassa ja päätettynä ennen vaaleja?
      Asia on huolellisesti salattu,esim.mistään pöytäkirjoista en ole asiasta löytänyt mainintaa.
      Ei tällainen päätös tuostavaan ja naps tapahdu. Asiaa on selvitetty virkamiesten ja poliitikkojen kesken pitkään.
      Kemin naapurikunnat eivät ota tuollaista laitosta ota koska siihen pitää saada riittävästi asiakkaita eikä niitä isommin noissa kunnissa enää ole. Heidät on "ohjattu" kemiin jossa on ollut yllin kyllin tuollaisen laitoksen tarvitsemia asiakkaita jo ennestään.

      Tämä menee ketjun aiheesta ohi mutta se sallittakoon. Kun kemiin muutti kahvilayrittäjä eteläsuomesta niin se oli posarille ja paikallisradiolle Uutinen jota esitettiin monen kertaan,saatiinhan kemiin Yrittäjä.
      Kemiin on kuitenkin rantautunut kymmeniä yrityksiä viime vuosien aikana. Niistä on oltu vaitonaisia. Miksi? Siksi kun nuo yritykset saavat tulonsa valtion ja kemiläisten rahoista. Kuten tuo peurasaareenkin tuleva yritys.

    • missäuudetveronmaksajat

      Kiitos aloittajalle. Kemi on profiloitunut asukasmäärän lisäämiseksi tämän kaltaiseen toimintaan aikoja sitten. Mielenkiintoista, että tästä aiheesta on käyty vähemmän keskustelua. Miksi Mikevan johtaja on käynyt ympäristökuntien kanssa keskustelua siitä, että tälllaista tarvetta on ? Mitä se niille kuuluu vai kuuluuko sittenkin ? Miksi Kemi on juuri tämänkaltaisen toiminnan imuri ? Se on näkynyt katukuvassa jo pitkään. Ylipöhöttynyt sosiaalitoimi saa näin hoidettavia, bisnesmiehet ja firmat asiakkaita yhteiskunnan ja veronmaksajien piikkiin. Velkainen ja pikavippeihin turvautuva easyliving kunta tyhjine liiketiloineen ja autioine katuineen siinä se sävelmä. Negatiivisestihan Kemiä ei arvostella, pitää vaan nähdä Kemitiimin ja matkailukohkauksen tuomaa loistoa, tarkoitushakuisia tutkimuksia jne......

    • Tessuttajaaa

      Kerranki peurasaareen jotaki uutta.

      • fuslskdbalal

        Kyllä! Kerrasta uutta ja hyödyllistä. Jospa saataisiin sinne nämä meidän vainoharhaiset ootinin potilaat lataukseen.


    • Ykshoitsuvaan

      Pelkäättekö te mielenterveyden ongelmista kärsiviä? Miksi?
      Koskaan ette voi tietää milloin jollakin "napsahtaa". Se voit olla sinä itse, tai sinun läheisesi. Mietitkö silloin onko/oletko vaarallinen ja hylätty ihminen kun mielesi ei kestänyt kaikkia nykyajan paineita?

      • paikalla_ollut

        olitko paikalla kun asiasta keskusteltiin? Et varmaankaan koska Mikevan edustajat kertoivat asiakkaistaan jotka ovat saaneet yleensä kaksois-diaknoosin eli heillä on päihdeongelma ja mielenterveys-diaknoosi.
        Annettiin ruusuisia kuvia potilaista, ne ovat masentuneita ja syrjäytyneitä eivätkä osaa keittää makaroonia, siksi heidän asiakkaita. Mutta totuushan on se, että ei sillä hoitopaikkaa saa jos puuro pohjaan palaa tai masentuu. kyllä siinä pitää suuremmat syyt olla takana.
        Asiakkaat tulee muilta paikkakunnilta kun Kemi pystyy järjestämään omille asukkailleen jo nykyisillä resusseilla tukea ja hoivaa. Kunnallisella puolella kun on sääntö, että ei oteta ulkopaikkakuntalaisia syömään omien resursseja mutta ei myöskään lähetetä niitä muualle.. tämä ei päde yksityisille joilla vain eurot ratkaisee ja siksi paikat haalitaan täyteen vaikka sitten väkisin niistäkin, jotka eivät sovellu valvottuun hoitoon ilman kaltereita


    • Hoitsupuhuuasiaa

      Juurikin näin.

      • Puunsiirtäjä

        "Juurikin näin. "

        Hauska nähdä muitakin kotipuutarhan hoitajia. Nimenomaa juuret on aina siirrettävä mukana, kun kasvia tai puuta siirretään paikasta toiseen. Mukaan on otettava kunnon multapaakku. Sen lisäksi on huomioitava ilmansuunnat, niin että aikaisemmassa paikassa pohjoiseen osoittaneet lehdet osoittavat uudessakin paikassa pohjoiseen. Aina siirto ei onnistu, kun maan laatu ja kosteus eroavat liian paljon toisistaan. Tämä olisi huomioitava jo ennen siirtoaikomusta.


    • Drfeelbad

      Tohtori Tolosen diagnoosi: NIMBY syndrooma. Vaatii hoitoon ohjausta.

    • Tottstpinen

      Luuletteko te oikeasti, että sinne tulee paikallisia mielenterveyspotilaita? Ei, kyllä sinne tulee eteläsuomalaisia narkomaaneja katkaisuhoitoon, mistä etelän kaupungit haluavat eroon. Tämä keskus rakennetaan Kemiin ainoastaan siksi, että kuvion läpivienti onnistuu Kemissä ja tonttien vuokrat ovat murto-osan etelän vastaavista.

    • menkäähoitoon

      Jos sinne Peurasaareen rakennettaisiin diabeteskuntoutujien hoivakoti, niin olisitko yhtä kriittinen?

      Ethän vain luokittele ihmisiä heidän sairauksien perusteella?

      • Narkitpois

        Narkkaaminen ei ole sairaus vaan valinta.


      • menkäähoitoon
        Narkitpois kirjoitti:

        Narkkaaminen ei ole sairaus vaan valinta.

        "Narkkaaminen" eli päihderiippuvuus luokitellaan sairaudeksi. Mutta ei mielenterveyspotilaat ole narkkareita, vaikka joillain päihdongelmia voi ollakkin.

        Mutta hoivakodissa potilaat ovat parantavassa kuntoutuksessa.


    • Voittehan

      te Peurasaarelaiset muuttaa sieltä pois, niin jää valmiiksi rakennetut asunnot kuntoutujille.

      • apin

        Tästä lienee todellisuudessa kyse . Ryöstetään ihmisten asunnot , jotka he ovat jo maksaneet . Työvoimalennätyksiä riittää 2500 hengen päivävauhtia , siis välimerellä . Kun Kemi on purkanut asuntoja runsaasti , pitäähän nämä insinöörit johonkin asuttaa . Mikä on halvempi tapa , kun ryöstää asukkaat . On tässä maassa ryöstetty talot , maat , jopa sianlihat jauhot ennenkin . Ei olisi pakkosiirrotkaan ensimmäistä kertaa suunnitteilla .


      • Tunnetkoedes

        yhtään mielenterveys kuntoutujaa?
        Et tosiaankaan taida tuntea.
        Kyseleppä niiltä asuinalueilta missä on noita kuntoutujia, ovatko he häirinneet ympäristössä asuvia talokkaita. Eivät todella ole. Kukaan ei ole koskaan valittanut häiriöistä, paitsi omista ns. eliittinaapureistaan, niistä känniörveltäjistä jotka olettavat olevansa oikeutettuja mesoamaan ja mekastamaan omaksi/velaksi ostamallaan tontilla.
        Mitä sianliha ja jauho mantaliteettia sinä toope vedät? Sinultako niitä on viety?


    • MikevaOy

      Kemi fb-ryhmän keskusteluistä huomaa kuinka suvaitsemattomia ihmiset on.
      Heistä kukaa ei ole asunu, tai saatika ollu vastaavan laisessa hoitoyksikössä?
      Sen voin sanoa, et piipaa-autot alkaa kulkeen aika useasti hoitoyksikössä ja lähi-alueella, koska useilla on vaikeuksia sopeutua laitoksen sääntöihin ja ventovieraiden ihmisten läsnäoloon.
      Lisäksi kuntoutusyksiköstä syystä, tai toisesta ulos joutuneet yrittävät päästä takaisin heidän lääkityksensä katkeamisen vuoksi ja karmeista vierotusoireista johtuen pyrkivät väkisin sisälle.
      Joten elämää alueelle tulee halusi sitä, tai ei. Onneksi siinä lähellä ei ole momtaa asuntoa?

    • Pikkulinnut

      Kuulin että Peurasaarta, Junkoa ja Nauskaa olisi tarjottu paikaksi eli muiden firmojen vastaavat laitokset tulee sit varmaan Junkoon ja Nauskaan.

      • onnek.siolkoon

        Kylläpä Peurasaarta onnisti. rakentaminen ja sen jälkeen 14 työpaikkaa. Nämä trvitsevat asuntojakin. Lähikauppojen liike-elämä vilkastuu.


      • plussaaa

        Kaikki on pikku Kemille plussaa.


      • Kerroppa
        onnek.siolkoon kirjoitti:

        Kylläpä Peurasaarta onnisti. rakentaminen ja sen jälkeen 14 työpaikkaa. Nämä trvitsevat asuntojakin. Lähikauppojen liike-elämä vilkastuu.

        montako lähikauppaa Peurasaaressa on?


    • Kysynpävaan

      Peurasaaren asuntojen arvot putosivat heti kymmeniä rosentteja. Muuten. Asuuko ainuttakoon kemin valtuutetuista tai virkamiehistä lähelläkään tuota tulevan laitoksen paikkaa?

      • välitttäjä

        Arvot ei pudonneet vaan vähän nousivat.


      • plusmiinus

        Kemiläiset ovat hyviä laskemaan.


      • TGNVSETRW

        Yksi tärkeä herra asuu, joka on minä itse saan tehdä ja kulkea missä haluan, lapset ottavat mallin kaikessa. Itselleen ei siedä samaa takaisin.
        Melko uudessa talossa liejumaat ruvenneet liikuttamaan rakennusta, asfaltti jo rakoilee.
        Siinäpä nauttikoot nyt ulkona remontoinnista kevätsäällä pikkupakkasilla.


    • Tarmokka

      Peurasaaren jälkeen on Pajusaaren vuoro. Näin olen kuullut.

    • slummistaulos

      mutta juurihan nämä edellä mainitut alueet ovat mielestäni niin sanottuja "unohdettuja slummeja"

    • Pajusaaresta

      Pajusaari on rauhallista asuinaluetta. Ei ole kapakoita eikä kirkkoja. Yleinen saunakin on lopetettu. Puita ja pensaita kasvaa ja on vihreää. Linnut laulaa. Aurinko nousee Pajusaaresta. Pajusaari on luonnonystävän paratiisi.

      • Talousajattelija

        Kiikeli ja Pajusaari ovat kesäisen Kemin ehdottomia helmiä, tietenkään Täikönpuistoa unohtamatta.

        On se vaan ihmeellistä, että jos Kemiä ei kehitetä, valitetaan, että kukaan ei tee mitään Kemin hyväksi. Sitten kun uusia kannattavia ideoita toteutetaan, valitetaan, että aivan turhaa haaskausta. Kaupungin tehtävänä on nimenomaa asukaiden elinolosuhteiden parantaminen ja viihtyisyyden lisääminen.

        Jos ulkomaalaiset käyttävät Suomen yksityistä terveydenhoitoa, siitäkin valitetaan. Rahaahan ne tuovat maahamme, olivatpa sitten venäläisiä tai kiinalaisia. LumiLinna on esimerkki hyvinonnistuneesta liikeideasta. Vaikka sen rakentamiseen olisi käytettykin verovaroja, ne ovat tulleet takaisin moninkertaisesti sekä ulkomaisten että kotimaisten matkailijoiden tuomina tuloina. LumiLinna on saanut pääsymaksutuloja mutta ennen kaikkea Kemin liike-elämä on vilkastuntut. Hotelleissakin oli pelkästään helmikuussa n. 9140 yöpymistä, joista 60 % oli kiinalaisia matkailijoita. Hotellien käyttöaste oli lähellä 100%.

        Silloin kun rahat tulevat ulkomaisilta matkailijoilta, Suomi rikastuu. Suomi ei rikastu sillä, että rahaa siirrellään Suomen sisällä kansalaiselta tai yritykseltä toiselle. LumiLinna rules.


      • Erkki22

        Sulla on väärä ketju. Hukkaan meni.


    • kiinnostunut1

      Mikä tämän yksikön tilanne on nyt? Saiko rakennusluvan. Itä-Suomessa kamppaillaan nyt samaisen yrityksen ja asian kanssa.

    • Kemiläinen86

      Kyllä mikonkujalle on rakennettu kyseinen rakennus.

      • Yölenkkeilijä69

        olisivat ennemmin vaikka ydinvoimalan siihen tehneet


    • Peukkulainen

      Hei kaikille kateellisille,
      Ei tule Peukkuun piripäitä tulee vanhainkoti ja asuntojen hinnat vaan nousee ja asuinalue paranee uusilla asukkailla, tervetuloa ja kiitos Attendo.

      • Anonyymi

        Peurasaari rauhallinen paikka asua.Lähellä kauppa ja koulu,kaupunkiin matkaa n.3km.Tervetuloa tänne asumaan!


    • Anonyymi

      Ennemmin joku koti apuatarvitseville kuin noita kaatopaikkoja joka pihaan.ostetaan omakoti ja jo on paskaa ja roskaa nurkat täynnä.hyi v.

      • Anonyymi

        Huomattu on. Ostetaan vanhempi talo.haaveillaan perheonnesta. Kohta on piha ym paikat romua ja sotkua täynnä. Sinne ne jää pihalle muiden näköalaksi. Voi helv.että vituttaa katsoa noita ympärillä olevia romuläjiä. Sitten ollaan meijän tontilla. Voi helv.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomattu on. Ostetaan vanhempi talo.haaveillaan perheonnesta. Kohta on piha ym paikat romua ja sotkua täynnä. Sinne ne jää pihalle muiden näköalaksi. Voi helv.että vituttaa katsoa noita ympärillä olevia romuläjiä. Sitten ollaan meijän tontilla. Voi helv.

        Taisi olla väärä ketju. En puhu Peurasaaren asuinalueesta. Täällä ainakin on tuo sama paska.


    • Anonyymi

      Peukku hyvä ja rauhallinen alue,suosittelen kokemuksella.

      • Anonyymi

        Vaarallinen asuinalue se on. Piri virtaa ja kirveet heiluu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaarallinen asuinalue se on. Piri virtaa ja kirveet heiluu

        Etelä suomesta tulivat nämä piri päät.valitettavasti.On saatu kiinni ja selvitetty asia.TÄMÄ On tapahtunut jo 10vuotta sitten. Mitä näitä vanhoja muistelee. Asun itse Peurasaaressa,hyvä paikka asua.


    • Anonyymi

      On hyvää seutua kyllä.

    • Anonyymi

      Sinne on tullut uusi ryhmä eteläsuomen piripäitä asumaan sossun maksamiin vuokra asuntoihin.
      Ajan kysymys milloin sattuu seuraava henkirikos jossa uhrina on kunnollinen veroja maksava työ ikäinen ihminen. Minua ainakin pelotti niin paljon asua peurasaaressa että myimme talon ja muutimme paremmalle alueelle nauttimaan rauhasta ja turvasta.

    • Anonyymi

      Pelko aiheuttaa mielenterveysongelmia,hyvä kun sait rauhan itsellesi.

      • Anonyymi

        Pelko on vain asuntojen hinnan laskusta ja peurasaaren slummiutumisesta sillä syyllä myimme talon ja muutimme eliitti alueelle turvalliseen rauhaan.


    • Anonyymi

      Kohta kaavotetaan peukun rannat oikeille eliiteille tonteiksi.sinne ei pääse pelkotilaiset tontteja varaamaan.rikkaat ja rohkeat vie.

      • Anonyymi

        Ei siellä ole enään kaavoitettavia alueita ja meitä eliittiä kiinnostaa asua ruutinpuistossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siellä ole enään kaavoitettavia alueita ja meitä eliittiä kiinnostaa asua ruutinpuistossa.

        Meidänkin perhe muutti arvoaluleelle Ruuttiin kun toi peurasaari ja kalkkinokka slummiutui emmekä ole päivääkään katuneet viisasta päätöstä ottaa pesäero kemin pahimpaan narkkari alueeseen.


    • Anonyymi

      ”Me eliitti”😂

      • Anonyymi

        Edelliset kirjoittavat aivan väärää virheellistä tietoa Peurasaaresta.Täällä asuu fiksuja ihmisiä,hienot rivitalot ja kivat asukkaat.Ei ole ollut mitään häiriöitä ollut.Etelä-Suomessa ne huume hörhöt asuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelliset kirjoittavat aivan väärää virheellistä tietoa Peurasaaresta.Täällä asuu fiksuja ihmisiä,hienot rivitalot ja kivat asukkaat.Ei ole ollut mitään häiriöitä ollut.Etelä-Suomessa ne huume hörhöt asuu.

        Narkkareita täynnä. Varokaa puukkoja ja kirveitä. En suosittele lapsiperheille kun joka paikassa lasten leikki alueilla on käytettyjä verisiä ruiskuja piikkeineen.


    • Anonyymi

      Näin on.20 vuotta takana eikä minkäänlaista häiriötä.hieno merellinen alue.joillakin on vaan huono olla missään.

      • Anonyymi

        Narkkareita täynnä. Varokaa puukkoja ja kirveitä. En suosittele lapsiperheille kun joka paikassa lasten leikki alueilla on käytettyjä verisiä ruiskuja piikkeineen.K-marketin portailla makaa narkkarit sammuneen jottei tava Peurasaarelainen uskalla mennä edes ruoka ostoksille päiväs aikana.


    • Anonyymi

      Ei ainuttakaan häiriötä.nimim.yli 20 v omistusasunto.

      • Anonyymi

        Hyvää tuuria on teillä ollut. Meillä täällä Kalkkinokantiellä poliisi on useimmin nähty virkailija naapurustossa kuin esimerkiksi posteljooni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää tuuria on teillä ollut. Meillä täällä Kalkkinokantiellä poliisi on useimmin nähty virkailija naapurustossa kuin esimerkiksi posteljooni.

        Kaikki valheellista tietoa Peurasaaresta.En ymmärrä kuka tällaista valhetta kirjoittaa,pitäis panna syytteeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki valheellista tietoa Peurasaaresta.En ymmärrä kuka tällaista valhetta kirjoittaa,pitäis panna syytteeseen.

        Mistäpä meinasit syytteen nostaa?. Haasta vain rosikseen mutta muista että häviäjä maksaa kymmeniä ellei satojatuhansia erinnäköisiä maksuja,palkkioita ja korvauksia. Kyllä minulle raha kelpaa aina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistäpä meinasit syytteen nostaa?. Haasta vain rosikseen mutta muista että häviäjä maksaa kymmeniä ellei satojatuhansia erinnäköisiä maksuja,palkkioita ja korvauksia. Kyllä minulle raha kelpaa aina.

        Onko haaste tullut kirjallisena osoitteesesi?😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko haaste tullut kirjallisena osoitteesesi?😁

        Mielenkiinnolla odottelen vaan eipä ole raastuvan raha haastetta saapunut postilaatikkoon.


    • Anonyymi

      20 vuotta tuuria😁

    • Anonyymi

      Olipa hyvä että löytyi paljon tietoa alueesta. Perheemme on kasvamassa taas yhdellä tulokkaalla ja etsimme isompaa rivi tai omakotitaloa kemistä.
      Peurasaari jää pois listalta sillä haluamme lapsillemme turvallisen kasvu ympäristön.

    • Anonyymi

      Hyvä näin,lasten metelöinti ei ole rauhallisille naapureille iloinen asia.

      • Anonyymi

        Näin kommentoi meidän naapuri Peurasaaressa. Meillä on oikeasti täällä ongelmaa juuri heidän vuoksi joten neuvo perheellisille on jotta älkää missään nimessä ostako asuntoa tai taloa pukusta sillä naapurit tekevät helvetin tästäkin asuin alueesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin kommentoi meidän naapuri Peurasaaressa. Meillä on oikeasti täällä ongelmaa juuri heidän vuoksi joten neuvo perheellisille on jotta älkää missään nimessä ostako asuntoa tai taloa pukusta sillä naapurit tekevät helvetin tästäkin asuin alueesta.

        Meidän peurasaaren lapsi perheitten pitää yhtyä yhteiseen rintamaan ajaaksemme pois nämä pullikoivat eläkelläis pariskunnat.
        He on aivan käsittämättömiä kansalaisia ja terrorisoivat koko asuin aluetta lähes yhtä paljon kuin vuokralais narkkarit .
        Heidän takia asuntojen hinnatkin on tippunut Rytikarin tasolle.


    • Anonyymi

      Ei vieraitten lasten metelöinti ole mukavaa.vanhempien katsottava peiliin.

    • Anonyymi

      Onko siellä Kemissä lapsi ja koiravapaata uimarantaa?

      • Anonyymi

        Hyvin pian peurasaaren nisti eläkelläisten ansiosta.


    • Anonyymi

      Otko elamankolulaine?

    • Anonyymi

      Mitä lauantai yönä tapahtui peurasaaren slummissa? 3 poliisiauto ja ambulanssi matkasi peuranpolulle. Nistit kuulemma ottaa toisiltaan henkiä velkojen takia.Kertokaa kellä on tietoa.

      • Anonyymi

        Ei taida yhtään hamppia asua peuranpolulla.
        Joku juopporemmi vuosi sitten aikaa oli oravankadulla mutta liekö saanut jo häädön kun ei ole näkynyt.

        11v. Peurasaaressa asuneenä pidän kyllä alueesta. Mukavat naapurit ja siisti miljöö. Rivitaloissa turvalliset sisäpihat lapsille.
        Lähikauppa 100m päässä ja liikennemäärät tosi pientä. Joku bensalenkkari välistä yrittää vonguttaa jotakin alitehoista mutterilinkoa mutta siitäkään ole havaintoja pitkään aikaan.


    • Anonyymi

      Joku sai sairaskohtauksen ja teki vimmatusti vastarintaa lääkintämiehille.joku poliisin serkku niin tulivat porukalla mummoa rauhoittamaan.saivat houkuteltua hoitoon.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joka lähiöstä yhteiskunta karsii häiriköt.

    • Anonyymi

      5vuotta sitten jo nämä poistettiin valtion leipiin.

    • Anonyymi

      Tyypillistä Kemiläistä idiotismia. Kemi on hyvä esimerkki siitä miten asioita ei kannata hoitaa.
      Kaupunki olisi todella kaunis ja potentiaalinen mutta ihmiset ja päättävät elimet tyhmiä kuin vasemman jalan saappaat.
      Kommunistit hylkäsi aikanaan jo yli-opiston kaavailuvaiheessa.
      Miettikääpä kuinka menestyvä ja edistyvä tämä spurgukaupunki olisi tällä hetkellä jos se olisi hyväksytty ja täällä olisi nuorille mahdollisuuksia opiskella.
      Nykyään eläkeläiset halinnoi tätä kyläpahasta sekä alamaailmaan kytkeytyneet narkkarit.
      Kukaan itseään arvostava nuori aikuinen ei jää Kemiin asumaan. Palkkojen tasokin on käsittämättömän huono ja poikkeaa todella paljon mm. eteläsuomen palkoista..
      Sairaanhoito länskässä ei myöskään päätä huimaa mut en ihmettele jos tollaisesta työstämaksetaan bruttona jopa alle 2000€??? Kuka haluaa tehdä niskalimassa töitä ja tienata rakot käsiin? Tuskin kukaan älykäs ihminen.
      Kurja kylä. Todella kurja kylä.
      Ikävä nähdä että 90-kuvulla vielä niin elinvoimainen työläiskaupunki on muuttunut slummiksi josta puretaan koulut ja kiinteistötalkavat muistuttaa vanhaa neuvostoliittoa..Toivottavasti ne ihmiset jotka joutuvat olosuhteiden pakosta Kemissä asumaan saavat tarpeeksi vertaistukea ryhmissä esim.uudessa mielisairaalassa.
      Onnea matkaan ja olen hyvin pahoillani heidän puolesta jotka joutuvat täällä elämään ja tiedostavat nämä todelliset ongelmat.

    • Anonyymi

      Jos lompsa kunnossa,kaikissa kaupungeissa on hyvä asua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe