Kohti kautta 17-18

Luistelufani

Kausi taitaa olla nyt ohi kaikilta suomalaisilta. Mitä odotatte seuraavalta kaudelta? Tuleeko paikkaa olympialaisiin? Milloin maajoukkueet julkistetaan? Tuleeko sinne uusia nimiä? Onko joku lopettamassa? Valmentajavaihdoksia?

22

1160

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kausi1718

      Jokohan maajoukkue nuorenisi hieman? Taitaa teinit tehdä paremmin kolmoisyhdistelmiä kuin nuo kokeneemmat. Luulisi, että pian jo ilmoitttavat uuden kokoonpanon. Tuleekohan yhtään miehiä? Tai ehkä nyt Valtter vielä mutta muita ei taida olla. Ellei Galay ole sitten kuntoutunut.

    • Luistelunystävä

      Miksi pitäisi nuorentua? Lukuunottamatta miehiä, maajoukkueessa ei ole mitenkään kovin vanhoja luistelijoita, pääpaino taitaa olla 17-18-vuotiaissa. Parempi antaa pikkutyttöjen kasvaa rauhassa nuorten maajoukkueessa, kuin ottaa heti maajoukkueeseen, ennen kuin selviää, kestääkö pää ja kroppa murrosiän myllerryksen. On aivan sama, osaako luistelija 14-vuotiaana kaikki kolmoishypyt, jos ne eivät mene sitten, kun aikuisten sarjaan pitäisi siirtyä. Toivoisin, että mukana olevat saavat jatkaa, ettei heti heitetä ulos, jos sattuu vähän huonompi kausi. Onkohan Järvenpää jo palautunut ja mukana maajoukkueessa?

    • Pettävälläjäällä

      Miehistä maajoukkueeseen valituksi tulevat Virtanen, Bela Papp ja Galay. Galayn terveystilanne on kysymysmerkki. Pulkkinen ei ole kisannut koko kaudella eikä ole loukkaantunut, joten ei mitenkään täytä valintakriteereitä. Muut täyttävät kriteerit.

    • Puuhastelua

      Maajoukkue on nyt valittu. Joukossa on taas luistelijoita, jotka eivät sinne oikeasti kuulu eikä heissä ole mitään potentiaalia huipulle mutta onhan se mukava että Suomessa puuhastellaan.

      • sarja_seuraaja

        No voisitko vähän tarkentaa ja perustella? Aika outoa 'keskustelua' tämä tälläinen että sanotaan vaan että 'väärin meni'. Kuka ei oikeasti kuulu ja miksi, ketäs sinne sitten olisi pitänyt valita?

        Jospa saataisiin edes joskus järkevää kommentointia jossa olisi pointtinsa!


      • Edelleenpuuhastelua

        Kukaan ei voi määritellä miten keskusteluun tulee osallistua. Meillä on näes tuo sananvapaus. Mutta onneksi alla olevia kommentteja lukemalla näkee, että ajatus heräsi muissakin.


      • samapää
        Edelleenpuuhastelua kirjoitti:

        Kukaan ei voi määritellä miten keskusteluun tulee osallistua. Meillä on näes tuo sananvapaus. Mutta onneksi alla olevia kommentteja lukemalla näkee, että ajatus heräsi muissakin.

        ei voi määritellä ei. Ja kun on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla ottaa, niin täytyy ymmärtää että kaikilla ei riitä tervettä järkeä eikä kykyä perustella asioita.


    • Muutenok

      Samaa mieltä sarjaseuraajan kanssa. Turha valittaa jos ei perustele. Mielestäni valinnat on ihan ok, kolmea poikkeusta lukuunottamatta. Jos liitto on itse määrittänyt pisterajat, niin miksi eivät sitten noudata niitä?
      Pisterajat ovat:
      seniorit naiset: 140 / seniorit miehet: 170
      juniorit tytöt: 125 / juniorit pojat: 150
      noviisit tytöt: 110 / pojat: 120 (ilman bonuspisteitä)
      Näitä rajoja eivät ole saavuttaneet Hanna Kiviniemi, Laura Karhunen ja Vera Stolt.

      • sarja_seuraaja

        Vera Stolt kuten Linnea Cederkin ilmeisesti menee noilla noviisien rajoilla maajoukkueeseen.
        Minusta pitäisi olla että juniori-rajoja käytettään ainoastaan jos on luistellut juniorisarjassa nuo pisteet ja samoin noviisien rajoja käytettäessä.


    • Muutenok

      Linnea Ceder on ylittänyt noviisirajan ilman bonuksia, Stolt ei. Tosin sama oli viime vuonna Cederillä. Eli ilmeisesti SM-noviisien Suomen mestari pääsee automaattisesti maajoukkueeseen. Eri asia on sitten onko se hyvä vai ei.
      Jos mentäisiin niillä pisteillä missä sarjassa on luistellut, hiljaista olisi maajoukkueessa (Saarinen, Kallela, Efimenko, Ceder tippuisivat kaikki pois tietenkin Karhunen, Stolt ja Kiviniemi jotka eivät ole ylittäneet pisterajaa edes omassa sarjassaan). Mutta nähtävästi pisterajat ovat täysin turhia, kun kuitenkin kolmen kohdalla niistä ei ole välitetty.

    • JSparrow

      Jos on jotkut pisterajat niin kyllä niitä silloin kuuluisi noudattaa, muutenhan ne on ihan turhia. Tässäkin taitaa olla vaan sama asia kuin esim. Meidän seurassa että on kyllä tiukat rajat ja sitten kun ei löydy luistelijoita jotka täyttävät vaatimukset otetaan heikompia luistelijoita maksajiksi rahoittamaan toimintaa

    • Reilupelitaitoluisteluun

      Kertokaa tyhmälle, miksi tämä valinta on tehty niin monimutkaiseksi? Miksi maajoukkuetta ei valita tulosjärjestyksessä? Vaikka neljä parasta senioria ja junioria naisissa, ja miehissä sarjojen voittajat? Noviisit nuorten maajoukkueessa kasvamassa? Maajoukkuepaikka kaksivuotiseksi, niin että joka vuosi saa muutama uuden paikan ? Tämä olisi reilua ja läpinäkyvää.

      • JSparrow

        Miksei voisi harkita myös jotain järjestelmää jossa kauden aikana pitäisi luistella vähintään viisi kilpailua, joiden tuloksista paras ja huonoin jätetään pois. Tämän jälkeen kolmen kisan keskiarvo ja siitä valitaan esim. juuri parhaat neljä joka ryhmää. Tämän lisäksi joku villikorttipaikka aiempien näyttöjen perusteella jos on sattunut olemaan esim . loukkaantuneena. Tämä karsisi pois mahdolliset yhden kisan tähdenlennot pois.


      • Eihyvävaihtoehto

        Liitto jakaa kilpailupaikat lähes täysin maajoukkueluistelijoille. Tuolla ehdotetulla tavalla olisi maajoukkueeseen kuulumattoman lähes mahdotonta tulla valituksi.


    • ymmärsinköjotainväärin

      No miksi kilpailuihin pitäisi päästä maajoukkueeseen kuulumaton, jos ei taso riitä pääsemään maajoukkueeseen niin miksi pitäisi sitten päästä ohi maajoukkueen johonkin kv.kisaan?

      • Varmaanymmärsitväärin

        Jsparrow ehdotti, että maajoukkueeseen pääsy mitattaisiin kilpailumenestysellä esim. viiden kilpailun keskiarvolla. Eikö se silloin luo ongelman, jos vain maajoukkueessa jo olevat voivat antaa maajoukkueeseen vaadittavia näyttöjä?


      • kv.kisat

        Koska niitä kv kisoja on niin paljon, että ei millään täytetä pelkästään maajoukkue luistelijoilla eivätkä he millään ehdi kaikkiin kisoihin. Ei ole sitäpaitsi keneltäkään muulta pois, jos kisoissa käy myös maajoukkueen ulkopuoliset luistelijat.


    • Tietääkökukaan

      Miksei Järvenpää ole mukana maajoukkueessa? Onko lopettanut?

      • treskat8

        Ei kai ole vielä täysin lopettanut mutta on "tauolla". Käsittääkseni käy jäillä, muuta ei ole tällä hetkellä valmennuksessa.


    • Tulostaiulos

      Uusi kausi ei ole vielä alkanut ja maajoukkueesta jo yksi pari putosi pois. Onneksi Ljubov paikkaa Emilian, toki näin ollen yksi naisten maajoukkueesta putoaa pois. Toivon uudelle parille kaikkea hyvää.
      Ylsinluistelun puolella on mielenkiintoista nähdä, miten valitut luistelijat ensi kauden hoitavat. Viime vuonna Järvenpää, Laakkonen, Pulkkinen eivät tehneet mitään tuloksia, Galay ja Papp luistelivat pari kilpailua. Noin puolet maajoukkueesta siis edusti lähes nimellisesti. Kannattaisiko liiton miettiä vielä valintakriteereitään? Tai vaikka haastatella ehdokkaat kysymyksellä aiotko luistella ensi kaudella ja missä lajissa?

      • Airheads

        Tämä onkin mielenkiintoinen juttu. Miten tämä pariluistelukuvio oikeastaan meni? Tiedotettiin, että Simonen-Penasse erosi harjoitteluun liittyvien asioiden takia, mutta ehkäpä takana on jotain muuta. Efimenko on ollut Torontossa treenaamassa Penassen kanssa jo tiedotuksen aikaan. Miksi ei kerrottu että Penasse ja Efimenko kokeilevat tai suunnittelevat yhteistyötä? Siirrettiinkö Simonen sivuun Efimenkoa "heikompana" kun Efimenko päätti vaihtaa lajia. Menikö oikein niinkun omasta mielestä? Erinomaista totuuden kiertämistä taitoluisteluun liittyvän tiedotuksen osalta jälleen. Kuka valopää nämä asiat suunnittelee?


      • Kljkkjk

        Nyt kun pää on avattu niin pariluisteluun voisi tulla enemmänkin yrittäjiä. Mieluiten kokonaan suomalais-suomalais pareja mutta 'sekaparitkin' on ok jos ei ole ainesta omasta takaa. Hienoa kun Simonen lähti rohkeasti mukaan lajiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe