Espoon juniorituotanto

Maakuntalainen

Mikä jäätaitureiden juniorituotanossa mättää, sillä vilkaisemalla seuran sivuja näyttää siltä että K1 ryhmässä on vain yksi oman seuran kasvatti? Olemme muutamassa pääkaupunkiseudulle niin jatkokysyksenä, mitä seuraa suosittelisitte?

17

2399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valinnanvaraaon

      Espoolla ei ole ikinä ollut hyvää omaa tuotantoa. Yksi oma luistelija, Laura Lepistö, on menestynyt, kaikki muut ovat muualta tulleita. Minkä ikäisestä/tasoisesta luistelijasta on kyse? Mitkä on luistelijan omat tavoitteet?

      • Maakuntalainen

        Kahdeksan vuotiaasta kyse ja haluaisin tarjota mahdollisuuden mennä niin pitkälle kuin rahkeet riittää , niin että se ei jäisi ainakaan seurasta kiinni. Mitä seuroja suosittelisitte pääkaupungin suunnalta?


      • Valinnanvaikeutta

        Kannattaa miettiä ja vertailla harjoitusaikoja, -määriä ja paikkoja. Suurimmissa seuroissa Helsingissä (HL,HTK,HSK) on hyvät resurssit kaikissa. Näistä eniten SM-tason luistelijoita on Helsingin luistelijoissa, mutta ehkä paremmin tällä hetkellä HTK:n minit ja silmut pärjäävät kisoissa. HSK:ssa ja ETK:ssa taitaa olla ihan hyvällä mallilla pienten valmennus, mutta SM-tasolle ei jostain syystä ole moni noussut, Esjt täyttää ryhmät muilta tulevilla huippuluistelijoilla, mutta miettiä voi, mitä tapahtuu omille kasvateille. Vantaalla on molemmat seurat hyvällä mallilla, joten valinta kannattaa tehdä välimatkan mukaan, ellei siten rakasta ruuhkassa ajamista. Valinnanvaraa on, mutta kannattaa valita yllämainituista seuroista. Toki kun omista luistelijoista toinen lopetti ja toinen vaihtoi muokkaan jo aikaa sitten, jollain muulla voi olla tuoreempi näkemys aiheesta? Muut seurat taitavat olla enemmän harrastelijoille.


    • sm-putki

      Kyllä Jäätaitureissa pääsee niin pitkälle kuin vain Suomessa pystyy etenemään. Tosin lapsen pitää pysyä "sm-putkessa" ja mielellään ikään nähden etunenässä. Seurassa ei ole resursseja panostaa kansallisen puolen luistelijoihin. Eli jos ennustat lapsesi kehittyvän tasaisen varmasti niin ei Jäätaiturit mikään hullumpi seura ole. Jos taas ajatuksena on kiva harrastus, niin joku muu seura voisi sopia paremmin.

      • Maakuntalainen

        Niin mutta kun seurasta ei jostain syystä tule omia seuran putken läpikäyneitä sm-tason luistelijoita vaan kaikki on ns.ostourheilijoita...niin missä vika, kuitenkin huipputasolla taas muista seuroista hakeudutaan Espooseen .


      • Luistelufani

        Eikös se kuvasta valmentajien osaamista, jos omia kasvatteja ei löydy...


    • Kannattaamiettiä

      Kahdeksanvuotias on vielä tosi pieni, joten seura kannattaa valita pitkälti sen mukaan, että saa arjen sujumaan helposti kyyteineen kaikkineen.
      Jäätaitureissa tähtäin taitaa olla voimakkaasti sm-sarjoissa. Omat kasvatit jäävät muualta tulevien jalkoihin, jos eivät edisty riittävästi. Valmennuksen perässään sinne sitten isompana tullaan. Isompien ryhmät täyttyvät taitavista tytöistä. Taustalla ei väliä, jos taidot on hyvät. Eli sen kummempaa lojaaliutta ei ole omille kasvateille. Taidot ratkaisevat. Se ei varmaankaan ole kenellekään yllätys.
      Helsingin seuroissa taitaa olla aika paljon eroja yksäripuolella erityisesti. Muodostelman osalta ovat kaikki huippupalkkoja.

      • Maakuntalainen

        Kiitos tähän astisista tiedoista. Mitä mieltä olette alueen muista seuroista EVT, Tikkurila, HL, ETK?


    • Lähiseuraan

      HL, EVT, Tikkurila ja ETK ovat kaikki hyviä seuroja. Kannattaa käydä kokeilemassa, missä valmennus ja ryhmä tuntuu luistelijalle sopivammalta. Ja kun on 8-vuotiaasta kyse, harjoitusajat ja -paikat kannattaa tarkistaa myös. Onko järkeä ajaa toiselle puolelle pääkaupunkiseutua, jos lähempänäkin voi harrastaa?

    • IceFly

      Harjoituspaikkojen lukumäärä (ei joka päivä eri halli), sijainti ja harkka-ajat ovat harrastuksen mielekkyyden ja jaksamisen kannalta tärkeitä. Samoin mahdollisuus säilyttää luistimet yms. hallilla on iso helpotus. Ajatuksena siis, että lapsi voi mennä harkkoihin itsenäisesti, usein suoraan koulusta. 8-vuotias saa varmasti hyvää valmennusta monissakin eri seuroissa, valmentajat vain tuppaavat kiinnostumaan eniten motivoituneista potentiaalia omaavista lapsista.

    • Lähiseurassa

      Ongelmana Helsingissä on, että mikään seura ei treenaa vaan yhdessä hallissa ja Tikkurila & Myyrmäki (EVT) eivät ole hyvien julkisten yhteyksien päässä. Jos alkuperäinen ei vielä ole muuttanut, suosittelen katsomaan asunnon valinnassa myös jäähallien sijaintia. Onneksi on kimppakyydit!

      • sivusta_seuraava

        Kyllä Tikkurilaan ainakin on todella hyvät julkiset yhteydet. Kaikki junathan pysähtyvät siellä. Ainakin ei Helsinkiläisestä sivusta seuraajana nuo kulkuyhteydet ovat suorastaan loistavat. Meillä 'maalla' kun kyyti kulkee 2 krt päivässä, aamulla kaupunkiin ja illalla pois.


      • Junallahallille

        Juna ei paljoa auta, kun asemalta on matkaa hallille n 3 km.


    • Kuskaaja

      Jos K3-ryhmän harjoitukset alkavat Tikkurilassa klo 14.30, niin kauempaa ei millään ehdi koulupäivinä, vaikka junat kulkisivatkin. Ellei sitten satu asumaan junaradan varrella. Silloinkin tekee tiukkaa jos koulu sattuu loppumaan vasta kahdelta.

    • TsemppiäLauralle

      Laura Karhunen on siirtynyt esjt:n riveihin. Lappeenrannasta Espooseen on pitkä matka, toivottavasti kannattaa!

      • jäänseuraamaan

        Lappeenrannasta lähti päävalmentaja muualle ja näköjään lauralla peruskoulu juuri loppunut niin märsky, pääkaupunkiseutu ja hyvä sparrausapu treeneissä on kehityksen kannalta melko hyvä yhdistelmä tähän saumaan, joten innolla jään seuraamaan minkälaista kehitystä tulee etenkin komponenttien puolella! :)


      • pienikorjaus

        *Pohjois-Haagan yhteiskoulu


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe