Tuuleeko Sote

sotetuuli

Tuulivoimalayhtiöitä tuetaan sadoilla miljoonilla ja omistajat ovat ulkomailla. Nyt kun Sote tulee ja kansalaisten pitää jonottamatta päästä lääkärille on aloitettu kauhea parku, että yksityiset yritykset ei saa hyötyä uudistuksesta. Kuka tässä tosissaan vetää välistä. Sanomattakin selvää on että nykyisessä kuntavetoisessa sairaanhoidossa on löysää ja se löysä ei yksinomaa löydy erikoissairaanhoidosta.

4

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surkea.vasemmisto

      Juuripa noin kuin kirjoitit. On se kumma et Suomella on varaa pumpata satoja miljoonia euroja vuodessa huuhaa tuulivoimatukiin jotka valuvat ulkomaille.Näillä rahoilla saataisiin paljon aikaan juuri ns. terveyskeskusten - ja tulevan sotealueen perusterveyshoidon jonojen purkuun. Hyvä kun ihmiset tulee sammalle viivalle. Saavat valita vaikka "puoskareiden " ja yksityisten lääkärikeskusten välillä samaan hintaan. Näin me köyhätkin pääsemme lääkäriin . Nyt pitää kuukausia jonottaa näihin tehottomiin terveyskeskuksiin. Niin ja tietysti vasemmistopuolueet (sos.dem,vassut ja vihreet)vastustavat uudistusta. Non taas köyhän asialla ? Tätä son aina ..muka köyhien asialla. Usko on mennyt.

    • JaakkoOjaniemi

      Kun tuulee, tuulivoimatuki on tällä hetkellä n. 60 000 €/tunti. Kun kaikki suunnitellut 2 500 MW on rakennettu valmiiksi, on se yli 100 000 €/tunti.

      On jotenkin todella surkuhupaisaa, kun jonkun kunnan (vrt. Salla) puolustelevat tuulivoimaansa kunnan saamilla kiinteistöverotuloilla. Kunta saa yhdestä myllystä kiinteistöveroa n. 8 000 €/vuosi, joka vähenee poistojen myötä joka vuosi 10 %.

      Laskelma osoittaa, että tuulivoimatukea maksetaan tunnissa saman verran kuin 8-10 myllyä tuottaa kiinteistöveroa vuodessa. Ei siis järjen häivääkään.

      • kuntayhtymä.alas

        Kivaa näyttää olevan kuntayhteistyö Itä-lapissa. Salla "myllyttää" Suomun tulevaisuuden alas. Itä-Lapin kuntayhtymä on ajettava alas ja heti. Miksi Kemijärvi maksaa isoja rahoja vuosittain yhtymän menosta..kait yli 60 %? Salla kampittaa Suomun kehitystä pilaamalla maisemat ja rauhan tuulimyllyillään.On tää porukkaa..


    • JaakkoOjaniemi

      Kun vielä huomioidaan, että tuulivoimarakentaminen ei työllistä eikä luo uusia työpaikkoja, on asia vielä käsittämätöntä.

      Suomen suurin tuulivoimarakentaja Tuuliwatti Oy (Esim. Tervolan myllyt) sai viime vuonna tukea valtiolta 60 000 000 €, mutta yhtiön palkkalistoilla ei ole yhtään henkilöä.

      Tuulivoimaukot puhuvat aina kuinka edistyksellinen Tanska on rakentanut tuulivoimaa. Tanskassa tuulivoimarakentaminen on pysäytetty kokonaan siinä ilmenneiden ongelmien ja kansalaisten vastustamisen vuoksi.

      Suurin ongelma Tanskan ja Saksan tuulivoimarakentamisessa on ollut se, että päästöt eivät ole vähentyneet ollenkaan, vaikka molemmat maat ovat investoineet valtavasti tuulivoimaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe