Stairway to heaven ja satanismi

ledzeppelin.

kuulin tässä pari päivää sitten aika mielenkiintoisen väitteen: Led Zeppelinin Stairway to Heaven- biisiä soittaessa takaperin, kuuluu satanistia sanomia. Olisiko, jollain linkkiä, missä tämä piisi soisi takaperin, muttaa en oikein usko tätä vielä todeksi, ennenkuin kuulen itse, mutta näitä väitteitähän kuuluu ties mistä. jossain cradle of filthinkin kappaleessa oli muka noita sanoituksia, mutta jossain he todistivat, että noita sanomia löytyisi enemmänkin heidän biiseistään. ja eräässä piisissä kuului suomeksi lähinnä "ostakaa piparminttu hammastahnaa".

13

1562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ettei

      Saattaahan olla, että Led Zeppelinin pojat olisivat tahallaan laittaneet levylle viestejä takaperin. Pink Floyd ainakin on piloillaan laittanut viestejä vähän minne sattuu. Esim. The Wall-levyllä Empty Spaces-biisin alussa on takaperin: "Goncratulations! You have just received a hidden message!" :)
      Jimi Hendrixillä oli myös Third Stone From The Sun-biisillä piiloviesti, jonka kuulee vain pyörittämällä levyä 78 kierrosnopeudella.

      Taisi olla Procol Harum, jolla ensimmäisenä oli viestejä takaperin levyllä. Muutenkin edelläkävijäbändi: kuulemma ensimmäinen satanisti-bändi. Ennen Black Widowta siis jo. Frank Zappalla taisi kans olla jos jonkinmoisia kikkailuja 60-luvun loppupuoliskolla.

      Muuten nuo piiloviestit ovat sitten pelkkää sattumaa ja kristillisen oikeiston paranoian ilmentymiä.

    • jotain varmaankin on...

      Kyllähän noissa huhuissa varmasti jotain perää on ja täältä löytyy katkelma itse biisistä ja sama kohta käännettynä toisinpäin.Löytyypä siellä jopa Britneyltä yks biisi :).Mielestäni tuossa linkissä kyllä kuuluu tuo "piiloviesti" aika selkeästi, mutta jokainenhan voi sen itse kuunnella...

      http://www3.telus.net/jefmil/stairwaybackwards.htm

      Tämänhän voi periaatteessa testata jokainen omallakin versiolla kun vaan pistää vaikkapa windowsin ääninauhurin nauhoittamaan samaan aikaan kun kuuntelee biisiä ja kääntää sen. Olisi tosin kiva tietää miltä tuo sama kohta kuulostaa vaikka livebiisissä. Onko tietoa?

      • glamqueen69

        Olen jo pitkään halunnut kuulla Stairway to heavenin takaperin...En uskonut,kun joku kaverini puhui siitä...Tiedättekö muita tollasia sivuja?


    • kazuu

      Kyllä arvostetuilla ja uskottavilla muusikoilla on ollut hauskaa piilo merkityksiä piilotellessa.
      Varmasti joku löytää jopa raamatusta saatanallisia piiloviestejä jos haluaa löytää.

      Eli ihan varmasti joo.

    • ...

      Kääntäkää koko Stairway to heaven toistepäin ja soittakaa näitä (suggestiivisia) sanoja seuraten:

      Plaaaay backwards, Hear why its sung here, oppositioner.. Allll on track, all arriving They all sing, and they are one. Shall I loathe you now, parishoner? Oh hear Him, Christian within me. It stirs my sin; the river, Oh, she swells with our lousiness. All my life will end for him? We're all out of signs, I know I'm sorta shocked To hear The Lord, My God now will save me! Oh I will n'er be saved, Because I live with Satan.. One wish today; That you'll all pray for Three who will make it here late. Pray now and you'll see.. The 'Lord' turned me on, But, oh, I was the shaggy fool.. Clothed in agony, Lost at a height. ohh... There's no escaping it, Nor his woes.. So here's to my Sweet Satan. The other's little path Would make me sad, Whose power is fake. He'll give those with him 666. And all the evil fools, they know he made us suffer sadly. Ohohohoh... "Family won't get loose, They've offered me." Always soothes the worker. Always will be as we know now "I see ruins," said he, "the world they offered me? Who wished the Lord's fall?" If we lose feather, Say you'll save me! And no wimps can bend the rules.. And no wimps can do.. Hunt next to the shore, 'Cause they see all from there, See here's the news, Who walks with mute grief! Perhaps no-one found thee... "Heavy, lift me out," Spake the Reve, "Someday, failed, we'll lose one line-up, They've gotta leave forsaken." And no wimps can do.. And no wimps can do... He, who say the lords Thoth have our laws, Maat must be superb. Mass is ended.. Over there, He who should learn thee. Any moot¹ that serves by my sworn music, I wish it with snow be shushed, All for my mass's sake. Hear why its sung, here, oppositioner, Ohh.. He who should show May make his show worthy, To look, for us, odd.. sickly, There's one chance - take his show. Hold thy head, Hear why its sung here. oppositioner. Who owns this earth built below? Oh sweet Israel..

    • Paavi

      Ei lisättävää :)

    • sanoma

      Led Zeppeliin ura kokonaisudesaan on tarkoitettu juuri Suomen kansan käännyttämiseksi satanismiin ja judaismiin. Piparminttu hammastahnan etiketeissä on salakirjoitettu sanoma Ariel Sharonilta, ja tarkoittaa 'räjäyttäkää valkoisten asemat juuri nyt'.

    • ZoSo

      ja hehän myivät myös sielunsa itse saatanalle, jotta tulisivat kuuluisiksi. herätkää hei! kun tämä "piiloviesti" ensimmäisen kerran keksittiin joskus 80-luvulla, Plant ja Page vaan nauroivat koko asialle.

    • Jean

      Tää on samanlaista huuhaata kun se, että Pink Floydin Dark Side of the Moon on synkronisoitu Ihmemaa Oziin.

      • juankoski

        Juice Leskisen "hevidiggarin vuorisaarna"-biisissä on kans outo juttu. Taaksepäin kuunneltuna siinä sanotaan jotain "menit typerys kuunteleen levyn takaperin" tms.


    • Anonyymi

      ”... kyseisen bändin kitaristilla oli pakkomielle ostaa vanha röttelö Skotlannin nummilta. Tuon talorahjan paikalla oli aiemmin ollut kirkko. Se poltettiin – seurakunta sisällään. Sittemmin paikalle rakennettua taloa isännöi nykyajan tunnetuin saatananpalvoja, josta Ozzy Osbourne on tehnyt biisinkin. Talossa vietettiin pimeitä juhlia ja kirjoitettiin historiaa – jo etukäteen: herra nimittäin mm. kertoi että maailma tullaan saastuttamaan huumeilla, seksillä ja pimeällä musiikilla. Arvaapa oliko kirjoitusvuonna, eli noin 1900, minkäänlaista aavistustakaan moisista.
      Tämä bändi ihannoi ko. herraa – ja inspiroituivat aiheessa. Eräässä haastattelussa kertoivat, kuinka tämä menestysbiisinsä vain alkoi tulemaan – ei sitä sen kummemmin yritetty tehdä, vaan aivan kuin se olisi ollut jo valmiina jossain odottamassa kanavoitumistaan. Siitä tuli sitten kappale, joka on useissa äänestyksissä päätynyt rock klassikoksi numero 1.
      Ja vielä vähän tuosta ”muusasta”: hän kirjoitti seuraajilleen, että näiden tulisi opetella sekä kävelemään että kirjoittamaan takaperin. Ja mitäpä olet mieltä seuraavasta ”inspiraation lottovoitosta”: Led Zeppelinin kappaleen ”Stairway To Heaven” yhdessä kohtaa on nelisenkymmentä peräkkäistä sanaa, jotka tietysti muodostavat selkeän ”tarinan”. Mutta että nuo samat sanat takaperin soitettuna ja alkuperäisesti mutta siis takaperin äännettynä muodostavat myös selkeän tarinan, joka jatkaa alkuperäisestä mutta syventää sitä aivan eri suuntaan.

      Tässä etu- ja takaperin, mahdollisimman sanatarkasti:
      Etu: ”Jos pensasaidassasi on hälinää, älä nyt säikähdä. Se on vain kevätsiivousta toukokuun kuningatarta varten. Kyllä, on kaksi tietä joita voit kulkea, mutta pitkässä juoksussa on vielä aikaa vaihtaa se tie jolla nyt olet”.
      Taka: ”Niinpä tässä minun ihanalle Saatanalleni. Se yksi jonka pieni tie saisi minut surulliseksi, jonka voima on Saatana. Hän antaa sinulle 666:n. Oli pieni työkaluvaja, jossa hän laittoi meidät kärsimään, surullinen Saatana”...”

      http://www.thepukki.fi/blog/post/kuka-sinua-ohjailee

    • Robert Plant on sanonut jossain haastattelussa joskus, että hän on itse kuunnellut Stairway to Heavenin takaperin eikä siinä ole minkäänlaista saatanallista sanomaa (olikohan tämä muistaakseni siinä hänestä tehdyssä elämänkerrassa, jonka luin tai siinä Led Zepistä tehdyssä bändihistoriikissa jota nyt luen, en muista kummassa). Se on kuitenkin jännä juttu, että jos joitain kappaleita kuuntelee takaperin tulee jotain niinsanottua sanomaa (näin olen ainakin kuullut ja lukenut, että tulee, itse en ole todentanut asiaa). Esimerkiksi kun Judas Priestiä vuonna 1990 syytettiin siitä, että heidän kaksi faniaan oli tehnyt itsemurhan, kun he olivat kuunnelleet bändin musiikkia, niin Rob Halford soitti oikeudessa bändin kappaleita takaperin ja todensi, ettei niillä ole piiloviestejä, jotka käskisivät tehdä itsemurhan ja hän myös soitti joitain muita kappaleita takaperin, esim. muistaakseni yhden Donna Summerin vai oliko Gloria Gaynorin kappaleen ja siinä takaperin sanottiin, ellen väärin muista, että ostakaa piparminttupastilleja tai jotain sinne päin. Että näin.

      Ainahan jotkut ajattelevat, että joidenkin bändien ja artistien ja etenkin rock-ja heavy bändien ja artistien kappaleista löytyy jotain slattua sanomaa. Ja yksi sitkein väite/huhu kautta aikojen liittyy juurikin Led Zepin biiseihin ja etenkin Stairwayhin. Itse en jaksa kauheasti ajatella löytyykö jostain kappaleesta jotain salaista sanomaa, jos kuuntelen sitä.

    • Jokainen voi löytää mistä tahansa mitä tahansa, jos itse niin haluaa. Vaikka tv-mainoksista ja niiden tarkoitus on juurikin vaikuttaa ihmisten psyykeen ja saada ihmiset tekemään jotain, yleensä ostamaan tuotteita. Eli miksei ihmiset etsi mainoksista salattua sanomaa? Tai voihan olla, että jotkut tekevät sitäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1205
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1147
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1043
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe