Historiallisesti Ranskan näyttävät jääneen noin 100 vuotta jäljessä meitä sokerin kulutus. Näytämme käyttää noin kaksi kertaa niin paljon sokeria kuin Ranskan. Kun asuin Pariisin 80-luvulla, huomasin että suurin osa naisista, joilla on tietty ikä ei syö leipää. Myös ranskalainen valkoinen leipä on pienempi sokeripitoisuus kuin Amerikassa. Se on noin 2 prosenttia sokeria, jossa valkoinen leipä Yhdysvalloissa voi olla 10 tai 12 prosenttia. Joten se todellakaan ole paradoksaalista, jos tarkastellaan sokerin kulutus vain kun tarkastelee rasvan kulutusta.
Ranskassa paradoksaalista
14
287
Vastaukset
- hpv20
Suomalaiset syövät enemmän rasvaa kuin ranskalaiset mutta ero on pieni. Suomalaiset syövät myös enemmän sokeria ja sitä kuluu valitettavasti huomattavasti enemmän kuin Ranskassa. Ranskalaiset taas syövät merkittävästi enemmän lihaa.
- Että-
Voi voi!
Rankalaiset ja samoin sveitsiläiset ovat aina syöneet rasvaisia maitotuoteita kuten juustoa, Heidän sydäntauti tilastonsa ovat huomattavsati pienempiä kuin suomalaisten. Tri Ancel Keys otti kohteiksi 22 maata ja tästä pudotettiin pois sellaiset maat, jotka ei vastannut hänen ajatuksia. Suomi oli mukana seitsemän maan tukimuksissa. Jos edellä mainitut maat olisi ollut mukana ja Suomen tapaiset maat oltaisi jätetty ulkopuolelle. Keys ei olisi saanut toivottua tulosta.
Suomessa ja monessa muussa köyhemmässä maassa oli kova työttömyys ja monia muutakin sydäntauteihin vakuttavia tressin aiheuttajia. - Marja-Orvokki
Ranskassa syödään enemmän leipää kuin suomessa tämä on hyvä muistaa.
- hpv20
Että- kirjoitti:
Voi voi!
Rankalaiset ja samoin sveitsiläiset ovat aina syöneet rasvaisia maitotuoteita kuten juustoa, Heidän sydäntauti tilastonsa ovat huomattavsati pienempiä kuin suomalaisten. Tri Ancel Keys otti kohteiksi 22 maata ja tästä pudotettiin pois sellaiset maat, jotka ei vastannut hänen ajatuksia. Suomi oli mukana seitsemän maan tukimuksissa. Jos edellä mainitut maat olisi ollut mukana ja Suomen tapaiset maat oltaisi jätetty ulkopuolelle. Keys ei olisi saanut toivottua tulosta.
Suomessa ja monessa muussa köyhemmässä maassa oli kova työttömyys ja monia muutakin sydäntauteihin vakuttavia tressin aiheuttajia.Valitettavasti linkit siivotaan täältä pois mutta suomalaiset syövät todellakin enemmän rasvaa kuin ranskalaiset. Mukava artikkeli asiasta löytyy kuin googlaa Where people around the world eat the most sugar and fat
Ranskalaiset syövät kyllä enemmän voita (8 kg vuodessa eli 20 g päivässä) ja juustoja mutta vastaavasti vähemmän sianlihaa. Tyydyttynyttä rasvaa ranskalaiset ja suomalaiset syövät suunilleen 15E%. Tuon voi varmistaa googlaamalla Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys
Tärkein sydäntautien riskitekijä on huonot kolesteroliarvot eli korkea LDL ja matala HDL. Geeneilläkin on merkitystä, suomalaisilla on tässä suhteessa huonot geenit. - huonotgeenit
hpv20 kirjoitti:
Valitettavasti linkit siivotaan täältä pois mutta suomalaiset syövät todellakin enemmän rasvaa kuin ranskalaiset. Mukava artikkeli asiasta löytyy kuin googlaa Where people around the world eat the most sugar and fat
Ranskalaiset syövät kyllä enemmän voita (8 kg vuodessa eli 20 g päivässä) ja juustoja mutta vastaavasti vähemmän sianlihaa. Tyydyttynyttä rasvaa ranskalaiset ja suomalaiset syövät suunilleen 15E%. Tuon voi varmistaa googlaamalla Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys
Tärkein sydäntautien riskitekijä on huonot kolesteroliarvot eli korkea LDL ja matala HDL. Geeneilläkin on merkitystä, suomalaisilla on tässä suhteessa huonot geenit.Kuukeloipa .... Kovatrasvat ja kolesteroli ystävämme.. sieltä näyttäis löytyvän notta ranskalaisilla kolesterolit paukkuvat.
- hpv20
huonotgeenit kirjoitti:
Kuukeloipa .... Kovatrasvat ja kolesteroli ystävämme.. sieltä näyttäis löytyvän notta ranskalaisilla kolesterolit paukkuvat.
Ranskalaisten kolesterolitasot saavuttivat englantilaiset vasta 1980 eli eiköhän sielläkin sydäntaudit ole lisääntymässä.
Oletko ranskalainen? Suomalaisista tiedetään että kokonaiskolesterolin nousu 1 mmol/l lisää ikävakioitua sydäntautikuolleisuutta 46%. - huttusjussi
hpv20 kirjoitti:
Ranskalaisten kolesterolitasot saavuttivat englantilaiset vasta 1980 eli eiköhän sielläkin sydäntaudit ole lisääntymässä.
Oletko ranskalainen? Suomalaisista tiedetään että kokonaiskolesterolin nousu 1 mmol/l lisää ikävakioitua sydäntautikuolleisuutta 46%.Sodan jälkeen Englannissa ruokasäännöstely päättyi joskus viiskyt luvullaniin tyydyttyneen rasvan kulutus lisääntyi ja kaikkia rasva/kolesteroli oppeja vastoin sydärikuolleisuus väheni.
Mistä löydät tosi varmat tiedot nottakolesteroklit aiheuttavat sydäreitä??? - hpv20
huttusjussi kirjoitti:
Sodan jälkeen Englannissa ruokasäännöstely päättyi joskus viiskyt luvullaniin tyydyttyneen rasvan kulutus lisääntyi ja kaikkia rasva/kolesteroli oppeja vastoin sydärikuolleisuus väheni.
Mistä löydät tosi varmat tiedot nottakolesteroklit aiheuttavat sydäreitä???Koleserolin sv-sairauksia aiheuttava ominaisuus on eräs lääketieteen eniten tutkittu asia. Suomessa Finrisk-tutkimuksessa ja USA:ssa Framinghamin tutkimuksessa on seurattu kymmeniä tuhansia ihmisiä vuosikymmeniä. Huonommat kolesteroliarvot ovat johtaneet molemmissa sv-sairastuvuuden kasvuun.
Ei tällaisia asioita oikein voi todistaa ihmiselle joka haluaa uskoa siihen että kovaa rasvaa voi syödä määrättömästi ilman seurauksia vaikka se huonontaakin kolesteroliarvoja. Kaikki asiantuntijat kylläkin uskovat kolesterolin ja sv-sairauksien yhteyteen. Voivathan he tietysti olla väärässäkin mutta tuskin ovat.
- pp33
Sokeria laitetaan liikaa ainakin jukurteihin ja moniin leivonnaisiin.Olenkin alkanut kiinnittämään tähän asiaan nyt enemmän huomiota.Liika makeus on vain paljon turhia kaloreita,josta lihomme.Esim kääretorttukin maistuu huomattavasti paremmalta kun siinä ei ole liikaa sokeria.
Jos haluaa painon pysyvän samana myös leipää on käytettäävä vain vähän.
Tekemällä oikeita valintoja saa syödä paljon,eikä liho.Vähäkalorinen ruoka on monesti yhtä hyvää.Itse jätin nyt tänä pääsiäisenä mämmin sokerin ja kerman kera syömättä.Olin sitä jo aiemmin syönytkin.
Lihominen johtuu siitä ettei osaa syödä oikein.Kevyttä ruokaa saa syödä niin paljon kuin jaksaa.Ruoka annokset ei tarvitse olla pieniä.- hpv20
Pitkälti noin. Lisäksi niitä jugurtteja ja pullia syödään liian usein ja liian isoja annoksia.
- Hessusetä
Rasvaiset ruuat sisältävät runsaasti kaloreita ja siksi lihottavat.
- Kyttääjä-Kari
Rasva lihottaa tottakai senhän tietää jo maitotilan lapsikin.
- raakaavoita
Hessusetä kirjoitti:
Rasvaiset ruuat sisältävät runsaasti kaloreita ja siksi lihottavat.
Kyl kyll, mutta se laatu ratkaisee. Mulla tippu paino parissa viikossa viis kiloo kun vaihdoin Keijun raakaan voihin.
- vekulinköpingistä
Meidän ruokapöydässä on aina hyvää, terveellistä ja sydänystävällistä beceliä. Kuinkas muuten?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj252530- 1411893
- 661787
Onkohan tämä jotain elämää suurempaa
Vai olenko kehitellyt nämä tunteet vain omassa pääkopassani. Tunne kyllä sanoo että jotain tässä on.. Toivottavasti et m351443KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa
Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.551370Nainen sä olet
arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r771239- 1171174
Voi kun pian voisi varmuudella sanoa
mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(591112Jos olisin
Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p571107Oletteko naiset huomanneet sellaista asiaa
että vaikka miehiä tulee ja menee ja hakeutuu seuraanne mitä viehättävämpiä olette niin sitä enemmän itseasiassa te olet541096